Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

to jaki bandzior angażowałby takie środki i podejmowałby takie ryzyko dla takich śmiesznych kwot? Tym bardziej to wszystko nie chce się kupy trzymać.

Bo być może gość jest zdolny w tym co robi i zajmuje mu to 10 minut. Ja nie wiem. Ale jeżeli tak jest, to wychodzi na tym co najmniej nie najgorzej.

Z...i tak ze trzy razy w miesiącu (nie działa na pewno tylko w dziale audio) i pensja jest.

Może też tak być, że wykradł jakąś większą ilość danych kont, a allegro nie otwiera gęby żeby sobie złego PR-u nie robić. Któż to wie.

Edytowane przez Piękny Stefan

Bo być może gość jest zdolny w tym co robi i zajmuje mu to 10 minut. Ja nie wiem. Ale jeżeli tak jest, to wychodzi na tym co najmniej nie najgorzej.

Z...i tak ze trzy razy w miesiącu (nie działa na pewno tylko w dziale audio) i pensja jest.

Może też tak być, że wykradł jakąś większą ilość danych kont, a allegro nie otwiera gęby żeby sobie złego PR-u nie robić. Któż to wie.

Ja wiem.

Wiem że ja na jego miejscu bym powystawiał kilka aukcji i na każdej bym sprzedał po 100 laptopów albo telewizorów plazmowych czy czegokolwiek.

Robię taki wałek tylko raz, zgarniam kilka baniek i jestem ustawiony do końca życia, a nie pitole się w nieskończoność z jakimiś bzdetami po kilka setek

i nie ryzykuję dla nich długoletniej odsiadki za wyłudzenia, oszustwa, posługiwanie się fałszywymi dokumentami plus dwadzieścia innych artykułów KK

z których łącznie wyłapię piętnaście lat do dożywocia i już nigdy słońca nie zobaczę. Co innego ryzykować za miliony, a co innego za jakieś śmieszne grosze.

Nadal będę obstawał przy znacznie banalniejszym i dużo bardziej prawdopodobnym wyjaśnieniu zagadki skąd nagle tyle przypadków przejęcia kont.

Po prostu i najzwyczajniej w świecie jest to najprostsza wymówka w przypadku, gdy sprytny oszust trafi na sprytniejszą od siebie ofiarę

i zamiast łatwej kasy na koncie ma do czynienia z pacjentem, który postanowił uprzykrzyć mu życie zgłaszając sprawę na Policję.

Otóż to zamiast babrać się za 2kzł zadziałałby "na wnuczka" albo wystawił aparaty fotograficzne i zwinął biznes po miesiącu jak to miało miejsce. Ewentualnie może zostać mężem Kaczyńskiej i udać się do PFRONU :)

Kilka stron wcześniej jest gdzieś link do komentarzy kolesia, który wystawiał aukcje z nowymi telefonami w super okazyjnej cenie.

Na każdej takiej aukcji "sprzedał" po 20 czy 40 aparatów w atrakcyjnej cenie 1.999zł za sztukę i tyle go wszyscy widzieli.

Takie coś to rozumiem, gra jest warta świeczki i można się w to bawić, ale nie dla jednej pary kolumn za tysiaka, no bez jaj.

I też nie ukradł niczyjego konta, tylko założył sobie nowe na słupa (bezdomnego menela spotkanego w parku) albo gdzieś zdobył lewe papiery.

Jak dla mnie, to dziecinnie naiwna bajeczka z tymi kradzieżami kont.

Kiedyś wszystkim samochody kradli (z kompletem dokumentów w schowku i kluczykami w stacyjce) a teraz za konta na Allegro się wzięli.

Proszę bardzo, niech ktoś moje ukradnie. Jak mu się uda, to sobie może z nim zrobić co tylko będzie chciał,

heroinę z niego sprzedawać, handlować żywym towarem, ludzkimi organami czy głowicami nuklearnymi, wisi mi to kalafiorem i nawet palcem nie kiwnę.

Dla ułatwienia podpowiem, że nick na Allegro mam taki sam jak tutaj. No hakerzy i złodzieje kont, do dzieła :)

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Pamiętaj że pieniądze musisz wypłacić z konta ,które musisz założyć albo ktoś inny(pełne dane ) ,moment i jesteś namierzony ,to co napisałeś to trochę bajką zalatuje i wydaje się za proste. ( chodzi o te 20-40 aparatów ) ;-)

Edytowane przez Klejson

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Prawda jest pewnie po środku. W jakimś procencie jest tak jak piszesz, ale włamy na konta też na pewno są.

Ja jestem tego prawie pewien, ze względu na te kolumny T+A które "kupiłem". Wystawiane były z zupełnie innych kont, opis był prawie taki sam.

A z tym kradnięciem od razu hurtowo to Policjanty trochę pewnie inaczej traktują sprawy gdzie ktoś kradnie parę milionów, a inaczej jak 1,5kz. Tym bardziej jeżeli to jest teraz takie nagminne jak piszesz, to Policja właściciela konta będzie podejrzewać najbardziej i powinni ich hurtowo łapać, bo podejrzewam, że inteligencją takie osoby nie grzeszą.

Jak się nie jest zbyt zachłannym to można sobie pewnie zrobić stałe źródło dochodu.

Pamiętaj że pieniądze musisz wypłacić z konta ,które musisz założyć albo ktoś inny(pełne dane ) ,moment i jesteś namierzony ,

to co napisałeś to trochę bajką zalatuje i wydaje się za proste. ( chodzi o te 20-40 aparatów ) ;-)

Zależy ile z tego będzie. Tak jak piałem, dla tysiąca złotych nikt nie będzie sobie dupy rozrywał, ale dla stu tysięcy czy pół miliona jest już inna rozmowa.

A co to jest sto tysięcy czy nawet pół miliona? Wystawiasz aukcję z jakimś laptopem za 2.000zł, który w sklepie normalnie kosztuje powiedzmy 2.500zł,

przez dwa tygodnie spokojnie sprzedajesz ze 100 sztuk i zanim ludzie się połapią, masz dwieście koła w banku na koncie jakiegoś bezdomnego lumpa,

który ten szmal będzie wypłacał, więc w razie nieprzewidzianych komplikacji czy wpadki zdążysz bezpiecznie się zawinąć i rozpłynąć w powietrzu.

Dwa trzy takie numery i masz forsy jak lodu, pod warunkiem, że zachowasz ostrożność i nikt nie pozna twojej prawdziwej tożsamości.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dokładnie tak jak napisałeś ,na tzw.słupy jest to do zrobienia . ale wtedy to już jest gruba akcja , a pojedyncze strzały np.na 1 parę kolumn to jak dla mnie gra niewarta świeczki .

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdy zobaczyłem napis HI-END, nie mogłem nie wrzucić tutaj :)

Ukryta Zawartość

Jak zwykle no. Ty też jak zwykle. No pokrzycz sobie i tupnij nóżką jaka to wasza ciężka dola

ciemnoty leszczom pociskać żeby jakiego klamota komu wcisnąć i jeszcze użerać się z prostakami.

Ale podobno w kupie siła jak to mówią, tylko zawsze zapominam... o co dokładnie z tą kupą chodzi?

Jak narazie ciebie najwięcej w tym temacie i najwięcej masz do powiedzenia o nie swoich aukcjach. Moze swoje skomentuj, te sprzed kilku stron wcześniej. Zapomniales juz? Ach, to pech.

Nie wiem czy to dobry wątek, ale chciałbym ostrzec przed zakupami na najbardziej znanym u nas portalu aukcyjnym. Ostatnio zostałem oszukany, sprawa zgłoszona na Policję, liczę na zwrot z programu ochrony kupujących.

Osoba wystawiała jedną aukcję - suba Bowers & Wilkins. Konto założone kilka lat temu, trochę pozytywów, aukcja bez kup teraz, licytacja z dość długim okresem, parę osób licytowało. Zdjęcia i opis nie budziły podejrzeń (wyszukiwałem później w google po zdjęciach z aukcji - bez rezultatów).

Zalicytowałem przed końcem i niestety wygrałem... Zaraz po zakończeniu dostałem maila z prośbą o wpłatę na konto, bo sprzedający prowadzi działalność gospodarczą. W mailu wszystko się zgadzało - poniżej cytowany był post z moimi danymi, a więc osoba miała dostęp do konta allegro i konta pocztowego.

Wpłaciłem pieniądze i czekałem na przesyłkę. Po paru dniach napisałem, nikt nie odpisał. Spróbowałem zadzwonić, okazało się, że osoba po drugiej stronie nic nie wie. Później odezwała się osoba, która podała się za właścicielkę konta, oczywiście także nie wiedziała nic o aukcji.. sprawę zgłosiłem.

Zastanawiam się, jak uniknąć w przyszłości takich sytuacji? Macie może jakiś pomysł?

A ostrzegam, bo wygląda na to, że sytuacja może się powtórzyć...

Stary numer jak świat, dlatego powstalo PayU.

Wierzycie w te historyjki o nagłym wysypie włamań na konta Allegro?

Jeszcze rok temu nikt o tym nie słyszał, a teraz co drugi wałek na Allegro, to "ktoś mi się włamał na konto"?

Ciekawe, bardzo ciekawe... Ciekawe jak to tak się można komuś na konto włamać,

a jeszcze ciekawsze, że przeważnie wszyscy ci, którym tak na konta się włamują,

sprzedają jakieś egzotyczne sprzęty typu 27-letnie Dynaudio, których w Polsce są może dwie pary

czy jakieś T+A właśnie, których jest pewnie tyle samo. Nikogo to nie dziwi? Bo mnie bardzo.

Tak bardzo, że jestem gotów się założyć o to, że znakomita większość tych włamań na konta,

to zwykła ściema i próba ratowania dupska w razie jak przekręt z wyciągnięciem kasy od jelenia nie wyjdzie.

Może i tam się komuś kiedyś włamali na konto, nie mówię że nie, jedynie stwierdzam, że na pewno w to nie uwierzę,

że wcześniej nikt o takich przypadkach nie słyszał, a od jakiegoś czasu, to plaga jakaś normalnie

i co najśmieszniejsze, to zazwyczaj z tych skradzionych rzekomo kont oszuści wystawiają sprzęty,

na których klienta rok czasu będą szukać albo i dłużej. Jak dla mnie żadnego sensu to nie ma,

a i chętnie bym się dowiedział jak to tak się można komuś na konto włamać i po co na przykład,

skoro założenie legalnego konta na Allegro trwa pięć minut, to po pierwsze,

a nawet jak się używa czyjegoś, to przecież do przelewu i tak trzeba podać numer swojego konta w banku

i przy pierwszej próbie podjęcia środków leżymy skuci na podłodze i kwiczymy.

Widzisz panie Rutkowski jak sie zamotales, bo numer znany od lat, sam tak wpadłem 8lat temu. Osoby podszywajace sie złapane, kasy nie ma do dzis.

Żyją dopóki nie trafią na cwańszego od siebie, który nie dość że kasy nie wyśle, to jeszcze psiarnią postraszy albo szybkim wp***dol na przykład.

Wtedy nagle "odnajdują się" prawowici właściciele skradzionych kont i głupa rżną, że o niczym nie mieli pojęcia. W to już szybciej uwierzę :)

Nawet gdyby to wszystko było technicznie wykonalne (kradzież konta na Allegro, założenie lipnego w banku, wypłata forsy bez zostawiania śladów)

to jaki bandzior angażowałby takie środki i podejmowałby takie ryzyko dla takich śmiesznych kwot? Tym bardziej to wszystko nie chce się kupy trzymać.

Robia to dla jeszcze smieszniejszych kwot. Potem pomnoz ja przez 30,albo 50 i zobaczysz ile ci wyjdzie. Bo tyle osob zgłosiło sprawe w której bralem udzial. Dodaj jeszcze tych co machneli ręką i nie zglosili, Rutkowski.

?👈

Jak narazie ciebie najwięcej w tym temacie i najwięcej masz do powiedzenia o nie swoich aukcjach. Moze swoje skomentuj, te sprzed kilku stron wcześniej. Zapomniales juz? Ach, to pech.

Jesteś chory czy niedorozwinięty jakiś?

Ile razy mam powtarzać, że to są moje wszystkie aukcje z okresu chyba pięciu lat i jest ich raptem chyba pięć na krzyż.

Z czego mam się niby tłumaczyć, zwłaszcza przed Tobą, który po pięć aukcji wystawia w ciągu jednego tygodnia

i linkami do każdej z nich bezustannie zasrywa to forum. Znajdź mi jeden mój link do jakiejkolwiek mojej aukcji.

Znajdź mi chociaż jeden mój wpis reklamujący grata, którego później sprzedawałem. Szukaj do woli, a gówno znajdziesz.

I taka jest między nami różnica, której uparcie udajesz że nie widzisz. Tak samo jak nie widzisz szwindli kolesi,

których dupę zawzięcie bronisz, bo z jednego pieca chlebek jecie, więc wiadomo rączka rączkę myje.

Co mam jeszcze komentować? Szukasz pretekstu, żeby się dopier**lić, bo odrapanego Denona od Ciebie nie chciałem,

a że przy okazji chronisz najgorszych łachmytów jakich to forum widziało, to już Ci nie przeszkadza,

bo tamci mogą pod czterema nickami reklamować runchle które sprzedają, a ja nie mogę sprzedać kolumn raz na ruski rok,

bo mi będziesz z tym wyjeżdżał co stronę i kazał się tłumaczyć ch*j wie z czego? Już tłumaczyłem, czego jeszcze chcesz?

Może teraz Ty się wytłumacz z setek aukcji, do których linki wieszasz na audiostereo.pl traktując to forum jak słup ogłoszeniowy?

Znalazł się kuźwa śledczy z bożej łaski i będzie mnie tu rozliczał z aukcji kolumn, które sprzedawałem pięć lat temu, buhaha!

Idź chłopie i nie zawracaj gitary. Najpierw sam się wytłumacz z tego

Ukryta Zawartość

a później ewentualnie zabieraj za rozliczanie innych, bo się ośmieszasz w tym momencie, jakbyś przypadkiem jeszcze nie zauważył.

Sam wystawił dwieście aukcji w ciągu roku, a do mnie sapie, no weźcie mnie trzymajcie, bo padnę zaraz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla

Że jego to nie interesuje i mam się wytłumaczyć.

Przecież za każdym razem odpowiada to samo, niezależnie od tego o czym jest rozmowa.

Albo będzie udawał, że nie zauważył i nic nie odpowie, a przy pierwszej okazji znowu wyskoczy ze swoim "tłumacz się, no tłumacz".

Ukryta Zawartość

Co powiecie o tym? Czy pierwsza seria Caspiana M1 jest "wyraźnie" gorsza od serii NG (new generation)? Jeśli nie to chyba okazja na ten zestawik.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny DIY sprzedawane jako oryginały, chociaż w sumie nie pisze że oryginały, ale że DIY też się Panu Wiaper nie napisało...

Ukryta Zawartość

No i cena wiaperowska.

A czy jakieś informacje na poparcie tej tezy o DIY można prosić. Pytam dlatego, że faktycznie różnią się głośnikami od pierwszych Imagination, które miałem okazje słuchać z 10 lat temu. Może to jakaś modyfikacja pierwszej wersji tych kolumn? Na tej aukcji z Ebaya też nic się nie doczytałem o samoróbce.

Pytam z czystej ciekawości,bo chętnie bym ich po latach posłuchał w oryginale, a nie koniecznie klona.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystkie są jak najbardziej w temacie.

Idź se poszczelaj szczelbom, wszak wrug u bram.

Jakoś chciał.

I nie marudź nam tu więcej.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Proszę o wpisy w temacie wątku.

A kto się poskarżył że zawdzięczamy tą wizytę szanownego Moderatora

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Proszę o wpisy w temacie wątku.

Proszę o uzasadnienie udzielonego mi ostrzeżenia oraz przyznania punktów karnych karnych "za trolling"

w wątku "Wpływ płyt granitowych na dźwięk" gdyż tam się doczekać jakoś nie mogę, więc proszę ponownie tutaj.

Za co konkretnie zostałem ukarany i podstawie jakich argumentów merytorycznych moderator Palton stwierdził,

że uprawiam trolling i wymierzył za to karę w postaci trzech punktów, które wygasają kiedyś tam.

A kto się poskarżył że zawdzięczamy tą wizytę szanownego Moderatora

A kto ma w tym interes?

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Proszę o uzasadnienie udzielonego mi ostrzeżenia oraz przyznania punktów karnych karnych "za trolling"

Ja ostatnio dostałem punkty za wpis "putin to ciota". Nie wiem...moze tajemnicę panstwową zdradziłem??

ahahahahahahaha

"Wewnątrz głośników miejsce na 30 kg wilgotnego piasku w celu większej stabilizacji i wzmocnienia dźwięku."

Ukryta Zawartość

Poza tym Technics Technicsem, ale za parę Gejli w takim zestawie to chyba nie jest wygórowana cena :)

Ukryta Zawartość

"Wewnątrz głośników miejsce na 30 kg wilgotnego piasku w celu większej stabilizacji i wzmocnienia dźwięku."

Wilgotny piasek wzmacnia dźwięk?... tyle lat słucham muzyki i nie wiedziałem...

Ukryta Zawartość

mają podejrzanie niskie ceny i ponad 200 negatywów. Polecałbym omijac

To na pewno ta słynna międzynarodowa szajka hakerów co na konta ludziom się włamują

i sprzedają chińskie klapki po cztery złote, żeby na pensje sobie uzbierać :)

Lepiej wyłączę komputer, bo zaraz mi konto na naszej klasie zhakują i listę znajomych skasują

Wilgotny piasek wzmacnia dźwięk?... tyle lat słucham muzyki i nie wiedziałem...

Najbardziej to wzmacnia ścianki obudowy w które po odparowaniu z piasku ta wilgoć wchodzi, puchnie

i kolumny same w szwach się rozchodzą, ale oczywiście "nie ma to wpływu na brzmienie" nie no gdzie tam.

Niby dlaczego zbutwiałe skrzynki ze szparami na dwa palce miałyby mieć jakikolwiek wpływ na brzmienie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla

Z tym piaskiem to już nie jeden dowcip słyszałem . Za komuny chodziła anegdota o kliencie co się posłuchał i wsypał piasku do wlewu olejowego w maluchu celem wyszlifowania cylindrów :> Może ten Sprzedający też posłuchał czyjejś dobrej rady hahaha

Edytowane przez kawosz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.