Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Żaden trener tu nie pomoże, bo żaden - nawet najlepszy trener - nie jest cudotwórcą i z g***a bicza nie ukręci.

Trzeba zmienić wszystko od samych podstaw, zaczynając od profesjonalnego szkolenia młodzieży, a kończąc na rozpier*oleniu tego całego skorumpowanego towarzystwa pt. PZPN.

To właśnie napisałem, z tym że moim zdaniem trzeba zacząć od rozper***enia PZPN, a później zacząć szkolenie młodzieży i budowanie szerokiej kadry młodzików, z której później powstanie drużyna narodowa. I mogą to zrobić sami kibice. Wystarczy zawziąć się, spiąć poślady i przez sezon lub dwa przestać oglądać mecze i kupować gadżety. Jak stadiony zaczną świecić pustkami (bo sami działacze przecież ich nie zapewnią), urwie się kasa z gadżetów i reklam (bo nikt normalny nie będzie chciał płacić za reklamę podczas transmisji oglądanej przez kilka lub kilkanaście tysięcy osób), państwo nie przyzna dotacji (albo przyzna w wysokości kilkudziesięciu tys. zł na rok) to nie będzie kręcenia lodów, nie będzie kasy na łapówki i zagraniczne podróże. Wówczas cały ten dotychczasowy PZPN sam się rozsypie. A na jego zgliszczach powstanie związek, w którym będą pracować ludzie, którym będzie zależało przede wszystkim najpierw na wynikach, bo tylko one będą dawały szansę na zarabianie w związku godziwych pieniędzy. 

59 minut temu, iro III napisał:

Nie pisałem nic o tym, że Papszun pomoże.

Wiem. Tym niemniej zwracam tylko uwagę na fakt, że nawet najlepszy trener musi mieć "materiał" by osiągnąć sukces z drużyną. Jakim materiałem są nasi kopacze wszyscy wiemy. Selekcja też nic nie da, bo inni wcale nie są lepsi, co widać chociażby na przykładzie klubowych rozgrywek pucharowych.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

inni wcale nie są lepsi, co widać chociażby na przykładzie klubowych rozgrywek pucharowych.

Ci inni, z klubowych pucharów to w dużej większości nie Polacy.

Ja bym zaczął od ograniczenia w klubach i ekstraklasie występowania na boisku jednocześnie, wiecej niż 5 obcokrajowców. 

Wiadomo, prawo "Bosmana" itp.

Zatrudniać więc kluby mogą sobie obcokrajowców do woli ale nie biegać jednocześnie po zielonym w czasie meczu, tego raczej UEFA nie określa.

Po drugie - "ekstraklapa" klapą pozostanie dopóki będzie w niej więcej niż 12 drużyn.

3 godziny temu, MSki napisał:

Czy PZPN to prywatny folwark "tłustych kotów", że nikt nie może zrobić z nimi porządek ?

Dużo więcej stowarzyszeń wygląda w Polsce podobnie albo o wiele gorzej tylko są mniej medialne. Poza tym spróbuj ich tknąć a zobaczysz po czyjej stronie staną FIFA i UEFA.

4 godziny temu, Kashikoi doragon napisał:

Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post. Jak go nie zrozumiesz to poproś, aby ktoś ci go przeczytał i wytłumaczył o co w nim chodzi

Tanią arogancją wiele nie zwojujesz.  W Twoim poście brakuje chyba jedynie pomysłu aby zwolnić wszystkich na literę N 😉

Próba reformowania czegokolwiek poprzez rozbudowę systemu kar jest drogą donikąd i jedynie wzmocni patologię.

3 godziny temu, Kashikoi doragon napisał:

I mogą to zrobić sami kibice.

Już tu chyba pisałem o przeciętnym polskim kibicu.

Nasz wspaniały "zagęszczacz pola":

Rozmawiając z powracającym do reprezentacji Polski Grzegorzem Krychowiakiem, dziennikarz zadał mu następujące pytanie:
"Czy trudno jest wejść nawet tak doświadczonemu zawodnikowi w tak trudnym momencie do zespołu, który jest mentalnie rozbity po tylu porażkach?".

Piłkarz odpowiedział, wspominając przy tym o swojej żonie, Celii Jaunat:
"Nie, moja żona zadała mi to pytanie przed przyjazdem i nie, wręcz przeciwnie. Tak, ona nie zna się na piłce, to tylko świadczy o poziomie pytania"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, Zbig napisał:

Tanią arogancją wiele nie zwojujesz.  W Twoim poście brakuje chyba jedynie pomysłu aby zwolnić wszystkich na literę N 😉

Próba reformowania czegokolwiek poprzez rozbudowę systemu kar jest drogą donikąd i jedynie wzmocni patologię.

Przecież nie trzeba od razu zwalniać 100% działaczy PZPN. Wystarczy wprowadzić odpowiedzialność za wyniki. Jak prezes nie osiąga w firmie założonych wyników to się zwalnia prezesa i nie proponuje mu więcej tego samego stanowiska. Jak nawala zarząd, to się odwołuje zarząd. To chyba jest normalność? Jak produkt jakiejś firmy jest gówniany to go nie kupujesz. To też jest chyba normalność? Polska piłka jest jaka jest, bo nic w niej nie jest normalne. W związku od dziesięcioleci rządzi gówniane zarządy z gównianymi prezesami na czele, wybierani przez gównianych delegatów. I ta gówniana sitwa wytwarza produkty na swoim poziomie, czyli gównianą ligę i gównianą reprezentację narodową. To jest logiczne i to rozumiem. Nie rozumiem tylko jak miliony Polaków, którzy nie czerpią zysków z futbolu, mogą płacić za te gówniane produkty, podniecać się nimi, wręcz nimi żyć i na dodatek po zakupie takiego gówna drzeć się na całe gardło do wytwórców tego gówna, a także  do gówna za które zapłacili oraz sami do siebie: "nic się nie stało, Polacy nic się nie stało, nic się nie staaaaałoo, Polacy nic się nie staaaałooooo". 

2 godziny temu, Zbig napisał:

W niedzielę rzecz jasna oglądałem finał US Open a nie to badziewie w Tiranie.

I to jest właśnie słuszna koncepcja. Ja przestałem oglądać jakiekolwiek mecze polskich drużyn (nie tylko narodowej) po ME w  2012 r., i muszę powiedzieć, że to tylko mi na dobr wyszło. Zaoszczędzoną kasę i czas przeznaczam na hobby, które mnie relaksuje i daje mnóstwo radochy, a nie frustrację i wkur*ienie.

19 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

Ja przestałem oglądać jakiekolwiek mecze polskich drużyn (nie tylko narodowej) po ME w  2012 r., i muszę powiedzieć, że to tylko mi na dobr wyszło. Zaoszczędzoną kasę i czas przeznaczam na hobby, które mnie relaksuje i daje mnóstwo radochy, a nie frustrację i wkur*ienie.

To dziwne, że tyle produkujesz się na ten temat. Nie powinno to cię obchodzić.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Godzinę temu, Kashikoi doragon napisał:

Jak prezes nie osiąga w firmie założonych wyników to się zwalnia prezesa

W takim PSG, przy którym PZPN jest karzełkiem, od 2011 zmieniło się 8 trenerów a prezes wciąż ten sam.

Do tych co oglądali.

Czy słysząc "wykon" naszego hymnu coś Wam się przypominało?

(Pomijając zagłuszenie go przez gwizdy albańskiego, kibolskiego bydła)

Mi przepomniała się Korea Poł.

Nawet wynik się zgadza.

16 hours ago, Kashikoi doragon said:

Przecież nie trzeba od razu zwalniać 100% działaczy PZPN. Wystarczy wprowadzić odpowiedzialność za wyniki. Jak prezes nie osiąga w firmie założonych wyników to się zwalnia prezesa i nie proponuje mu więcej tego samego stanowiska. Jak nawala zarząd, to się odwołuje zarząd. To chyba jest normalność? Jak produkt jakiejś firmy jest gówniany to go nie kupujesz. To też jest chyba normalność? Polska piłka jest jaka jest, bo nic w niej nie jest normalne. W związku od dziesięcioleci rządzi gówniane zarządy z gównianymi prezesami na czele, wybierani przez gównianych delegatów. I ta gówniana sitwa wytwarza produkty na swoim poziomie, czyli gównianą ligę i gównianą reprezentację narodową. To jest logiczne i to rozumiem. Nie rozumiem tylko jak miliony Polaków, którzy nie czerpią zysków z futbolu, mogą płacić za te gówniane produkty, podniecać się nimi, wręcz nimi żyć i na dodatek po zakupie takiego gówna drzeć się na całe gardło do wytwórców tego gówna, a także  do gówna za które zapłacili oraz sami do siebie: "nic się nie stało, Polacy nic się nie stało, nic się nie staaaaałoo, Polacy nic się nie staaaałooooo". 

I właśnie dlatego ta "drużyna" piłkarska powinna występować pod szyldem własnym PZPN, a nie jako reprezentacja Polski.

16 godzin temu, Less napisał:

To dziwne, że tyle produkujesz się na ten temat. Nie powinno to cię obchodzić.

Nie widzę w tym nic dziwnego. Interesuję się piłką. Oglądam mecze zagranicznych lig, LM, ME i MŚ. Nie oglądam tylko żadnych meczów polskich drużyn (ligowych i narodowych). To, że świadomie postanowiłem nie wspierać PZPN i polskich kopaczy dopóki prezentują gówniany poziom, to nie oznacza, że nie chciałbym tego robić. 

Fernando Santos kończy współpracę z reprezentacją Polski. Te kilka miesięcy, obfitujące w kompromitujące porażki naszej kadry, przyniosły Portugalczykowi duży zastrzyk gotówki. Zarobił w tym czasie ponad 5 mln zł.

Ukryta Zawartość

Hiszpańska policja prowadzi śledztwo w sprawie ewentualnego udziału czterech arbitrów w aferze korupcyjnej, związanej z byłym zastępcą szefa kolegium sędziów Negreirą. W tym gronie jest sędzia meczu Albania - Polska Jose Maria Sanchez Martinez.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ta cała nasza piłecka to już mnie we zasadzie koło xxxxx lata,ale przed chwilą usłyszałem że ta cała sołsa za mieśiąc swojej "pracy" trenerskiej dostawał 700tys. w zasadzie to brak przekleństw aby to komentować,to już pobija wszelkie kabarety.

Edytowane przez fan64

Sprawdziłem, czy to w Euro czy w Złotych. W złotych, nic specjalnego.

Tego też właśnie wykopali
1. Hans-Dieter Flick (Niemcy) – 6,5 mln euro rocznie

I Sousa wygrał z Flickiem

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

6 godzin temu, fan64 napisał:

Ta cała nasza piłecka to już mnie we zasadzie koło xxxxx lata,ale przed chwilą usłyszałem że ta cała sołsa za mieśiąc swojej "pracy" trenerskiej dostawał 700tys. w zasadzie to brak przekleństw aby to komentować,to już pobija wszelkie kabarety.

Zwariowałeś?

Polscy niby piłkarze grac nie potrafia - czy nie chac a winny jest trener?

Ja sie dziwię że on tej całej kadry do buraków kopania nie wysłał .

Toz ci niby zawodowi piłkarze powinni trenerowi sowicie z własnej kasy zapłacić ..

Za stres i straty moralne .

Mnie osobiście zadziwia że nasi kibice jeszcze na mecze tych patałachów chodza.

Kadra powinna im płacić za mordęgę ich ogladania .

Piłkarzy mamy takich jakich mamy . Tego nie zmienisz. Rolą trenera kadry narodowej nie jest uczenie piłkarskiego rzemiosła ( technika , celność podań, przyjęcie piłki , gra głową , kondycja ) . To zadanie dla klubów. Trener kadry ma wybrać najlepszych ( dlatego jest selekcjonerem ) i odpowiednio do przyjętej taktyki ustawić skład. Ponadto jego rolą są kwestie motywacyjne i psychologiczne. Powinien tak wpłynąć na zawodników aby maksymalnie ich zmotywować . Dodatkowo ten akurat trener miał w umowie zapis o tym ,że powinien poznać polski futbol, ludzi , kraj i na podstawie tego zbudować szeroką kadrę . Z tych wszystkich obowiązków ten trener nie wywiązał się .

W dniu 13.09.2023 o 13:01, Szkice napisał:

Jest jakiś patent na rowerze żeby się tak jajca nie piekły?

Podnieś dupę z siodełka i pedałuj. Przy okazji trochę się przewietrzą. 😉 

Nadzieja naszej reprezentacji - 

Ukryta Zawartość

Takie teksty to jakaś abstrakcja, w 3 bundeslidze też mamy naszych zdolnych piłkarzy

Wystarczy po nich sięgnąć

😞

Ukryta Zawartość

Szykuję się następna wtopa na selekcjonera. Probierz- dorobił się  na discopolo. Zero sukcesów w piłce.  Oczywiście kumpel Kuleszy. Znowu kolesiostwo wygrywa. Ja bym stawiał na Marka Papszuna.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Papszun już puścił sygnały, że został wykorzystany wyłącznie jako zasłona dymna.

"Nowym selekcjonerem zostanie Michał Probierz. Marek Papszun od dwóch dni jest na urlopie w Ostródzie. Nie spotkał się wczoraj, ani nie widział się dzisiaj z Cezarym Kuleszą".

Jestem Europejczykiem.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.