Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Do kompletu legendy koniecznie odpowiedni stolik 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz specjalnie dobrane kolumny ....

6244c38729eeb9e2885343fe6a5fd0bd_1475612098.thumb.jpg.1757a008617aa5c3ca7496be21474265.jpg

? kto bogatemu zabroni ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...............................

Do kompletu :

Sansui AU 999

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Mariusz , masz :

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Bumpalump napisał:

a jakis legendarny przetwornik polecicie?

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

7 minut temu, Bumpalump napisał:

a jakis legendarny przetwornik polecicie?

Albo 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdybym miał drzewo na którym rosną funty i dolary to dawno kupiłbym tego G-33000. Oczywiście włączany tylko raz na tydzień żeby się rozgrzał a potem spowrotem pod kocyk ?

Godzinę temu, Klecha86 napisał:

Ukryta Zawartość

Okazja ?

Legenda ...

Ukryta Zawartość

Ten na dole to też jakiś Helmut biznesu ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moze ten, musiał bym posluchac

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten wątek to ja pierdziu... był coś o znaleziskach. A teraz to powinien nazywać się Szyderstwa...normalnie tandeta polska, byle pośmiać się z kogoś za darmo.

Albo jeszcze lepiej

Ukryta Zawartość

Rikenow nie żałowali w tym przetworniku

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Bumpalump napisał:

A co to Riken?  ? ?

Wioska Smerfuf , że tak niebiesko ? 

1 godzinę temu, don111 napisał:

Gdyby to był Accuphase lub Sansui ceniło się tak jak było wykonane, co nie jest zawsze regułą u ostro ceniących się marek, to pewnie byś nie kwiczał od 'naganiaczy' na każdego kto powie coś dobrego o tej marce....ośmieszasz tym jedynie sam siebie

Lokowanie sansuja obok nazwy tej drugiej firmy to grube nadużycie.

To znana strategia reklamowa aby obok znanej i cenionej marki lokować nazwę jakiegoś ruchla by ludzie dali się zwieść i pomyśleli, że obie marki są równoważne.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

14 minut temu, rochu napisał:

Lokowanie sansuja obok nazwy tej drugiej firmy to grube nadużycie.

To znana strategia reklamowa aby obok znanej i cenionej marki lokować nazwę jakiegoś ruchla by ludzie dali się zwieść i pomyśleli, że obie marki są równoważne.

Tak wypisywać może tylko ktoś, kto nie ma zielonego pojęcia o czym pisze! 

Równie dobrze mogłeś napisać, że teraz w PL dzieci umierają z głodu, a pracy brakuje, jak było za tuska ....

Edytowane przez LJ3

Orędownikom nowoczesnych wydmuszek chciałbym zakomunikować, że nie wszyscy chcą być nabijani w butelkę kupując nowsze klamoty zbudowane wyraźnie oszczędniej w stosunku do sprzętu z epoki w której liczyło się wykonanie jak i dźwięk w przeciwieństwie do dzisiejszego marketingu i zysku.

Ostatecznie wszystko rozbija się o budżet, bo pewnych standardów po prostu się nie przeskoczy. Nadal twierdzę, że aby zbliżyć się do poziomu tych wszystkich japońskich pancerników to trzeba dziś wydać +10k, a i tak nie ma gwarancji działania kolejnych 30-40 lat jak w przypadku hi end vintage, które wbrew wytężonej ofensywie dyżurnych muszkieterów nadal cieszą uszy, ale również i oczy ich szczęśliwych właścicieli.

Dla zwykłej ciekawostki oraz świadomości wklejam wnętrze "staruszka" w którego zainwestowałem...

Ukryta Zawartość

...oraz wzmacniacz, który mógłbym jako nowy mieć w jego cenie...

post-1956-0-26179900-1511373251.thumb.jpg.ab094229689f0dd58a56367dfd5131a6.jpg

Warto nadmienić, że 40 lat później jakość wykonania jest nieosiągalna i nieporównywalnie gorsza co manifestuje się w postaci bzyczącego lub buczącego toroida oraz w użytych materiałach, a jeśli ktoś pisze o odosobnionych przypadkach buczącego transformatora w takim razie nie ma mowy o tzw. powtarzalności produktu co kompromituje producenta i markę jeszcze bardziej.

To wszystko i tak nie jest tak paranoiczne i idiotyczne jak wmawianie z uporem Goebbelsa jak to zakup takiego vintage jest zbrodnią i przestępstwem, bo przecież części do tego nie ma, a jeśli są to przecież nie trzymają parametrów. Raz jeszcze powtarzam, że kluczowa jest historia sprzętu z epoki i tego jak był eksploatowany, bo jeśli niezgodnie z przeznaczeniem to nie dziwię się waszej frustracji i cenowej irytacji za "lepione" wzmacniacze, ale jeśli mowa o właściwie i należycie użytkowanym sprzęcie to można być spokojnym o kolejne długie lata pracy. Moją końcówką nie nagłaśniano remizy, więc jest oryginalna i wszystkie parametry trzymają.

@Bumpalump słusznie zauważył Wasz paranoiczny lęk związany z zakupem takiego vintage, więc mam propozycję zmiany zainteresowań i wyeliminowania źródła Waszego problemu, bo wyraźnie widać, że nie czerpiecie wymarzonej satysfakcji w tym hobby, które bez vintage audio nie istnieje ? 

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

13 minut temu, Bumpalump napisał:

Bo są czy ci sie to podoba czy nie

Błagam... ?‍♂️

7 minut temu, LJ3 napisał:

Tak wypisywać może tylko ktoś, kto nie ma zielonego pojęcia o czym pisze! 

Równie dobrze mogłeś napisać, że teraz w PL dzieci umierają z głodu, a pracy brakuje, jak było za tuska ....

A tego wpisu to już kompletnie nie kumam... ?‍♂️?‍♂️?‍♂️

Ten wątek jako jeden z nielicznych długo utrzymywał jakość i przyzwoity standard. Niestety od jakiegoś czasu patrzę i czytam z politowaniem - ewidentnie dowodzi, że na Forum najważniejsze są cyferki, wejścia i klikalność. Burdel w wątkach, "popychanki", "moje jest najmojsze" - czysta żenada...

Godzinę temu, Bumpalump napisał:

Albo jeszcze lepiej

Ukryta Zawartość

Ten PCM56 to przecież cienizna jest. Za co tyle szmalu? 

Ukryta Zawartość

30 minut temu, AudioAddicted napisał:

Błagam

Nie blagaj tylko pokaz mi swoim zdaniem 3 wzmacniacze nowe za 10tys ktore uwazasz za warte uwagi 

23 minuty temu, Patrykowski napisał:

Ten PCM56 to przecież cienizna jest. Za co tyle szmalu? 

Jeden lubi brunetki drugi rude, ja bardzo cenię sobie dzwiek wszystkich przetwornikow BB

12 minut temu, Bumpalump napisał:

Nie blagaj tylko pokaz mi swoim zdaniem 3 wzmacniacze nowe za 10tys ktore uwazasz za warte uwagi 

Kup trzy używane, lampowe  SET-y - jeszcze na chusteczki zostanie ?

13 minut temu, Bumpalump napisał:

Jeden lubi brunetki drugi rude, ja bardzo cenię sobie dzwiek wszystkich przetwornikow BB

OPA2604 też? Czy mówimy tylko o D/A?

Accuphase czy Sansui, obie te marki stawiam na rowni, w przeciwienstwie do wielu mialem wiekszosc tych urzadzen wiec jestem w stanie sie na ten temat wypowiedziec, szopke robia ludzie ktorzy wypowiadaja sie w tematach ktore sa im obce. Jak moze jeden z drugim wskazac ktore urzadzenia sa lepsze jesli zna je tylko z obrazka, takie rzeczy tylko na polskich forach, zadnych argumentow, bo jakie moga byc? Ze sansui ładniejszy na zdjeciu? Polecam zamiast pisac na forum w koncu zaczac sluchac i zdobywac doświadczenie 

6 minut temu, AudioAddicted napisał:

Kup trzy używane, lampowe  SET-y - jeszcze na chusteczki zostanie ?

Nie wiem co za lampe mialbym kupic za 3k, zadne chinczyki nie wchodza w gre, lampowe monobloki ktorze rzucily mnie na kolana to koszt z preampem blisko 70tys zl

6 minut temu, AudioAddicted napisał:

OPA2604 też? Czy mówimy tylko o D/A?

Tylk D/A, ze wzmacniaczy operacyjnych to NE5532 produkcji Signetics

Edytowane przez Bumpalump
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Orędownikom nowoczesnych wydmuszek chciałbym zakomunikować, że nie wszyscy chcą być nabijani w butelkę kupując nowsze klamoty zbudowane wyraźnie oszczędniej w stosunku do sprzętu z epoki w której liczyło się wykonanie jak i dźwięk w przeciwieństwie do dzisiejszego marketingu i zysku.
Ostatecznie wszystko rozbija się o budżet, bo pewnych standardów po prostu się nie przeskoczy. Nadal twierdzę, że aby zbliżyć się do poziomu tych wszystkich japońskich pancerników to trzeba dziś wydać +10k, a i tak nie ma gwarancji działania kolejnych 30-40 lat jak w przypadku hi end vintage, które wbrew wytężonej ofensywie dyżurnych muszkieterów nadal cieszą uszy, ale również i oczy ich szczęśliwych właścicieli.
Dla zwykłej ciekawostki oraz świadomości wklejam wnętrze "staruszka" w którego zainwestowałem...
trio01480i0d.thumb.jpg.5840dfd6061f70282a88d584756d0661.jpg
...oraz wzmacniacz, który mógłbym jako nowy mieć w jego cenie...
post-1956-0-26179900-1511373251.thumb.jpg.ab094229689f0dd58a56367dfd5131a6.jpg

Warto nadmienić, że 40 lat później jakość wykonania jest nieosiągalna i nieporównywalnie gorsza

Polemizowałbym.

85aba8b137ee71ea2510a041784da915.jpg
Godzinę temu, AudioAddicted napisał:
1 godzinę temu, Bumpalump napisał:

Kup trzy używane, lampowe  SET-y - jeszcze na chusteczki zostanie

Ograniczenia i słabości wzmacniaczy lampowych akceptują przede wszystkim miłośnicy tzw. "plumkania".

58 minut temu, Sine Metu napisał:

Polemizowałbym...

Jak przystało na japońską szkołę Yamaha ewentualnie mogłaby być potencjalnym kandydatem. 

Jednak biorąc pod uwagę indywidualne preferencje pytanie, czy pod względem brzmienia mogłoby być równie zadowalająco co z accu? Może kiedyś będzie mi dane usłyszeć te topowe Yamahy i na własne uszy przekonać się ile są warte. 

Edytowane przez Tal

1 godzinę temu, Tal napisał:

Ograniczenia i słabości wzmacniaczy lampowych akceptują przede wszystkim miłośnicy tzw. "plumkania".

Ja słucham z zadowoleniem bardzo wielu gatunków muzycznych - włączając Italo Disco, EuroDance, Trance, poprzez muzykę filmową i "plumkanie" - na Death Metal'u kończywszy. Wszystko na tych samych lampowcach ?

Nie ograniczają mnie, a ich "słabe" 1.5W/3W, 8W i 10W na kanał to w każdym przypadku aż nadto na moją parę kolumn. Ale nie o tym jest ten wątek zatem EOT.

Edytowane przez AudioAddicted

A co powiecie na to cena dobra tylko czy nie jakiś wał ? 

Ukryta Zawartość

I raczej już nie wydmuszka ?

Ukryta Zawartość

Ja słucham z zadowoleniem bardzo wielu gatunków muzycznych - włączając Italo Disco, EuroDance, Trance, poprzez muzykę filmową i "plumkanie" - na Death Metal'u kończywszy. Wszystko na tych samych lampowcach
Nie ograniczają mnie, a ich "słabe" 1.5W/3W, 8W i 10W na kanał to w każdym przypadku aż nadto na moją parę kolumn. Ale nie o tym jest ten wątek zatem EOT.
Na pewno chciałbym mieć okazję posłuchać w ten sposób zestrojonego systemu zwłaszcza w cięższych klimatach, bo SETa już słyszałem z tym, że z bardzo wymagającymi kolumnami na Excelu i niekoniecznie dawał radę w tych gatunkach. Zakładam jednak, że z odpowiednimi kolumnami efekt może być zgoła inny

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Okazja , prawdziwa okazja?  

Wg opisu aukcji tak....

Denon pma-QS10II / okazja na rynku

Ukryta Zawartość

A Wy co sądzicie? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Okazja to tutaj jest ?

Ukryta Zawartość

No widzisz 500€ u Niemca a ten u nas musi być jakiś magiczny heheh

Nie ma innego wyjaśnienia ?

Czyli okazja heh 

Mariusz czuwa ?

Edytowane przez Fashi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.