Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, tomek7776 napisał:

Tomku, jak tam sprawa Thiel'i? 

40 minut temu, dekoracja napisał:

To fakt. Ale ja po cichu liczę w tym temacie zawsze na kabaret ?

Zagadaj o Vintage, dorzuć Pioneera i będziesz miał kabaret ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

29 minut temu, tomek7776 napisał:

cale to forum.to kabaret.

Ja tak nie uważam, są też forumowicze mający dużą wiedzę w temacie sprzętu audio i się nią dzielących, dzięki czemu dużo się dowiedziałem, czy też nawet tacy co pomogli mi w doborze i kompletowaniu sprzętu,  służą poradą w moich modyfikacjach, bez których ich bym nie zrobił. A są też i kabareciarze, od pierdzielenia durnot i atakowania innych, zamiast dzielić się wiedzą.

32 minuty temu, Fashi napisał:

Tomku, jak tam sprawa Thiel'i? 

Zagadaj o Vintage, dorzuć Pioneera i będziesz miał kabaret ?

moze beda cs6.ale.......cos czuje ze strace muzykalnosc.a na tej mi najbardziej zalezy.

takze temat dosc otwarty.

chce cos muzykalnego.

Teraz, tomek7776 napisał:

chce cos muzykalnego.

Pastelowe barwy etc?  Może coś z Sonus Faber, Chario, 

Jakiś czas temu pisałeś bodaj o SF Extrema . Tylko te oryginalne standy...

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

sonus faber electa amator 2 u mnie wlasnie gra.jest zjawiskowo.brakuje mi  tylko glebszego zejscia.najnizszej oktawy.sub to chyba za duze ryzyko.

sf extremy nic nie napedzi wiec to nie wchodzi w gre

ale chetnie rozwaze jakies propozycje..polskie firmy raczej nie produkuja muzykalnych kolumn.no chyba ze o czyms nie wiem.

5 minut temu, tomek7776 napisał:

sonus faber electa amator 2 u mnie wlasnie gra.jest zjawiskowo.brakuje mi  tylko glebszego zejscia.najnizszej oktawy.

Cremony ? tylko duże są. .. ale Ty masz m2 ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

sonus faber electa amator 2 u mnie wlasnie gra.jest zjawiskowo.brakuje mi  tylko glebszego zejscia.najnizszej oktawy.sub to chyba za duze ryzyko.

sf extremy nic nie napedzi wiec to nie wchodzi w gre

ale chetnie rozwaze jakies propozycje..polskie firmy raczej nie produkuja muzykalnych kolumn.no chyba ze o czyms nie wiem.

A nie myślałeś do BATa podpiąć Xavian XN360. Są chyba jeszcze na olx. 

BAT VK 500BAT-PAK, BAT VK 55 + BATVK51SE + Lumin T2 + Sony CDP7X ESD+ Wilson Audio Sophia2, okablowanie FadelArt, Acoustic Zen.

3 godziny temu, tomek7776 napisał:

sonus faber electa amator 2 u mnie wlasnie gra.jest zjawiskowo.brakuje mi  tylko glebszego zejscia.

No to może Chario Aviator Cielo .?

KALIBER vel rydz .

4 godziny temu, tomek7776 napisał:

Z monitorów spróbuj Impuls Audio Norte. Miałem je kilka dni na testach i są świetne pod względem muzykalności. 
Z zagranicznych Chario Delphinus. Granie nieco przyciemnione ale nie męczy. 

Ukryta Zawartość

Arcyciekawe kolumny, szkoda że D260 Esotec mają powgniatane kopułki. 
Zobaczymy za ile pójdą, sporo osób licytuje. 

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, robert19091990 napisał:

Z monitorów spróbuj Impuls Audio Norte. Miałem je kilka dni na testach i są świetne pod względem muzykalności. 
Z zagranicznych Chario Delphinus. Granie nieco przyciemnione ale nie męczy. 

Ukryta Zawartość

Arcyciekawe kolumny, szkoda że D260 Esotec mają powgniatane kopułki. 
Zobaczymy za ile pójdą, sporo osób licytuje. 

Szacunek dla kuriera waga jednej kolumny 45 kg :)

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Dali Grand

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

W dniu 9.10.2020 o 14:37, dekoracja napisał:

a tu nie miały być ZNALEZISKA? nie widzę nic specjalnego w zwykłym accu w dosyć normalnej cenie za używkę. No może trochę za drogi, jak na używkę to fakt, ale do znaleziska to tu daleko.

Znaleziska to niekoniecznie okazje.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ciekawy Amplituner

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

20 minut temu, kiza napisał:

Ciekawy Amplituner

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście, ciekawie wyświetlacz wygląda?

Ukryta Zawartość

Końcówka mocy HITACHI HMA-8500 MK II + Przedwzmacniacz HCA-8500 MK II, coś dla fanów starszych sprzętów, bardzo mi się podoba wygląd tego zestawu, cena jeszcze w miarę + szykować kasę na przegląd, sprzęt z połowy lat 80-tych, na plus dwa trafa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Prewwit napisał:

Końcówka mocy HITACHI HMA-8500 MK II + Przedwzmacniacz HCA-8500 MK II, coś dla fanów starszych sprzętów, bardzo mi się podoba wygląd tego zestawu, cena jeszcze w miarę + szykować kasę na przegląd, sprzęt z połowy lat 80-tych, na plus dwa trafa

Ukryta Zawartość

Jeżeli w pełni na oryginałach MOS Fetach, to ciekawa propozycja. Gra jak klasyk z tamtego czasu. Niekoniecznie szykować kasę na przegląd. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
1 minutę temu, LJ3 napisał:

Niekoniecznie szykować kasę na przegląd. 

Cudów nie ma po 35latach, na pewno coś siadło lub nie trzyma parametrów jakiś kond, wyczyścić potencjometry, obejrzeć czy nigdzie nie ma przypaleń, zimnych lutów, taka kosmetyka. Chyba że właściciel już zrobił, tak jak ja sprzedawałem swojego Sonika 570ES, to miał z pół roku wcześniej przegląd, co też ułatwiło mi sprzedaż.

Godzinę temu, kiza napisał:

Ciekawy Amplituner

Ukryta Zawartość

Tylko wygląd, jak to chińskie ...

14 minut temu, Prewwit napisał:

Cudów nie ma po 35latach, na pewno coś siadło lub nie trzyma parametrów jakiś kond, wyczyścić potencjometry, obejrzeć czy nigdzie nie ma przypaleń, zimnych lutów, taka kosmetyka. Chyba że właściciel już zrobił, tak jak ja sprzedawałem swojego Sonika 570ES, to miał z pół roku wcześniej przegląd, co też ułatwiło mi sprzedaż.

Dlatego pisałem niekoniecznie przegląd. Jeżeli ktoś sprzedaje, bo się zaczyna sypać, to znaczy naciąga. Należy się upewnić - odsłuch konieczny. 

Znajomy ma taki zestaw ale np. pre użytkuje ciągle z inną końcówką, bodajże Sansui B-2103. Bez przeglądu od lat. Ociepla mu system, gdyż pre także jest na Mosach. Końcówka owszem się grzeje. Pre nie. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
23 minuty temu, LJ3 napisał:

Bez przeglądu od lat.

Tyle że np. utrata pojemności konda następuje powoli i nie jest się w stanie wychwycić zmiany grania z tego wynikłej. Trzeba by było porównać ze sprzętem po przeglądzie w pełni sprawny i dopiero wtedy mogą wyjść różnice?

Edytowane przez Prewwit
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.