Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Lekkie...

Gratuluję sprzedającemu, nabywcy i tulę do piersi rozczarowanych, którym się nie udało.

PS. Nawet jeśli jest to ekipa tego samego "sklepu". ;)

Nie ma co tulić, wciąż można nabyć. Tylko drożej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/wieza-radmor-i3967426328.html

Mam też taką wieżę , nigdy nie myślałem nad sprzedażą bo mam jakiś sentyment do tego sprzętu.Fakt, kupowałem ją każdy segment osobno trwało to trochę i kosztowało też, ale dzisiaj? Ma wartośc sentymentalną , a realną może 1500zł ? ale to max :)

Ukryta Zawartość

czekałem az sie pojawi cos takiego

otoz angole kupuja stare KEF-y, ktore chodza po kilkadziesiat-kilkaset funtow, i przekladaja glosniki w takie obudowy nie wiedzie czemu zawsze labiryntowe. Sluchalem, fakt, nadaja sie jak zadne, chodzi to spokojnie od 20Hz. Robil to tez linn np. linn izobaric.

Interes zloty jakoze po przelozeniu wartosc rosnie czesto i 100 krotnie.

Ta aukcja jest przykladem, szkoda tylko ze basowe nie sa oryginalne, styropianowe, te co sa to zamienniki.

oryginaly wygladaja tak

Ukryta Zawartość

z tym ze te pudeły nie są ori. Ori są podobne. Cena tez z kosmosu.

Jak kupilem takie kiedyś za 30 funtow. Sprzedalem chyba za 150.

Przeca napisane:KOLUMNY HI-END ROBIONE PRYWATNIE NA ZAMÓWIENIE DLA NIEMIECKIEGO BIZNESMANA KOSZTOWAŁY 15 TYS EURO

;)

no dla binzessmena, w kształcie krawata :P

Ktoś tego benzessmena ładnie wydoił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez shittzu

Przecież od razu widać, że to jakiś stolarz majsterklepka (meble w pokoju na zdjęciach wyszły spod tej samej ręki)

w ramach walki z nudą kupił karton używanych głośników za parę złotych i wystrugał im trumienkę.

Wbrew pozorom może to całkiem przyzwoicie zagrać, ale cena za ten zestaw jest chora. 1.000 euro, to maks co można dać.

Interes zloty jakoze po przelozeniu wartosc rosnie czesto i 100 krotnie.

Dopóki nikt tego nie za tyle nie kupi (a nie kupi) to jest tylko teoria i pobożne życzenia :)

Jak kupilem takie kiedyś za 30 funtow.

Bo taka jest ich realna wartość, a że od jakiegoś czasu powtarzają się próby wypromowania tych kapeluszy na bóg wie co,

to trafiają się takie strzały, że w lipcu kupisz za 30 a w grudniu sprzedasz za 130.

Kiedyś to samo było z np. Grundig Box 1500a pro, których ceny na przestrzeni kliku miesięcy potrafiły chwilowo skoczyć nawet o 200%

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Wyświetl postUżytkownik shittzu dnia 24.02.2014 - 04:31 napisał

Jak kupilem takie kiedyś za 30 funtow.

Bo taka jest ich realna wartość, a że od jakiegoś czasu powtarzają się próby wypromowania tych kapeluszy na bóg wie co,

to trafiają się takie strzały, że w lipcu kupisz za 30 a w grudniu sprzedasz za 130.

Kiedyś to samo było z np. Grundig Box 1500a pro, których ceny na przestrzeni kliku miesięcy potrafiły chwilowo skoczyć nawet o 200%

he ale raz widzialem jak się isobaric sprzedał za 2500 funtow. A tem siedza dwa komplety glosnikow z tych kef.

CO moge powiedziec fakt maja genialny bas, bardzo dobry srodek i prawie zero gory, gdyby nie to by zostały. Stare wysokotonowce dupy nie urywają.

Ceny wszakże, chore na to..

widzialem jak się isobaric sprzedał za 2500 funtow.

Ja widziałem jak się Radmor sprzedał za 3.700zł :) Nie wierz we wszystko co widzisz.

Myślisz, że tylko u nas są cFaniaki, co sami sobie "sprzedają" różne dziwne rzeczy w jeszcze dziwniejszych cenach?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

Poczekajmy na 8k. ;)

Ukryta Zawartość

Poczekajmy na 8k. ;)

Ło matko - powariowali do imentu!:) Ja niedawno widziałem na podparyskim "jarmarku" wieżę Thompsona - nie pomnę symbolu, ale na tej linii wzorowała się Unitra ze swoimi WS. Wzmacniacz, tuner, equalizer, magnetofon i gramofon. Wszystko w stanie sklepowym z pudłami. Facet - miły starszy pan twierdził, że ma to od nowości i - ja mu wierzę. Wszystko za...120 €. Już się trzymałem za portfel, niestety byłem z koleżanką małżonką i zostałem w trymiga spacyfikowany;(( Do dziś, jak sobie przypomnę - spać nie mogę.

Chyba sprzedawca liczy na to, że ktoś kliknie zapatrzony w pierwsze zdjęcie:

Ukryta Zawartość

Hehe, jednak nie znalazł się nikt nieuważny. Aukcja wystawiona ponownie, z innym zdjęciem ;)

A jeszcze na dokładkę, ściemnia z wagą (76kg, sprawdziłem - 1 sztuka 26kg) i podaje koszt przesyłki 200zł, co wypisuje dalej...

Wysyłka kurierem na odpowiedzialność Kupującego.

Można zamówić kuriera na swój koszt, ale musi przyjechać i sam zapakować paczki tylko i wyłącznie w godzinach podanych przeze mnie oraz bez mojej pomocy.

Odbiór osobisty jest niemożliwy, proszę o to nie pytać!

No tak, jak się zobaczy co się kupuje to wiadomo że się nie kupi. A jak nie chcesz zapłacić haraczu 200zł, zamiast 40zł u swojego kuriera, to utrudnię Ci życie :)

Widziałem tą aukcję już kawałek temu, ten kretyn miał jeszcze zapis o swoim przywozie kolumn za jakąś sporą opłatą, w razie jakbyś zrezygnował z zakupu u siebie (co jest pewne jeśli spodziewałeś się tych kolumn ze zdjęcia) to i tak zarobi swoje, ale widzę że usunął ten zapis :)

Ukryta Zawartość

Roczne kolumny w cenie 20% niższej od sklepowej... faktycznie kretyn.

I kłamczuszek na dodatek. Nowe to są nowe, fabrycznie zaklejone i nietykane, a nie rok czasu używane.

A tego to chyba sam zaraz zgłoszę do Księgi Rekordów Guinessa.

Ukryta Zawartość

Pioneer A-07 nowy w sklepie 20 lat temu kosztował 3.999zł, dzisiaj używki chodzą po 1.600-1.800zł

Ukryta Zawartość

Może z tego samego szpitala obaj się zerwali.

Dopiero teraz dojrzałem w opisie do tego Pioneera, że "nowy kosztował około 18000pln"

ciekawe k**wa gdzie i kiedy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze jeden sprytny inaczej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Może z tego samego szpitala obaj się zerwali.

Dopiero teraz dojrzałem w opisie do tego Pioneera, że "nowy kosztował około 18000pln"

ciekawe k**wa gdzie i kiedy http://www.hifi.pl/recenzje/wzmacniacze/pioneera07.php

Kolego, kilka lat temu pewien gościu wystawił kolumny Altusy 120 (takie jak na fotce) za kilka tyś. zł. Napisałem delikatnie,że w tej cenie raczej nie sprzeda:) ,że cena z kosmosu chyba??? a on zgłosił do Allegro,że go nękam i zwracam mu uwagę za ile sprzedaję. Allegro mnie zablokowało na rok:)

....

post-52809-0-62617500-1393341509_thumb.jpg

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

I chyba dobrze że zablokowało. Po co komu d**ę zawracać nadgorliwie go uświadamiając, że źle robi wystawiając za tyle za ile uważa?

Nie wiedziałem,że to byłeś TY ! przepraszam, znalazłeś jelenia? czy szukasz do dziś?:)

Allegro jak wiadomo ma wszystko w nosie, jak gość sprzeda taniej to mniejszą prowizję dostaną, a interes użytkowników się nie liczy. Dziady wykorzystują pozycję monopolisty.

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Allegro jak wiadomo ma wszystko w nosie, jak gość sprzeda taniej to mniejszą prowizję dostaną, a interes użytkowników się nie liczy. Dziady wykorzystują pozycję monopolisty.

Dokładnie:)

Na sprzęcie hi-fi allegro pobiera chyba tylko 1 procent od sprzedaży i do jakieś sumy jest z góry ustalone .ma temat allegro można by się dużo rozpisywać nawet ich ten sam system płatniczy którzy założyli ,wszystko jest ok dopuki coś nie wyjdzie z aukcja i będziesz chciał wzrost pieniedzy (paylal do 45 dni ) wtedy odsylaja na polycje

Sprzedaż na allegro jest dużo tańsze eBay bierze jakies 10 procent plus 5 PayPal wiec sporo

:)

Merlin, osobiste wycieczki sobie daruj. Bo to prymitywne, zwłaszcza zza monitora komputera.

A w temacie: co sprzedającego obchodzi zdanie osoby postronnej, wystawił za ile uważa. Od tego jest rynek aby weryfikował takie oferty, nie potrzeba do tego wynurzeń Ekspertów Obrońców Nieuświadomionych Konsumentów.

Edytowane przez Staszek_s

Owszem każdy ma prawo do wystawiania za ile chce ale też każdy inny ma prawo do komentowania i wytykania np na forum idiotyczne wycenionych ofert. I dlatego wielu to robi. Wolność działa w obie strony. Tym bardziej, że często takie durne oferty dla jelenia zawierają fałszywe informacje i podane wielokrotnie zawyżone ceny z przeszłości. Byle chłam opisuje się jako high end i zawyża ceny. Trudno nazwać coś takiego uczciwą ofertą! Do tego czasem do podbicia oferty wykorzystuje się np to forum i dlatego dobrze, że są osoby które to zauważają i zaraz wytykają. Jeśli rzecz wartą X, ktoś wystawi za 1.2X czy 1.5X to nikt nie będzie się nad tym zastanawiał, bo jest to jakiś tam racjonalny przedział cenowy ale gdy X nagle jest wyceniony na 5X czy 10X, a tak często bywa, to nie dziwią mnie prześmiewcze komentarze.

I jestem w tym o tyle obiektywny, że sam i tak nigdy nie kupiłbym żadnego sprzętu na śmietniku Allegro.

Sprzęt uźywany musi mieć właściciela, musi być to realny człowiek i moźliwość odbioru osobistego. Do tego są ogłoszenia na Hi Fi Giełdzie. A nie śmietnik i cwaniak-buraczana próbujący perfidnie oszukać ludzi.

Oferuje chłam ze śmietnika, ośrupany, zniszczony, ukrywa się za nickiem, zaznacza, że odbiór osobisty nie jest moźliwy, zwrotu nie przyjmie i jeszcze wykorzystuje kolegów do podbijania cen! Jeden nawet się przyznał i udawał Greka, prosząc o kontakt z klientem który "dawał" jakąś tam kwotę!!...bo ten co teź licytował to był jego kolega i on tylko podbijał cenę.....tak dla żartów. Kpiny!

Edytowane przez sly30
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.