Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telefon komórkowy? NOWOŚCI - TOP 10

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

A sa telefony komorkowe w ktorych mozna odebierac televizje ??

Ostatnio kupilem maly televizor, formatu telefonu, odbiera mi televizje cyfrowa.

Cena 80 zl czyli grosze.

Szukam telefonu ktory bedzie mial:

- funkcje odbioru televizji cyfrowej ,

- miejsce na minimum 3 karty SIM, (prywatny, sluzbowy, zagraniczny z roznych panstw )

Wymyslili juz cos takiego na rynku ?

Takie rzeczy to tylko w Erze..

a z aparatów na 2 sim co polecacie?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zgadzam się w całej rozciągłości z tym , że bateria w każdym ze smartfonów, po odłączeniu: wifi, gps, przejściu w tryb gsm, sporadycznym aktualizowaniu danych, wydłuży swoją żywotność. Tylko, że jak dla mnie, to w tym momencie smartfon traci połowę, albo jeszcze i więcej, ze swoich zalet. Cała frajda używania takiego telefonu, to możliwość niemalże ciągłego bycia "on line", czy za pośrednictwem portali społecznościowych, czy też via mail. Mi w zupełności wystarczy, jeśli odepnę swego fona o 6.30, a jego bateria wystarczy mi na swobodne korzystanie ze wszystkich dobrodziejstw do godz. 22. Potem podpinam go spokojnie na noc i tyle. Wyjeżdżając "w teren" biorę ze sobą power packa do Galaxy S (koszt ok. 130zł) i w ten sposób czas pracy smartfona wydłuża mi się x2.

Nota bene: firma, która jako pierwsza opatentuje baterię wytrzymującą kilka dni w smartphonach, z miejsca stanie się gigantem sprzedaży tego typu urządzeń :)

Co to za ustrojstwo ten power pack?

Ja zamówiłem coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak przyjdzie po testuje co to warte.

Może ktoś zna jakiś sklepik z w miarę tanimi kartami SDHC 16 GB w klasie 10.

Ukryta Zawartość

Dla mnie od nr 1 do 10 jest jeden telefon

Ukryta Zawartość

Dlaczego? Ooo ... dlatego ;o)

post-1198-087321600 1297167775_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• Administratorzy

A sa telefony komorkowe w ktorych mozna odebierac televizje ??

Ostatnio kupilem maly televizor, formatu telefonu, odbiera mi televizje cyfrowa.

Cena 80 zl czyli grosze.

Sprawdź www.tvn24.tk :)

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Przykład power packa dla Samsunga Galaxy S:

Ukryta Zawartość

A propos brandowania romów, to chyba Era ma najbardziej subtelny branding.

Ukryta Zawartość

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Przykład power packa dla Samsunga Galaxy S:

Ukryta Zawartość

A propos brandowania romów, to chyba Era ma najbardziej subtelny branding.

Dla desire znalazłem tylko coś takiego

Ukryta Zawartość

niestety opinie średnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koledzy,

przed końcem roku sprzedałem iPhone'a 3G i kupiłem BB 9700 BOLD. trochę czasu zajęło mi przyzwyczajenie się do tego sprzętu, ale ma dla mnie 2 fundamentalne wady - zbyt mały wyświetlacz oraz niemozliwośc skorzystania z pełnej funkcjonalności telefonu (brak dostępu/wsparcia dla usługi BB) w krajach na wschód od Polski gdzie najczęściej przebywam :-(

No i kupiłem Samsunga Galaxy S, i muszę powiedziec, że jest dla mnie najlepszym wyborem i niemal idealnie odpowiada moim potrzebom - jedyny dla mnie minus to brak normalnej klawiatury.

Ciekawostka - tydzień później kupiłem drugi taki telefon ...dla żony :-) Jej też bardzo przypadł do gustu, ale z zupełnie innych względów:-)))

Mówiąc szczerze, nie zdecydowałem się jeszcze na sprzedanie BB 9700, na razie leży spakowany :-(((

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

• Użytkownicy+

Kupiłem sony ericssona Xperia X10. Ktoś ma, może jakieś opinie ? Myślę zaprogramować go, jako pilot do SQ T. Jak to zrobić ?

a jak wypada porównanie iPhone'a i Samsunga Galaxy S?

iPhone to "qpa" przy Galaxy S.

W sieci (na utube) znajdziesz sporo porównań tych telefonów. nie ma sensu żebym się powtarzał. Dodam tylko, że mam Andka 2.2 Froyo i jak dla mnie jest SUPER, a nawet więcej niż bym oczekiwał. W tym również pod względem aplikacji dostępnych już w standardzie, nie mówiąc już o możliwosci ściągnięcia innych z Android marketu (w tym sporo bezpłatnych).

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

a jak wypada porównanie iPhone'a i Samsunga Galaxy S?

Wiem że nie o to pytałeś ale może się komuś przyda.

Stary iphone 3G v nokia 3310

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem sony ericssona Xperia X10. Ktoś ma, może jakieś opinie ? Myślę zaprogramować go, jako pilot do SQ T. Jak to zrobić ?

Odpal WiFi, wejdz do android market, wpisz squeeze. Wyskoczy Ci wynik kilku aplikacji m.in. darmowych. Sciagasz i probujesz jak dziala. Jesli niezbyt dobrze sciagasz platny squeeze commander.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Użytkownicy+

Odpal WiFi, wejdz do android market, wpisz squeeze. Wyskoczy Ci wynik kilku aplikacji m.in. darmowych. Sciagasz i probujesz jak dziala. Jesli niezbyt dobrze sciagasz platny squeeze commander.

Dzięki, kupiłem ten płatny (14zł). Widzę że będzie trochę walki, żeby to działało jak trza.

Nokia N8. Przyzwyczaiłem się do tej marki, fakt że to Symbian mało mnie interesuje. Wyświetlacz jest na AMOLED. Bardzo funkcjonalna, nieduża. Do niej warto dokupić kartę Micro SD 16 GB. Teoretycznie wszędzie piszą, że jest w stanie do 32, ale wszyscy taką odradzali. Podobno z nią lubi się zawieszać.

Mogę się o N8 wyrażać tylko w superlatywach.

N8 nie jest zlym telefonem.U mnie polegla w konfrontacji z Galaxy S,ale jest to oczywiscie subiektywna opinia-jesli komus wystarcza mozliwosci symbiana,to ten telefon na pewno go zadowoli.

Natomiast jesli chodzi o Iphona,to pozwole sobie nie zgodzic sie z przedmowca.Iphone,to nie qpa.To wielka qpa.Telefon,ktory zostal wylansowany przez ogromna machine marketingowa Apple'a.Mialem 3GS-zwrocilem Erze po 4 dniach uzytkowania.Iphona 4 tylko obejrzalem i to mi wystarczylo:-)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Posiadam Nokie E72 i jak dla mnie ten telefon jest absolutnie wystarczajacy, ma chyba wszystko a bateria trzyma mi troche ponad tydzien. Jedyna uwaga jest taka, ze moglby byc ciut szybszy.

Aaa, optyczny navi key moglbybyc troche bardziej czuly i precyzyjniejszy, ale ja i tak go nie uzywam :)

Less is More

N8 nie jest zlym telefonem.U mnie polegla w konfrontacji z Galaxy S,ale jest to oczywiscie subiektywna opinia-jesli komus wystarcza mozliwosci symbiana,to ten telefon na pewno go zadowoli.

N8 jest 9-pasmowa. Pracuje w GSM 850/900/1800/1900 oraz WCDMA 850/900/1700/1900/2100.

Galaxy S jest 7-pasmowy. Nie ma WCDMA 850 i 1700.

Jak ktoś przez pomyłkę kupi iphone...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nokię N8 mam już od 2 m-cy i jest to najlepszy telefon z jakim miałem do czynienia. 12 megowy aparat BEZAPELACYJNIE NAJLEPSZY wśród wszystkich obecnie dostępnych komórek. Ogólnie: telefon niesamowicie przyjazny w obsłudze, nie zawiesza się, jedyna wada to trochę za śliska obudowa i to jest naprawdę niebezpieczne, bo jak upadnie taki mini-komputer na twardą powierzchnię to może być nieciekawie (tak miałem ostatnio z nokią n86 8MP, która mi upadła i w serwisie nokii powiedzieli, że "wewnętrzne uszkodzenia" są nienaprawialne i roczny telefon za który dałem ok.1,5 tys. mogę wyrzucić do śmieci!)

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Podpisuję się oburącz pod tym, co napisał Xatt. Od wielu lat wszystkie moje telefony to Nokia. N8 jest niewiarygodnie przyjazna w obsłudze. Jedyna rzecz, do której mógłbym się (jak już bym bardzo chciał) przyczepić to ta, że mając zawsze ustawiony profil Ogólny - podczas jakichś ważnych rozmów przestawiam na Spotkanie. Otóż w poprzdniej Nokii mogłem ustawić Spotkanie na 3 godziny (przykładowo). Po tym czasie - sam wracał na Ogólny. W N8 nie ma czegoś takiego jak ustawianie innego profilu na określony odcinek czasowy. Muszę pamiętać i po zakończeniu spotkania ręcznie przestawiać na Ogólny. A może coś takiego jest - tylko ja się jeszcze do tego "nie dokopałem"? Jeśli tak: oświećcie mnie Państwo proszę jak to się robi.

Druga sprawa to była (czas przeszły, bo już nie jest) niedoróbka w softwarze obsługującym pisanie SMS. Mogą one mieć albo pełne, albo ograniczone wsparcie składania tekstów. Przy wsparciu pełnym słowo (przykładowo) "źródło" pokaże się z polskimi znakami na ekranie, tak też pójdzie w świat i tak go otrzyma odbiorca. Tyle, że wymaga to trybu Unicode, co ogranicza pojemność SMS-a do zaledwie 64 znaków. Przy wsparciu ograniczonym ja na ekranie zobaczę "źródło", ale w świat pojdzie i odbiorca otrzyma "zrodlo". Pozwala to zachować pełne 160 znaków na SMS.

Otóż początkowo (mam telefon od miesiąca) bez względu czy ustawiłem wsparcie pełne czy ograniczone - zawsze funkcjonowało tylko pełne. Zgłaszałem tę sprawę na Infolinii Nokia Poland, powiedzieli że znają problem i lada dzień zostanie on rozwiązany. Tak też się stało. Kilka dni temu włączyłem funckję Software Update, znalazł że jest coś ważnego, potwierdziłem ze ma to ściągnąć i zainstalować. Problem należytego funkcjonowania wsparcia ograniczonego został z powodzeniem załatwiony. Może tam były jeszcze jakieś inne modyfikacje również - ale tą akurat można zauważyć "gołym okiem".

Bobcat,

Przed chwila sprawdzilem i w mojej E72 jest opcja automatycznego wylaczania profilu, a N8 chyba dziala na tym samym symbianie?!. Wchodzisz w profile i wybierasz opcje, tylko musisz zjechac na inny profil niz ogolny.

Less is More

Michaello,

Wchodzę w profile, rozwija mi jakie są opcje. Wybieram na przykład Spotkanie. Melduje mi, że włączył Spotkanie. Nigdzie nie ma pytania na jak długo.

Kupiłem sony ericssona Xperia X10. Ktoś ma, może jakieś opinie ?

Mialem tez go sobie sprawic, ale cale szczescie kumpel dostal go od ery i mialem okazje sie nim zajac. Takiej biedy to dawno nie widzialem. Nic w tym telefonie nie ma, a obsluga jest beznadziejna. Zawsze, od kilku lat wałkowalem same Sony Ericssony i nie byle jakie modele, zawsze stawialem na najwyzsze Cyber-shoty, ale po tych Xperiach spodziewalem sie duzo wiecej.

?👈

• Użytkownicy+

Mialem tez go sobie sprawic, ale cale szczescie kumpel dostal go od ery i mialem okazje sie nim zajac. Takiej biedy to dawno nie widzialem. Nic w tym telefonie nie ma, a obsluga jest beznadziejna. Zawsze, od kilku lat wałkowalem same Sony Ericssony i nie byle jakie modele, zawsze stawialem na najwyzsze Cyber-shoty, ale po tych Xperiach spodziewalem sie duzo wiecej.

To mogłem wziąć jednak HTC. Tak czy inaczej wziąłem go, żeby działał jako pilot. Nie miałem okazji się pobawić nim, więc niewiele mogę dodać. Powiem tylko że SGS szwagra, podoba mi się bardziej.

• Administratorzy

Moja siostra ma X10. Z tego co widziałem to wrzucili tam jakąś starą wersję Androida - 1.6 chyba, a telefon kupowany w tym roku... Może przynajmniej samemu da się sflashować, ale trochę słabo, że sprzedają telefony z taką starą wersją systemu.

No i ten telefon jest trochę ciężki. Dla kobiet raczej bym go nie polecał.

ja polecam samsung solid b2710 - pare razy już mi spadł, ochlapałem go, wypadł mi w śnieg przy wywrotce na nartach - naprawde jest solidny, łatwo się go obsługuje ( tel, sms ) co w przypadku wielu nowych tel wydaje się być funkcją drugorzędną i ma dość mocną jak na tel latarke led co czasem się przydaje

• Administratorzy

fonomo: Samsung Galaxy S ma 118 g, a nie 137g.

Bobcat,

troche dziwne, u mnie jak wybieram inny profil niz ogolny to wyskakuje mi 6 opcji: uaktywnij, przystosuj, czasowy, utworz nowy, pomoc, wyjdz. Wczoraj to sprawdzalem u kumpla, ktory ma N8 (angielska co prawda, ale powinno byc to samo) i tez sa do wyboru te opcje. Moja E72 jest z PL. Jest tez tak, ze gdy wybiera sie profil po wcisnieciu przycisku on/off to te opcje nie sa dostepne. Dostepne sa dopiero gdy sie wejdzie do menu > panel sterowania > profile

Less is More

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.