Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ABXowcy powinni miec zakaz pisania na forum czy wrecz przeciwnie?

antymalkontent

ABX  

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co myslicie o ABX w AUDIO i na AUDIOSTEREO

• Powinni sie udzielać.
    • Powinni mieć zakaz pisania na forum.
    • Powinni mieć wlasną zakładke w ktorej by sobie rozmawiali sami ze soba.
    • Na laboratorium niech ida zamiast za audio sie brac.
    • Nie wiem nie znam sie.

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie to śmieszy, jak ludzie strasznie zażarcie dyskutują na temat testów ABX, ale sami nigdy nie uczestniczyli w porządnym, prawdziwym teście ABX.

Odpowiadając na pytanie z topic'u, to powinni się wypowiadać, bo jest to otwarte forum. Natomiast ortodoksyjni wyznawcy jednych, czy drugich teorii powinni pamiętać, że każdy ma prawo do własnego zdania, bo każdy ma prawo słyszeć inaczej. Nieelegancko jest narzucać swoje poglądy komuś, kto togo nie chce.

Już raz była podobna chyba ankieta ...

Po za tym co antyabx-owców tak to dręczy?

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Co sadzicie o dzialalnosci ABXowcow na forum ?

Dzialac dyskutanci jesli muzyka Wam nie mila...

Załóż proszę nowa ankietę. Ta jest mocno niemiarodajna... Jedna pozytywna odpowiedz, na trzy możliwe negatywne i jedną neutralna nie zapewnia właściwego rozkładu głosów.

Manipulacja, czy przeoczenie?

Zagłosowałem za, bo to też kierunek zmierzający do poznania praw rządzących dziedziną audio. Mam tylko nadzieję, że pisanie o tych testach nie będzie przez piszących kojarzone z misją nawracania za wszelką cenę, robioną z namolną (nad)gorliwością podobną do tej, jaką reprezentują np. świadkowie Jehowy.

Panie i Panowie, rozróżnijmy trzy rzeczy:

1. Testy ABX

2. Interpretację wyników testów

3. Trolling wykorzystujący 1. i 2.

O ile pierwsze dwa punkty nie są niczym złym (drugi co prawda wymaga dużej wiedzy), o tyle trzeci (jak się przekonaliśmy) - może być bardzo uciążliwy i przez wprawnego trolla z sukcesem wykorzystywany w praktycznie każdym temacie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ja tam nawet jestem za ABX, w pewnym czasopiśmie, niekoniecznie o audio, swego czasu była rubryka; "Czyja kasia, czyj wacuś"

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Niech pisza w watkach temu poswieconych, chyba takich nie brakuje.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 11 Stycznia 2011 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 11 Stycznia 2011 - brak kultury

gdyby to była kwestia kultury wyowiedzi to Rochu i Wojtek powinni zostać zbanowani w tym watku za pospolite kmiecenie. Tak jak mnie zbanowali wątku o zakładce hi-end, za "niezainteresowanie tematem". Co ciekawe zaraz po tym jak napisałem, że słucham na 30 letnim PA-428 i kolumnach własnej roboty na krajowych głośnikach LOL. Jak widać ludzie łatwiej wychodzą ze wsi niż wieś z ludzi:)

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 11 Stycznia 2011 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 11 Stycznia 2011 - brak kultury

Nie bardziej niż ty udowadniasz każdym wpisem, że jesteś kmiotkiem - roszku. A ja się do was dostosowuję, dziubaski :)

Nie wiem co to jest ten cały ABX ale ponieważ go nie lubisz głosuję za tym żeby zwolennicy ABX wypowiadali się w KAZDYM wątku na temat hi-endu.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 11 Stycznia 2011 - odnosi się do usuniętego wpisu
Ukryte przez Fr@ntz, 11 Stycznia 2011 - odnosi się do usuniętego wpisu

Jak widać ludzie łatwiej wychodzą ze wsi niż wieś z ludzi:)

Racja. A tu jest przykład jak na dłoni:

"Napisano dziś, 21:49

Nie bardziej niż ty udowadniasz każdym wpisem, że jesteś kmiotkiem - roszku. A ja się do was dostosowuję, dziubaski :)

Nie wiem co to jest ten cały ABX ale ponieważ go nie lubisz głosuję za tym żeby zwolennicy ABX wypowiadali się w KAZDYM wątku na temat hi-endu."

Z logicznego punktu widzenia test abx jest najbardziej obiektywnym sposobem porównania dwóch urządzeń. Ktoś ma inne zdanie?

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Nie wiem czy potrzebna jest zakładka, skoro istnieje klub:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Opublikowano · Ukryte przez palton, 14 Stycznia 2011 - Brak kultury
Ukryte przez palton, 14 Stycznia 2011 - Brak kultury

Poraz drugi jakiś piernik wykasował post, żenada, widać komuś nie pasuje prawda, a audiostereo traktuje jako własne podwórko.

Z logicznego punktu widzenia test abx jest najbardziej obiektywnym sposobem porównania dwóch urządzeń. Ktoś ma inne zdanie?

Ja. Urządzenia porównuje się na podstawie ich parametrów.

Ja wiem że ABX-owcy psują niektórym zabawę itd. Jednak przejrzysta alternatywa - w postaci np. kodyfikacji Zbioru Przykazań Audiofila - x. Nie będziesz w brzmienie kabli powątpiewał; y. ABX od złego pochodzi, a kysz!; z. Czcij sieciówkę swoją - byłoby chyba tym jednym krokiem za daleko w stronę śmieszności.

W między czasie zorientowałem się, że jedziecie na zwolenników testów abx ponieważ uważacie, że chcą oni wszyscy udowodnić, że kabel za 3zł/metr zagra tak samo jak za 300zł.

Rolą wyjaśnienia powiem, że nie mam nic przeciwko drogim kablom, sam też nie mam za 3 zł/metr tylko w miarę moich możliwości lepsze. A co do testów abx, moim celem nie jest w nich zmieszanie z błotem użytkowników sieciówek za tysiaka, jestem zwolennikiem porównywania elementów systemu o mniej więcej porównywalnej cenie.

A co do porównywania na podstawie ich parametrów. W praktyce wiemy (a przynajmniej ja wiem), że dane techniczne podane przez producenta często potrafią nijak się mieć do stanu faktycznego. Np takie parametry jak moc wzmacniacza lub efektywnośc kolumn.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Tak. Uogólniając ci, którzy nie słyszą kabelków powinno być karani śmiercią a ich ciała powinny być publicznie palone.

A ja mysle ze powinni byc zmuszani do sluchania sieciowek tak dlugo az uslysza roznice.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

W między czasie zorientowałem się, że jedziecie na zwolenników testów abx ponieważ uważacie, że chcą oni wszyscy udowodnić, że kabel za 3zł/metr zagra tak samo jak za 300zł.

Właśnie problem w tym, ze chcą komuś coś udowadniać, resztę patrz we wpisie mlb pkt. nr 3.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jakaś swoista paranoja z tymi testami.

Ja osobiście mam je w d…. .

Ale skoro ktoś słyszy rewolucyjne zmiany to chyba żaden problem aby to udowodnił w jakimś obiektywnym teście?

Co napisałem nie tak?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.