Skocz do zawartości
IGNORED

Zakupy w Audiofaście.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem Logitech Transportera , znalazłem na Ebayu w sklepie internetowy za ok.4200zł z wliczonymi kosztami za przesyłka z USA , oczywiście świadom jestem dodatkowych kosztów ponieważ sporo już kupiłem w ten sposób.

Nowy z gwarancją ,pewnie tylko na terenie USA ,ale i to w razie czego, jest do przeskoczenia - mam kogoś w USA.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dalej szukając w internecie trafiłem na ogłoszenie AUDIOFASTU , na ich stronie był wystawiony Logitech Transporter za 8800zł i zaraz obok przecena 30% na 6160zł , to samo ogłoszenie znalazłem w necie - Hi Fi, ale cena już była ok.5000zł.

AUDIOFAST - nabrałem zaufania wszak to poważna firma audiofilska,-tak pierwotnie myślałem.

W ogłoszeniach było napisane ,ze klocek jest nie używany, NOWY !

To bardzo ważny aspekt całej sprawy.

Napisałem do Audiofastu do pana J.Orszański

Ukryta Zawartość

Po normalnej w takiej sytuacji wymianie mailowej ustaliliśmy cenę na 4000zł plus 25zł koszta przesyłki.

Niemalże w każdym mailu pytałem czy klocek jest NOWY i mam to potwierdzone w mailach od Audiofastu, od pana J.Orszański.

Cena wydała mi się atrakcyjna, mimo,że klocek jest produkowany od chyba 2006 roku no i technika komputerowa galopuje do przodu,ale lubię Logitechy ,-jako transport cyfrowy są doskonałe.

Przelałem pieniążki - całą umówioną kwotę plus koszty przesyłki, na konto Audiofastu tak jak sobie tego życzył pan J.Orszański, po paru dniach przyszedł upragniony Transporter.

Jakież było moje zdziwienie gdy po rozpakowaniu pudełka okazało się, ze sprzęt nie jest nowy ! ?

Żeby było jasne ,zamówiłem i opłaciłem w AUDIOFAŚCIE nowy sprzęt , a dostałem dwu letni - używany !!!

Nie dostałem rachunku ,nie dostałem gwarancji !?

Brakowało oryginalnej instrukcji , dostałem kilka kartek odbitych na ksero - u Logitecha do kilkakrotnie tańszych modeli jest dodawana niemalże cała książka.

Pilot jest od spodu porysowany - co świadczy ,że klocek był używany dość intensywnie, bo przecież od samego leżenia w kartonie się nie porysował ? W urządzeniu były wprowadzone stałe ustawienia sieciowe.

Kable ,opakowania foliowe wszystko lekko poniszczone, - inaczej nie pachniało to świeżością nowego klocka ! Logitech daje też jakieś kabelki RCA do kompletu - przynajmniej tak miałem w tańszym modelu ?

Jest to mój czwarty grajek marki Logitech, także dokładnie wiem jak to ma wyglądać, jak wygląda nowo zakupiony sprzęt marki Logitech.

Nie chowałem głowy w piasek tylko swoje żale wylałem w mailu do przedstawiciela firmy Audiofast pana J.Orszanskiego.

Dowiedziałem się ,że klocek jest dwu letni ,ale mało używany itd.

Oczywiście po informacji ,że nie mam zamiaru ukrywać całego zdarzenia - dostałem maila w którym obiecano mi zwrot gotówki, oraz.........wysłano mnie do psychiatry ;-)

I w zasadzie o co chodzi ............ ?

Ano o to, że poważna firma jaką chyba jest AUDIOFAST "sprzedała mi dwuletnie auto jako nowe" i wcale, ale to wcale nie jest to zabawne.

Mało tego, wygląda na to, że to ja jako klient jestem winny, mam jakieś fanaberie, dziwak ze mnie i klocek mi się nie podoba itd.

Dla mnie zwrot pieniędzy wcale nie był rozwiązaniem jakie oczekiwałem w końcu chciałem kupić,

pracuje w systemie zmiennym, coś sobie zaplanowałem itd.

Jak to nazwać ? - Nie znajduje słów na taki proceder !

W zasadzie można to było streścić w jednym zdaniu – zamówiłem i zapłaciłem za nowy klocek, dostałem dwu letni ,używany.

P.S

Zwrócono mi całą kwotę, ale niesmaki pozostał !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/81160-zakupy-w-audiofa%C5%9Bcie/

Ależ Ty jesteś roszczeniowy. Przecież mogli Ci przesłać cegłę w paczce - a przesłali sprzęt. Nowy - dwuletni. Czepiasz się nie wiadomo o co - trudno. Ale że zwrócili Ci kasę ??? Wietrzę w tym jakiś gruby przekręt !!! :-)

uzywany Logitech był w ich ofercie juz chyba dwa lata :)

A to ciekawostka, bo tu jest jako nowy:

Ukryta Zawartość

Na pewno mają dwa:)

Ukryta Zawartość

A to ciekawostka, bo tu jest jako nowy:

Ukryta Zawartość

Na pewno mają dwa:)

ja pisze o ogłoszeniu na ich serwerze w dziale okazje

tam zwykle są używane , jesli jest nowy to dopisuja w opisie

w tym opisie o nowosci nic nie było jak pamietam

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Przecie to ten sam ale już używany (znaczy rozpakowany i oglądnięty przez gutka).

Teraz nabrał cech przedmiotu kultowego macanego i opisanego na forum.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

"Logitech Transporter - serwer strumieniowy muzyczny (nie używany, rok gwarancji)"

A jednak było napisane, że nieużywany. W dodatku z błędem:) Chyba, że "nie używany" oznacza, że mogło dojść do używania:)

Ukryta Zawartość

Żeby nie było niedomówień ;

Ukryta Zawartość

Mam zdjęcia - tylko nie umiem ich wrzucić i mam maile w których się pytam czy nowy i otrzymuje odpowiedź, że nowy- nieużywany !?

Ukryta Zawartość

wszyscy wiedza o co chodzi, jesli umowa jest na nówke to jest to nówka w nietkniętym pudełku

w kazdym sklepie audio wiedza o co chodzi :) tyle ze często im się to nie podoba i proponuja taka sama nówke ktora "wczoraj dostali" tyle ze odpakowali aby sprawdzic :)

fakt- według opisu miała byc nówka , najwyrazniej troche sie nią ktos pobawił

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Naprawdę, świetna historia! ;)

Niezły jest ten fragmnent z wysyłaniem Kolegi do psychiatry. To się porobiło w handlu audio.

Niemiej jednak, kupowałem kiedyś w Audiofast. Bez problemów. Czysto i spokojnie.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Mam zdjęcia - tylko nie umiem ich wrzucić i mam maile w których się pytam czy nowy i otrzymuje odpowiedź, że nowy- nieużywany !?

Żarty se robisz, no chyba, że masz analogi na papierze foto, to trzeba zeskanować:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mała manipulacja:

"Logitech Transporter - serwer strumieniowy muzyczny (nie używany rok, na gwarancji)"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wydaje mi się,że w Audiofaście mysleli,że jest teraz sezon na leszcza))

Czy Elberoth z audiofastem też ma takie przygody?,czy może jest gruba rybą))

spoko najwazniejsze ze kase zwrocili i nie stwarzali problemow, wiec firma godna zaufania,

bo juz tyle oszustow na necie sie narobilo ze trzeba uwazac, az ostatnie cyrki z xxxautomatyka mi sie przypominaja

chwilowy brak działalności w audio.

Panowie skomentuję to po swojemu-

Gdyby Gutek miał ćwierć wieku-bym zrozumiał błędy i naiwność młodego człowieka,lecz w tym wypadku prosze

wybaczcie.....nie rozumiem.Myslał,że kupił nowy sprzecior za 45 procent ceny..to kupił i sie przekonał.

Z audiofastem tez miałem pewną przygodę,a mianowicie-chciałem kupić najwyższy kabel sieciowy shunyaty za

9580 zł-był wyceniony na 4500.Dzwonię-mówią mi że ten kabel muszą sprawdzić na stanie czy mają,więc czekam

po kilku chwilach inny ktoś widać ważniejszy informuje mnie,że chwilowo go nie mają,bo jest na odsłuchach u

gościa w Warszawie.Poinformowałem ,że mogę do niego podjechać i wziąć.Podali mi numer telefonu tego Pana.

Nie wiedzieli tylko tego,że mam już ten kabel w domu za 3500 od niego.Tak więc chcieli bez niczego za zwrotkę

przytulić 1000 zł.Nic nie mówiłem,ale zdanie o panach Orszańskich mam już jednoznacznie wyrobione.

Wygląda to na biznes po trupach.

Gutek

Twój logitech tez był ze zwrotów...i pewnie tez coś Ci biznesmeny przytulić chcieli-to tyle.

Nigdy se nie kupię takiego sprzętu,bo dla mnie za dobry jest i nie wiem jak go obsługiwać))

Ogłaszam prywatny bojkot Audiofastu...nie kupię Audio Research CD8...ani CD Puccini...no a tym bardziej nie kupię Magico! Jedynie się złamię jeśli zaoferują mi to wszystko za 35% wartości, w nieotwieranych pudełkach z 7 letnią gwarancją i gratisowym transportem do domu, wniesieniem do salonu i podłączeniem.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

I to jest ta wielka afera, którą tak głośno odtrąbiono na Bocznicy czy mamy jeszcze czekać na coś większego kalibru?

Jeśli dla Ciebie oszustwo to pikuś i oczekujesz większych podniet np wysłanie "windykatorów"do Gutka po zgłoszeniu zastrzeżeń dotyczących zakupów to znaczy,że albo całkowicie nie rozumiesz na czym polega biznes,albo mentalnie pozostajesz pod wpływem filmów Barei.

P

Jeśli dla Ciebie oszustwo to pikuś i oczekujesz większych podniet np wysłanie "windykatorów"do Gutka po zgłoszeniu zastrzeżeń dotyczących zakupów to znaczy,że albo całkowicie nie rozumiesz na czym polega biznes,albo mentalnie pozostajesz pod wpływem filmów Barei.

P

[wymoderowano]

Ciekawe czy ten wątek skończy się tak jak ten syberki - stwierdzeniem, że Audiofast to dystrybutor z rekomendacją + zamknięcie wątku :D Gutek, nie daj go zamknąć niech wisi jak najdłużej ! :-)

spoko najwazniejsze ze kase zwrocili i nie stwarzali problemow, wiec firma godna zaufania,

Oho, pierwsze przebłyski tuszowania już są :-))))) Firma godna zaufania odsyła swoich klientów do psychiatry - świat poszalał ! :D

Bo po taki sprzęt za taką kasę jedzie się osobiście :)

Do dystrybutora ??? To nie jest Allegro i kupowanie od prywatnej osoby, a branie nówki od poważnego dystrybutora !

Używany nieużywany, nieistotne. Pytanie zasadnicze, czy pudełko miało insert?

No i czy było wiejsko-tandetne czy też prestiżowe :D

no coz, dali dupy i tyle, do tego chamowate zagrywki z psychiatra - w to az trudno uwierzyc, 2 razy bym sie zastanowil nad kupnem w tej firmie, no moze nie jest jednak tak zle, moze wypadek przy pracy, moze ktos od nich sie wytlumaczy

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

no coz, dali dupy i tyle, do tego chamowate zagrywki z psychiatra - w to az trudno uwierzyc, 2 razy bym sie zastanowil nad kupnem w tej firmie, no moze nie jest jednak tak zle, moze wypadek przy pracy, moze ktos od nich sie wytlumaczy

Taaa, wytłumaczy :D Oświadczenie będzie ziać butą jak PAL-a swego czasu i tyle będzie z tego tłumaczenia ;-)

Zresztą co mają tłumaczyć ? Uzasadniać upośledzenie umysłowe gutka opinią biegłego psychiatry ? :D Raczej takową nie dysponują :-)))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.