Skocz do zawartości
IGNORED

KUJAWSKO - POMORSKIE ODSŁUCHY .

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

... kabelki jak piszesz, ze skarpetki ;) ...ładne, zielone tylko trochę paprochy się kleją. ;)

...Do tego 30cm papier na sztywnym zawieszeniu, rzeczywiście jest vintage

Też nie dojechałem na odsłuchy a szkoda.A p.Ania to jakiej muzy lubi jeszcze słuchać oprócz klasyki i psychodelii ?

Ja wiem co lubi Pani Ania, ale nie powiem :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A teraz słucham takiej muzy.

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Kilka zdjęć z ostatniego spotkania:

Ukryta Zawartość

post-24402-0-61346800-1351808449_thumb.jpg

post-24402-0-29661600-1351808484_thumb.jpg

post-24402-0-41480100-1351808633_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko teraz?

...ode mnie +1 ...za słuchanie dub techno, dobrze! no no..

Yochimie, to nie jest dub techno jak sądzisz chociaż momentami rytm może coś takiego sugerować.

Ta muza to stricte Ambient-Electro Dub.Vocal artystów z Jamajki / tak nie zaśpiewa nikt inny / Instrumentarium made in Berlin by

Rhythm & Sound.

Yochimie, to nie jest dub techno jak sądzisz chociaż momentami rytm może coś takiego sugerować.

Ta muza to stricte Ambient-Electro Dub.Vocal artystów z Jamajki / tak nie zaśpiewa nikt inny / Instrumentarium made in Berlin by

Rhythm & Sound.

Nie musisz nic tłumaczyć, doskonale znam Rhythm & Sound, doskonale znam producentów jak również inne ich projekty.

Może być Ambient-Electro Dub, ale żeby ująć jakoś generalnie Rhythm & Sound nazwałem to po prostu dub techno, to jest przecież gatunek którym zajmuje się Maurizio... i tymi słowami najłatwiej ująć Rhythm & Sound.

Można wejść głębiej i nazwać taką muzykę Abmient-Electro Dub, choć mówiąc szczerze, w ogóle mi to "Electro" tam nie pasuje i na pewno nie jest "Electro", może lepiej zabrzmi Ambient-Electronic Dub.

Więc jak najbardziej, można po prostu powiedzieć dub techno.

Cieszę się że wykazałeś się wiedzą i że są ludzie, którzy takich rzeczy słuchają na porządnym sprzęcie ;) ... bo wiesz dla większości szczytem audiofilskich uniesień jest słuchanie płyt Diany Krall...

pozdr

joa.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

... bo wiesz dla większości szczytem audiofilskich uniesień jest słuchanie płyt Diany Krall...

pozdr

joa.

Może nie szczytem ale lubię tylko nie ostatnia płyta i nie z cyfry :)

Nie musisz nic tłumaczyć, doskonale znam Rhythm & Sound, doskonale znam producentów jak również inne ich projekty.

Może być Ambient-Electro Dub, ale żeby ująć jakoś generalnie Rhythm & Sound nazwałem to po prostu dub techno, to jest przecież gatunek którym zajmuje się Maurizio... i tymi słowami najłatwiej ująć Rhythm & Sound.

Można wejść głębiej i nazwać taką muzykę Abmient-Electro Dub, choć mówiąc szczerze, w ogóle mi to "Electro" tam nie pasuje i na pewno nie jest "Electro", może lepiej zabrzmi Ambient-Electronic Dub.

Więc jak najbardziej, można po prostu powiedzieć dub techno.

Cieszę się że wykazałeś się wiedzą i że są ludzie, którzy takich rzeczy słuchają na porządnym sprzęcie ;) ... bo wiesz dla większości szczytem audiofilskich uniesień jest słuchanie płyt Diany Krall...

pozdr

joa.

Yoachim super ze znasz Rhythm & Sound.Mam prawie wszystko co wydali na cd's.To jest jak dla mnie muzyczny AS w rękawie.

Jesli lubisz taka muzę to polecę moich absolutnych faworytów Boozoo Bajou i coś dla ciebie i wszystkich muzaków na AS Forum

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A teraz idziemy na całość.Tego trzeba wysłuchać do końca.Dedykacja dla Paltona,Yoachima,Melancholii i Marka Knagi /specjalnie

dla Ciebie solówka na vibrafonie /

niestety:-( nie mogłem być dłużej, ale zauważyłam że fajnie grało.

oczywiście nie z kompa tylko z Audioneta - chyba niezłe źródełko.. na kolumnach Jarokara (jak coś pomyliłem to sorki) niestety nie słuchałem Czayi a od początku im kibicuję

Panowie!!!!

jak nie włączycie dobrej, dobrze nagranej muzyki to dyskusja o jakości jest o niczym, tak mi się wydaje...idę wypić wasze zdrowie!

I na dobranoc...

Ukryta Zawartość

I akustycznie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Chcielibyśmy posłuchac wreszcie tego kujawskiego hajenda!!

Chłopaki już sie dopytuja co będzie grało...możesz wstepnie sie okreslić jaki hajend nam zaprezentujesz?

Wiem,wiem-dobrze wiem.........już mnie nie kochasz))

Nawet się nie odzywasz-trudno posłucham se gdzie indziej tego hajenda.

Teraz wszyscy się poobrazali na mnie.......dlatego,ze trzeba pisać i opowiadać że gra wszędzie pieknie wtedy ma sie mnóstwo kolegów.......głuchych))

• Użytkownicy+

Wiem,wiem-dobrze wiem.........już mnie nie kochasz))

Nawet się nie odzywasz-trudno posłucham se gdzie indziej tego hajenda.

Teraz wszyscy się poobrazali na mnie.......dlatego,ze trzeba pisać i opowiadać że gra wszędzie pieknie wtedy ma sie mnóstwo kolegów.......głuchych))

Nie rozumiesz o co chodzi, potwierdza to powyższy wpis. Dzisiaj omal nie zginąłem na drodze, dało mi to do myślenia. Trzeba dobierać sobie towarzystwo tak, żeby się dobrze bawić, bo na nerwy szkoda czasu. Kiedyś było fajnie między nami, teraz jak jest wszyscy widzą. Mamy kompletnie inne poczucie jak trzeba postępować w pewnych sytuacjach. Wydaje mi się, że spotkanie byłoby teraz sztuczne. Po co więc robić sobie nawzajem przykrość?

Nie rozumiesz o co chodzi, potwierdza to powyższy wpis. Dzisiaj omal nie zginąłem na drodze, dało mi to do myślenia. Trzeba dobierać sobie towarzystwo tak, żeby się dobrze bawić, bo na nerwy szkoda czasu. Kiedyś było fajnie między nami, teraz jak jest wszyscy widzą. Mamy kompletnie inne poczucie jak trzeba postępować w pewnych sytuacjach. Wydaje mi się, że spotkanie byłoby teraz sztuczne. Po co więc robić sobie nawzajem przykrość?

Witam!

prawda jest taka że stary jest już bardzo stary i powinien szukać rówieśników w swoim wieku.

Tak też myslałem,ale audio show uważasz za udane mimo wszystko-to gratuluje samopoczucia i uważaj na drodze-myśl.

Daj zdjęcia tego kujawskiego hajenda-który tak gwoli ścisłości zazwyczaj jest tylko Twoim hajendem.

Bawcie się dobrze.Na przyszłość nie pisz zapraszam wszystkich..........napisz listę gości niechcianych.

Stary (audiofiliu..)

nie pier......l przyjedź!!!!!

podobno u nas byłeś byłeś...i było fajnie...

możesz przyjechać do mnie (nie byłem na Tym AudioShow,ale na wsześniejszym Cię widziałem......)

może przyjedziesz na jakiś koncert - wtedy będziee okazja posłuchania i podyskutowania.

• Użytkownicy+

Dzięki chłopaki za miłe popołudnie.

Słuchaliśmy klonów ART emotions, kolegi Twonka. Kolumny za sprawą pięknej okleiny (zdaje się, że to brzoza czeczot), prezentują się bardzo ładnie. Całość jest świetnie wykonana i solidna. Jeśli chodzi o dźwięk, to niestety Arty nie zmieściły się w moim pomieszczeniu. Są to kolumny z dużym frontem i dużym 26 cm głośnikiem. Powoduje to, że powinno się ich słuchać z dalszej odległości. W przypadku mojego pomieszczenia jest to niemożliwe, co skutkowało małą przestrzenią w głąb sceny. Generalnie dźwięk był słaby, co zrzucam na nieodpowiednie pomieszczenie. Dystrybutor oryginalnych ARTów, zaleca pokój min. 30m2. Spróbuje postawić kolumny w salonie 47m2, zobaczymy wtedy co się będzie działo. Być może będzie też okazja do porównań klonów z oryginałami. Myślę, że warto się wysilić nad tymi kolumnami, bo głośniki zacne a wykonanie śliczne. Szkoda mi postawić na nich krzyżyk, oryginał kosztował 46.000zł i trudno go dostać z drugiej ręki, a jeśli już, to cena jest wysoka.

Ukryta Zawartość

post-24402-0-91163600-1353626475_thumb.jpg

post-24402-0-59128400-1353626500_thumb.jpg

post-24402-0-00142600-1353626508_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sorry,ze nie przyjechałem,ale znam te kolumny miałem je nawet u siebie w domu.

Niestety mamy inne pojecie dotyczące hajendu i grania na tych kolumnach,ponieważ w kaimie jest pokój ca.15-16 metrów

i tak gwoli scisłości wystarcza w zupełności nie jest dzwieku za dużo-mimo,ze napedza je czesto gm-70.

Kulki są lepsze?

Mógłbym prosić o zdjęcia pozostałych elementów toru-ponieważ ciekawi mnie stwierdzenie dlaczego generalnie dżwiek był słaby.....słuchałem tych artów ze wzmacniaczem-integra na diabełkach tej co miała przestery w pokoju Diy-u mnie

przesterów nie było wcale.

Dzięki chłopaki za miłe popołudnie.

Słuchaliśmy klonów ART emotions, kolegi Twonka. Kolumny za sprawą pięknej okleiny (zdaje się, że to brzoza czeczot), prezentują się bardzo ładnie. Całość jest świetnie wykonana i solidna. Jeśli chodzi o dźwięk, to niestety Arty nie zmieściły się w moim pomieszczeniu. Są to kolumny z dużym frontem i dużym 26 cm głośnikiem. Powoduje to, że powinno się ich słuchać z dalszej odległości. W przypadku mojego pomieszczenia jest to niemożliwe, co skutkowało małą przestrzenią w głąb sceny. Generalnie dźwięk był słaby, co zrzucam na nieodpowiednie pomieszczenie. Dystrybutor oryginalnych ARTów, zaleca pokój min. 30m2. Spróbuje postawić kolumny w salonie 47m2, zobaczymy wtedy co się będzie działo. Być może będzie też okazja do porównań klonów z oryginałami. Myślę, że warto się wysilić nad tymi kolumnami, bo głośniki zacne a wykonanie śliczne. Szkoda mi postawić na nich krzyżyk, oryginał kosztował 46.000zł i trudno go dostać z drugiej ręki, a jeśli już, to cena jest wysoka.

Swego czasu moglem nabyc klon wykonany przez redakcje Klang Tonu ktora to wlasnie byla autorem tego dziela. Dla zainteresowanych chodzi tu o tzw. Seas Prestige dostepny np. tutaj:

Ukryta Zawartość

Rozmawialem z wlascicielem tych kolumn i powiedzial mi ze sa rzeczywiscie dosyc wybredne jesli chodzi o pomieszczenie. Podobno w niektorych wypadkach graja jak male podkolorowane monitorki jak bylo w wypadku pewnego kolegi tego Pana. Nie wiem dokladnie o jakim pomieszczeniu mowa ale to mogloby potwierdzac opinie Paltona.

Ogolnie projekt jest zerrzniety z ART, przyznal sie do tego na niemieckim forum jego konstruktor. Biorac pod uwage cene okolo 600 euro w wersji podstawowej, do 1000 za wersje z lepsza zwrotnica, ceny oczywiscie za sztuke, to rzecywiscie jest to bardzo ciekawa alternatywa.

Palton jak mozesz to napisz z czym ich sluchaliscie i co bylo ogolnie nie tak w dzwieku.

POzdrawiam

P.s Dla zainteresowanych mam skan wydania Klang Tonu z tym projektem...

Ukryta Zawartość

>> Palton,

Nie wiem jak u Ciebie wygląda pomieszczenie, ale u mnie w 19 m2 i wysokości 210 cm kolumny zmieściły się bez problemów. Raczej zwalałbym porażkę na Twoje upodobania co do estetyki dźwięku niż na same kolumny. Z tego co słyszałem na wystawie z Twoich paczek to niestety to dwa przeciwległe bieguny. To są kolumny dla kogoś przedkładającego barwę, namacalność dźwięku, a nie chirurgicznego bezpłciowego grania "każdego łomotu". Każdy ma inny gust, jednak pisząc, że dźwięk był słaby dajesz laurkę Swojemu osłuchaniu lub systemowi. Słyszałem te kolumny w kilku pomieszczeniach z różnymi klockami, nawet budżetowymi i nigdy nie wyciągnąłbym takich wniosków.

pozdr. Jacek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.