Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko, że najważniejsza jest aplikacja i zgranie wszystkiego.

Chyba jednak szybciej zaufam solidnej niemieckiej marce z długoletnim doświadczeniem, która te głośniki z powodzeniem stosuje tak w domowych jak i studyjnych kolumnach

niż jakiemuś domorosłemu majsterklepce nie wiadomo skąd, który doznał objawienia i sobie wycenił na 16.000zł kolumny z blaszanym gwizdkiem seasa za dwie stówy :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jak by to sobie nie grało cena detal 16.000zł za parę, to jest gruba przesada, tym bardziej że firma krzak, której nikt nie zna.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Akurat ta firma jest na rynku od wielu lat i jest to dobra firma. Mają porządną siedzibę i niezłą ekipę. Wypisujesz bzdury i nie masz pojęcia o czym piszesz. Twoja mania węszenia wszędzie spisków i oszustw zapędziła ciebie w ślepy zaułek i wszystkich wrzucasz do jednego worka.

Edytowane przez sly30

Twój wybór, twoja kasa. Ja bym Adamów nie kupił, ale skoro firma jest tyle lat to pewnie ma klientów.

Ja bym żadnych nie kupił, bo już dawno z takich pierdzidełek wyrosłem, ale nie o to chodzi co kto by kupił,

tylko o to, że w tych paczkach nie ma nic co by mogło aż tyle kosztować.

Akurat ta firma jest na rynku od wielu lat i jest to dobra firma. Mają porządną siedzibę i niezłą ekipę. Wypisujesz bzdury i nie masz pojęcia o czym piszesz.

No nie mam. Podaj może adres tej porządnej siedziby, to się dowiem.

No chyba że siedziba to mieszkanie w bloku, a ekipa to dwóch ludków dłubiących na stole w kuchni, to takich to ja też znam, przynajmniej dziesięciu.

Ekipa jest kilkuosobowa, mają porządną siedzibę w Zielonej Górze. W ekipie poza konstruktorem kolumn, czy specem od tematów zasilania jest też zawodowy muzyk i sprzęty testują również muzycznie nim wypuszczą na rynek. Współpracuje z nimi też kilku inżynierów z tematów prądowych i akustycznych. Akurat znam tych ludzi i mam o nich bardzo dobre zdanie. Oczywiście to nie jest firma typu Sony czy Pionner, ale jak na polskie warunki bardzo porządna. Myślę, że lepsza od wielu innych na tym rynku.

Przecież nikt nie mówi że nie. Tylko jeszcze ten adres zapomniałeś, gdzie ta porządna siedziba się mieści.

Szukam szukam i znaleźć nie mogę, a wpisanie nazwy firmy w google, to znowu nic takiego skomplikowanego.

Czy to nie Ty przypadkiem kiedyś mi napisałeś, że jak czegoś nie można znaleźć w internecie, to nie istnieje?

Tak coś mi się kojarzy, że to chyba twoje właśnie słowa :)

Firma jest realna. Napisz do nich to dostaniesz odpowiedzi.

AUDIOTHLON

Chemiczna 3

65-001 Zielona Góra

Poland

phone: +48 502485808

e-mail: [email protected]

Edytowane przez sly30

Firma jest realna. Napisz do nich to dostaniesz odpowiedzi.

AUDIOTHLON

Chemiczna 3

65-001 Zielona Góra

Poland

phone: +48 502485808

e-mail: [email protected]

Znam tę ulicę bo bywam czasem w jednej z firm na B...

Nie kojarzę podanej przez Ciebie firmy. Wiesz, w którym konkretnie budynku się znajdują bo chętnie bym zajrzał jak będę następnym razem?

Nawet w jakiejś recenzji w którymś audio magazynie są zdjęcia z ich siedziby. Chyba Stereolife.pl, pod tytułem "Z wizytą w Audiothlonie". Firma w sumie istnieje już 15 lat.

Może dla wieli nie są tak znani, bo nie pchają się tak mocno w marketing. Może to błąd.

Edytowane przez sly30

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To w którym budynku ta porządna siedziba się mieści?

Ukryta Zawartość

Chyba w tym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

A teraz prześledź swoje wpisy i pokaż gdzie wcześniej pisałeś o swoich intencjach. Chętnie zwrócę honor. Jeśli tak było od początku to zacna inicjatywa.

Nie no oczywiście nic takiego nie pisałem . To było w domyśle. Trochę moja wina za co przepraszam . Natomiast co do ceny to oczywiście zgadzam się że nienormalna. Taki sam odtwarzacz miałem w ręku jakieś 3 lata temu (naprawiałem go ) . Kolega kupił go w Niemczech za 80 euro w stanie idealnym tylko brudnym laserem .

pozdr.

Buehehe, a co kolega tak się zbulwersował niebywale faktem, że ta "porządna siedziba" okazała się podnajmowaną norą na jakimś zadupiu :)

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Buehehe, a co kolega tak się zbulwersował niebywale faktem, że ta "porządna siedziba" okazała się podnajmowaną norą na jakimś zadupiu :)

A co, maszyny, magazyn i cały sprzęt mieli ustawiać w szklanym biurowcu w centrum miasta???????

Poza tym to Twoje "strit wiu" jest sprzed dwóch lat, a reportaż sprzed trzech tygodni: "Cóż, nie w tym przypadku. Zielonogórska fabryka to całkowicie nowy budynek, w którym panuje perfekcyjny, laboratoryjny wręcz porządek."

"Jak to wszystko podsumować? Jak już wspominałem na wstępie, jadąc do Zielonej Góry nie do końca wiedziałem, czego mogę się spodziewać. Wyjechałem natomiast w lekkim szoku, zastanawiając się, czy przypadkiem nie odwiedziłem właśnie jednej z najlepiej urządzonych, wyposażonych i zorganizowanych fabryk sprzętu audio w Polsce."

Edytowane przez Tubatoon

bez przesady, całkiem przyjemny warsztat

szkoda, że produkty sztampowe

jak to się właściwie nazywa - Audiothlon czy Equilibrium?

Zły niedźwiedź chodził po lesie i tylko czekał, aby komuś przyłożyć. Zobaczył zająca:

- Te zając, czemu chodzisz bez czapki?

I łup go.

Idzie dalej zobaczył wilka.

- Wiesz co, mam ochotę komuś przyłożyć.

- No to idziemy do zająca.

- On już dostał, głupio tak jakoś...

- Pretekst zawsze się znajdzie. Poprosisz go o papierosa. Jak da z filtrem to powiesz, że chciałeś bez filtra. Jak da bez filtra to powiesz, że chciałeś z filtrem.

Poszli do zająca.

- Cześć zajączku. Poczęstujesz mnie papierosem?

- Chcesz z filtrem czy bez filtra?

- Zając Ty znowu bez czapki chodzisz.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

No i co ? Dobrze ten Audiothlon wygląda...

No wygląda jak wygląda. Fabryka Porsche to to nie jest, ani na laboratorium NASA też mi raczej nie wygląda,

tym bardziej nie rozumiem z jakiego powodu najzwyklejsze kolumny pod słońcem produkowane przez tą firmę mają kosztować 16.000zł.

Równie dobrze mogłyby kosztować 160.000zł i jestem przekonany, że wtedy równie przekonująca argumentację kolega sly30 mógłby przedstawić.

A co, maszyny, magazyn i cały sprzęt mieli ustawiać w szklanym biurowcu w centrum miasta???????

No żeby wołać takie pieniądze za zupełnie zwyczajne kolumny, to raczej tak.

Chyba że przedstawisz jakikolwiek inny argument za co klient ma zapłacić te szesnaście patyków?

Przecież mi tylko o to cały czas się rozchodzi, a tu cała strona zaraz będzie o siedzibie, ładna czy nieładna.

No wygląda jak wygląda. Fabryka Porsche to to nie jest, ani na laboratorium NASA też mi raczej nie wygląda,

tym bardziej nie rozumiem z jakiego powodu najzwyklejsze kolumny pod słońcem produkowane przez tą firmę mają kosztować 16.000zł.

Równie dobrze mogłyby kosztować 160.000zł i jestem przekonany, że wtedy równie przekonująca argumentację kolega sly30 mógłby przedstawić.

Chyba że przedstawisz jakikolwiek inny argument za co klient ma zapłacić te szesnaście patyków?

Przecież mi tylko o to cały czas się rozchodzi, a tu cała strona zaraz będzie o siedzibie, ładna czy nieładna.

Może dlatego że nie wytwarzają ich małe chińskie lub malezyjskie rączki tylko nasi rzemieślnicy .

Ale to chyba do kolegi nie trafi to tylko taka moja mała dygresja

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Jesteś jednak prostackim burakiem. A co twój Kołobrzeg to taka metropolia? To większa dziura niż Zielona Góra. A z w tym złego, że wynajmują budynek? Tysiące firm wynajmuje i co z tego? To normalny mechanizm rynkowy, no może nie dla kmiotka w zapyziałej norce.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Sam zacząłeś, że to niby "firma krzak", na dodatek na zadupiu.

Każdy towar jest wart tyle, ile ktoś za niego chce zapłacić.

A Twoje wpisy o tych kolumnach zaczynają przypominać to, co wypisywał Radul o Audio Academy.

Nie idź tą drogą...

Edytowane przez Tubatoon

Jesteś jednak prostackim burakiem. A co twój Kołobrzeg to taka metropolia? To większa dziura niż Zielona Góra. A z w tym złego, że wynajmują budynek? Tysiące firm wynajmuje i co z tego? To normalny mechanizm rynkowy, no może nie dla kmiotka w zapyziałej norce.

Ja jestem prostackim burakiem? Po czym wnosisz drogi kolego?

Nie wiem czy zauważyłeś w swej wspaniałości, że ja Ciebie nie obrażam, więc może wyhamuj troszeczkę i zachowuj się jakoś.

Byle jak, ale się zachowuj, bo nie jesteś u siebie w domu i trochę kultury nie zaszkodzi.

Po drugie Kołobrzeg mam tylko wpisane w metryce jako miejsce urodzenia, więc jeśli nie masz lepszych argumentów, to cóż, przykro mi bardzo.

Po trzecie może skup się bardziej nad treścią pytania "z jakiego powodu te kolumny mają tyle kosztować" zamiast pier**lić bez sensu jak zwykle zresztą.

Sam zacząłeś, że to niby "firma krzak", na dodatek na zadupiu.

To sobie przewiń do tyłu i zobacz od czego się zaczęło, bo każdemu z osobna nie będę tłumaczył o czym jest rozmowa.

może płacić trzeba za to, że Made in Poland a nie PRC?

to dotyczy 99% produktów tego rodzaju na rynku

na tym rynku cena jest częścią produktu, za tanie się nie sprzeda, tańsze=gorsze

a co d argumentu - bo Made in Poland a nie PRC?

a co d argumentu - bo Made in Poland a nie PRC?

Tylko co tam jest Made in Poland?

Arkusz MDF z którego chińska obrabiarka deski na skrzynki wytnie :)

Tylko co tam jest Made in Poland?

Udajesz ? czy naprawdę trzeba Ci tłumaczyć .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.