Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

don11

Gramofon jak najbardziej, gram na Grundigu TT-903 i mam coraz więcej czarnych płyt, ma to swój urok! natomiast odtwarzacz CD stoi u mnie nie używany. Płyty CD zaczynają powoli znikać z rynku i raczej podzielą los kaset magnetofonowych, gry muzyka ,filmy mało kto chce mieć to już na srebrnym krążku.

Cena ogień

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Vintage to nadmuchany biznes, sporo tego w obrocie za granica a i dostep i mozliwosci kupna blache. Naturalnie nie wszystko, ale tylko ok 30% to jakies rodzynki, reszta czyli 70% lub wiecej to graty.

Pomimo wszystko, jesli juz w tych 30% znajduja sie wartosciowe "zabawki" to ich ceny sa absurdalne. Jeszcze 5 lat temu warto bylo sie nimi zajmowac nie tylko dlatego, ze temat byl mniej nadmuchany,ale min dlatego ze i 50% tanszy, mlodszy zreszta tez. Te 30% to i tak duzo za duzo, ale nie mam zamiaru sie z nikim scierac, wiec bede zachowawczy.

Moj wywod jest formie ogolnej, mysle ze niekrzywdzacy nikogo.

Edytowane przez jimmi

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Cena jak cena niech wystawia za ile chce ale , to wykonanie klavier słabiutkie i nieudolne

To prawda, zostały generalnie rzecz biorąc oszpecone i zepsute - teraz są warte jakies 3-4 - tyle co przetwornik, choć widze, że tam jakies dziwne rzeczy dzieją się przy kleju więc może i nawet nie tyle. Dla pocieszenia wystawia jeszcze jeden komplet - w fabrycznym fornirze zdaje się 2k taniej :)

Chyba napisze do niego z propozycją sprzedazy moich - biorąc pod uwagę, że stan i głośnikow i skrzynek mam własciwie idealny to może da mi 15k, a wystawi sobie za 20 ? :D

Vintage to nadmuchany biznes, sporo tego w obrocie za granica a i dostep i mozliwosci kupna blache. Naturalnie nie wszystko, ale tylko ok 30% to jakies rodzynki, reszta czyli 70% lub wiecej to graty.

Pomimo wszystko, jesli juz w tych 30% znajduja sie wartosciowe "zabawki" to ich ceny sa absurdalne. Jeszcze 5 lat temu warto bylo sie nimi zajmowac nie tylko dlatego, ze temat byl mniej nadmuchany,ale min dlatego ze i 50% tanszy, mlodszy zreszta tez. Te 30% to i tak duzo za duzo, ale nie mam zamiaru sie z nikim scierac, wiec bede zachowawczy.

Moj wywod jest formie ogolnej, mysle ze niekrzywdzacy nikogo.

Nadmuchany, czy też rozdmuchany jak całe audio. Te ceny to pokłosie wielkiego g. jakim często gęsto producenci obecnie nas raczą. Ludzie, kiedy się zorientowali zaczęli masowo polować na stare klocki. Rzeczywiście dużo jest szrotu, ceny które 'wiszą' są często absurdalne. Natomiast jak chcesz coś konkretnego kupić i wiesz co to jest to trzeba obserwować i raz na 8-15 miesięcy trafi się 1-2-3 okazje, aby kupić to w rozsądnych pieniądzach i w rozsądnym stanie. Niestety tych klocków jest coraz mniej i coraz mniej w idealnym stanie. Stąd też te wydmuchane ceny.

Te ceny to pokłosie wielkiego g. jakim często gęsto producenci obecnie nas raczą. Ludzie, kiedy się zorientowali zaczęli masowo polować na stare klocki. Rzeczywiście dużo jest szrotu, ceny które 'wiszą' są często absurdalne. Natomiast jak chcesz coś konkretnego kupić i wiesz co to jest to trzeba obserwować i raz na 8-15 miesięcy trafi się 1-2-3 okazje, aby kupić to w rozsądnych pieniądzach i w rozsądnym stanie.

Ja polowalem tylko na jeden model tynera blisko 2 lata z sukcesem ale zajelo to sporo czasu. Oferty sprawdzalem codziennie.

Rynek obecny to tez, bajzel cenowy na kolkach. W obu przypadkach nalezy sie poruszac umiejetnie. Marże nowosci sa popieprzone.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

A druga sprawa ze każdy by chciał wszystko za pół darmo, sprzet vintage bedzie jeszcze drożał, szczegolnie wysokie modele

dla malkontentów pokroju zeta-j wszystko co vintage to szrot, tymczasem ide zająć sie Krellem KSA-150

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Co do tego jak to ludzie rzucają się na CD playery z niedostępnymi laserami . Na allegro wisi transport plus dac accuphase, cena ostatnio w dół do 7000. Tymczasem ktoś kupił nówkę Yamaha cds 2100 za prawie 8000. Czy wiedział o tym accuphase ? Zapewne. Tyle że kto by chciał wydać 7000 na sprzęt z niedostępnym laserem??

Co do tego jak to ludzie rzucają się na CD playery z niedostępnymi laserami . Na allegro wisi transport plus dac accuphase, cena ostatnio w dół do 7000. Tymczasem ktoś kupił nówkę Yamaha cds 2100 za prawie 8000. Czy wiedział o tym accuphase ? Zapewne. Tyle że kto by chciał wydać 7000 na sprzęt z niedostępnym laserem??

Majac 50 tys a auto mozesz sobie kupic nową skode citi go albo bmw e90

kupujac pierwsze spisz spokojnie przez 3 lata ale jest to tylko wozidełko z punktu a do b w dodatku nie nadajace sie na trase, w drugim zawsze cos moze sie zepsuc, ale zasada jest podobna jak w elektronice, trzeba oddzielic ziarno od plew, czasami trzeba zaplacic drozej pomimo tego ze srednia rynkowa wartosc jest duzo nizsza.

ja dalem 27 tys za Seata Leona 2 1.6 2007r 2 lata temu, gdzie srednia rynkowa wartosc to byla ok 20-22, ale co z tego, przynajmniej wiem co kupilem

Ale w tych CD-S2100 to lasery też chyba nie za bardzo dobrę są i nie tanie?

mialem kilka 3-4 latkow CD-S2000, z padnietym laserem, laser mozna kupic za granica, kosztuje 300 dolarów.

Edytowane przez Bumpalump

Cena ogień

Ukryta Zawartość

Podróba Grundiga A-9000 mam takiego szrota w szafie na fabrycznym STK dałem wtedy z 900zł jak nic wystawię teraz za trzypińcet :)

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

wtedy z 900zł jak nic wystawię teraz za trzypińcet :)

Gościu wystawił marantza co 14 lat temu był wart 200 zł, teraz pomnożył cene x 10. Wystawiaj za 9000! Ja wystawie cec za 80 tys. W końcu to nie plewy :)

Edytowane przez bartosz_55239
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Hehee szkoda, że nie mam żadnego Sony czy o zgrozo Sansui! tam da się najwięcej ugrać :)

Jeden gościu się przyznał że skosil za swojego Sony nezla cenę przez ten Sony szał, nawet się nie spodziewał :) widać jakie to cuda o których nawet właściciele nie wiedzą .

Bo teraz nawet najniższe stare modele to hi-end :-) Swoją drogą- nie rozumiem łosi, którzy to łykają. Czy tak trudno dokopać się do spisów modeli produkowanych w danym okresie?

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Bo teraz nawet najniższe stare modele to hi-end :-) Swoją drogą- nie rozumiem łosi, którzy to łykają. Czy tak trudno dokopać się do spisów modeli produkowanych w danym okresie?

Jak dostaną się w łapy klubowiczów czy wszystkowiedzących guru to po ptokach. Zaczna się bajki , tym większe jeśli ktoś akurat sprzedaje taki haj end. W takich przypadkach nawet niedostępność laserów to nie wada :)

To jest hit

Ukryta Zawartość

i to również

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem, czy było, ale tutaj 'miszcza', naszego rodaka nieco poniosło:

Ukryta Zawartość

A co to za Little Gold Monitor z taka wielka trzcionka w napisie "TANNOY". Pierwszy raz widze... LRM przeciez tak wygladaja:

No, z cena, to w wypadku tych monitorow, to faktycznie przesada (nie sa nawet przelakierowane ?), a niektorzy pisali, ze za te SRM 12X kolegi, ktore u mnie stoja, w stanie "ideal" cena za wysoka, a to tylko polowa tej rodaka z Berlina, a jednak to nie 42, a 68 litrow i glebia basu oraz jego zejscie jednak sporo inne - czytaj: zdecydowanie lepsze.

post-1101-0-17341900-1527269160_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Lutek

A druga sprawa ze każdy by chciał wszystko za pół darmo, sprzet vintage bedzie jeszcze drożał, szczegolnie wysokie modele

dla malkontentów pokroju zeta-j wszystko co vintage to szrot, tymczasem ide zająć sie Krellem KSA-150

Ukryta Zawartość

Młody serwisant wcale nie wszystkie vintage! Accuphase E-206 czy 302 gra już znośnie :) nie to co Sony czy Sansui :P

Ukryta Zawartość

Używane ok 4tyś, ale i tak nie warto bo to budżetowe Accu trzeba celować niestety wyżej tak z 10-15tyś na używane kilkuletnie wysokie modele. Opinie na temat E211 i podobnych z tej serii niezbyt zachęcające.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Używane ok 4tyś, ale i tak nie warto bo to budżetowe Accu trzeba celować niestety wyżej tak z 10-15tyś na używane kilkuletnie wysokie modele. Opinie na temat E211 i podobnych z tej serii niezbyt zachęcające.

Ukryta Zawartość

Plusy

Tranzystor, który gra jak lampa.

Minusy

Tranzystor, który gra jak lampa.

Dlatego nie czytam żadnych testów, tym bardziej bez żadnego pkt odniesienia.

Ukryta Zawartość

?👈

Kupujcie Sansui póki blacha cała, rdza już powoli wychodzi :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Kupujcie Sansui póki blacha cała, rdza już powoli wychodzi :P

http://allegro.pl/wzmacniacz-sansui-au-x701-i7346767942.html#thumb/9

A w środku hajend jak w denonie za 300 zl

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.