Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Co kończyć sie będzie faulami i rzutami wolnymi, a moze i karnym. Przeciez Anglicy już go maja rozpracowanego i będą grać na niego.

Ten  mecz zakładamy, że nie da się wygrać, ale można go nie przegrać dlatego Krychowiak to dobry wybór. Może kosić  przed 16 metrem i odbierać ochotę do gry Angolą.

Najgorszy komentator w historii TV się wypowiedział:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

7 minut temu, frank1 napisał:

Najgorszy komentator w historii TV się wypowiedział:

Ukryta Zawartość

Dlaczego najgorszy??? A Żewłakow?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Przeczytałem właśnie, że ten mecz jest dzisiaj wieczorem.

Natychmiast pobiegłem do lodówki. Żona zaciekawiona moim nerwowym grzebaniem zapytała o co chodzi.

No i usłyszałem pełne dezaprobaty pytanie - "Na pewno chcesz oglądać ten badziew???"

Uspokoiłem ją, że na całe szczęście na boisku będą też Anglicy.

Jestem Europejczykiem.

23 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Gdzie widzisz u naszych piłkarzy dokładność podań i precyzję przyjęcia piłki ?

Te na odległość 5-10 m są dość precyzyjne, na własnej połowie, gdy nikt ich nie atakuje...już nie przesadzaj. Sam byś na 5 m dobrze podał. 😉

Zaczęło się groteskowo, podczas hymnów - piłkarze w rzędzie bez masek, a sztaby szkoleniowe też w rzędzie, ale zamaskowani dokładnie. wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0002.gif

Sędzia jest beznadziejny - najpierw nie zauważył ewidentnego odepchnięcia Anglika przez Krychowiaka na linii naszego pola karnego, stojąc 3 metry od całej akcji, a później wydrukował rzut karny, którego nie było.
Inna sprawa, że słabość gry naszych jest wręcz idealna do symulowania takich faulów. Murzyn wszedł jak w masło w polskie pole karne, przedryblował kilku naszych i tuż przed linią końcową teatralnie przewrócił się, a sędzia się nabrał.

Groteski ciąg dalszy. 😉

11 minut temu, soundchaser napisał:

Sędzia jest beznadziejny - najpierw nie zauważył ewidentnego odepchnięcia Anglika przez Krychowiaka na linii naszego pola karnego, stojąc 3 metry od całej akcji, a później wydrukował rzut karny, którego nie było

Zgadza się. A chwilę wcześniej jeszcze podyktował rzut rożny po dośrodkowaniu Anglika zza linii końcowej.

I stało się, stało, to co miało się stać.

Do przerwy zero - jeden, nosz kuźwa mać.

Nie pomogło nawet to, że Krycha rozpuścił grzywę, niczym Król Lew.

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

Tak naprawdę Anglicy oprócz druzgocącej przewagi w jakości operowaniu piłką nie potrafią tego udokumentować strzelaniem goli, czyli tym co najważniejsze.
Są słabi taktycznie. 

Poza tym grają bardzo schematycznie.

Polacy w końcówce przestali się bać, a Anglicy zaczęli bronić wyniku. Nawet zastosowali patent Smolarka w narożniku. Najwyraźniej chcieli dowieźć skromne zwycięstwo niż ryzykować remis.
Dziwne to trochę, bo przecież panowanie nad piłką mają o kilka poziomów lepsze niż nasi kopacze.

Piłka nożna to prosta gra. 

Bramki są dwie i może do nich wpaść okrągła piłka.

I ten mecz jest tego dowodem.

Nasi ciency jak dupa węża i tego nie poprawimy ale kuźwa trza grać odważniej...

Oni się po prostu boją Lewandowskiego. Krzyczy na nich spod tej bramki i boją się podejść bliżej. Dlatego podają jeden do drugiego i głównie do tyłu, żeby Lewy nie opierdolił, bo pewnie podanie będzie do dupy. Dziś Lewego nie było i chłopaki jakby odważniej do przodu 🙂

W każdym bądź razie nie czułem zażenowania jak oglądałem mecz.

Na pocieszenie - zobaczcie wyniki dzisiejszych meczów we wszystkich grupach i tych wcześniejszych też. Aż roi się od sensacji - Niemcy u siebie przegrali z Macedonią, Cypr wygrał ze Słowenią...i takie tam.

Anglicy też przekonali się dzisiaj, że słabeuszy już nie ma.  wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0012.gif

5 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Dziś Lewego nie było i chłopaki jakby odważniej do przodu 🙂

Żartujesz? Oglądałeś tylko ostanie minuty?

Edytowane przez soundchaser
6 minut temu, soundchaser napisał:

Na pocieszenie - zobaczcie wyniki dzisiejszych meczów we wszystkich grupach i tych wcześniejszych też. Aż roi się od sensacji - Niemcy u siebie przegrali z Macedonią, Cypr wygrał ze Słowenią...i takie tam.

Anglicy też przekonali się dzisiaj, że słabeuszy już nie ma.  

Ukryta Zawartość

Żartujesz? Oglądałeś tylko ostanie minuty?

Tylko drugą połowę. No nie gadaj, tragedii nie było. Nie oglądałem żadnego meczu reprezentacji od roku chyba. Jak sobie przypomnę co wtedy wyprawiali, to dziś mnie odrobinę pozytywnie zaskoczyli. Odrobinę.

Ukryta Zawartość

Muszę przyznać, że dziś nasi piłkarze pozytywnie mnie zaskoczyli. Pierwsza połowa stracona na ogarnięcie się, ale druga całkiem przyzwoita. Najważniejsze ze nie było tego  standardowego cykora i uciekania od piłki. Trochę pecha z tym karnym, ale ogólnie nieźle. Cieszy postawa młodszych zawodników, jak dla mnie Zieliński w reprezentacji kolejny raz rozczarowuje.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

No cóż uczucie niedosytu .Remis był bliski . A jednak Krychowiak w naszej drużynie był najlepszy .

No więc muszę przyznać, że w tym meczu grał przyzwoicie. Cudów nie było, ale mnie pozytywnie zaskoczył.

Jeszcze kilka spotkań bez Lewandowskiego i drużyna zacznie grać całkiem przyzwoity futbol.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Niezły mecz na miarę naszych możliwości. Według mnie bardzo dobra taktyka Sousy. Zmiany ofensywne dopiero na nieco podmęczonych Angoli. To mogło przynieść efekt pomimo dysproporcji sił. Nareszcie gramy ofensywniej i mądrzej. Bo za Brzęczka było tak schematycznie i bojaźliwie, aż żal było patrzeć

Widać gołym okiem zmiany w naszym teamie

Na remis zasłużyliśmy na sto procent

Ale zawsze znajdzie się jakaś gnida z komentarzem

Ukryta Zawartość

Na dodatek z dość prowincjalnymi osiągnięciami

Ukryta Zawartość

Przecież nikt nie zna taktyki i dyspozycji drużyny w 100% od początku meczu. Trzeba nieco ostrożniej , "wymacać" przeciwnika, niech odkryje karty itp. Później można reagować na to co się dzieje. Tak Sousa zrobił, dobrze też naszych zmotywował i robili co mogli, a że nie zrobili korzystniejszego wyniku trudno. Wstydu nie było. Jak tak dalej pójdzie to będzie trwały postęp w grze i kto wie. Może zagramy jak równy z równym z potęgami footbolu. Na razie progres i tak jest

Chyba oglądaliśmy różne mecze, skoro (jak czytam) "niezły mecz" w naszym wykonaniu.
Ja napiszę tak - wynik dużo lepszy niż gra.

2 godziny temu, Krzych 2 napisał:

Bo za Brzęczka było tak schematycznie i bojaźliwie, aż żal było patrzeć

A w tym meczu było inaczej, poza ostatnimi 30 minutami?
Cała pierwsza połowa to dno...różnica 2 klas, a nasi mieli nogi jak z waty i bojaźliwość było widać wyraźnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.