Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Dodajmy słabego jak inne Pioneery

może dla Ciebie o gustach się nie dyskutuje ponoć,więc napiszę tylko iż

ostatni mój nabytek PD D9j gra b. dobrze

przy ciulatym systemie to Cd player z hi endu będzie grał wiadomo jak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

też na to się natknąłem ale nie wklejałem

może z audio jest jak z samochodami

ostatnio widziałem w UK Fiata 126p z PL za 1500funciszy

i nie był to elegant

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bolth

Łokmen Saba

może dla Ciebie o gustach się nie dyskutuje ponoć,więc napiszę tylko iż

ostatni mój nabytek PD D9j gra b. dobrze

przy ciulatym systemie to Cd player z hi endu będzie grał wiadomo jak

Napisałem to ironicznie. Zasadniczo chodzi mi o to, że tzw. "kultowy" sprzęt to przeważnie moda wykreowana na potrzeby sprzedaży róznych gratów przywożonych przeważnie z Niemiec.

Jak tak to w porządku:),co do szmelcu to jest tak jak piszesz.

Sam miałem takowy wcześniej sprzęt ale za normalnie śmieszną cenę,gdzie przy odsprzedaży mało kiedy wychodziłem na zero,przeważnie dużo,dużo do przodu aż się dochapałem obecnego systemu

Edytowane przez bolth

Łokmen Saba

może z audio jest jak z samochodami

Tak tak, z pewnością tak właśnie jest.

W marzeniach i snach szrot opychaczy próbujących wciskać te ciemnoty naiwniakom z pierwszej łapanki :)

Sprzedawca tego Pioneera od lat wystawia na Allegro ten sam sprzęt z co najmniej trzech różnych kont,

ale o ile kiedyś na samym początku miał w miarę normalne ceny (sam od niego raz kupiłem jakieś Focale)

o tyle z każdym kolejnym rokiem ma coraz drożej i z tego co widzę, to nic nie sprzedaje, tylko w kółko wystawia to samo.

Ciekawa taktyka...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

każdym kolejnym rokiem ma coraz drożej i z tego co widzę, to nic nie sprzedaje, tylko w kółko wystawia to samo.

Ciekawa taktyka...

przecież Alle bierze opłatę za wystawienie przedmiotu i kalkuluje mu się?,ebay pobiera dopiero jak sprzedasz towar więc możesz cały rok za free wystawiać za kosmiczną cenę.

Napisałem do typa aby mi wytłumaczył dlaczego taka cena za 20latka ale nie odpisał,musiałbym jakieś idiotyczne pytanie zadać wtedy się nie połapie :)

Łokmen Saba

Wiem, że to nie ta zakładka forum, ale biorąc pod uwagę doświadczenie Panów, którzy obserwują różnego rodzaju portale aukcyjne czy może ktoś zasugeruje ile (rozsądnie) można zapłacić za Cambridge Audio 840A v2? A może ktoś widział CA ostatnio na licytacji?

Wiem, że to nie ta zakładka forum, ale biorąc pod uwagę doświadczenie Panów, którzy obserwują różnego rodzaju portale aukcyjne czy może ktoś zasugeruje ile (rozsądnie) można zapłacić za Cambridge Audio 840A v2? A może ktoś widział CA ostatnio na licytacji?

A słuchałeś w ogóle ww. wzmacniacza? Absolutnie nie chcę Cię zniechęcać do CA. Nie twierdzę, że ta zabawka z każdymi kolumnami zagra źle, ale jak się kupuje konia to warto mu chociaż w zęby zajrzeć. Pamiętaj przy tym każdy ma inny gust i jest spora różnica w połączeniu po XLR. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok
Gość rydz

(Konto usunięte)

Audiofilski gramofon !!!!!

http://allegro.pl/bardzo-bardzo-ciekawy-audiofilski-gramofon-i5591361797.html

Bardzo ciekawe ramię , cusik chiba z dlugiegopisa . :)

Aaa i podpórka z plasteliny ? :)

takie wynalazki to wina tego forum :> naczyta się jeden z drugim o naiwności początkujących audiofilii i liczy na drapanego .

Mógł chociaż polakierować na błysk sprayem z biedronki na zdjęciu by ładniej wyszło ;)

Gdyby pomyślał i kupił jakiego grajka sony itp dorobił ładną obudowę to wróżył bym mu sukces a tak to jak mu drewna do kominka zabraknie będzie w sam raz

Edytowane przez kawosz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

W zasadzie jest ok. Zabrakło mi tylko w opisie dwóch kluczowych słów; kultowy i vintage. Tu np. jest oferta:

Ukryta Zawartość

Inna branża, ale już mi lepiej. Od razu wiadomo o co chodzi.

Ja bym się wstydził takie coś wystawić na Allegro .

Mam podobnie, ale to prawdopodobnie dlatego, że obaj nie mamy zamiłowania do klasyki. Proza życia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Za używany sprzęt audio rozsądnie można zapłacić 40-50% jego ostatniej katalogowej ceny.

Pod warunkiem, że dany egzemplarz jest w stanie idealnym i ma wszystko co fabryka dała.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A słuchałeś w ogóle ww. wzmacniacza? Absolutnie nie chcę Cię zniechęcać do CA. Nie twierdzę, że ta zabawka z każdymi kolumnami zagra źle, ale jak się kupuje konia to warto mu chociaż w zęby zajrzeć. Pamiętaj przy tym każdy ma inny gust i jest spora różnica w połączeniu po XLR. ;)

Ukryta Zawartość

Tak słuchałem. Ale nie w swoim domu... A u siebie mam CA740, zubożonego brata 840, który dla mnie jest ok (z wyjątkiem basu).

Za używany sprzęt audio rozsądnie można zapłacić 40-50% jego ostatniej katalogowej ceny.

Pod warunkiem, że dany egzemplarz jest w stanie idealnym i ma wszystko co fabryka dała.

Dzięki. Czyli cena do 3kzł byłaby OK.

Tak przy okazji drogi Parantullo odpowiedziałem Ci w klubie Dali na temat głośnika do kolumn Dali Grand (o ile jeszcze jesteś zainteresowany odpowiedzią).

Ukryta Zawartość

A tak, widziałem i stwierdziłem, że szkoda z tym zachodu.

Szukać tych głośników, płacić jak za złoto, schemat zwrotki skombinować... życia człowiekowi nie starczy :)

Za np. miesięczny na gwarancji również?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Skoro nowy ex demo CA 851a z pelna gwarancja mozna kupic za £800 to 3000tys za stary, uzywany model bez gwarancji jak dla mnie jest przesada. Ale jak ja to mowie, sprzet jest wart tyle, ile ktos jest w stanie za niego zaplacic.

Edytowane przez Huberto1984

Wieza STEREO Technics :)

Za np. miesięczny na gwarancji również?

Oczywiście.

Raz kupiłem 8 miesięczny wzmacniacz Marantz PM-11s1 na fabrycznej gwarancji za 40% sklepowej ceny,

innym razem kupiłem 6 miesięczne kolumny Focal Electra 1027Be na fabrycznej gwarancji za 50% sklepowej ceny.

Takie są niestety prawa rynku jeśli chodzi o używany sprzęt audio. Obojętnie czy on będzie miał 2 miesiące czy 2 lata.

jak ja to mowie, sprzet jest wart tyle, ile ktos jest w stanie za niego zaplacic.

A ja mowię - niech najpierw ktoś tyle zapłaci :)

Stwierdzenie, że coś jest warte tyle ile ktoś jest w stanie zapłacić, pojawia się zawsze w dyskusjach o cenach i wartości sprzętu,

jednak samo w sobie kompletnie nic nie znaczy, bo zazwyczaj jest tak, że już dawno wszyscy zdążą zapomnieć o kłótniach, a sprzęt dalej stoi na Allegro.

Kiedyś pamiętam jak się pożarliśmy w wątku dotyczącym SF Extrema ile to one warte dzisiaj nie są i ile to by za nie każdy dzisiaj nie zapłacił.

Niektórych to już tak fantazja poniosła, że doszli do salonowej ceny sprzed 20 lat, bo numer seryjny taki i siaki, bo to, bo sramto, ajajaj...

Chyba ze trzy lata już minęły, a kolumny dalej niesprzedane nawet za połowę tej ich rzekomej wartości.

Tak więc samo to, że ktoś jest w stanie ileś tam zapłacić, nic nie mówi o rzeczywistej wartości przedmiotu. Niech zapłaci, to wtedy pogadamy.

Obojętnie czy on będzie miał 2 miesiące czy 2 lata.

I tu się nie zgodzę, w przypadku 1 miesiąca ceny zazwyczaj oscylują w okolicy ceny nowego towaru.

Dlatego ra12 sprzedałem 8miesięczny za polowe ceny sklepowej.

Od tamtej pory nie mam już sprzętu audio nowego w domu tylko ex demówki za połowę ceny kupuję.

Przy Fortissimo sklep udzielił mi rocznej gwarancji

Bo klient oddał go w rozliczeniu,gdzie u nich go kupował

2 lata temu,jak poinformował mnie sprzedający

Łokmen Saba

I tu się nie zgodzę, w przypadku 1 miesiąca ceny zazwyczaj oscylują w okolicy ceny nowego towaru.

Ceny mogą sobie oscylować, tylko kto za tyle to kupi...

Jaja sobie robisz? Kto zapłaci za sprzęt który już nie jest nówka z salonu tyle samo ile za nówkę, pieczątkę z salonu?

To nie ja robię sobie jaja, bo to nie ja sprzedaję, takie właśnie widzę ceny na rynku wtórnym. Niewiele chcą mniej niż za nówkę z salonu. Za ile idzie nie wiem, bo nie śledzę.

Ceny mogą sobie oscylować, tylko kto za tyle to kupi...

Dokładnie.

Ja z tego co kupowalem, to potrafilem kupic nowe taniej niz uzywki, ale to szczegol. Np. z plytami jest inaczej I te stare cd kosztuja wiecej niz nowe w sklepie.

Nie raz widzialem na ebay.uk jak ludzie bidowali jakas rzecz powiedzmy do £1000 a obok byla nowa na buy now za £600 I nikt nie bral...leszczy i idiotow jest pelno na swiecie....

Wieza STEREO Technics :)

Ja jestem frajer. Sprzedaję rzeczy uzywane po cenie mniejszej niz za nowe :)

Ja też tak mam .... muszę to przemyśleć

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.