Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  193 członków

STX Klub
IGNORED

Klub Fanów STX

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widzę, co tam możesz podłączyć co najwyżej 2 pary kolumn, nie masz chyba nawet wyjścia na subwoofer, poza tym w systemie stereo podłączenie suba mija się z celem, Electrino produkują wystarczająco dużo basu.

Mogę podłączyć suba przez PRE-OUT, co do Elektrino to rzeczywiście produkują dobry bas ale brak im tego najniższego pasma a sub go uzupełni :)

Wypożyczyłem dzisiaj Denka 720AE na odsłuch w warunkach domowych. Na zeszłorocznym AS ten wzmacniacz wraz z Electrino 150 nieźle namieszał więc przed ewentualnym zakupem chciałem przekonać się nausznie jak to będzie u mnie w domu. Jako konkurenta wytoczyłem mój ulubiony amplituner National Panasonic (dzisiaj to Technics) SA-5800 z 1971 r., w zanadrzu zostawiłem dwa uśpione charty: Sansui 5000X i Pioneer SX-990, oba również z początku lat 70-tych i prezentujące podobną co National klasę. Sprzęty wygrzane i oczywiście podłączone do Electrino 150. Żeby skoncentrować się na najważniejszych aspektach do odsłuchu wybrałem płyty CD z kluczowych dla mnie gatunków: blues/rock: Dire Straits "On Every Streets" (w szczególności numer "You And Your Friend"), jazz: Brandon Marsalis "Eternal" (kawałek "The Ruby And The Pearl") oraz rock: AC/DC "Rock Or Bust", na dokładkę winyl Dire Straits "Communique".

Po tak długim wstępie konkluzja będzie okrutnie krótka: Denon poległ, a rozłożył go ponad 40-to letni staruszek. Niby Denek gra w porządku, fajna przestrzeń, wypełnienie całego pasma, ale w porównaniu do ampltunera vintage słychać jak jego brzmienie na dłuższą metę jest męczące, co szczególnie dało się odczuć/usłyszeć w wyższych rejestrach średnicy na dęciakach z płyty Marsalisa. Wokal także bardziej naturalny i mający więcej ciała na sprzęcie sprzed czterech dekad, również przestrzeń i separacja instrumentów na wyższym poziomie niż w Denonie. I co najbardziej mnie zaskoczyło - AC/DC, spodziewałem się, że tutaj Denek pokaże swą wyższość ale nic z tych rzeczy, staruszek National miał większego kopa i ogólny fun ze słuchania tego rodzaju muzy. Może i Denon nie jest aż tak zły, ale za 1200 zł lepiej poszukać używanego sprzętu z klasą. Nawet 700-800 zł jakie sobie życzą sprzedawcy za używki Denona jest moim zdaniem niewarte tego sprzętu, lepiej rozejrzeć się za czymś używanym sprzed conajmniej dwóch dekad. Jakość wykonania Denona też pozostawia wiele do życzenia, a płyt winylowych po prostu nie da się z niego słuchać, preamp gramofonowy został tutaj dodany chyba tylko na sztukę, po prostu żeby był i tyle. Weźcie, proszę, pod rozwagę moje słowa zanim kupicie tego Denona, a już napewno nie bierzcie go w ciemno, odsłuch jak najbardziej wymagany.

Edytowane przez herbee

Byłem sceptycznie nastawiony co do wspaniałości Denona 720 i tylko Twoje porównanie utwierdziło mnie w przekonaniu, że zachwyty nad nim wygłaszane były przez osoby, które niewiele klocków w życiu słyszały. Jak wzmacniacz totalnie budżetowy może grać, zdaniem niektórych, jak hi-end? Tego się nie da zrobić. Chętnie bym przeczytał opinię kogoś, kto podłączał Electrino z klockami z wyższej półki, chociażby Denonem 1520AE. Dziwna jest ta polityka Denona, gdzie półka budżetowa to urządzenia w cenie 800-1200zł (520AE i 720AE), a później długo, długo nic i dopiero kilkukrotnie droższy 1520. Ciekaw też jestem porównania Electrino, najlepiej modelu 250 z wzmacniaczami innych marek np. Nad'em lub innymi. Jeżeli ktoś ma możliwość skonfrontowania Electrino z różnymi klockami proszę o opinię.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Byłem sceptycznie nastawiony co do wspaniałości Denona 720 i tylko Twoje porównanie utwierdziło mnie w przekonaniu, że zachwyty nad nim wygłaszane były przez osoby, które niewiele klocków w życiu słyszały. Jak wzmacniacz totalnie budżetowy może grać, zdaniem niektórych, jak hi-end? Tego się nie da zrobić. Chętnie bym przeczytał opinię kogoś, kto podłączał Electrino z klockami z wyższej półki, chociażby Denonem 1520AE. Dziwna jest ta polityka Denona, gdzie półka budżetowa to urządzenia w cenie 800-1200zł (520AE i 720AE), a później długo, długo nic i dopiero kilkukrotnie droższy 1520. Ciekaw też jestem porównania Electrino, najlepiej modelu 250 z wzmacniaczami innych marek np. Nad'em lub innymi. Jeżeli ktoś ma możliwość skonfrontowania Electrino z różnymi klockami proszę o opinię.

Masz dużo racji w tym co napisałeś, trudno się z tym niezgodzić. W ciągu ostatnich czterech lat miałem i przesłuchałem kilkanaście wzmacniaczy i amplitunerów z lat 70-tych i 80-tych. Marki takie jak Yamaha, Sansui, Sony, Technics, Pioneer, Rotel, Hitachi, Grundig, JVC/Nivico, Kenwood, zdarzył się też NAD 3130, Grundig i Blaupunkt z 1968 r., naprawdę sporo tego było, głównie wysokie modele. Mogę jedynie potwierdzić, że w szranki z tymi "dziadkami" mogą stawać współczesne sprzęty, ale dopiero za kilka tysięcy złotych, i nie jest to tylko moje i odosobnione zdanie. W salonie audio porównywałem razem kumplem mojego Nationala z Creek'iem 50A za 4 tysiące złotych, chciałem kupić ten wzmacniacz jedynie na podstawie recenzji z netu i fachowych pism (opisałem to w jednym z tematów na tym forum). Creek w tym pojedynku niczym się nie wyróżnił, a miny i wrażenia sprzedawców z salonu były warte każdej minuty spędzonej na odsłuchu oraz kłopotu związanego z transportem do salonu, a potem do domu, amplitunera i moich kolumn. Mój 25-cio watowy amplituner także bez problemu poradził sobie z wysterowaniem kolumn Audio Physic Tempo VI, będących na wyposażeniu tego salonu, i dopiero wtedy mogłem usłyszeć jak potrafi to razem zagrać. No, ale te kolumny to już cena w granicach 11 tysięcy! :)

Mógłbym jeszcze długo pisać o mojej fascynacji sprzętem vintage ale będzie to grubo poza tematem wątku. Napiszę tylko, że z nowych sprzętów odkryciem dla mnie są wzmacniacze hybrydowe, szczególnie po tym jak miałem możliwość w tym samym salonie posłuchać Vincenta SV-500, o wyższych modelach nie wspominając (np. SV-236MK i SV-237). Już w krótkim odsłuchu zjadł Creek'a 50A i jest to wzmacniacz na moim celowniku. Pewnie już niedługo napiszę jak to gra z Electrino ponieważ mam zamiar wypożyczyć go na testy w domu :)

Właściwie to zastanawia również dość duża w ostatnim czasie podaż używanych Denonów 720AE, czyżby rozczarowanych było więcej? ;)

Edytowane przez herbee

Miałem kilka lat temu Denona PMA 700 i uważam że grał bardzo słabo, ostro wręcz agresywnie i totalnie niemuzykalnie, nawet starsze wzmacniacze Sony były przyjemniejsze, choć grały sucho.

ja myślę, że aby byc fair wobec czytelników tego wątku - powinien być ten wątek oznaczony odnośnie lokowania produktu.

np "W wątku ulokowano produkty: kolumny STX oraz wzmacniacz DENON". No i wszyscy zadowoleni:)

Edytowane przez PianoPiano

Panowie witajcie! Mam poddasze ok 30m2. Budżet 2500-3000zł. Moim głównym źródłem będzie komputer podłączony na stałe do telewizora rodzaj odsłuchu: muzyka / filmy. Najgorsze, że i muzyki i filmów słucham 50/50. W związku z tym decyzja, czy robić stereo, czy kino jest dla mnie w zasadzie nie do rozstrzygnięcia... :( Jestem zielony i domyślam się, że nikt za mnie decyzji nie podejmie. W każdym razie, jestem w 100% zdecydowany na kolumny STX electrino 150/250.

I teraz prośba do was, czy uwzględniając źródło jest to dobry wybór:

opcja A: (STEREO) STX electrino 150 + Denon 720AE

opcja B: (STEREO->KINO) chwilowo odsłuch "stereo" (stx e150/250) na amplitunerze + powoli dokupowanie reszty głośników.

(a więc od początku musiałbym postawić na amplituner). Jeśli amplituner to jakiś taki, żeby dało się odtwarzać muzykę z wszystkich głośników, a nie tylko z przednich. Podpowiecie jaki?

Foto poddasza:

CZERWONY - OPCJA A

POMARAŃCZ - OPCJA B

pok_j_v10.jpg

+ fotka jak wyglada to w rzeczywistosci.

Poddasze_wymiary_1.jpg

Wycofuję pytanie. Trochę poczytałem i mam już plan:

1. DAC fiio d30k

2. Denon 720ae (używka)

3. STX Electrino 250

Minie trochę czasu... trochę kaski wpadnie:

1. jakiś używany amplituner do 1000zł

2. głośniki efektowe, frontowe, sub STX / lub się coś dobierze tańszego

3. połączę AMP'a z wzmacniaczem poprzez dzielnik napięcia (aby nie przepinać kabelków)

Na podstawie tego co usłyszałem / przeczytałem zrozumiałem, że:

zawsze najlepsze będzie AMP - 5.1 / 7.1 - filmy

zawsze najlepsze będzie WZMACNIACZ - stereo - muzyka

i idąc inną drogą można się tylko oszukiwać, a szczególnie przy budżecie poniżej 10tyś.

słyszałem o połączeniu amp + wzmacniacz za pomocą Beresford TC-7220 ale takie coś wg. mnie nie warte jest 500zł

słyszałem o połączeniu amp z PRE OUT + wzmacniacz z Direct in / main in jako końcówka, to zdecydowanie zbyt duży koszt jak dla mnie.

Pozdrawiam! :)))

Wycofuję pytanie. Trochę poczytałem i mam już plan:

1. DAC fiio d30k

2. Denon 720ae (używka)

3. STX Electrino 250

Minie trochę czasu... trochę kaski wpadnie:

1. jakiś używany amplituner do 1000zł

2. głośniki efektowe, frontowe, sub STX / lub się coś dobierze tańszego

3. połączę AMP'a z wzmacniaczem poprzez dzielnik napięcia (aby nie przepinać kabelków)

Na podstawie tego co usłyszałem / przeczytałem zrozumiałem, że:

zawsze najlepsze będzie AMP - 5.1 / 7.1 - filmy

zawsze najlepsze będzie WZMACNIACZ - stereo - muzyka

i idąc inną drogą można się tylko oszukiwać, a szczególnie przy budżecie poniżej 10tyś.

słyszałem o połączeniu amp + wzmacniacz za pomocą Beresford TC-7220 ale takie coś wg. mnie nie warte jest 500zł

słyszałem o połączeniu amp z PRE OUT + wzmacniacz z Direct in / main in jako końcówka, to zdecydowanie zbyt duży koszt jak dla mnie.

Pozdrawiam! :)))

Tez myslałem o 720, ale jakos szybko mi przeszło i poszukuje pma 1500ae lub 1510Aae ktory bedzie podłaczony pod avr 3200W i HTPC przez Dac'a

Jak zbierzesz sprzęt to napisz pare słów o dzwieku;)

Tez myslałem o 720, ale jakos szybko mi przeszło i poszukuje pma 1500ae lub 1510Aae ktory bedzie podłaczony pod avr 3200W i HTPC przez Dac'a

Jak zbierzesz sprzęt to napisz pare słów o dzwieku;)

Artiz jak najbardziej coś skrobnę jak skompletuję. Sprzęt, który wymieniłeś jest dla mnie za drogi póki co. Chcę mieć jakiś punkt odniesienia. 720ae łatwo sprzedam w razie bym się z nim nie polubił :) Być może po zakupie 720ae poeksperymentuję, kupię jakiegoś nada i ewentualnie jeden z nich zostawię. Zobaczymy.

Jakiej mocy najlepiej powinien być, 40W, 50W, 80W?

Moim zdaniem im mocniejszy tym lepiej.

Pionieer a30,denon PMA 720ae

Porównywałem kolumny Electrino 250 z Pioneerem a30 i Denonem pma 720 ae i jakoś wielkich różnic nie słyszałem.

Osobiście szukałbym używanego wzmacniacza, który ma ponad 100 watt na kanał. np Yamahę ax 700, ax 900, DENONA PMA-1060, może jakieś SONY z serii ES

Zakup dokonany :)

DENON PMA 720AE (używka za 750zł z aktualną gwarancją)

KOLUMNY GŁOŚNIKI STX ELECTRINO 250 BIAŁE PARA

WTYK BANANOWY BANAN GŁOŚNIKOWY PROLINK TBC053 GOLD x8

KABEL GŁOŚNIKOWY OFC MELODIKA MDC2250 2x2,5mm2 2x 4m

KABEL OPTYCZNY TOSLINK PROLINK EXCLUSIVE 0,5m

FiiO D3 D03 D03K Tashian KONWERTER DAC

KABEL AUDIO 2RCA - 2RCA CINCH MELODIKA MD2R10 1m

LISTWA ZABEZPIECZAJĄCA 5 GNIAZD CYBER POWER FR 5

Teraz tylko czekać... jak będzie źle, to odsprzedawać :P

Najbardziej jestem ciekaw tego ustrojstwa :)

Kolumny, kable melodika i banany proilink mam dokładnie te same. :)

Edytowane przez staropolanka2000

Wkroczył Rafał :) Co sam ma Yamahe S-2000 po której wszyscy z góry do dołu jadą, ale zostaje przy swoim, że HI-END :D Bo kosztuje tyle co używane auto klasy średniej . :D

Rafał, powiem Ci ,że jak mi mówiłeś że moja Yamaha 701 jest słaba to miałeś rację. Bo po prostu wszystkie Yamahy są ch*ja warte. Doceniłem Twoją wypowiedź po czasie. Chętnie sprzedam i kupię co innego. Pozdrawiam.

Najbardziej jestem ciekaw tego ustrojstwa :)

Kolumny, kable melodika i banany proilink mam dokładnie te same. :)

@staropolanka2000 Spoko, dam znać. Ale z drugiej strony chciałbym zaznaczyć, że nie miałem wcześniej głębszej styczności z sprzętem audio... Więc nie spodziewaj się kompetentnego opisu z mojej strony. Dla mnie to wszystko w całości ma po prostu fajnie grać. Zamówiony sprzęt ma być dla mnie jak mówiłem wcześniej punktem odniesienia. I tak jak ludzie "słyszą kable", tak ja ich nie będę słyszał :)

@rafal735r

domyślam się, że jest masa sprzętu o wiele lepszego. Na tą chwilę 3k zł za sprzęt audio który kupiłem to i tak dla mnie nadal lekki szok. Po prostu lubię mieć coś w miarę dobrego. Na pewno będzie lepiej niż na moich aktualnych głośnikach z wierzy, które leżą na ziemi, a na nich stoi 6 sklepanych desek udających "ławkę", a z kolei na tej stoi TV. :D

@artiz_ zrobię fotki, ale z opisem będzie gorzej. Wrażenie na pewno będzie fajne, ale czy dla mnie "głęboki bas", który w razie usłyszę będzie dla Ciebie głębokim basem tego nie wiem :) Tak samo, z dynamiką wzmacniacza itd... Coś tam skrobnę. Pozdrawiam!

Edytowane przez xmtx123

Wkroczył Rafał :) Co sam ma Yamahe S-2000 po której wszyscy z góry do dołu jadą, ale zostaje przy swoim, że HI-END :D Bo kosztuje tyle co używane auto klasy średniej . :D

Przestań trolować. Po pierwsze, kto po niej jedzie? Po drugie sam kiedyś pisałeś że niskie modele niczym się nie różnia od wysokich, bo wyglądaja tak samo. Po trzecie gdzie ja napisałem że to jakiś Hi-End? Nigdy nie uzyłem tego słowa. A po czwarte żaden wzmacniacz nie zagra dobrze z dwoma parami kolumn powpychanymi w cztery kąty pokoju. Jeszcze długa droga przed tobą. Może kiedyś nabierzesz pokory, bo jak na razie od kilku miesięcy pobytu na forum nie nauczyłeś się kompletnie niczego.

Bez odbioru. EOT.

PS. Fajne masz auto klasy średniej za 3tys.

@rafal735r

domyślam się, że jest masa sprzętu o wiele lepszego. Na tą chwilę 3k zł za sprzęt audio który kupiłem to i tak dla mnie nadal lekki szok. Po prostu lubię mieć coś w miarę dobrego. Na pewno będzie lepiej niż na moich aktualnych głośnikach z wierzy, które leżą na ziemi, a na nich stoi 6 sklepanych desek udających "ławkę", a z kolei na tej stoi TV. :D

Przecież ja nie napisałem nic negatywnego o sprzęcie który wymieniłeś. Każdy od czegoś zaczynał.

Moim zdaniem i pewnie wielu innych kolegów z forum wielkim problemem ludzi właśnie takich jak ty, którzy kompletują pierwszy system jest kupowanie czegokolwiek na łapu capu po opiniach. Żeby nie wywalać pieniędzy w błoto mogłeś gdzieś najpierw coś posłuchać, aby wyrobić sobie jakąś opinię o urządzeniu X czy Y. Kupowanie czegoś w ciemno to bardzo zły pomysł, a kupowanie wszystkiego na raz w ciemno jeszcze gorszy. Oczywiście jakieś tam Fiio D3 to nie problem, ale już kolumny za kilka, kilkanaście setek już tak. Jest też duże prawdopodobieństwo że system ci się spodoba, bo nie masz żadnego porównania lub przesiadłeś się z jakiejś mikrowieży. Ignoranci tacy jak staropolanka nigdy tego nie zrozumią, będą tylko zawistnie kłapać jadaczką bez ładu i składu.

Fiio D3 też kiedyś miałem. Jako alternatywę dla PC. Za tą kasę nie jest najgorszy, czego by tu oczekiwać. Ale byle jaki używany player za 200zł zagra lepiej. Zależy kto, czego szuka, czy nie boi się używek, czy potrzebuje akurat odtwarzacza CD? Ogólnie z marką Fiio mam złe doświadczenia, rzeczony D3 zepsuł się po kilku mieś, a w konwerterze USB - Spdif, D5 padło mi jedno gniazdo. Też po kilku mieś.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Faktycznie rzeczywiście mogłoby to zabrzmieć tak jakbym złośliwie Ci odpisał na posta. Nie chodziło mi o to :) Zgadzam się z tym co mówisz. Co do kolumn problem w tym, że nie miałem okazji przesłuchać ich nigdzie w Białymstoku. Muszę przyznać, że wybór padł przede wszystkim na podstawie opinii użytkowników, którzy te kolumny już posiadają. (z różnych for) 80% wskazywało na dość sporą ich neutralność. Czyli, że podejdzie posłuchać Rocka podejdzie posłuchać, czegoś wolniejszego ale z dobrym basem, pomijając jakieś łupanki. Wiem, są kolumny lepsze pod samego rocka, ale mój odsłuch nie ogranicza się tylko do tego gatunku. Nie chcę jeździć po wszystkich sklepach, podmieniać wzmacniacze itd.. po to zeby wybrać kolumny. Wiem, to bardzo niedobre podejście, ale biorąc pod uwagę moje wymagania, gdzie i tak zamierzam te kolumny rozbudować na kino domowe i chcę mieć coś co fajnie zagra, a czy o 5% lepiej lub gorzej niż inny zestaw to mnie nie interesuje. Chcę też podkreślic, że zwróciłem uwage własnie na model tych kolumn m.in. ze względu na ich wygląd. Bardzo ładne są :) Wzmacniacz ten a nie inny, ponieważ większość pisała iż fajnie się z stx e 250 zgrywa. A że pewnie są lepsze ok fajnie, ale nie mam czasu czytać i jeździć. Z czasem zamówię sobie jakiegos NAD'a, pożyczę od wujka starsze wzmacniacze, pobawię się. Zobaczymy. Myślę, że z swojej strony i tak się naczytałem dość dużo, bo wiem co to DAC i po co on jest i że w ogóle jest! Cieszę się z tego, bo miałem podłączyć kolumny jack-chinch z tv i tyle. :F Ja nie widzę w swoim podejściu żadnego problemu, ponieważ ten wzmacniacz jak i kolumny mogę śmiało odsprzedać... po jakimś czasie : )

Nie odbierz tej wypowiedzi osobiście, chciałem nakreślić mniej więcej swoją osobę, metodę wyboru oraz dalsze plany. A już na pewno nie jestem osobą, która później bedzie pisac, że są to najlepsze kolumny jakie mogłem kupić, czy coś w tym stylu.

Piec możesz zawsze odsprzedać bez straty jak wziąłeś używkę, z kolumnami to ciężko. Ale jak zamawiałeś przez neta, zawsze można zwrócić. W każdym bądź razie, może przypadną ci do gustu.

A co będzie źródłem, bo chyba nie doczytałem.

?👈

Oczywiście domyślam się, że jak sprzedam kolumny po roku stracę na tym 500-600zł. Źródłem będzie niestety komputer -> hdmi -> TV. Tak wiem, nie jest to najlepsze źródło dźwięku w takim połączeniu, ale biorę to pod uwagę. Również biorę pod uwagę dalsze inwestowanie w system. Czyli ok, być może lepszy dac i połączenie z kompa. Na tą chwilę nie chciałem wydać na wszystko 6000zł tylko mieć dobry start na przyszłość. Przyszłość, która nie będzie miała nic wspólnego z audiofilskim podejściem :)

Hmm czemu nie? Ponieważ z tego co widziałem, nie mam wyjścia optycznego w karcie. Karta "creative X-fi xtreme gamers". Jeśli dałoby się to aktualnie połączyć, to super. Wtedy najwyżej straciłbym na kablu optycznym, który wyniósł mnie niecałe 20 zł. (TV->DAC). Ale z tego co widziałem, nie dało się :P W następnym roku zajmę się kompem (prawdopodobnie będę go zmieniał), wtedy skupię się na karcie muzycznej.

Hmm czemu nie? Ponieważ z tego co widziałem, nie mam wyjścia optycznego w karcie. Karta "creative X-fi xtreme gamers". Jeśli dałoby się to aktualnie połączyć, to super. Wtedy najwyżej straciłbym na kablu optycznym, który wyniósł mnie niecałe 20 zł. (TV->DAC). Ale z tego co widziałem, nie dało się :P W następnym roku zajmę się kompem (prawdopodobnie będę go zmieniał), wtedy skupię się na karcie muzycznej.

Konwerter USB > SPDIF.

http://allegro.pl/przetwornik-dac-pcm2704-usb-coaxial-s-pdif-optical-i6557344115.html

W sumie w tym przypadku nawet Fiio Ci nie potrzebne. Możesz wyjść analogiem z tym że nie RCA - RCA, tylko mini jack - RCA.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Rafale drogi:

Przestań trolować. Po pierwsze, kto po niej jedzie? Po drugie sam kiedyś pisałeś że niskie modele niczym się nie różnia od wysokich, bo wyglądaja tak samo. Po trzecie gdzie ja napisałem że to jakiś Hi-End? Nigdy nie uzyłem tego słowa. A po czwarte żaden wzmacniacz nie zagra dobrze z dwoma parami kolumn powpychanymi w cztery kąty pokoju. Jeszcze długa droga przed tobą. Może kiedyś nabierzesz pokory, bo jak na razie od kilku miesięcy pobytu na forum nie nauczyłeś się kompletnie niczego.

Bez odbioru. EOT.

Kto jedzie po A-S2000? Nie wyssałem sobie z tego z kciuka, tylko przestudiowałem parę forów, i generalnie użytkownicy mają kiepskie zdanie o wzmakach Yamahy, nie licząc tych ,którzy je aktualnie posiadają. Wiadomo - moje = najlepsze.

"Po drugie sam kiedyś pisałeś że niskie modele niczym się nie różnia od wysokich, bo wyglądaja tak samo."

Nigdzie nie napisałem czegoś takiego, mylisz mnie z pewnym gościem ,którego nicku nie będę przywoływał. Poddałem jedynie w wątpliwość czy Yamaha A-S 501 zagra lepiej, niż 701. To wszystko. Niestety, im dłużej słucham swojej Yamahy i kręcę pokrętłami, które przewidział producent, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to granie dla gimnazjalistów, a nie dla gości, którzy szukają fajnego, pełnego i zrównoważonego dźwięku.

"po czwarte żaden wzmacniacz nie zagra dobrze z dwoma parami kolumn powpychanymi w cztery kąty pokoju. Jeszcze długa droga przed tobą. Może kiedyś nabierzesz pokory, bo jak na razie od kilku miesięcy pobytu na forum nie nauczyłeś się kompletnie niczego."

Otóż muszę Cię rozczarować, ale temat akustyki nie jest mi obcy, kolumny nie stoją byle gdzie, akurat to nie ma nic do tego. Charakter grania to przede wszystkim wzmacniacz. Pokory Ty mnie nie ucz, bo już mam kilka lat na karku i tatusia drugiego nie potrzebuję.

Ale faktycznie, że Twoja Yamaha to hi-end nie napisałeś. Ale jako gość, którzy przerobił dziesiąt różnych klocków, a teraz jesteś zachwycony niesamowicie, to praktycznie to samo. Nie obrażaj się, bo nie ma o co.

Pozdrawiam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.