Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Allmr napisał:

Ani to kombinezon, ani zbroja. Po prostu kurtka i spodnie motocyklowe.

O to mi chodziło! Sam się nie znam , a chciałem się dowiedzieć co to jest. 

BTW 

Bardziej mnie zaciekawiło niż kolumny ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

14 minut temu, Allmr napisał:

No to żeś Fashi przestrzelił? Zbroja to coś takiego, że położeniu wyglądasz trochę jak żółw Ninjia jak kojarzysz taką bajkę(skorupa na plecach)? A na poważnie tutaj masz fotę jak to wygląda po założeniu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ogólnie ma cię zabezpieczać przed uszkodzeniami.

Do Audiovectora znalazłem jeszcze specyfikację

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zakres podali od 32dB tyle że przy spadku -6dB, gdzie większość specyfikacji jest przy -3dB

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit

No też niezupełnie. W dużym skrócie - zbroję zakładasz pod kurtkę, także nie za bardzo ją widać. Używasz jej jeżeli chcesz podróżować w nieco lżejszej kurtce, a mimo to czuć się bezpiecznie. W enduro, czy crossach to w zasadzie element obowiązkowy. To co zamieściłeś w linku to też kurtka i spodnie, tylko stylizowane na mikela andżelo, czy innego żółwia nindża.

Np coś takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O tych lżejszych wersjach nie wiedziałem, też tam że mnie żaden specjalista od motocykli? Jakbym jeździł to na pewno w coś takiego bym się wyposażył, bo bezpieczeństwo to podstawa, zwłaszcza przy motorach. Widziałem efekty upadków i poślizgów po asfalcie, w zwykłych ciuchach, lepiej nie mówić.

No to wracając do głównego tematu: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Prewwit napisał:

Widziałem efekty upadków i poślizgów po asfalcie, w zwykłych ciuchach, lepiej nie mówić.

W zwykłych ciuchach to śmigają ludzie którzy tego nie widzieli albo myślą że ich to nie dotyczy . Choć byś był najlepszym kierowcą na świecie to pamiętaj że drogą sam nie jedziesz. Są i głupsi użytkownicy.

Za każdy błąd swój lub kogoś ty odpowiadasz , często boleśnie .

Osobiście kieruje się zasadą motocykliści NIGDY nie mają pierwszeństwa .

45 minut temu, Prewwit napisał:

No to żeś Fashi przestrzelił?

Dlatego wcześniej napisałem :

50 minut temu, Fashi napisał:

Sam się nie znam , a chciałem się dowiedzieć co to jest.

Godzinę temu, Fashi napisał:

Po prawej na wieszaku  widać kombinezon / zbroje. Kolega @margaryna85 wyjaśni dokładnie co to jest.

...

53 minuty temu, Allmr napisał:

I nie miałem pojęcia , że @Allmr również jeździ i się orientuje ☺

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

4 minuty temu, Prewwit napisał:

Fashi pisałem w żartach? sam się mało lepiej znam od Ciebie.

Tak naprawdę to wszystko wina tego , który sprzedaje kolumny. Rozprasza potencjalnych nabywców tym ubiorem! ? 

10 minut temu, Prewwit napisał:

Z hobby czasami tak się dzieje, że się nudzi lub jest przesyt i trzeba sobie zrobić przerwę.

Teraz tak mam z audio, nie słucham muzyki prawie 2 miesiące. Nie włączam stereo nawet na chwilę... jedynie tv i o zgrozo forum... mnie zajmuje ?

10 minut temu, Fashi napisał:

Teraz tak mam z audio, nie słucham muzyki prawie 2 miesiące. Nie włączam stereo nawet na chwilę... jedynie tv i o zgrozo forum... mnie zajmuje ?

Może musisz poszukać bardziej ciekawej muzyki, ja się nie ograniczam co do żadnego gatunku, nowe i bardzo stare, cały czas coś nowego wyszukuję, choć też wracam czasami do mojej starszej muzy. Dużo nowych wykonawców i ich pasujących mi piosenek znajduję z Deezera, bo jest zakładka przy każdym wykonawcy, "podobni wykonawcy". Fajna jest też opcja "Flow" ,że dobiera muzykę w zależności jakich pododajesz do ulubionych Swoich wykonawców i jakiej muzy słuchasz. Ja mam ostatnio odchył w stronę takiego można powiedzieć "disco polo bułgarskiego i rumuńskiego"? Najważniejsze by słuchanie sprawiało frajdę?

20 minut temu, Prewwit napisał:

Może musisz poszukać bardziej ciekawej muzyki, ja się nie ograniczam co do żadnego gatunku, nowe i bardzo stare, cały czas coś nowego wyszukuję, choć też wracam czasami do mojej starszej muzy. 

Hihi czego to ja nie miałem w pliku czy na płycie ?

I wiele innych , oprócz rodzimego disco...

Godzinę temu, ciszyn11 napisał:

Ukryta Zawartość

Zna ktoś te kolumny?

Nie będą lepsze od Twoich Tannoyów tylko inne. Charakter góry może Ci nie przypaść do gustu, spektakularny na audiofilskich nagraniach, natomiast na zwyczajnie nagranej muzyce (czyli większość tego co jest na rynku) rzekłbym że brzmi to bezlitośnie. 

Ukryta Zawartość

5 minut temu, McGyver napisał:

Nie będą lepsze od Twoich Tannoyów tylko inne. Charakter góry może Ci nie przypaść do gustu, spektakularny na audiofilskich nagraniach, natomiast na zwyczajnie nagranej muzyce (czyli większość tego co jest na rynku) rzekłbym że brzmi to bezlitośnie. 

To efekt zastosowanego głośnika wysokotnnowego, aplikacji, wewnętrznego okablowania czy wszystkiego po trochu ? 

18 minut temu, Fashi napisał:

To efekt zastosowanego głośnika wysokotnnowego, aplikacji, wewnętrznego okablowania czy wszystkiego po trochu ? 

Ciekawy właśnie jestem tych ceramicznych kopułek, czy ich granie idzie w stronę metalowych, tekstylnych czy coś po środku lub jeszcze coś innego?

Miałem takiego ze 25 lat temu, wtedy to było coś, dzisiaj chyba nie jest warty tej kwoty.???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

7 godzin temu, Fashi napisał:

I szybkich motocykli. Po prawej na wieszaku  widać kombinezon / zbroje. Kolega @margaryna85 wyjaśni dokładnie co to jest.

Nie wiem dlaczego mam takie "czarne" skojarzenia, ale ten czarny regał, jego  kształt...brrr, chłopie zwolnij na tym motorze ?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

ja sie na tym nie znam.ale czy to jakas choroba na portalach sprzedazowych....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja sie na tym nie znam.ale czy to jakas choroba na portalach sprzedazowych....

Ukryta Zawartość

"oryginalne stędy"

Ukryta Zawartość

Hord-Hugo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Hegel H360, chętnie bym nabył, ale na razie nie mój poziom cenowy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hegel H360, chętnie bym nabył, ale na razie nie mój poziom cenowy?

Ukryta Zawartość

Może jakaś mała pożyczka długoterminowa od chrzestnego?  ☺ 

Warto zawalczyć o marzenia. . .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fashi

9 minut temu, Fashi napisał:

Może jakaś mała pożyczka długoterminowa od chrzestnego?  ☺ 

Hehe, nie lubię pożyczek i jej omijam?. Już moje jedno marzenie spełnione, dzięki obecnemu zestawowi, teraz się nim cieszę?. Na razie czekam na części do modyfikacji H200, do której zainspirował i nakierował mnie Klecha86, gdyby nie on to sam bym tego nie ruszył. Kondy chińskie wylecą i zastąpią je nowe, porządnych marek: Auricap i Audio Note. Jak będzie mi mało to jeszcze dorzucę zasilające Mundorfa. Pomimo że obecny wzmak gra bardzo dobrze, to jeszcze chcę to jego granie wrzucić na wyższy poziom.

W dniu 24.07.2020 o 15:21, Prewwit napisał:

disco polo bułgarskiego

O!

?

Ten ?

Co do rumuńskiego - Sandu Ciorba i Pe cimpoi albo Dalibomba są świetne. Ostatnio przeniosłem się jednak na  山口百恵

Ciekawsze, ale od 40 lat nie śpiewa.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Hehe, a idź Pan z takim disco... ?

Wolę takie

53 minuty temu, Fashi napisał:

Jak najbardziej, ale z głową.

Edytowane przez Prewwit

Fristajlo  -  też jest świetny (po 1 minucie)- to klasyk :

a idź Pan z takim disco..

Zgoda - obrzydliwiec ten pajac, Aziz.  Już nie będę.

Wybacz.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.