Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy DIY

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Arczibald napisał:

Panowie,

co byście założyli na Yarbo 1100? Wrzuciłem Furutecha 25/35G i jest w miarę ale barw mi brakuje. Na Viborgu gold mało basu. Więcej jest na srebrzonym Viborgu ale jakiś taki suchy dźwięk.

Zastanawiam się nad iego 8085. Ma ktoś doświadczenia z tymi wtykami?

Masz malo basu na yarbo??? O zesz matko!!!

Ja wpialem yarbo 1100 na wtykach katowych rodowanych furutecha miedzy gniazdko i listwe Tomanka i wzrosla ilosc niskich, mimo tego ze wzmak na furutechu ag314 a streamer na neotechu hybrydowym (a wiec troche srebra)

Mi wlasnie yarbo wzbogacil niskie. Sprobuj wpiac go przed listwe jesli masz. U mnie w tym miejscu najwieksze zmiany.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Nie rozumiem podejścia , jeżeli jest brak gniazda zawsze są listwy zasilające lub rozdzielacze na 2 lub 3 wyjścia  ,budowanie kabla typu Y jest trochę pomyłką i jednak zalecał bym dwa osobne kable 

Niech ktoś wytłumaczy w jaki sposób kabel wpływa na bas?

"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki" — Friedrich Nietzsche 

13 minut temu, Kris_54701 napisał:

Znowu prowokacja ! mało było przepychanek 20 stron wstecz ! wystarczy tego !

12 minut temu, Kris_54701 napisał:

Hehe tez chcialbym wiedziec. Ale slychac to wyraznie. Sprawdzalem przepinalem i uwierzylem. Bylem sceptykiem kablowym ... kiedys. 

Dla odmiany neotech hybrydowy NEP 3002 uszczuplal bas wyciagajac lekko wysokie.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

12 godzin temu, Arczibald napisał:

Viborg gold

A ten Viborg z mosiądzu czy z czystej miedzi?

5 godzin temu, mone napisał:

jak to wygląda w praniu z pętla masy.

A tak samo jak przy wpięciu dwóch osobnych kabli do tej samej listwy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kris_54701

"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki" — Friedrich Nietzsche 

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 16.03.2020 o 02:22, Arczibald napisał:

Panowie,

co byście założyli na Yarbo 1100? Wrzuciłem Furutecha 25/35G i jest w miarę ale barw mi brakuje. Na Viborgu gold mało basu. Więcej jest na srebrzonym Viborgu ale jakiś taki suchy dźwięk.

Zastanawiam się nad iego 8085. Ma ktoś doświadczenia z tymi wtykami?

Do yarbo 1100 proponuję iego 8085 (schuko) + 8075 (iec), yarbo 8000 jest bardziej ''dopalony'' basem i wtedy 8075 na oba wtyki.

Tylko cena od jakiegoś czasu cena iego jest nie do przyjęcia, można taniej nabyć na ebay-u ale z kolei wysoki kurs dolara, funta, problemy z dostawą. Należy przeczekać ten ''nieciekawy'' okres..

Właśnie kupiłem do yarbo 1100 iego komplet 8085.

Nie do końca jestem zadowolony. Będę je miksował na dwóch kablach z furutech 25/35 gold.

Wcześniej schuko miałem z Viborga 511G. Czysta miedź pokryta złotem. 

ja nie bylem do konca zadowolony z viborga zlotego. furutech rodowany byl strzalem w 10

W dniu 17.03.2020 o 19:51, Cezary_58669 napisał:

Do yarbo 1100 proponuję iego 8085 (schuko) + 8075 (iec), yarbo 8000 jest bardziej ''dopalony'' basem i wtedy 8075 na oba wtyki.

Miałem iEgo 8075 r i g. To dobre wtyki. Porównywałem z 28/38 r i g Furutech'a na kilku przewodach od Alpha 3 do 762. Niestety z Furutech'iem przegrały co nie zmienia faktu, że za tę cenę to b. dobre wtyki choć cena niestety wzrosła.

U mnie iego Gold vs Furu 25/35 Gold porównywalne. 

Iego ma tę przewagę, że niezwykle ładnie oddaje drżenie strun, powietrza, ogólnie instrumentów z oddaniem ich barwy oraz masy.

Furu pomimo, że też na PCOCC i złocie ma lekką bułkę na wyższym środku. W jednym systemie to zbawienne w drugim nie da się słuchać. 

Za to świetnie się uzupelnieją polecam zmiksować :)

Rozsądnie wycenione i dobrze grające są MS HD. Polecam jako alternatywe do ieGO

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, Arczibald napisał:

Furu pomimo, że też na PCOCC i złocie ma lekką bułkę na wyższym środku. W jednym systemie to zbawienne w drugim nie da się słuchać. 

Właśnie, pozwala to dobrać wtyki do systemu.

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, Arczibald napisał:

Jakoś tak wszystko wycofane. Mało namacalnosci

Zmień kabel na Oyaide Tunami V2 i będziesz miał namacalność, szybkość, precyzję i przejrzystość.

Godzinę temu, rafa napisał:

Rozsądnie wycenione i dobrze grające są MS HD. Polecam jako alternatywe do ieGO

Dzięki Rafał za info.

P.S. Jak wygląda sytuacja epidemii w Twoich stronach?

19 godzin temu, Cezary_58669 napisał:

P.S. Jak wygląda sytuacja epidemii w Twoich stronach?

Nie wychodzimy z domu bez potrzeby, unikamy ludzi, tylko do pracy i na zakupy. W pracy większy dystans między ludźmi, częste dezynfekcje miejsc kontaktu itp póki co da się żyć. Byle miejsc pracy nie zamykali to przetrwamy.

Gość

(Konto usunięte)
35 minut temu, rafa napisał:

Nie wychodzimy z domu bez potrzeby, unikamy ludzi, tylko do pracy i na zakupy. W pracy większy dystans między ludźmi, częste dezynfekcje miejsc kontaktu itp póki co da się żyć. Byle miejsc pracy nie zamykali to przetrwamy.

Czyli podobnie jak w naszym kraju. Musimy ten ciężki okres przetrwać.

22 godziny temu, Arczibald napisał:

U mnie iego Gold vs Furu 25/35 Gold porównywalne. 

Iego ma tę przewagę, że niezwykle ładnie oddaje drżenie strun, powietrza, ogólnie instrumentów z oddaniem ich barwy oraz masy.

Za to świetnie się uzupelnieją polecam zmiksować ?

Mam te furu 25,35 r, g od dawna 28,38 też te drugie od starszych są lepsze, bardziej barwne, nasycone, różnią się budową i pokryciem bolcy, bardziej dynamiczne i narwana są wtyki WireWorlda silver clad. Ale brak im takiego wyrafinowania jak furu. 

Od miesiąca testuje wąskie furu fi c15 NCF r, dość ciekawe wtyki cenowo znośnie. 

Edytowane przez gabler
3 godziny temu, gabler napisał:

bardziej dynamiczne i narwana są wtyki WireWorlda silver clad

czy Wattgate miałeś na myśli?

12 minut temu, rafa napisał:

czy Wattgate miałeś na myśli?

Nie to chodzi o WireWorld 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ah, tych nie znam. Na pierwszy rzut oka pomyślałem że to rebrand Neotecha. Trochę podobny jednak

Edytowane przez rafa

Godzinę temu, rafa napisał:

Ah, tych nie znam. Na pierwszy rzut oka pomyślałem że to rebrand Neotecha. Trochę podobny jednak

To cenowo bardzo przyzwoite wtyki, 200 z groszami

• Moderatorzy
8 godzin temu, Ricambi napisał:

Czy ktoś jest chętny na testy ABX kabli zasilających?

Ja. Jak tylko ustąpi epidemia zapraszam do siebie.

7 godzin temu, Kris_54701 napisał:

Czekam na wyniki testów ?

Nie dalej jak miesiąc temu robiliśmy porównania sieciówek na systemie gdzie grały Audio Nirvany. Kiedyś Zygmunt proponował Ci wypożyczenie swoich kabli, skorzystałeś z tego? Jeśli nie to teraz skorzystaj.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Pokaż nowe odpowiedzi