Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko, ze kupuja to ludzie, ktorzy maja dostep do internetu (czytaj informacji) a takich albumow nie kupuje Romek z lasu tylko raczej jakis kolekcjoner albo koneser. Pewnie ich "value for money" przekonalo. :)

Wieza STEREO Technics :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

monobloki lampowe - byłem ich pierwszym właścicielem - kupione w ciemno od człowieka, który je wykonał - cena 1000zł. Nie dajcie się nabrać opisowi - monobloki są świetnie wykonane wizualnie ale dźwięk jest co najmniej przeciętny. Totalny brak niższych rejestrów - jakichkolwiek niższych i to niezależnie od zastosowanych kolumn i pozostałych elementów toru audio. Średnica OK a wysokie dokładne ale ostre czasem przesterowane.

Jeszcze raz podkreślam - wykonanie eleganckie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie ile to jest warte ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie ile to jest warte ?

Ukryta Zawartość

Podejrzewam, ze koszt calych glosnikow w Europie to £300-400, ale nie znalazlem ofert.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

Dzięki, czyli standardowo przez pół. Kusi mnie od jakiegoś czasu zbudowanie kolumn albo jak w tym wypadku skrzynek pod gotowy zestaw. Dla czystej zabawy oczywiście.

Zerknij na projekty Troelsa Gravsena

Musica curat cor meum et animam meam delenit

kolega bierze udział w licytacji?

nie nie biorę. Gdy sprzedawałem te monobloki dorzucałem jeszcze do nich drugi komplet lamp. Uwielbiam to forum i ludzi tu piszących - każdy podejrzewa drugiego o przekręt albo kant a wydawało mi się że to forum w którym dzielimy się wiadomościami o sprzęcie.

załączam dwa zdjęcia - monobloki u mnie (same na zdjęciu), monobloki ze słuchawkami (u gościa któremu je sprzedałem).

Ukryta Zawartość

post-2966-0-43986000-1437943869_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdy sprzedawałem te monobloki dorzucałem jeszcze do nich drugi komplet lamp

A kolega jak sprzedawał to napisał w ogłoszeniu o własnych dość marnych wrażeniach z odsłuchu tego sprzętu ?

To dość dziwne tak zniechęcać innych do kupna sprzętu który się miało . W ogłoszeniu sprzedający pisze o możliwości odsłuchu więc raczej jest w porządku a i cena nie jest jakaś z kosmosu .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Ciekawe jak czuje się klient, który to kiedyś kupił i teraz czyta, że to chłam.

normalnie się czuje. nigdy nie ukrywałem że to sprzęt słaby dźwiękowo a na pewno nie napisałem że porównywalny z innymi do 10tys. Sprzęt jest świetnie wykonany pod względem elektronicznym i wizualnym. Tu rzeczywiście rozwala konkurencję. Kolega który kupił ode mnie ten sprzęt zaryzykował. Wiedział o brakach w basie itd. Jak sprzedawał też zapraszał na odsłuch. Moje drzwi też zawsze stoją otworem jeśli sprzedaję sprzęt audio. Przy okazji można poznać ciekawych ludzi o tych samych zainteresowaniach.

Edytowane przez sylwiusz

Przy okazji można poznać ciekawych ludzi o tych samych zainteresowaniach.

Ci ludzie wiedzą jaki masz nick na tym forum i w jakich superlatywach się wypowiadasz o swoim byłym sprzęcie, który ktoś inny teraz sprzedaje?

W pewnych kręgach "ciekawych ludzi o tych samych zainteresowaniach" za takie numery jedzie się na wycieczkę przywiązanym linką holowniczą do zderzaka :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

normalnie się czuje. nigdy nie ukrywałem że to sprzęt słaby dźwiękowo a na pewno nie napisałem że porównywalny z innymi do 10tys. Sprzęt jest świetnie wykonany pod względem elektronicznym i wizualnym. Tu rzeczywiście rozwala konkurencję. Kolega który kupił ode mnie ten sprzęt zaryzykował. Wiedział o brakach w basie itd. Jak sprzedawał też zapraszał na odsłuch. Moje drzwi też zawsze stoją otworem jeśli sprzedaję sprzęt audio. Przy okazji można poznać ciekawych ludzi o tych samych zainteresowaniach.

Sylwiusz daj spokój, tu każdy szuka spisków i tzw. 'uja do dupy'.

Edytowane przez Marek.S

Ci ludzie wiedzą jaki masz nick na tym forum i w jakich superlatywach się wypowiadasz o swoim byłym sprzęcie, który ktoś inny teraz sprzedaje?

W pewnych kręgach "ciekawych ludzi o tych samych zainteresowaniach" za takie numery jedzie się na wycieczkę przywiązanym linką holowniczą do zderzaka :)

więcej spacerów, mniej kawy i filmów - świat będzie lepszy parantulla.

tylko weź TIR-a bo GIMBUSEM mnie nie uciągniesz :)

Ukryta Zawartość

[skopiowana treść aukcji - usunięte po zgłoszeniu]

Franco Serblin w grobie się przewraca...

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A kolega jak sprzedawał to napisał w ogłoszeniu o własnych dość marnych wrażeniach z odsłuchu tego sprzętu ?

Na tym forum nie ma prawdopodobnie osoby, która sprzedając sprzęt nie zachwalała by go, nawet jeśli ma o nim odmienne zdanie.

To dość dziwne tak zniechęcać innych do kupna sprzętu który się miało. W ogłoszeniu sprzedający pisze o możliwości odsłuchu więc raczej jest w porządku a i cena nie jest jakaś z kosmosu.

Wiele osób już po, wystawia negatywne opinie. Jeśli byli by zadowoleni z posiadanych urządzeń, w większości wypadków sprzęt nadal stał by w domu.

Edytowane przez Mrok

Wiele osób już po, wystawia negatywne opinie. Jeśli byli by zadowoleni z posiadanych urządzeń, w większości wypadków sprzęt nadal stał by w domu.

Ja będę sprzedawał kolumny bo trafiłem lepsze ale to nie znaczy że uważam że stare są do kitu .

Często jest tak że coś nam nie pasuje ale to nie znaczy że sprzęt jest do bani .

Przeważnie jak mi wpadnie pare muszelek to zaczynam się rozglądać za czymś lepszym.

Staram się za każdym razem wycisnąć z kasy którą mam maxa .

Koleś trochę podkoloryzował te monnobloki .Każdy ma jakąś strategię .

Cena jednak mówi wszystko o sprzęcie .

Edytowane przez kawosz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Często jest tak że coś nam nie pasuje ale to nie znaczy że sprzęt jest do bani .

Oczywiście. Negatywne w tym sensie, że mówią szczerze o minusach. Jak chcesz sprzedać kolumny, to nie możesz napisać np. że mają odchudzony środek. Reklama dźwignią handlu, tak jest na całym świecie. ;)

Usilnie szukam monitorów do 18m2 do Denona PMA 1500ae. Na aukcjach są dostępne rs1 Rega i Xavian Mia. Z odsłuchem, wiadomo, ciężko, bo to używki od ludzi. Co myślicie? Ma to sens? Ten denon ma chyba górkę w okolicach średnio wysokich i wysokich (sybilanty) i zależy mi aby to "schowac" z deka. Opinie odnośnie Dynaudio z Denonem znam. Dynki fajne (np. x12 albo audience 42/52), ale trzymają cenę... i spoglądam gdzie indziej.

W większości przypadków nie wiadomo dlaczego ktoś coś sprzedaje.

Jeden znalazł coś lepszego, inny zwyczajnie się znudził, a jeszcze inny potrzebuje na gwałt gotówki. Powodów może być sto.

Jednak nie ma to w zasadzie znaczenia w przypadku, gdy na publicznym forum bez żadnych skrupułów

obsrywamy rzadkim kałem sprzęt sprzedawany przez człowieka, który wcześniej od nas ten sprzęt kupił.

To jest mniej więcej tak samo jakbyś na weselu kumpla wypalił przy wszystkich, że panna młoda słabo robiła loda.

O pewnych sprawach głośno się nie mówi i tyle.

Edytowane przez parantulla
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.