Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy rockowy zespół koncertowy

marek-1969

Rekomendowane odpowiedzi

Toto. Dynamika, ekspresja, doskonałe czucie w różnych gatunkach muzycznych z jazz-em włącznie, chętnie z nimi współpracują muzycy typowo jazzowi.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Toto popieram. Live In Amsterdam mnie przekonało

Polecam też koncert z Paryża a i też temu polskiemu z Łodzi warto się przyjrzeć i posłuchać. Wszystkie trzy mają bardzo dużą porcję muzyki nie wspólnej. Dobrze się uzupełniają. Mimo upływu lat profesjonalizm na najwyższym poziomie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Bo jakby pytanie brzmiało najlepszy koncert, to chyba, to te nagrane na płycie "made in Japan" zespołu Deep Purple.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Bo jakby pytanie brzmiało najlepszy koncert, to chyba, to te nagrane na płycie "made in Japan" zespołu Deep Purple.

Znakomicie brzmi koncert w/w z Montreux w Szwajcarii. Naprawdę fajne emocje. Warto obejrzeć i posłuchać.

Tobie chodzi o ten z 2011 z orkiestrą?

Czyli dowodzi to tego, że DP potrafią koncertować nadal.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

To jest jedna z lepszych płyt koncertowych, rockowych oczywiście.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Tobie chodzi o ten z 2011 z orkiestrą?

Ja mam taki z Montreux bez orkiestry (z 2006), ale ten z orkiestrą też widziałem i też uważam że jest świetny.

The Allman Brothers Band

Tak tak...zwłaszcza jak się dobrze nawalili, to improwizacje im wychodziły rozciągnięte w czasie.

Ale żeby tego słuchać z przyjemnością, to też trzeba się nawalić. ;-)

Podobnie było z Grateful Dead.

"made in Japan" zespołu Deep Purple.

To też dla mnie koncertowy album wszech czasów.

To jest jedna z lepszych płyt koncertowych, rockowych oczywiście.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pamiętam jak UFO w 1982 roku było w Łodzi w hali sportowej.

Znakomity koncert i mimo słabej tam akustyki brzmieli naprawdę dobrze.

Dużo lepiej niż Budgie w tym samym roku.

Ukryta Zawartość

Najmocniej przepraszam. Oczywiscie miało być:

Made in japan to kopalnia energii. Aktualne mimo 43 lat ;)

Wszystko przez idiotyczną "podpowiadarkę" w tablecie.

A opóźniona reakcja wynika z jakiegos dziwnego zwyczaju - na żadnym forum, nie spotkałem sie z "zatwierdzaniem" wpisów przez moderację po rejestracji. Zupełnie tego nie rozumiem.

Dziwne, co rzeczesz.

Może to, że to aż tyle lat od nagrania?:-)

Dla mnie - Stonesi i Fleetwoody.

Pink F - słabiej, bo do rana szukałem auta, które gdzieś przed koncertem zostawiłem;-)

Ja bym chciał cofnąć się w czasie o jakieś 45 lat i obejrzeć słuchając ;) koncert Hawkwind oczywiście z ujaranym Lemmym ;)

No ale takie rzeczy z cofaniem to tylko u H.G.Wellsa ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Miałem kiedyś kontakt z człowiekiem, który był na koncercie Hendrixa w Rotterdamie, tak nawiasem to chyba niewielu naszych rodaków widziało go na żywo.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• 2 tygodnie później...

jarex, nie chce się zbyt spoufalać, ale ja chętnie się pochwalę znajomym, że znam z forum kogoś, kto miał kontakt z kimś kto był na koncercie Henryka

Znajomi znajomych znajomego królika ?

A temat miał być o kapelach R o c k o w y c h ( ! ) i najlepszych ( ! )

Rock'n'roll to taka bezczelna paszcza, która zżera własny ogon.

W związku z tym jak pozamuzycznie oddziałały na polską scenę to UK Subs z 83 roku, Siekiera z 84 roku (Idzie wojna, Fala) i Ciechowski z 86 roku (Sam na linie, Ciało, Moja krew ).

Wykalkulowana destrukcja (włącznie z autodestrukcją) bez oglądania się czy publika to strawi :)

I jeńców nie bierzemy.

Sorry za sporo skrótów w tej wypowiedzi.

P.S.

W tym nurcie dla mnie mieści się też Smashing Pumpkins z epoki po wydaniu "Mellon Collie And the Infinite Sadness".

Nie wiem czy było ale w tej wyliczance ten zespół musi zaistnieć.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 1 miesiąc później...

Toto. Dynamika, ekspresja, doskonałe czucie w różnych gatunkach muzycznych z jazz-em włącznie, chętnie z nimi współpracują muzycy typowo jazzowi.

Gdy występowali w Łodzi, mieli w sobie tyle energii i pełen profesjonalizm.

To nie bierni wykonawcy, którzy bezczynnie stoją na scenie...wrażenia niezapomniane

.wrażenia niezapomniane

To może jeszcze koncert od którego, słuchając z naturalną głośnością koncertową, nie można się oderwać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zasłuchałem się...i zamiast wyjść na przerwę obiadową słucham nadal

Cały koncert jest bardzo równy artystycznie i świetny technicznie. Pod koniec chyba nawet poziom wzrasta ;-).

Czy pojawiło się wydanie tego koncertu na DVD ?

Trudno powiedzieć, ja mam wersję BD, ale wiem że wydawca inne koncerty rejestrowane w Montreux wydawał też na DVD (np. Deep Purple). Koncert jest bardzo długi, chyba ze 2,5 godziny. Yes w najsilniejszym składzie i w świetnej formie mimo wieku muzyków.

To może jeszcze koncert od którego, słuchając z naturalną głośnością koncertową, nie można się oderwać:

Ukryta Zawartość

O nie!!!:)

Ukryta Zawartość

O nie!!!:)

Przecież przymusu nie ma :-).

To może to :

Ukryta Zawartość

Też z Montreux.

Ukryta Zawartość

Dla każdego coś dobrego

To jeszcze coś. Też z Montreux :

Zdecydowanie wolę to.

E tam...najlepszy jest Yes ze świetnym Jonem Andersonem, frywolnie podskakującym na scenie,

robiącym kółeczka, grając na tamburynie i śpiewającym: la la la... ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.