Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  178 członków

Klub DACków
IGNORED

Klub uzytkownikow DACkow;)

Rekomendowane odpowiedzi

Bel Canto DAC 1.5 (nowy trochę powyżej 3 kzł.)

z cyklu "jeżeli ...... to po co przepłacać"

Asus Xnonar Essence OneAsus Xnonar Essence One + (z zestawem sześciu wzmacniaczy operacyjnych do tjuningu dźwięku)

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

wlasnie po 3dniowych odsluchach 3ch dacow po 3 dni kazdy.przedzial 1800-2800 wybralem ze srodka cenowo nowa wersje MF M1 -nowa wersja=poprawione zasilanie i nowy USB asynchro.ja uzywam coax.stary M1 pogonilem m-c temu do UK.cena katalogowa 2299, ale potargowac nie zawadzi! Polecam.

Czyli odpuściłeś My Dac Micromegi?

Szkoda, bo liczyłem na pierwszy opis wrażeń :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Szkoda szkoda. Kolega przerobil troche tego i ma rozeznanie. Ja zamowilem w ciemno tego Mydac ale bedzie to moj pierwszy dac ( nie liczac jednego jakies 6 lat temu) takze nie mam zadnego doswiadczenia...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Wreszcie mam trochę czasu, niedługo będę użytkownikiem.

Suuupeeer !

A co to jest?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Witajcie,słucham na razie daca matrix quattro jako wzmacniacz słuchawkowy i jest super, fajny wciągający dźwięk choć wiem że jeszcze trochę musi pograć by pokazać pełnię możliwości.

Fajny ile kosztuje ?

Niemało bo po obecnym kursie około 10600zł (€2599). Wersja z czarnym frontem będzie około €50 droższa.

Niestety nie było możliwości porównania Octave do Hexa, który nota bene kosztuje 3 razy tyle co Octave. Trzeba poczekać na recenzje m.in 6Moons.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

SUMIENIA NIE MASZ!

A jakby się ten DAC sp*** do wody??? :)

Mało zawału nie dostałem jak oglądałem to zdjęcie... A swoją drogą to w zachwytach nad W4S nie jesteś odosobniony. To uznana i solidna marka.

Wyred 4 Sound DAC-2 nie spadł do wody. Zabrałem go tam, na taką sesję zdjęciową pośród statków i okrętów, bo jego stylistyka, powłoka zewnętrzna kojarzy mi się ze sprzętem militarnym lub okrętowym.

Moje spojrzenie na ten zacny DAC tu: http://stereoikolorowo.blogspot.com/2012/09/wyred-4-sound-dac-2.html

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

@Violet

Dzięki za reckę.

Szczególnie za odwagę porównania klocków. Rzadkość wśród recenzentów, a rzecz z kolei najbardziej chyba oczekiwana przez ewentualnych nabywców.

P.S. strona "stereo i kolorowo" wbrew nazwie ponura i przygnębiająca, piszę o projekcie graficznym. Nigdy się chyba nie przyzwyczaję do czytania biało na czarnym, zamiast po bożemu czarno na białym.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Napiszcie proszę jakie są wasze opinie na temat Music Hall DAC 25.3

i ewentualnie na jaki lepszy Dac z usb byście go zamienili w rozsądnych kosztach ....do 4000zł

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Mam do Was pytanie , który DAC brzmi jak Amplifon Wt 40 II lub nie gorzej od kompaktofonu Cambrigde Audio 840 C ?

Z góry dziękuję za sugestie i rady , z poważaniem -Piotrek

Dodam jeszcze w rozsądnej cenie !

Piotr

Szkoda ! Ciekawe ile kosztuje nowy ? A jaki obecnie Dac masz ?

Chcesz nowoczesnego dacka na usb czy standardowego do transportu cd?

Jaki transport będziesz stosował?

Chcesz nowoczesnego dacka na usb czy standardowego do transportu cd?

Jaki transport będziesz stosował?

Potrzebuję DAC-a do laptopa lub z możliwością podłączenia dysku , karty pamięci pod USB .

Piotr

Mam do Was pytanie , który DAC brzmi jak Amplifon Wt 40 II lub nie gorzej od kompaktofonu Cambrigde Audio 840 C ?

Z góry dziękuję za sugestie i rady , z poważaniem -Piotrek

Dodam jeszcze w rozsądnej cenie !

Odpowiedź na Twoje pytanie ma 4 litery: MHDT. :)

Tak muzykalny i jednocześnie niedrogi sprzęt rzadko się spotyka.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.