Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To może jednak lepiej nie mieć imigrantów i nie mieć silnej piłki?Bo Wy chcielibyście mieć ciastko i zjeść ciastko.

Nie mamy tylu "rodowitych" Francuzów o czarnym kolorze skóry; -)))

Co to znaczy "rodowitych"?

Sprawdziłem - Mbappe urodził się w Paryżu, Kante w Paryżu. Reszta pewnie w większości też we Francji. A że czarni? Koledze to przeszkadza?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Co to znaczy "rodowitych"?

Sprawdziłem - Mbappe urodził się w Paryżu, Kante w Paryżu. Reszta pewnie w większości też we Francji. A że czarni? Koledze to przeszkadza?

Ależ skąd takie przypuszczenia...

Edytowane przez Gość

Jak to tak? Zupełnie nic? Ani ciut ciut?

Kompletnie nic a nic.

Nie jestem też przeciwnikiem małżeństw homoseksualnych

i bardzo liberalnie podchodzę do tematu aborcji.

Taki ze mnie tolerancyjny człowiek. ;-)

Wracając do piłki - po pierwszych meczach podobały mi się cztery drużyny - Belgia, Chorwacja, Serbia i Francja. Serbowie szybko spuścili z tonu więc zostały trzy którym kibicowałem. Z tych trzech wszystkie zmieściły się w pierwszej czwórce, więc jestem zadowolony. Ogólnie trzeba powiedzieć, że te mistrzostwa dało się oglądać.

Właściwie zabrakło mi jednego piłkarza - Radży Nainggolana z jego potężnym strzałem z dystansu. Gdyby był w składzie Belgii kto wie jak skończyłby się mecz z Francją.

Jestem Europejczykiem.

tez bylem w szoku ze nie zostal powolany

Wracajac do tego ile francuzow jest z francji wh. mnie za duzo tej naturalizacji obcokrajowcow, z ktorych ogolnie chyba nic dobrego nie ma, patrzac z perspektywy calego narodu

Kompletnie nic a nic.

Nie jestem też przeciwnikiem małżeństw homoseksualnych

i bardzo liberalnie podchodzę do tematu aborcji.

Taki ze mnie tolerancyjny człowiek. ;-)

Teraz już nikt Ci nie uwierzy że jesteś prawdziwym kibicem futbolu ;-)

Podobno winny wirus :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe jak będą się tłumaczyć pozostali "pucharowicze", a może wygrają

:-))

Ukryta Zawartość

...i po finale, Francuzi strzelili bramki trzy, trzy strzelili Chorwaci ...wygrali Francuzi ;))

Świetny finał. Mimo przegranej Chorwaci nie zawiedli, a Francja zasłużyła na złoto.

Czy ja wiem? Nie oglądałem, choć Kobiecinka z zachwytem się darła.

Chyba wygrali, bo pół Francji płonęło z radości, a drugie pół prało się po pyskach. Taka, k**wa - radość kibiców.

Dlategom na wakąs pojechał.

"Piotr Zieliński doznał urazu podczas piątkowego treningu Napoli. Reprezentant Polski kontuzji nabawił się przez... Arkadiusza Milika.

Do zdarzenia doszło na początku treningu w Dimaro, ośrodku treningowym Napoli. Zdaniem włoskich mediów, kontuzję Zielińskiego spowodował... Arkadiusz Milik. Napastnik kopnął piłkę, którą pod nogą trzymał jego kolega. To spowodowało nienaturalne skręcenie kostki.

Wstępne diagnozy mówią o tym, że przerwa reprezentanta Polski może potrwać nawet trzy tygodnie. To oznacza, że opuści on cztery sparingi Napoli. Jeżeli nie wróci do zdrowia szybciej, to nie wystąpi także w dwóch pierwszych meczach ligowych - z Lazio i Milanem."

Ukryta Zawartość

Podejrzenia że Milik to przygłup potwierdzają się.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Następny orzeł Nawałki na wylocie:

"- Teodorczyk musi odejść. Jeśli jego agent tego nie zrozumiał, to widocznie nie słuchał uważnie, albo nie rozumie mojego angielskiego. Użyję więc innego języka - mówi Luca Devroe, dyrektor sportowy Anderlechtu.

Powody chęci sprzedania Teodorczyka są trzy. Pierwszym z pewnością są jego zarobki, które według niektórych źródeł wynoszą nawet 2 mln euro rocznie. To zbyt dużo dla klubu, który z Polaka pożytek ma zdecydowanie mniejszy, niż może mieć z Hamdiego Harbaouiego i Isaaca Thelina, dwóch kolejnych "kłopotów" Polaka.

Pierwszy latem wrócił z wypożyczenia do Zulte Waregem, a drugi z Waasland-Beveren. W ubiegłym sezonie byli oni najlepszymi strzelcami ligi. Do tego zespół prowadzony przez Heina Vanhaezebroucka wzmocnił jeszcze Ivan Santini z SM Caen."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Polska piłka jest w dramatycznym kryzysie od 20 lat. Obraz zatarł troszkę balon napompowany przez Bońka i niewyobrażalny fart Nawałki, który skończył się na MŚ2018.

Przez te 5 lat pracy Nawałki z kim i w jakich okolicznościach reprezentacja wygrywała. ME2016 - wymęczone dwa zwycięstwa po 1:0 z potentatami futbolu Irlandią Płn i Ukrainą, do tego cudem wywalczone 0:0 w meczy z Niemcami ( gdzie Niemcy cały czas z nami jechali).

MŚ2018 - tutaj nawet szkoda gadać o jakimkolwiek meczu - a 1:0 z Japonią to mecz w którym wstyd mi było, że jestem Polakiem. Ale przecież za Nawałki Polacy wygrywali mecze - no tak - ale z kim !. Gibraltar, Macedonia, Gruzja, Czarnogóra, Rumunia(będąca w ogromnym kryzysie), Irlandia Płn., z Duńczykami 1 mecz ( bo ci przespali pierwszą połowe a i tak o mały włos wyszli by na remis - za to rewanż wzięli w Kopenhadze pokazując gdzie jest polska piłka).

Zaraz mi ktoś rzuci 2:0 z Niemcami. Pamiętacie jak ten mecz wyglądał - Niemcy obijali słupki, poprzeczki, mieli miażdżącą przewagę, oddali 30 strzałów na bramkę Polski. A Polacy zrobili 1,5 akcji i strzelili 2 bramki - to był prawdziwy cud i nieprzewidywalność futbolu.

Polscy piłkarz to kopacze na których żal patrzeć - kilku zrobiło kariery na zachodzie - ale dzisiaj o to wcale nie trudno. Wystarczy strzelić 2,3 bramki i 5 razy prosto kopnąć piłkę i już można uciec z polskiej ligi - do tego obrotny menadżer i już Kapustka gra w mistrzu Anglii - a chłopak poza dwoma akcjami na ME2016 nie pokazał kompletnie nic.

No i na koniec arogancki Boniek, który jako prezes PZPN jest jak dupa od srania by położyć nacisk na szkolenia młodzieży.

Co zrobił na wygodnym fotelu prezesa ? - oprócz ślizgania się na farcie Nawałki, który musiał się skończyć. W sztabie szkoleniowym reprezentacji jest trener który brał udział w ustawianiu meczów !!!!!!!!!!!!!!!! Do tego zamiast Brzęczka powinien być jeszcze Wdowczyk.

DRAMAT

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

od 20 lat czyli w 1998 bylismy dobrzy ?

Tak naprawdę to od ponad 30 lat jest bardzo źle

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Podobno Nawałka odmówił Mioduskiemu i nie chce trenować Legii. Wcale mu się nie dziwię, aczkolwiek po Mundialu wcale nie ma zbyt wielu ofert (też się nie dziwię).

Aha - meczu Legii nie komentowałem bo nie oglądałem za wyjątkiem pierwszych 10 minut. Widzę, że dobrze zrobiłem bo chyba by mnie szlag trafił ;-). Może rzucę okiem na drugi mecz Lecha o ile będą pokazywać.

Jestem Europejczykiem.

Poniżej co nieco o decyzji Nawałki. Wystarczy poczytać między wierszami i sprawa się rozjaśni

Ukryta Zawartość

A tutaj jeszcze o Kubie Błaszczykowskim. Żeby sobie każdy uświadomił, że "wejście" na ostatnią minutę w meczu z Japonia rzekomo dla kasy to bzdura:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tutaj jeszcze o Kubie Błaszczykowskim

Bardzo ładnie się zachował...jak przystało na porządnego celebrytę.

Żeby sobie każdy uświadomił, że "wejście" na ostatnią minutę w meczu z Japonia rzekomo dla kasy to bzdura:

A jaki był inny powód? To że wspaniałomyślnie oddał odsetki na szczytny cel wcale nie wyklucza jego pazerności na kasę.

Odzyskał swój milion? Odzyskał, więc właściwie nic nie stracił. Nie zaliczając wejścia na boisko na sekundy przed końcem meczu z Japonią to już strata, która od strony psychologicznej bardziej boli.

Edytowane przez soundchaser

No nie wiem...

Nie można mówić "odzyskał" bo to nie był milion do odzyskania, to nie był dług.

Pożyczyć polskiemu klubowi piłkarskiemu 1 milion złotych na niewiadomo ile, olać odsetki i jednocześnie pazernić się na wejście na boisko w końcówce meczu o nic???

Podejrzewam, że te odsetki przekroczyły wysokość wypłaty za "udział" w meczu.

Udział, którego nie było, czyli nic nie dostał.

A gdyby był pazerny na kasę to odsetki od Wisły z pewnością by chętnie przytulił, coby sobie powetować stratę.

Tymczasem zlał ciepłym moczem te drobne kilkadziesiąt tysięcy i zwyczajnie rozdał.

Tyle w temacie.

jednocześnie pazernić się na wejście na boisko w końcówce meczu o nic???

No właśnie...po co była cała ta szopka, w której jeszcze Grosicki zagrał, kładąc się teatralnie na murawę i udając kontuzję,

by sędzia łaskawie przerwał akcję?

No po co? By zaliczył 101 występ w reprezentacji?

A może trzeba gdzieś na portalu społecznościowym zapytać samego Błaszczykowskiego po co był ten cały cyrk?

No właśnie...po co była cała ta szopka, w której jeszcze Grosicki zagrał, kładąc się teatralnie na murawę i udając kontuzję,

by sędzia łaskawie przerwał akcję?

No po co? By zaliczył 101 występ w reprezentacji?

A może trzeba gdzieś na portalu społecznościowym zapytać samego Błaszczykowskiego po co był ten cały cyrk?

O to wszytko wypadało by zapytać Nawałke. To trener decyduje kto gdzie i kiedy ma grać, a zawodnik poprzez podniesienie rączki w górę.

To trener decyduje kto gdzie i kiedy ma grać

Jasne...tylko teoretycznie.

W takim razie sytuacja wyglądała tak:

- Kuba chcesz wejść na tę ostatnią minutę? Załapiesz się na listę płac.

- Daj spokój Adam...po co mi te marne 20k...zarobiłem już tyle, że mam dość.

- W takim razie wejdziesz i podzielisz się kasą ze mną i z Kamilem.

;-)

I jeszcze pozwolę sobie zacytować jeden z komentarzy do tej sytuacji znaleziony w sieci:

"Co to k**wa ma być?! To jest Reprezentacja Polski a nie czołgu "Rudy 102", kogo obchodzi "zaliczenie" 101 występu w kadrze, ja chyba śnię! Co za kompromitacja, była zdrapka do wygrania, czy miejsce przy oknie w samolocie?! Nawałka natychmiast na bruk! Skompromitowali Polskę w meczu o... honor!"

To był faktycznie najciekawszy polski moment na tych mistrzostwach. ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.