Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zatrudnienie anonimowego polskiego trenera zamiast doświadczonego zagranicznego ma swoje plusy.

Brzęczek będzie bardziej posłuszny i podatny na manipulacje, przekręty i wymuszone powołania,

a poza tym podzieli się kasą.

Z zagranicznym takie układy to już trudniejsza sprawa.

Dla mnie nie ma znaczenia czy trener jest zagraniczny czy nasz.Ważne czy ma nowoczesne myślenie trenerskie,czy orientuje się w najnowszych metodach treningowych,w koncepcjach taktycznych.Podejrzewam,że krajowy trener tych warunków nie spełnia bo u nas nie ma tzw "myśli trenerskiej".Ale z drugiej strony pewnie lepiej zna piłkarzy.

Jak ostatnio mieliśmy zagranicznego, to przynajmniej na początku był taki powiew świeżości i inności. I chyba najlepszy mecz naszej reprezentacji w tym stuleciu - z Portugalią.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Selekcjoner powołany przez Bońka czyli Brzęczek jest nie lada sensacją a nawet media włoskie które pisały o włoskim selekcjonerze w Polsce piszą ze zdziwieniem.

Sam nie wiem co powiedzieć i jestem zaskoczony a Brzęczek czyli trener na dorobku i bez żadnego sukcesu a teraz selekcjoner jest wpuszczony na niesamowicie głębokie wody. Ciekawe kto przejmie opaskę kapitana a śmiem twierdzić że Lewandowski da sobie spokój w ogóle z występami pod barwą naszej reprezentacji.

Zawsze byłem optymistą a szczególnie jak dowodził Nawalka ale (odpukać) czekają chyba lata posuchy gdzie nawet kwalifikacja do mistrzostw Europy czy mundialu będzie nie lada sukcesem.

Nawalka po paru latach prowadzenia kadry tak naprawdę po 2 imprezach w której dwa lata temu odniósł sukces teraz wie na kogo liczyć a ma kogo nie i jakie zmiany poczynić ...no ale jak to w Polsce trzeba go wygnać i kogoś innego posadzić ...przykre ale tak w tym naszym kraju tak jest.

Loew po 12 latach prowadzenia kadry niemieckiej i "potknięciu " się na tym mundialu jest nadal najbardziej zaufanym selekcjonerem wśród niesamowicie krytycznych i wymagających Niemców.

W Polsce by to nie było do pomyślenia czyli co 3,4 lata nowy selekcjoner i budowanie kadry ...Lewandowski odejdzie bo tylko Polska kadra i organizacja mu wstyd przynosi , niestety.

Edytowane przez Luk77

Myślę,że Lewandowski jeśli odejdzie to będzie to bez związku od tego kto zostanie trenerem.

Nowy selekcjoner mam nadzieję że nie powoła swego siostrzeńca Błaszykowskiego w roli kapitana ...jak Kuba w wieku 37 lat może zagrać na mastępym mundialu :-)

Lewandowski już na tyle obciachu sobie zrobił w naszej kadrze że na następny rok może zapomnieć na transferze do Realu. Nastrzela znów tyle bramek w Bayern że go wezmą wreszcie do Hiszpanii ale do reprezentacji nie wróci pewnie.

Edytowane przez Luk77

Chyba jednak nie trafi do Realu.A i z formą będzie gorzej.Najlepsze lata ma już za sobą.Szanse na transfer do Realu stracił już w dwumeczu z nim w LM.Był dużo gorszy niż Benzema.

No dobrze ale wróćmy do mundialu.Jutro wyczerpani i załamani Anglicy chyba ulegną Belgii a w niedzielę rozpędzeni Francuzi nie dadzą szans Chorwacji.Tak stawiam.

Chyba jednak nie trafi do Realu.A i z formą będzie gorzej.

To będzie zależało ile strzeli ;) a strzeli ich mnóstwo bo to moim zdaniem znacznie inteligentniejszy zawodnik niż Ronaldo .

Bardzo mnie ciekawi kto będzie nowym kapitanem PL a stawiam na Glika albo Krychowiaka.

Edytowane przez Luk77

Wyobraźcie sobie zagranicznych dziennikarzy i sprawozdawców wymawiających "Jerzy Brzęczek".

Boniek to kawał jajcarza ;-).

A co do Brzęczka - ja bym go nie skreślał, zobaczmy co pokaże. No i sprawa zasadnicza - jak sobie nie wyrobi u piłkarzy autorytetu to cała zabawa nie będzie miała sensu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

To będzie zależało ile strzeli ;) a strzeli ich mnóstwo bo to moim zdaniem znacznie inteligentniejszy zawodnik niż Ronaldo .

Inteligencja nie jest najważniejszą zaletą w piłce kopanej.

Lewandowski ma bardzo słabe (jak na siebie) półrocze za sobą, i to nie tylko w reprezentacji.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Inteligencja inteligencją ważne, że jest perfekcjonistą jak sam przyznaje, w kwestii fryzury przynajmniej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ważna jest tzw. inteligencja boiskowa.Kazimierz Deyna jako człowiek był jak to się mówi osobnikiem mało skomplikowanym ale na boisku był tytanem intelektu.

Mecze o 3 m się nie liczą.

Chcesz całkowicie przekreślić sukcesy polskiej piłki nożnej?

jutro reszty dopełni Francja.

1. Chorwacja

2. Francja

3. Belgia

Wynik mnie cieszy ale poziom nie.

Oby jutro tak nie było.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gianni De Biasi twierdzi, że był bardzo blisko objęcia posady trenera Biało-Czerwonych. - W czwartek praktycznie byłem już selekcjonerem polskiej kadry. Z mediów dowiedziałem się, że wybrano kogoś innego. Poczułem się tak, jakbym został zwolniony, wolałbym dostać tę informację w inny sposób - skomentował trener.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.