Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Wydawałoby się, że żyjemy w wolnym kraju...

Śmieszy mnie ten napad na Sly'a. Adwersarze wzięli w obronę zarobki Elberotha.

Uważam, że DIY-owcy dodają kolorytu temu forum i tworzą sensowną grupę i kto wie czy pomysł Sly'a w przyszłości nie przerodził by się w coś z czego większość z nas by skorzystała. Może światło dzienne ujrzałby by super projekt, pomysł o którym nikt nie śnił. Zapewne dla osób, które nie zarabiają na tej pasji, opłacenie pomieszczenia na wystawie pewno będzie znaczącym wydatkiem. Ale na ten temat ma najwięcej do powiedzenia organizator a skoro nie "zaskoczył" to temat dla wszystkich winien być jasny.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zapewne dla osób, które nie zarabiają na tej pasji, opłacenie pomieszczenia na wystawie pewno będzie znaczącym wydatkiem

Temat pomieszczeń jest już ogarnięty bez łaski organizatorów AS.

Co prawda z DiY mam tyle wspólnego co zrobienie sobie samemu jajecznicy (zaznaczam, że z jajek kupnych :) ale chłopakom należało pomóc w pokazaniu się na zewnątrz i koleżeński obowiązek kilka osób spełniło.

Wydawałoby się, że żyjemy w wolnym kraju...

Śmieszy mnie ten napad na Sly'a. Adwersarze wzięli w obronę zarobki Elberotha.

Nikt tu nikogo nie broni, tylko smiesza mnie wpisy "dajcie mi, bo ja biedny..." Nie robmy jaj. Nie wazne kto organizuje AS. Biznesmen, zwykly czlowiek, zlodziej, mafia czy ktokolwiek. Pod kosciol idzcie, bo sie nalezy.

?👈

Tak, chyba nie będą mieli problemu z wystawieniem....i dobrze.

Organizator tak dużej imprezy nie robi tego za darmo, bo nie jest Świętym Mikołajem (i nawet chyba nie wygląda);-)

A kol Sly jest wk....ny, nie bez powodu, ale zamiast się wznieść ponad, próbuje doczepić się do ..... gdzie tylko można...

Życie, panie, życie.....

rafał735r Nie imputuj i nie wkładaj ludziom zdań, których nie wypowiedzieli niczym komuszy prokurator... typu złodziej i takie tam bzdety. Rada: nie bierz innych swoją miarą.

Szczerze mówiąc, nie znam imprez, na których organizator rozdaje za darmo pomieszczenia na wystawie. Nie twierdzę że takich na świecie nie ma (jest bardzo wiele wystaw, w tym różne niszowe), tylko może po prostu ja o takich nie słyszałem.

Oddanie dwóch (ostatnich) pokoi ludziom z DIY, oznaczało wyjęcie z kieszeni 2200zł. To różnica pomiedzy ceną za jaką pokoje zostały udostępnione ludziom z zakładki DIY, a ceną, jaką gotowe były zapłacić firmy, dla których już zabrakło miejsca.

Uważam, że to duży ukłon w stronę społeczności DIY tego forum, do której przecież nie należę.

Analizując wpisy zamieszczone tu i w zakładce DIY, dochodzę do wniosku, że była to jednak decyzja błędna. Trzeba było powiedzieć że nie ma już wolnych pokoi, i oszczędził bym sobie tych komentarzy pod swoim adresem. A tak - jak to w Polsce - wyszły same kwasy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Panowie, prośba o powrót do tematu wątku i odstąpienie od wzajemnych kuksańców. Gdy emocje już opadną, to naprawdę się słabo czyta.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A cóż złego jest w samodzielnym zebraniu kwoty 100 zł przez grupkę ludzi którzy chcą sami zaprezentować zrobione przez siebie konstrukcje ? Czy nie pobrzmiewa tu czasem chłopskie "myślenie pańszczyźniane" - dobry Pan to DA, a jak nie DA to Pan niedobry ? Ludzie na świecie sami organizują się wokół swojego hobby. Dlaczego u nas ktoś miałby to za nich zorganizować ?

Równie dobrze można by wynająć oddzielny pokój dla dyskutantów z Bocznicy. Przygotować tam błoto i fekalia i niech się w nim obrzucają do woli zamiast na forum. Ba - mogłaby to nawet być największa atrakcja imprezy. Grupa polskich audiofilii obrzucająca się błotem aby udowodnić że Accuphase jest lepsze od Krella, mp 3 brzmi tak samo jak pliki bezstratne, kable nie grają a high end nie istnieje.

Toż zdjęcia z "naszego" pokoju obiegły by cały świat i przebiły finansową zapaść Ameryki ! Jaka promocja dla tej imprezy.

A Elba podziwiam za to że mu się chce i że mu wyszło to co lubi. W kraju narzekaczy i frustratów to doprawdy ewenement.

Zajmowanie się DIY niekoniecznie musi wynikać z biedy, jak sugeruje Sly. To ogromna frajda zrobić samemu coś, co "zagra". A jak już się ktoś w to wciągnie, rzadko kończy na jednej konstrukcji. Często większym problemem jest znalezienie wystarczającej ilości czasu na to hobby niż pieniędzy. Jak patrzę na znajomych DIY-owców, to wielu z nas wydaje przynajmniej kilkanaście tysięcy rocznie na swoją pasję - a to już koszt całkiem przyzwoitego "klocka" (z drugiej ręki na pewno). Dlatego nie trzeba się nad nami "pochylać z troską"... ;-) Elberoth wynajął nam dwa pokoje po kosztach (albo i poniżej) i taki uprzejmy gest chyba w zupełności wystarczy. Bardziej mnie martwi nastawienie niektórych na "dokopanie" profesjonalnym wystawcom. Nie ma się co tak napinać, zestawienie przypadkowych w sumie elementów albo "zagra", albo nie. A to przecież jest zabawa i okazja do poznania się w realu. Jak będą za duże oczekiwania na wstępie, to potem będzie szukanie winnych - jak w poprzednich latach... ;-)

Oczywiście że będzie szukanie winnych ale trzeba przypomnieć kolegom DIY-wystawcom że nie robimy wszystkiego na ostatnią chwilę!

Jeszcze jest czas warto pospinać jedno z drugim i sprawdzić jaka jest najlepsza konfiguracja przed wystawą a nie w trakcie niej bo już wtedy d u p a.

Czekamy na raport tydzień wcześniej; np. DIY-owiec x stwierdził ze jego system jest zoptymalizowany i na wystawie będzie grał w takiej a nie takiej konfiguracji.

Jedynie co robimy tuż przed wystawą na miejscu to ustawienie ustroi akustycznych i kolumn.

No ale jak znam życie to wszyscy to oleją i biedą konfigurować sprzęt az do końca wystawy!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Większość osób odwiedzających coroczną wystawę AS zapewne oczekuje oprócz zaspokojenia swoich wrażeń wizualnych,

także silnie emocjonujących przeżyć związanych konkretnie z odsłuchem.......

Prezentacje robione są w większości w dość chaotyczny i mało docierający do widza sposób.

Kilka z nich jest zawsze na wysokim poziomie........natomiast reszta oględnie mówiąc jest nieprawidłowa-po prostu zła.

Dlatego,ze przyczynkiem do takiej oceny są niewątpliwie warunki lokalowe dla mnie nie do zaakceptowania,ponieważ

czy w pokoiku 13 bądż 16 metrów to można zaszaleć...jak myślicie?

Spróbujcie mnie zrozumieć i zaproście do siebie do domu 10 znajomych-do pokoju 18-20 metrów i napiszcie swoje wrażenia.

Czy wybrane hotele przez organizatora są szczęśliwym i do końca trafnym rozwiązaniem,czy można by lepiej?

pozdr

Pod kosciol idzcie, bo sie nalezy.

czy ty ogarniasz znaczenie polskiego słowa "gest"?

sly30 - szacun za postawę którą dziś trzeba trzeba już łopatologicznie wyjaśniać a i tak dla wielu jest nadal niezrozumiała

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

czy ty ogarniasz znaczenie polskiego słowa "gest"?

Szkoda ze ci, ktorym rzekomo powinno zalezec na tym gescie wzieli sprawe w swoje lapy i dzialaja w tej sprawie, a nie czekaja az im z nieba (znaczy z forum) nakapie. Dobrze jest zorganizowac jakis gest, czemu nie. Sam czesto to robie, ale raczej wkurzyl bym sie jakby mi ktos wypominal ze jakiegos nie wykonalem.

Po drugie jak juz uczepiles sie tego gestu to dlaczego sam nie zrobiles nic w tym kierunku? Jazeli dla Elba 1000, czy 2000zl to nic, to tak samo dla ciebie 100zl nie powinno stanowic problemu to dlaczego sie nie zrzuciles?

?👈

Nie ma co bić piany. Elb dał podobno rabat 50%, dobre i to. Pewnie, że zawsze można więcej ale jeśli ten rabat dał, a twierdzi ,że tak to jest to dobry gest.

Szkoda ze ci, ktorym rzekomo powinno zalezec na tym gescie wzieli sprawe w swoje lapy i dzialaja w tej sprawie, a nie czekaja az im z nieba (znaczy z forum) nakapie. Dobrze jest zorganizowac jakis gest, czemu nie. Sam czesto to robie, ale raczej wkurzyl bym sie jakby mi ktos wypominal ze jakiegos nie wykonalem.

Po drugie jak juz uczepiles sie tego gestu to dlaczego sam nie zrobiles nic w tym kierunku? Jazeli dla Elba 1000, czy 2000zl to nic, to tak samo dla ciebie 100zl nie powinno stanowic problemu to dlaczego sie nie zrzuciles?

bo dla mnie ,po ostatnim DIY, to napierdalanka po uszach nie mająca nic wspólnego z hi-end, organizowana przez laików z małym pojęciem i dużym ego

(tylko żebyś tym razem właściwie pojął słówko "organizowana")

więc piniendze w błoto

ale zawsze mogę ci fundnąć loda u Jadźki :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Audioshow fajny jest, jak będzie trochę czasu to może wstapię ;)

Dla mnie problemem tej imprezy jest za duża hiendowość, fajnie raz przyjść, popatrzeć jak hiendy grają, ale to tyle, drugi raz w zasadzie nie ma po co iść. Trochę brakuje pokoi z zestawami za 5-10-15k, żeby normalny człowiek mógł sobie popatrzeć na coś co potem kupi, no ale może tylko ja taki biedny jestem i nikogo pozamną klocki poniżek 20k za sztukę nie interesują. Trudno.

A co do pokoju DYI, to z tego co słyszałem to Sly biedny też nie jest, to może ufunduje chłopakom pokoik, po co zaraz do kieszeni Elberotha sięgać? :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Czy Jaśnie Oświecona Moderacja będzie tak miła i wyciapie wszystkie off-topy z tego wątku?

Trza było się z zielonych nie wypisywać.........wtedy by se kolega sam wyciapał)).............zazdrośnik czy rebeliant??

Światło wkrótce zgaśnie... dla klonów.

przeczytaj sobie Regulamin i nie zawracaj gitary.

Użytkownik może korzystać wyłącznie z jednego konta. W przypadku, gdy Użytkownik będzie posiadał kilka aktywnych kont, konta te zostaną zablokowane lub całkowicie usunięte.

a to, że moderatorom odwala i banują konta bez podania przyczyny, to jest patologia moderacji.

a swoją drogą, nie odpowiedziałeś mi na PW.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.