Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, 747 napisał:

Pan jest również znawcą futbolu?

Zaczynam Pana podziwiać też za wszechstronność.

..

nie trzeba być znawcą by wiedzieć takie oczywistości

1 godzinę temu, Kashikoi doragon napisał:

metody

Jest takie wyrażenie -  m  a  f  i  a  .

Oficjalnie wykorzystuje się bogactwo językowe, dla nazwania nieprawidłowości, jednak to na nic, gdyż patologia trwa, trwa od zawsze.

Mogliśmy być mistrzami świata, gdyby nie głupia druga żółta kartka dla Prezesa Bońka.

Taka kartka, za nic, w takim meczu, to nie mógł być przypadek.

..

To był dramat, drugiej takiej szansy nie będzie nigdy.

To co jest teraz, to pokłosie niespełnionego snu.

To resztówka po wielkich drużynach lat 70-tych, 80-tych.

Szkoda czasu by się nad tym znęcać.

2 minuty temu, Szkice napisał:

nie trzeba być znawcą by wiedzieć takie oczywistości

Tak.

5 godzin temu, Neon47 napisał:

Jak nasza reprezentacja będzie tak dalej grała jak gra to nie ma co marzyć o awansie na EURO 2024

Awans można kupić, tak to jest zaprojektowane.

9 minut temu, Szkice napisał:

nie trzeba być znawcą

Edytowane przez 747
2 godziny temu, Kashikoi doragon napisał:

natychmiastowo do zwolnienia

Coś Ci zdradzę.  Sukcesy biorą się z umiejętnej rekrutacji a nie ze sprawnego zwalniania.

1 minutę temu, Zbig napisał:

Sukcesy biorą się z umiejętnej rekrutacji

Pan to jednak potrafi zadbać o swoją markę personalną.. wyczuwam bardzo wysokie kwalifikacje przydatne do zastosowania w biznesie.

7 godzin temu, Kashikoi doragon napisał:

Stan i poziom gry naszej reprezentacji odpowiada poziomowi działaczy w PZPN.(...)

Podam jedną historię. Kolegi syn całkiem nieźle grał więc zaczął jeździć z nim na mecze, potem trochę pomagał drużynie, jeździł do PZPN po koszulki i buty, otarł się o środowisko działaczy i sędziów. Wszystko społecznie, za darmo.

To, co później opowiadał było często główną atrakcją na różnych imprezach towarzyskich. Jedną z ciekawostek było to, że korupcja i ustawianie meczów odchodzi na poziomie rozgrywek 8-9latków. Ambitni i bogatsi rodzice potrafili przekupywać sędziów już na tym poziomie rozgrywek.

Jestem Europejczykiem.

15 godzin temu, Zbig napisał:

Coś Ci zdradzę.  Sukcesy biorą się z umiejętnej rekrutacji a nie ze sprawnego zwalniania.

Chyba umknął ci jeden szczegół: aby przeprowadzić umiejętną rekrutację do drużyny narodowej to najpierw trzeba mieć ludzi zdolnych do przeprowadzenia umiejętnej rekrutacji do drużyny narodowej. PZPN od kilkudziesięciu lat pokazuje, że albo takich ludzi nie ma, albo ma, ale blokuje ich działania. Więc aby zrekrutować rekruterów, którzy zrekrutują nam odpowiednich piłkarzy i zrobią z nich drużynę narodową z prawdziwego zdarzenia, to najpierw trzeba zrobić im miejsce zwalniając dotychczasowych działaczy i ich klakierów. 

16 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Wydaję mi się ,że PZPN , zarząd inne władze piłkarskie są niezależne i nikomu nie podlegają . I możemy im naskoczyć . To jak się mają zreformować ? A poziom reprezentacji ? A kogo to obchodzi ? Oprócz kibiców .

Wystarczy, że kibice zagłosują portfelem. Jeden lub dwa sezony totalnego bojkotu narodowej reprezentacji doprowadzi do zmian. Wystarczy nie oglądać (czy to w mediach, czy to na żywo) żadnych meczy reprezentacji (towarzyskich, eliminacyjnych i turniejowych), nie kupować gadżetów, koszulek, biletów na stadiony. Puste trybuny i brak kasy szybko doprowadzi do zmian. Leśne dziady same bardzo szybko odejdą od wyschniętego źródła, a ci co przyjdą po nich i wykopią nową studnię to tych dziadów do niej nie dopuszczą. 

12 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

Więc aby zrekrutować rekruterów, którzy zrekrutują nam odpowiednich piłkarzy i zrobią z nich drużynę narodową z prawdziwego zdarzenia, to najpierw trzeba zrobić im miejsce zwalniając dotychczasowych działaczy i ich klakierów. 

I kto ich zatrudni jak wszystkich zwolnisz?  Powoła się w tym celu komisję parlamentarną czy może od razu ogólnokrajowe referendum?  Pomijam już kwestię statusu PZPN, które jest niezależną organizacją i może w zasadzie robić co chce.

18 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

Leśne dziady same bardzo szybko odejdą od wyschniętego źródła, a ci co przyjdą po nich i wykopią nową studnię to tych dziadów do niej nie dopuszczą. 

Ciekawe skąd ta naiwna wiara, że ci młodzi będą lepsi od tych starych.

18 godzin temu, iro III napisał:

Ten "ekspert", to niejaki Papszun, nowy trenejro kadry nielotów

Żaden trener tu nie pomoże, bo żaden - nawet najlepszy trener - nie jest cudotwórcą i z g***a bicza nie ukręci.

Trzeba zmienić wszystko od samych podstaw, zaczynając od profesjonalnego szkolenia młodzieży, a kończąc na rozpier*oleniu tego całego skorumpowanego towarzystwa pt. PZPN.

4 minuty temu, Zbig napisał:

I kto ich zatrudni jak wszystkich zwolnisz?  Powoła się w tym celu komisję parlamentarną czy może od razu ogólnokrajowe referendum?  Pomijam już kwestię statusu PZPN, które jest niezależną organizacją i może w zasadzie robić co chce.

Ciekawe skąd ta naiwna wiara, że ci młodzi będą lepsi od tych starych.

Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post. Jak go nie zrozumiesz to poproś, aby ktoś ci go przeczytał i wytłumaczył o co w nim chodzi.

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi - nie pisałem o młodych, tylko o nowych, nieumoczonych w dotychczasowe układy i nie myślących tylko jak zgarnąć jak najwięcej ze związkowej kasy, bo ta bez wpływów z reklam, sprzedaży biletów i gadżetów byłaby przecież pusta. Naprawdę tak trudno to ogarnąć, że najlepszym i najszybszym  sposobem wymuszenia zmian jest totalne odwrócenie się od tego sportu? Przy gwałtownym spadku zainteresowania w tym kraju  piłką nożną, powiedzmy do poziomu zainteresowania rozgrywkami w hurlingu, PZPN jako niezależna organizacja, zrobi co zechce, ale nie trzeba być geniuszem aby przewidzieć jakie to będą działania.  

53 minuty temu, Kashikoi doragon napisał:

Wystarczy, że kibice zagłosują portfelem.

No właśnie, do tej pory nie mogę zrozumieć, jakim cudem  na Narodowy, na mecz z Wyspami owieczkowymi sprzedało się ponad 40 tys. biletów!!!?

Przynajmniej już nie śpiewali "Polacy, nic się nie stało", chyba nie, bo w tv (trzymając kciuki za "owczarzy"), tego nie usłyszałem.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Żaden trener tu nie pomoże, bo żaden - nawet najlepszy trener - nie jest cudotwórcą i z g***a bicza nie ukręci.

Trzeba zmienić wszystko od samych podstaw, zaczynając od profesjonalnego szkolenia młodzieży, a kończąc na rozpier*oleniu tego całego skorumpowanego towarzystwa pt. PZPN.

To właśnie napisałem, z tym że moim zdaniem trzeba zacząć od rozper***enia PZPN, a później zacząć szkolenie młodzieży i budowanie szerokiej kadry młodzików, z której później powstanie drużyna narodowa. I mogą to zrobić sami kibice. Wystarczy zawziąć się, spiąć poślady i przez sezon lub dwa przestać oglądać mecze i kupować gadżety. Jak stadiony zaczną świecić pustkami (bo sami działacze przecież ich nie zapewnią), urwie się kasa z gadżetów i reklam (bo nikt normalny nie będzie chciał płacić za reklamę podczas transmisji oglądanej przez kilka lub kilkanaście tysięcy osób), państwo nie przyzna dotacji (albo przyzna w wysokości kilkudziesięciu tys. zł na rok) to nie będzie kręcenia lodów, nie będzie kasy na łapówki i zagraniczne podróże. Wówczas cały ten dotychczasowy PZPN sam się rozsypie. A na jego zgliszczach powstanie związek, w którym będą pracować ludzie, którym będzie zależało przede wszystkim najpierw na wynikach, bo tylko one będą dawały szansę na zarabianie w związku godziwych pieniędzy. 

59 minut temu, iro III napisał:

Nie pisałem nic o tym, że Papszun pomoże.

Wiem. Tym niemniej zwracam tylko uwagę na fakt, że nawet najlepszy trener musi mieć "materiał" by osiągnąć sukces z drużyną. Jakim materiałem są nasi kopacze wszyscy wiemy. Selekcja też nic nie da, bo inni wcale nie są lepsi, co widać chociażby na przykładzie klubowych rozgrywek pucharowych.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

inni wcale nie są lepsi, co widać chociażby na przykładzie klubowych rozgrywek pucharowych.

Ci inni, z klubowych pucharów to w dużej większości nie Polacy.

Ja bym zaczął od ograniczenia w klubach i ekstraklasie występowania na boisku jednocześnie, wiecej niż 5 obcokrajowców. 

Wiadomo, prawo "Bosmana" itp.

Zatrudniać więc kluby mogą sobie obcokrajowców do woli ale nie biegać jednocześnie po zielonym w czasie meczu, tego raczej UEFA nie określa.

Po drugie - "ekstraklapa" klapą pozostanie dopóki będzie w niej więcej niż 12 drużyn.

3 godziny temu, MSki napisał:

Czy PZPN to prywatny folwark "tłustych kotów", że nikt nie może zrobić z nimi porządek ?

Dużo więcej stowarzyszeń wygląda w Polsce podobnie albo o wiele gorzej tylko są mniej medialne. Poza tym spróbuj ich tknąć a zobaczysz po czyjej stronie staną FIFA i UEFA.

4 godziny temu, Kashikoi doragon napisał:

Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post. Jak go nie zrozumiesz to poproś, aby ktoś ci go przeczytał i wytłumaczył o co w nim chodzi

Tanią arogancją wiele nie zwojujesz.  W Twoim poście brakuje chyba jedynie pomysłu aby zwolnić wszystkich na literę N 😉

Próba reformowania czegokolwiek poprzez rozbudowę systemu kar jest drogą donikąd i jedynie wzmocni patologię.

3 godziny temu, Kashikoi doragon napisał:

I mogą to zrobić sami kibice.

Już tu chyba pisałem o przeciętnym polskim kibicu.

Nasz wspaniały "zagęszczacz pola":

Rozmawiając z powracającym do reprezentacji Polski Grzegorzem Krychowiakiem, dziennikarz zadał mu następujące pytanie:
"Czy trudno jest wejść nawet tak doświadczonemu zawodnikowi w tak trudnym momencie do zespołu, który jest mentalnie rozbity po tylu porażkach?".

Piłkarz odpowiedział, wspominając przy tym o swojej żonie, Celii Jaunat:
"Nie, moja żona zadała mi to pytanie przed przyjazdem i nie, wręcz przeciwnie. Tak, ona nie zna się na piłce, to tylko świadczy o poziomie pytania"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, Zbig napisał:

Tanią arogancją wiele nie zwojujesz.  W Twoim poście brakuje chyba jedynie pomysłu aby zwolnić wszystkich na literę N 😉

Próba reformowania czegokolwiek poprzez rozbudowę systemu kar jest drogą donikąd i jedynie wzmocni patologię.

Przecież nie trzeba od razu zwalniać 100% działaczy PZPN. Wystarczy wprowadzić odpowiedzialność za wyniki. Jak prezes nie osiąga w firmie założonych wyników to się zwalnia prezesa i nie proponuje mu więcej tego samego stanowiska. Jak nawala zarząd, to się odwołuje zarząd. To chyba jest normalność? Jak produkt jakiejś firmy jest gówniany to go nie kupujesz. To też jest chyba normalność? Polska piłka jest jaka jest, bo nic w niej nie jest normalne. W związku od dziesięcioleci rządzi gówniane zarządy z gównianymi prezesami na czele, wybierani przez gównianych delegatów. I ta gówniana sitwa wytwarza produkty na swoim poziomie, czyli gównianą ligę i gównianą reprezentację narodową. To jest logiczne i to rozumiem. Nie rozumiem tylko jak miliony Polaków, którzy nie czerpią zysków z futbolu, mogą płacić za te gówniane produkty, podniecać się nimi, wręcz nimi żyć i na dodatek po zakupie takiego gówna drzeć się na całe gardło do wytwórców tego gówna, a także  do gówna za które zapłacili oraz sami do siebie: "nic się nie stało, Polacy nic się nie stało, nic się nie staaaaałoo, Polacy nic się nie staaaałooooo". 

2 godziny temu, Zbig napisał:

W niedzielę rzecz jasna oglądałem finał US Open a nie to badziewie w Tiranie.

I to jest właśnie słuszna koncepcja. Ja przestałem oglądać jakiekolwiek mecze polskich drużyn (nie tylko narodowej) po ME w  2012 r., i muszę powiedzieć, że to tylko mi na dobr wyszło. Zaoszczędzoną kasę i czas przeznaczam na hobby, które mnie relaksuje i daje mnóstwo radochy, a nie frustrację i wkur*ienie.

19 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

Ja przestałem oglądać jakiekolwiek mecze polskich drużyn (nie tylko narodowej) po ME w  2012 r., i muszę powiedzieć, że to tylko mi na dobr wyszło. Zaoszczędzoną kasę i czas przeznaczam na hobby, które mnie relaksuje i daje mnóstwo radochy, a nie frustrację i wkur*ienie.

To dziwne, że tyle produkujesz się na ten temat. Nie powinno to cię obchodzić.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Godzinę temu, Kashikoi doragon napisał:

Jak prezes nie osiąga w firmie założonych wyników to się zwalnia prezesa

W takim PSG, przy którym PZPN jest karzełkiem, od 2011 zmieniło się 8 trenerów a prezes wciąż ten sam.

Do tych co oglądali.

Czy słysząc "wykon" naszego hymnu coś Wam się przypominało?

(Pomijając zagłuszenie go przez gwizdy albańskiego, kibolskiego bydła)

Mi przepomniała się Korea Poł.

Nawet wynik się zgadza.

16 hours ago, Kashikoi doragon said:

Przecież nie trzeba od razu zwalniać 100% działaczy PZPN. Wystarczy wprowadzić odpowiedzialność za wyniki. Jak prezes nie osiąga w firmie założonych wyników to się zwalnia prezesa i nie proponuje mu więcej tego samego stanowiska. Jak nawala zarząd, to się odwołuje zarząd. To chyba jest normalność? Jak produkt jakiejś firmy jest gówniany to go nie kupujesz. To też jest chyba normalność? Polska piłka jest jaka jest, bo nic w niej nie jest normalne. W związku od dziesięcioleci rządzi gówniane zarządy z gównianymi prezesami na czele, wybierani przez gównianych delegatów. I ta gówniana sitwa wytwarza produkty na swoim poziomie, czyli gównianą ligę i gównianą reprezentację narodową. To jest logiczne i to rozumiem. Nie rozumiem tylko jak miliony Polaków, którzy nie czerpią zysków z futbolu, mogą płacić za te gówniane produkty, podniecać się nimi, wręcz nimi żyć i na dodatek po zakupie takiego gówna drzeć się na całe gardło do wytwórców tego gówna, a także  do gówna za które zapłacili oraz sami do siebie: "nic się nie stało, Polacy nic się nie stało, nic się nie staaaaałoo, Polacy nic się nie staaaałooooo". 

I właśnie dlatego ta "drużyna" piłkarska powinna występować pod szyldem własnym PZPN, a nie jako reprezentacja Polski.

16 godzin temu, Less napisał:

To dziwne, że tyle produkujesz się na ten temat. Nie powinno to cię obchodzić.

Nie widzę w tym nic dziwnego. Interesuję się piłką. Oglądam mecze zagranicznych lig, LM, ME i MŚ. Nie oglądam tylko żadnych meczów polskich drużyn (ligowych i narodowych). To, że świadomie postanowiłem nie wspierać PZPN i polskich kopaczy dopóki prezentują gówniany poziom, to nie oznacza, że nie chciałbym tego robić. 

Fernando Santos kończy współpracę z reprezentacją Polski. Te kilka miesięcy, obfitujące w kompromitujące porażki naszej kadry, przyniosły Portugalczykowi duży zastrzyk gotówki. Zarobił w tym czasie ponad 5 mln zł.

Ukryta Zawartość

Hiszpańska policja prowadzi śledztwo w sprawie ewentualnego udziału czterech arbitrów w aferze korupcyjnej, związanej z byłym zastępcą szefa kolegium sędziów Negreirą. W tym gronie jest sędzia meczu Albania - Polska Jose Maria Sanchez Martinez.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ta cała nasza piłecka to już mnie we zasadzie koło xxxxx lata,ale przed chwilą usłyszałem że ta cała sołsa za mieśiąc swojej "pracy" trenerskiej dostawał 700tys. w zasadzie to brak przekleństw aby to komentować,to już pobija wszelkie kabarety.

Edytowane przez fan64
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.