Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe dowody osobiste

testosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego ten orzel jest zielony?

Żeby PSL poparł projekt :-).

A tak na poważnie - orzeł jest metaliczny i ma różny kolor w zależności od kąta patrzenia i oświetlenia. To jedno z zabezpieczeń. Widocznie do fotki oświetlili z boku żeby nie było odblasków i wyszedł taki kolorek.

Jestem Europejczykiem.

A po co w ogóle nam dowody osobiste?

Ktoś może mi to wytłumaczyć?

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Znowu wyciągają od nas kasę.

Przecież te obecne chyba nie odbiegały od standardów unijnych, przedwczoraj kupowałem w Niemczech papierosy w automacie gdzie potrzebne jest potwierdzenie wieku kupującego poprzez przeciągnięcie dowodu/prawa jazdy, przez czytnik i nie miałem prblemów mimo, że mój dowód ma już ponad 10 lat

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

fox

Nikt kasy od nas nie wyciąga, wymiana ma być gratis. Był bodaj jakiś wyrok TK w tej sprawie po statniej wymianie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To dobrze(nie znam szczegółów) ale ktoś za to zapłaci;), chyba, że to z kasy UE :D

zresztą obecne dowody mają ważność 10 lat a prawo jazdy jest bezterminowe(blankiet). więc o co kaman?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tu możesz mieć rację, kaman może być w zleceniu dla odpowiedniego wytwórcy.

Poza tym mamy przecież przyjazne państwo niedawno nazwane dziadowskim.

Tego nie wiesz jeśli kasa będzie tylko na to z UE.

Poza tym płacisz za wszystko za nieudolność polityków również.

Z tego co czytam, to w nowym dowodzie nie będzie rysopisu, adresu zameldowania oraz wzoru graficznego podpisu posiadacza dokumentu. Zmiana zakresu danych ma uprościć procedurę wydawania dowodu osobistego. Do dowodu zostanie natomiast wprowadzona informacja o obywatelstwie polskim. Ułatwi to posługiwanie się dowodem osobistym jako dokumentem poza granicami kraju. Będzie można przy jego pomocy złożyć podpis elektroniczny.

Jestem Europejczykiem.

Zniosą meldunek. Niby dobrze, bo jak się wyjedzie gdzieś na kilka tygodni to nie trzeba będzie się bawić w ten absurd, ale jak kogoś będą chcieli wezwać do sądu to jak to teraz zrobią?

Muzyka muzyka muzyka!

gdyby jeszcze można było korzystać z automatu bankowego ...

Jedną z zalet podpisu elektronicznego miała być możliwość zastąpienia jedną kartą wszystkich innych, ale lobby bankowe +wydawcy typu Visa, Mastercard bronią się przed tym rękami i nogami. Za to PIT pewnie będzie można podpisać i wysłać przez internet.

Jestem Europejczykiem.

Testosteron:

Obecnie również jak się nie chce otrzymać wezwania to nie ma takiej siły aby wcisnęli komuś to na siłę ;). Nawet w czasie komuny unikało się skutecznie listu z WKU ;D.

Meldunek to pozostałość komunistycznych i totalitarnych systemów…

Społeczeństwo obywatelskie to światli obywatele, a Ci wskazują rozmaite możliwości kontaktu; choćby skrzynka e-mail, zaufane konto na ePUAP,…

Jaro:

W Polsce przez ostatnie lata niestety zniszczono ideę podpisu elektronicznego. Mam nadzieję, że decydenci obudzą się…

• Moderatorzy

w lewym dolnym rogu jest napisane SEX - Sodoma i Gomora - to napweno wynik lobby kochających inaczej - zbudujmy krzyż

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.