Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Integra Nuda Veritas to jakieś ekshumowane wykopalisko, czy efekt reaktywacji marki? Bardzo miło wspominam końcówki mocy Nudy, które stały w Ambidzie, ale to było jakieś ... 15-20 lat temu

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

A na koniec przez chwilę posłuchaliśmy jeszcze bardzo przyjemnej integry Nuda Veritas. Ciepły, barwny, leciutko zaokrąglony dźwięk. A ponieważ słuchałem jej wczoraj wcześniej przez parę godzin z trzema parami kolumn, mogę dodać, że świetnie pokazywała różnice w brzmieniu każdej z nich. No i że te kilka godzin słuchania było przyjemnością, nie obowiązkiem. ;-)

A zdjęcie NUDYSTKI zrobiłeś?;-)

Audionet przekonal mnie do siebie po podlaczeniu preampa jar1, dostal barwy i wypelnienia, obnizyl prezentacje, co bylo bardzo wskazane, z dedykowanym pre gral wg mnie, i nie tylko, za wysoko i za cienko. Bardzo ladnie grajaca koncowka z odp. preampem.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

>Fr@ntz

>moreno1973

Wykopalisko, ale całkiem sympatyczne. Zdjęć nie zrobiłem. Wyglądała na "tkniętą zębem czasu" - zupełnie jak na tym zdjęciu ze strony audiomaniaków. Nawet gałki miała podobnie porysowane. ;-)

post-827-0-98526200-1476523929_thumb.jpg

Edytowane przez twonk

Końcówka Audioneta rzeczywiście (jej dźwięk) może sie podobać. Fajny wzmacniacz. Przedzwmacniacz nieco niższych lotów, choć na usprawiedliwienie można dodać, że niestety nie udało nam się go podłączyć tak, by mu się spodobała polaryzacja zasilania z sieci. Ciekawostką w tym pre, jest właśnie wyświetlająca się przez chwilę taka informacja na wyświetlaczu zaraz po włączeniu. Trudno powiedzieć na ile jest to istotne i dlaczego. Z obserwacji wnętrza wynika, ze ma wbudowane jakieś filtry sieciowe, które może wymagają takiego a nie innego podłączenia.

Ciekawe też, że producent podaje jego pasmo przenoszenia 0-3MHz (-3dB)

Końcówka mocy nie posiada (tym się chwali producent) żadnych przekaźników w torze - nie ma więc ukłądu opóźnionego dołączania kolumn przy włączenia i odłączania w momencie wyłączenia. Skutkije to tym, że po wyłączeniu wzmcniacz nadal gra przez parę sekund.

Rzeczywiście tym razem twonkowa Ugoda zagrała jaśniej i mniej komfortowo niż ten Audione i musiałem też się z tym pogodzić - wygląda na to, że należałoby sie jej co nieco "przyjrzeć";)

Monobloki G70 zagrałay jeszcze jaśniej i w porównaniu do Audioneta nieco brakowało mi równowagi tonalnej. Choć jak to mówią, lampa to lampa i tyle w temacie.

Nuda Veritas naprawdę fajny wzmacniacz. Przyjemność w słuchaniu, zrównoważony - wypadł wczoraj bardzo korzystnie. No, szukając na siłę minusów, może przydałoby się nieco więcej "pazura".

• Redaktorzy

>Fr@ntz

>moreno1973

Wykopalisko, ale całkiem sympatyczne. Zdjęć nie zrobiłem. Wyglądała na "tkniętą zębem czasu" - zupełnie jak na tym zdjęciu ze strony audiomaniaków. Nawet gałki miała podobnie porysowane. ;-)

THnX. Miło wspominam spotkania z ww integrą a jeszcze milej z końcówkami mocy

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

>Fr@ntz

>moreno1973

Będę monotematyczny...co było grane?

Balke, Yo Yo ma z BMceferrinem, Dylan, Cohen, i cos z powaznej

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

>Ziko

Dynamikę sprawdzaliśmy na polecanym przez Ciebie Peer Gynt-cie. ;-) Dłuższy czas słuchaliśmy Jopkowej z Methenym, trochę tegorocznego noblisty (Slow Train Coming), lepszego od niego literacko Cohena (Ten New Songs). Aha, okazało się, że część klubowiczów nie znała płyty "Hush" Yo-Yo My i Bobby'ego McFerrina, więc mieli mnóstwo zabawy. Przez chwilę także Johna Pottera i Dowland Project... No i kawałek Balke'go na życzenie Bubusi... ;-)

Aha, i jeszcze na samym początku, na rozgrzewkę, składankę "Piano virtuoso".

post-827-0-13360800-1476562902_thumb.jpg

post-827-0-79591600-1476562902_thumb.jpg

post-827-0-20375400-1476562903_thumb.jpg

post-827-0-72106100-1476562903_thumb.jpg

post-827-0-04455200-1476563336_thumb.jpg

Edytowane przez twonk

Przyjedź to posłuchasz. Później wpadniemy do Ciebie i zrobimy porównanie. Wtedy będziesz wiedział.

Poprawność basu to na tym się sprawdza...

https://www.discogs.com/artist/3028373-Lloyd-Holzgraf ;-)

Za zaproszenie dziękuję :-)

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Gość
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jakieś sprzętowe plany na najbliższy piątek? Jakby była posucha to mogę przytargać TRIO ulepszaczy płyt CD;-)

cc947675ce0ac0c98617f27425843c35_XL.jpg

Jak działa demagnetyzer płyt CD ?

Jak jest zasada działania takiego cuda...nie trolluje pytam poważnie .

Demagnetyzacja płyt winylowych to jest oczywista sprawa , ale jak działa pole magnetyczne na promień lasera?

Czy chodzi o demagnetyzacje aluminium w płycie CD ?;))

I jak działa rezonator Schumanna ..fale Schumann to wiem , ale jak działa urządzenie ?

Pytam całkiem poważnie .

Czy ten rezonator ma jakiś program mierzący aktualny rezonans czy jest ustawiony na teoretyczną wartość 7,83 Hz..?

Przecież rezonans ziemi cały czas sie zmienia.....i w trakcie dnia i miesięcy ..

Raz jest wyższy raz niższy ...i jak koryguje to urządzenie ?

Czy poziom generowania fal jest stały czy można to jakoś regulować?

Edytowane przez Diogenes

Jakieś sprzętowe plany na najbliższy piątek?

Na chwilę obecną mam tylko trzy zestawy dużych kolumn. Tak więc weź ten zestaw, a jak mi się coś dzisiaj wykluje, to wezmę awaryjnie. ;-)

Jak dużych? ;-)

Mniej więcej wysokość moich, tylko trochę węższe. No i mam perełkę dla klubowiczów kochających muzykalność, czyli topowe konstrukcje Rogersa. Moje kolumny przy nich to zimne dranie. ;-)

post-12283-0-35826200-1477028427_thumb.jpg

post-12283-0-47953200-1477028435_thumb.jpg

>umka

Rzeczywiście spore, a w kartonach pewnie jeszcze większe... ;(

>moreno

Właśnie przyszła ta polecana przez Ciebie, dotąd niepublikowana płyta Savalla. Czekam ze słuchaniem jej do wieczora. ;-)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mniej więcej wysokość moich, tylko trochę węższe. No i mam perełkę dla klubowiczów kochających muzykalność, czyli topowe konstrukcje Rogersa. Moje kolumny przy nich to zimne dranie. ;-)

O to na ten opis a potem test poczekam z niecierpliwością. BBC sound to dla mnie biblia audiofilstwa. To jest największy model Grahamów?

...no to mogę powiedzieć że zaczynają się moje klimaty ;-)

kumpel który ma Mcintosha MA 7000 mysli o połączeniu z tymi kolumnami

wielokrotnie słuchał u mnie 40tki (to jest jego granie) ale z braku funduszy myśli o tych Grachamach

i właśnie tym modelu.....

kiedyś słuchałem tych małych Grachamów, muzykalność i niesamowita przestrzeń

Edytowane przez Miroslav1

Jak działa demagnetyzer płyt CD ?

Jak jest zasada działania takiego cuda...nie trolluje pytam poważnie .

Demagnetyzacja płyt winylowych to jest oczywista sprawa , ale jak działa pole magnetyczne na promień lasera?

Czy chodzi o demagnetyzacje aluminium w płycie CD ?;))

I jak działa rezonator Schumanna ..fale Schumann to wiem , ale jak działa urządzenie ?

Pytam całkiem poważnie .

Czy ten rezonator ma jakiś program mierzący aktualny rezonans czy jest ustawiony na teoretyczną wartość 7,83 Hz..?

Przecież rezonans ziemi cały czas sie zmienia.....i w trakcie dnia i miesięcy ..

Raz jest wyższy raz niższy ...i jak koryguje to urządzenie ?

Czy poziom generowania fal jest stały czy można to jakoś regulować?

Wszelkie informacje są w necie. Były opisy i recenzje wszystkich tych urządzeń tak po polsku jaki i w wielu innych językach.

Właśnie przyszła ta polecana przez Ciebie, dotąd niepublikowana płyta Savalla. Czekam ze słuchaniem jej do wieczora. ;-)

Polecałem głównie dlatego, że wcześniej nie była wydana na CD.

topowe konstrukcje Rogersa. Moje kolumny przy nich to zimne dranie. ;-)

Które Rogersy? Te chińskie Monitor 1?

studio_1_A.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.