Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/teac-vrds-25-i5477248614.html

sprzęt z lat 90tych (wiadomo niezniszczalny, nie robiony w chinach itp) w cenie za którą nie kupi porównywalnego nowego CDka i nikt tego nie bierze. Podobno mamy tu fanatyków Topowego Sprzętu z Lat 90...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sprzęt z lat 90tych (wiadomo niezniszczalny, nie robiony w chinach itp) w cenie za którą nie kupi porównywalnego nowego CDka i nikt tego nie bierze. Podobno mamy tu fanatyków Topowego Sprzętu z Lat 90...

Handlarek z UK,brytole nie wezmą to rodakom wciska.

Ukryta Zawartość

Łokmen Saba

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/teac-vrds-25-i5477248614.html

Tutaj jednak pojawia się ryzyko w postaci braku dostępności lasera lub dostępności na ebay.com w bardzo wysokiej cenie, warto na to zwrócić uwagę, ja właśnie z tego względu odpuściłem sobie ten sprzęt.

Ale żeś się czepił tych klocków z lat 90 tych ;)

Akurat VRDS jest ryzykownym zakupem .

Możemy się założyć o powiedzmy stówkę że moje obydwa odtwarzacze ( Pioneer PD 9700 i Wadia WT 3200 ) które maja po 25 lat i graja na przemian prawie non stop przeżyją Twoją nowa Yamahę .

Co Ty na to ?

;)

Zakład będzie długotrwały i tu kwestia uczciwości ale ja jestem pewny swego :)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Możemy się założyć o powiedzmy stówkę że moje obydwa odtwarzacze ( Pioneer PD 9700 i Wadia WT 3200 ) które maja po 25 lat i graja na przemian prawie non stop przeżyją Twoją nowa Yamahę .

Co Ty na to ?

;)

Zakład będzie długotrwały i tu kwestia uczciwości ale ja jestem pewny swego :)

Dzwoniłem do serwisu Yamahy. Dowiedziałem sie że seria 2000 jest wysoce nieawaryjna i rzadko sie pojawia w serwisie. Bajki o masowo padających nowych sprzętach tuz po gwarancji mozna w przypadku Yamahy sobie odpuscic :) Co do zakładu...no tak to długo trzeba by było na wyniki czekac :)

Dzwoniłem do serwisu Yamahy. Dowiedziałem sie że seria 2000 jest wysoce nieawaryjna i rzadko sie pojawia w serwisie.

A co mieli powiedzieć ?

Gdyby urządzenia były bezawaryjne to by serwisów nie było a tak im więcej klientów i psujących się klamotów tym serwisy lepiej prosperują .

A co do serii 2000 to się okaże .

To co z zakładem ?

Odpuszczamy ?

Akurat ceny ma sensowne. Kupiłem u niego denona dcd 1500, miał najtaniej na alle

Dlatego napisałem ze dla brytoli za drogo,dlatego w PL szybciej sprzeda.

Wiem bo sam pare klamotów sprzedałem na Alle.Ceny macie jak z innej planety,nie wszystkie ale jednak.

Łokmen Saba

Gdyby urządzenia były bezawaryjne to by serwisów nie było a tak im więcej klientów i psujących się klamotów tym serwisy lepiej prosperują .

Tak, zwłaszcza gwarancyjne.

A jak dostają wyłącznie gwarancyjne to pracownicy nie dostają wypłaty ?

Dostają a jakby się sprzęt nie psuł to by nie było pracy w takim serwisie .

Ta wypłata jest wliczona w cenę produktu .

A jak dostają wyłącznie gwarancyjne to pracownicy nie dostają wypłaty ?

Dostają a jakby się sprzęt nie psuł to by nie było pracy w takim serwisie .

Ta wypłata jest wliczona w cenę produktu .

Co nie oznacza, że producent jest zainteresowany w zwiększaniu wolumenu napraw gwarancyjnych.

Nie zawsze ma na to wpływ ( poddostawcy ) a i takie coś jest wliczane w produkt i jego opłacalność .

Lepiej wyliczyć jak najtańszy produkt który przeżyje gwarancję ( z wyjątkami jak ktoś sprzętu używa non stop ) niż ładować dużo większą kasę w coś o bardzo dużej niezawodności .

Ale to nie miejsce na taki temat .

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

To co z zakładem ?

Odpuszczamy ?

O co chcesz się zakładac? Ja proponuję jakies fajne wydanie japonskie lub SACD... Do yamahy mam zaufanie. Miałem yamahę cd s 700, mam dalej amp yamaha as 700 (6 lat).

Edytowane przez bartosz_55239
Nie zawsze ma na to wpływ ( poddostawcy ) a i takie coś jest wliczane w produkt i jego opłacalność .

Lepiej wyliczyć jak najtańszy produkt który przeżyje gwarancję ( z wyjątkami jak ktoś sprzętu używa non stop ) niż ładować dużo większą kasę w coś o bardzo dużej niezawodności .

Owszem, ale przy rosnącej popularności dodatkowych gwarancji, producent musi zamiast rocznej/dwuletniej gwarancji rozważyć pięć lat - a tu już nie jest tak prosto zaplanować awarię.

Zresztą coś czytałem, że unia ma się zabrać za planned obsolescence.

Po co komplikować .

Stówka .

Start od dzisiaj ?

mam dalej amp yamaha as 700 (6 lat).

A mi w amplitunerze 663 padły dwa przednie kanały . Najpierw szwankował lewy a teraz obydwa .

Na szczęście jest 7.1 i przełączyłem przody na dodatkowe końcówki.

Pilot siadł już dawno temu . Działa ale zżera baterie co 3-4 dni .

Pilot nigdy nie upadł , nie był zalany a ampli używany tylko do filmów i ma właściwe chłodzenie .

Owszem, ale przy rosnącej popularności dodatkowych gwarancji, producent musi zamiast rocznej/dwuletniej gwarancji rozważyć pięć lat - a tu już nie jest tak prosto zaplanować awarię.

Zresztą coś czytałem, że unia ma się zabrać za planned obsolescence.

Kilka lat temu kupiłem topowego LCD Samsunga za 12000zł

Zakładałem że w tej cenie mam 10 lat spokoju .

Wsypał się kilka miesięcy po gwarancji i 6800h grania .

Padły słynne kondensatory które france takie dali że musiały paść . Na YouTube wystarczy wpisać Samsung power problem .

W USA ludziska w sądzie wygrali sprawę i Samsung oddawał kasę .

Kondensatory były najtańsze jakie znalazłem na rynku i na za małe napięcie do tego blisko grzejącego się radiatora .

Wymieniłem i śmiga od kilku lat .

I to tyle w temacie " porządnych " klamotów , gwarancji i pewności .

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Po co komplikować .

Stówka .

Start od dzisiaj ?

Dosc nieweryfikowalny jest ten zakład. Po za tym skąd wiem że sie przyznasz gdy Ci cos padnie? Jak dla mnie moze byc to zakład o racje :)

Padły słynne kondensatory które france takie dali że musiały paść . Na YouTube wystarczy wpisać Samsung power problem .

W USA ludziska w sądzie wygrali sprawę i Samsung oddawał kasę .

Kondensatory były najtańsze jakie znalazłem na rynku i na za małe napięcie do tego blisko grzejącego się radiatora .

Wymieniłem i śmiga od kilku lat .

I to tyle w temacie " porządnych " klamotów , gwarancji i pewności .

Czyli problemem nie była sama w sobie trwałość podzespołów elektronicznych czy nawet planned obsolescence, a wadliwa partia kondensatorów.

Przecież napisałem że było wstawione najgorsze badziewie na za małe napięcie i do tego zaraz obok radiatora .

Napisałem też - " Samsung power problem " na Youtube czy nawet w google .

Wpisz i masz masę lektury i filmów .

a wadliwa partia kondensatorów.

Dla wadliwej partii ludzie w stanach by nie szli do sądu .

Znasz angielski a jak temat cię interesujesz to wszytko w temacie znajdziesz .

Dosc nieweryfikowalny jest ten zakład. Po za tym skąd wiem że sie przyznasz gdy Ci cos padnie? Jak dla mnie moze byc to zakład o racje :)

Albo się umiesz bawić albo się nie umiesz bawić jak to mawia mój kolega z pracy :)

Edytowane przez muda44
Gość rydz

(Konto usunięte)

Rydzu daj już spokój czepiłeś się Mudy44 i kąsasz go z każdej strony.

Za kłamstwa , za post w którym np piszę że trzeba kupić wzmacniacz z drugiej ręki za ponad 4000 zł by zagrał na poziomie przerabianych Nadów .

Taki post pisze się po to by np zrobic wrażenie na wchodzących tu nowych którzy szukają porad .

Powinieneś wiedzieć że sam wzmacniacz nie gra , rozumiesz ?

Może zakładka diy jest dobrym miejscem , nie całe forum .

Przecież napisałem że było wstawione najgorsze badziewie na za małe napięcie i do tego zaraz obok radiatora .

Napisałem też - " Samsung power problem " na Youtube czy nawet w google .

Wpisz i masz masę lektury i filmów .

Dla wadliwej partii ludzie w stanach by nie szli do sądu .

Znasz angielski a jak temat cię interesujesz to wszytko w temacie znajdziesz .

Ale ja nic nie muszę szukać, ponieważ problem wadliwego elektrolitu dotknął nie tylko Samsunga. Firmy na całym świecie się na tym przejechały i wymiana tych kondensatorów kosztowała kupę kasy. Dość powiedzieć, że najlepiej na tym wyszły agencje pracy tymczasowej :)

A Samsung? No cóż, Samsung miał podwójnego pecha. Zdarza się.

Na tym i innych forach jest wielu ujadaczy, których boli sukces innych osób. Nie mogę zdzierżyć, że ktoś ma do czegoś smykałkę i jeszcze potrafi na tym zarobić. Sami nic nie potrafią ale sukces innych jest trudny do zniesienia.

Każdy ma w sobie jakąś smykalke tylko trzeba umieć to w sobie odkryć. ..

Ale ja nic nie muszę szukać, ponieważ problem wadliwego elektrolitu dotknął nie tylko Samsunga. Firmy na całym świecie się na tym przejechały i wymiana tych kondensatorów kosztowała kupę kasy. Dość powiedzieć, że najlepiej na tym wyszły agencje pracy tymczasowej :)

A Samsung? No cóż, Samsung miał podwójnego pecha. Zdarza się.

Nie wiem dlaczego tłumaczysz Samsunga bo ja uważam że nie ma czego tłumaczyć .

Samsung zrobił kilka karygodnych błędów o których wie każdy średnio kumaty elektronik .

Po pierwsze , gdyby w topowym telewizorze zamiast 10 elektrolitów za parę groszy wstawił chociażby Elnę RJH to by problemu nie było .

Gdyby te kondensatory dał nieco dalej od radiatora to też ich żywotność by była dłuższa .

Jak pamiętam ( dawno to było i nie chce mi sie sprawdzać ) chodziło o 10 elektrolitów . 5sztuk na 24V i 5 na 16V gdzie na wszytkich było napięcie nieco ponad 20V

Kto daje 16V elektrolit tam gdzie napięcie przekracza 20V ?

To był porządny wielki wał .

Owszem , telewizor nawet dzisiaj , po 8 latach ma obraz taki że nie czuję potrzeby zmieniać na " nowości " ale wstawiać tandetny , źle zaprojektowany zasilacz do topowych jednostek bardzo źle świadczy o firmie .

Ten temat ze swojej strony uważam za zamknięty .

Czy ten problem nadal występuje.

Nie wiem . Swojego kupiłem w 2008r i była to nowość .

Później ponoć Samsung coś tam pozmieniał i nieoficjalnie było że zrobił / zrobi to tak żeby elektronicy nie mogli " wymieniać " .

Dalej tematu nie śledziłem bo klamot mi działa .

znów kogo ponosi z ceną :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

znów kogo ponosi z ceną :

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale nową widziałem za jakieś 7000zł a używki około 5000zł

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.