Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś Ty go znalazł za 1000? Bo jak ja szukałem to znalazłem najtaniej za 1600.

Typowe pitolenie bez pokrycia aby tylko wysmiac starsze sprzety, bo przeciez "tu nowe leza za pol darmo i to lepsze!"

?👈

No to po kolei do każdego z Panów. hihi ;)

chodzi mi jednak o calkiem inny przedział i jedna calkowicie innty swiat w audio

przypomne

jak narazie to jedynynm dowciopem jest humoryzm Mroka ktory na 20 letni sprzet o obecnej wartosci 5-7 tys mowi graty w domysle "i smiecie"

W moim stwierdzeniu nie ma odrobiny ironii Panie erazm2.

czy Pan Mrok wie o czym mowi?

Jak najbardziej tak. Okres Świąt oraz kryzys, który nas nie opuszcza sprzyjają okazjom. Czas się obudzić Panie erazm2.

prosze mi znalesc kolumny klasy t+a t/tmr 230 - nowe w cenie 7 k :))))))))))))))))))))

oprosze mi panie wesoły znalesc nowe klasy quadral titan za 7k

prosze znalesc nowe pilot cd 2001 za 7k

dali grand

jbl ti 5000

itp itd

Bardzo proszę. Przed Świętami parę nowych Spendor A6 można było kupić w cenie poniżej 6kzł.

Z całej plejady powyższych gwiazd, które wymieniłeś wybrał bym właśnie A6 i to bez chwili namysłu.

Żebyś mnie nie posądził o wymysły tu są linki do aukcji panie erazm2:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A tu recenzja mniejszych A5 pod którą się podpisuję:

Ukryta Zawartość

Wykończenie kolumn na zdjęciach to 10 woda po kisielu wobec ich realnego wyglądu.

wez sie w garsc bo ten dowcip nie jest smieszny

jest horrorem to co opowiadasz

i to Tobie sie w glowie poprzewracało a nie jakiemus bractwu

Jeśli komuś rąbie się w głowie i to ostro to najwyraźniej Tobie.

Zatkałem dziób? ;)

Gdzieś Ty go znalazł za 1000? Bo jak ja szukałem to znalazłem najtaniej za 1600.

Kupiłem na allegro 5 miesięcy temu, w stanie igła od audiofila. Konkurencja była żadna, bo większość pałowała się nad Nadami, CA, Sony ES itd.

Przy okazji zaglądasz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Typowe pitolenie bez pokrycia aby tylko wysmiac starsze sprzety, bo przeciez "tu nowe leza za pol darmo i to lepsze!"

"Pitolenie" kupione a naszym rodzimym allegro za 1 kzł + przesyłka w stanie igła gra od pięciu miesięcy u mnie w domu i ma się całkiem dobrze. ;)

Jak chcesz złapać taką okazję to zakładasz filtr na allegro na określonym dziale i przez 3-6 miesięcy dzień pod dniu weryfikujesz co się nowego pojawiło. Wtedy okaże się że "pitolenie" w postaci konkretnego urządzenia można jednak dostać za pół darmo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

MIŁY PANIE

splendior to dla mnie smietnik - nie wiesz o czym mowisz to akurat jest pewne

wez sie opgarnij jak mowiłem i wez ten splendor plus t+a 230 idz na powazne forum i zapytaj co w ogole porównujesz

jestes w roznych swiatach - masz tylko cene przed oczami i kilka artykułow zapiewajacych

te splendory to rozbijam w pył "gratami" po 1500 a nie po 7 tys

sploendor < arcus tl 200

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

"Pitolenie" kupione a naszym rodzimym allegro za 1 kzł + przesyłka w stanie igła gra od pięciu miesięcy u mnie w domu i ma się całkiem dobrze. ;)

No i z czym porownywales te odkrycie roku?

?👈

Przy okazji zaglądasz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Raczej nie. Kiedyś zaglądałem ale ceny nie były szczególnie okazyjne.

Ukryta Zawartość

MIŁY PANIE

wez sie opgarnij jak mowiłem i wez ten splendor plus t+a 230 idz na powazne forum i zapytaj co w ogole porównujesz

jestes w roznych swiatach - masz tylko cene przed oczami i kilka artykułow zapiewajacych

sploendor < arcus tl 200

Strasznie się uniosłeś waląc tyle byków...:)

No i z czym porownywales te odkrycie roku?

Wcale nie uważam Creek Evo CD za odkrycie roku. To po prostu dobry szczegółowy odtwarzacz, z którym cała słodka reszta wymieniona poniżej nie ma porównania.

Jako jedyny sprostał MF X-Ray V3 wyprodukowany 2004 roku. Wszelkiej maści Nad-y, Onkyo, Marantz, Denon, Vincent do 3-4 kzł za nówkę oraz Sony vintage pożegnałem bez żalu.

Creek Evo CD (nie Evo 2) gra bardzo dobrze w dobrym towarzystwie. Jak się do niego podłączy np. Onkyo i Monitor Audio to będzie źle.

Edytowane przez Mrok

Hmm... widzę że adrenalina popłynęła szerokim strumieniem.

MIŁY PANIE

Nie wiem co to jest 'splendior', wiem natomiast co to jest 'Spendor'.

Jestem jednak w stanie przyjąć, że ta literówka zaistniała z racji drżenia rąk Szanownego Pana.

Jeśli Spendor określasz mianem śmietnika, to oznacza że na pewno tych kolumn nie słuchałeś (w tym względzie nie mam najmniejszych wątpliwości).

W związku z powyższym sam nie bardzo wiesz o czym piszesz.

Ja się ogranąłem dawno temu, natomiast Ty popełniając ten wpis pogrążyłeś się tak głęboko, że czubek Twojego nosa ledwie widać. Zamiast prostować moje plecy podjedź sobie np. do Elektrycznej Pomarańczy w W-wie lub Q21 w Pabianicach, posłuchaj kolumn Spendor np. A6. Być może zaczniesz się powoli wynurzać na powierzchnię.

Jako realista żyję tu i teraz. Przed oczami mam nie tyle cenę, co kolumny Spendor A3, które stoją przed moim nosem w moim domu.

W jakiej równoległej rzeczywistości Ty przebywasz nie mam bladego pojęcia.

sploendor < arcus tl 200

Póki co, to rozbiłeś w pył samego siebie tym wpisem.

Czyli z niczym.

Jasne. Masz rację. Ty zapewne jak planujesz zakup CD do 2 kzł udajesz się na odsłuchy Accuphase.

Określenia "nic" w odniesieniu do MF X-Ray V3 nawet nie zamierzam komentować. Widziałeś go na obrazku, ma 9 lat, piękny nie jest, więc automatycznie musi zagrać źle.

Znikam na jakiś czas z tego wątku. Nie mam czasu na jałowe dysputy.

Raczej nie. Kiedyś zaglądałem ale ceny nie były szczególnie okazyjne.

Jak chcesz coś określonego dopaść to musisz zaglądać na allegro lub audiomarkt.de codziennie. Śledziłem nowo wystawiane urządzenia tu i tam przez kilka miesięcy. Jak jest coś ciekawego w okazyjnej cenie to z reguły znika po max. kilku dniach.

Powodzenia

Edytowane przez Mrok
Gość rydz

(Konto usunięte)

Śledziłem nowo wystawiane urządzenia tu i tam przez kilka miesięcy. Jak jest coś ciekawego w okazyjnej cenie to z reguły znika po max. kilku dniach.

Ba! jeżeli jest w opcji kup teraz to i w kilkanaście minut , co innego gdy jest to licytacja, tu już ceny okazyjnej może nie być :)

miły panie od siania glupot

splendor to jest splendor w ironicznym znaczeniu

oczywiscie ze ich nie sluchalem bo nie slucham takiego smietnika

jedyny byk jaki tu jest to porownywanie splendora do splendoru

i laczenia klasy smietnikowej z klasą high

upades na glowe prosto mowiac porówniujac swoj splendor spendor

ze splendorem t+a t230

tu nie ma czego porównywac - nie ma o czym mowic i nie ma czego sluchac jesli ktos szuka klasy t+a 230 to z oczywistychj powodów nie wybierze sie na sluchanie "splendorów"

naprawde jestes ...niety

jesli wierzysz ze to ja siebierozbilem jakims wpisem:)

nie wiem o czym tu gadac

pomieszales klasy... i to nie o troche ale o wiecznosc

mnie nie interesuje "jakosc" spendora - nie znam jego pisowni

nie interesuja mnie te pseudo kolumny , moze byc spendor

ja sie smieje piszac splendor kojarzy mi sie wlasnie tak splendor z wielka ironią wymawiam przy nich te nazwe

jestes porzadnie ebutniety w czapke jesli wierzysz ze to ja siebie rozbilem w pyl jakims wpisem

spendor alias pseudo splendor to nie sa kolumny dorówiujace nawet a bardzo ponizej klasy arcus tl200

mowienie o nich w kategoriach dali grand to jest.... nie wiem co to moze to durnota a moze niewiedza a moze propaganda - nie wiem

ps

przepraszam za pisanie klasa smietnikowa - to pewna przenosnia - kolumny owszem pewnie i dobre jak na....ale w tym przedziale to smietnik

bo ich sie poprostu nie wstawia w takie porównania

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

oczywiscie ze ich nie sluchalem bo nie slucham takiego smietnika

Na jakiej zasadzie oceniasz towar którego nie widziałeś nawet na własne oczy,nie mówiąc już o odsłuchu? Czy jedyną miarą jest cena?

Co dla Ciebie jest "nie smietnikiem"?Grande Utopia Be ?

Prosiłem o przykłady gratów za 1500zł które rozniosą nowe kolumny za 7k....

Edytowane przez Xymox drugi

gdyby cena była jakkąkolwiek miara to napisałbynm ze sa bardzo dobre

cena nie ma nic do rzeczy

budowa ma do rzezczy

sluchałem podobnych kolumn i niepodobnych i jeszcze innych na dziesiatko-setki

wiem co jest a co nie jest i nie jest to zaden dziesiaty zmysł

nie istnieje dobra ani zblizena do dobrej kolumna na 5 calowym srednio niskim + dzwonek sredniej jakosci

taka kolumna no egzist

za to arcusa tl 500 i kilka podobnych slabszych slyszłam i nie istnieje w sklepie nic co sie do tego zbliza

w zadnym sklepie za zadne 7 ani 10 000 :p

rozprawianie o poziomie o ktorym tylko ze slyszenia wiem ze istnieje jako ekstremalnie wybitny i dawanie mu w konkury tego "badziewia" skonstruowanego na jednym 6 calowym glosniczku z gwizdkiem

to nie sugerowanie sie cena to poprostu zenada

z jednej srony sprzed high end z drugiej badziew bez klasy - dla mnie jest niezrozumiałe jak ktos wpadl w ogole na pomysł by je stawiac w konkury i obok siebie

ps

czytasz i nie rozumiesz ?

mamy dwie kolumny dali grand i splendora

ktora jest smietnikiem - jesli porownujemy te dwie?

jest smietnikiem w klasie w ktorej nie nalezy i nie wolno jej porownywac

nie jest smietnikiem jesli ja postawimy obok m-audio - moze byc nawet wybitna wowczas

pewnych spraw sie ze soba poprostu nie porównuje bo nie wypada i nie mozna chocby z samego tylko zdrowego rozsadku

samo wystawienie tej kolumny do konkursu przywoluje wolanie - wyje..c ten smietnik z konkursu kto to tu przytargal ;)

Edytowane przez erazm2

Erazm. Piszesz męcząco i nie po polsku. Taki image sobie wymyśliłeś?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

nie przykladam zadnej wagi

dla mnie pisza meczaco propagatorzy bzdur i jakos nikogo a raczej mało kogo to meczy

jak zauwazyłem to tylko Rafala i moze pare jeszcze osob to meczy co powinno

szkoda ze raczej skrycie niz otwarcie - pewnie juz sie zmeczyli przez lata :)

Edytowane przez erazm2

[...]

Cudzoziemiec czy analfabeta?

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

dobry dowcip

moje konto na allegro domingo28gda

handlarz tyle ze sprzetem komputerowym :p

jedyne kolumny jakie zamierzam sprzedac to stare grundigi

sluzyły mi 10 msc po okresie biedy kiedy musialem sie wyprzedac

powoli zamierzam odzyskac co straciłem

tyle mam z hadndlu :p

a zajrzałem na audiostereo bo ostatnio intenstywnie przegladam z czym moge sie odbic dzieki handlarzom - wiele nie ma - niestety

osobiscie bardzo zaluje ze nie ma wiecej handlarzy i wiekszego wyboru

Edytowane przez erazm2

Ale tak na poważnie: po jakiemu Ty piszesz, erazmie wtóry?:) Zaczyna to być zwyczajnie przykre i wk***iające, koleżko. Taka informacja, na marginesie: nigdy , przenigdy nie kupiłbym ani śrubki od podobnego analfabety, jakim jesteś. Bo - dbałość o słowo, którym się dzielę z innymi - świadczy o mnie. O Tobie - też.

a mnie to wisi

ja tu jestem chwilowo wpadłem raz i jakos zostało

niedlugo sobie pojde i bedziecie sie dalej rozwodzic nad pisownią i nowym sprzetem -

grzmerajac sobie pod nosem jacy do straszni handlarze kiedy my mamy taki wypasiony sprzet ze sklepu :p

jak to człowieka moze bolec za dal grube tysiace za badziew kiedy za 1/5 mozna kupic lepszy

tego zniesc nie jest w stanie - glupi i uparty jest rodzaj człowieczy :)

Edytowane przez erazm2

Jeśli traktowałeś swoich klientów tak jak zachowujesz się na tym forum to nic dziwnego że straciłeś na handlu.

"a mnie to wisi

ja tu jestem chwilowo wpadłem raz i jakos zostało"

To nie jest też miejsce aby na nas przelewać swoje żale i frustracje .

Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w biznesie

co masz za fantazje?

jakich klientów?

co to za pirdzielenie?

o czym gadasz co to za bzdury

jestes taki cwaniak to gadaj na temat

prosze o kolumny wypasione jak to zwiecie nowe a nie gruchoty

rownajace sie klasa z np dali grand i innymi wymienionymi

maja byc nowe i kosztowac 7tys - jak dla mnie niech kosztuja nawewt 10tys

i "rozwalac taki smietnik" jak 20letnie "rupiecie" w tej cenie

jak narazie to jest jeden przyklad "takich"

Mrok co by nie wymyslił przynajmniej cos podał

a tu zaczyna sie pierdzielenie o szopenie zamiast....

to ty masz jakis frustracje i zamierzasz byc moim , cudzym psychologiem

mam w nosie twoje frustracje i chec wyleczenia mnie z moich

prosze o nowe kolumny ktore mozna kupic zamiast dali grand

ktore beda lepsze albo podobnie dobre

co tu sie dzieje pracownickow sklepów nasłano?

aby tlum robili- a niech robia .. byle na temat

co tam macie w swoich magazynkach?

to nie ja wymysliłem bzdury o trupach i rupieciach ,smietniku sprzedawanym po 7tys za ktore mozna kupic nowe cuda a nie takie trupy

wiec mi teraz wykazcie swoja "madrosc" nie lingwistyczn-psychologioczną a w temacie

interesuje wykazanie sie psychiologia idz na forum "psychiczne"

Edytowane przez erazm2

co masz za fantazje?

jakich klientów?

co to za pirdzielenie?

o czym gadasz co to za bzdury

jestes taki cwaniak to gadaj na temat

Hahaha co za kolo ;) chłopie weź se na wstrzymanie.

Niezły frustrat się nam trafił :)

nie nie wezme na wstrzymanie frustracie handlarzyku sklepowy oblatywaczu półek puki mi nie powiesz prosto i na temat

hahaha to pisza pierdzielnieci

powazni pisza na temat

nie maja nic na temat to zmieniaja temat

jestes jak widac deklem od hahahania - jak w przedszkolu

takie dziecko pseudo smieszek bedzie mi mowiło kto jest frustratem?

nie masz nic do powiedzenia to zwijaj grabie

trudne to do zrozumienia dla dorosłego?

dla ciebie trudne wrecz niemozliwe wiec jasnym jest kto jest frustratem i kogo tu cos boli

w tych "m..marketach" pozatrudniali (dla idiotów ) i namnozyło sie takich fachur po forach co maja wiel do powiedzenia - hahaha -tekst tygodnia

bractwo handlarzyków - ma sie widac calkiem mocno tylko nie tam gdzie mrok go szukał

Edytowane przez erazm2

nie nie wezme na wstrzymanie frustracie handlarzyku sklepowy oblatywaczu półek puki mi nie powiesz prosto i na temat

hahaha to pisza pierdzielnieci

powazni pisza na temat

nie maja nic na temat to zmieniaja temat

jestes jak widac deklem od hahahania - jak w przedszkolu

takie dziecko pseudo smieszek bedzie mi mowiło kto jest frustratem?

nie masz nic do powiedzenia to zwijaj grabie

trudne to do zrozumienia dla dorosłego?

dla ciebie trudne wrecz niemozliwe wiec jasnym jest kto jest frustratem i kogo tu cos boli

w tych "m..marketach" pozatrudniali (dla idiotów ) i namnozyło sie takich fachur po forach co maja wiel do powiedzenia - hahaha -tekst tygodnia

bractwo handlarzyków - ma sie widac calkiem mocno tylko nie tam gdzie mrok go szukał

Któregoś dnia ludzie pokażą ci co to kultura - lekcja będzie bolesna... póki co pod ochroną anonimowośći w sieci możesz pisać dalej te swoje bzdury których i tak tu nikt nie bierze na poważnie.

PS.Szukaj cudów dalej hehe...

.

Ty chcesz mi mowic o kulturze?

wypwiadajac sie na zasadzie hahaha co za frustrat heheh

nawet nie stales okok kultury

chyba ze za jakims "domem kultury" z piwem

w upie mam czy i jak bierzesz

jestes trolem w temacie- trol piszacy dla pisania bez sensu i zgodnosci z zagadnieniem na zasadzie

hahaha

co za frustrat

trol mnie nie bedze uczył kultury

Edytowane przez erazm2

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.