Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie, mały problem z doborem sieciówki, co byście mi poleci, miałem ansae muluca supreme i dokupiłem teraz nową wersje supremy, jak sie okazało dwie supremy umnie w systemie to troche za duzo, do źródełka jak najbardzie, wiec podpiąłem jedną pod konda jedna została w cd i tak zostaje juz. Teraz wytargałem z szafy starego haven gate red rocket mk2 i oczywiście to nie ten poziom co ansae ale widze ze to dobry kierunek...Doradzicie czego warto spróbować?

• 2 tygodnie później...
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Panowie mam ogromną prośbę, posiadam Dac-a Regi , jest to urzadzenie zbudowane w oparciu o poważny zasilacz nie wtyczkowy a zasilacz oparty na toroidzie.Producent jednak z tylko sobie znanych powodów zamontował dziwaczne jak na warunki audio gniazdo AC a mianowicie tzw koniczynkę.Pytanie brzmi,czy istnieją prześciówki pozwalające zapiąć do tego daczka poważny drut Furutecha? czy też po upływie gwarancji będę musiał zmienić mu gniazdo AC na trójbolcowe?

Przejściówki widziałem. Ale to zawsze degraduje dżwięk.

Mając pod nosem RCM poprosiłbym ich o zmianę gniazda na porządne, normalne Furutecha.

Edytowane przez sly30
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Przejściówki widziałem. Ale to zawsze degraduje dżwięk.

Mając pod nosem RCM poprosiłbym ich o zmianę gniazda na porządne, normalne Furutecha.

Oczywiście tylko pewnie nie bardziej niż ten komputerowy kabel-Sylwek jak gdzieś to znajdziesz daj namiar, bo... o zmianie gniazda gadałem od razu, tylko wiesz gwarancja, jak tylko minie montujemy Furutecha

Oczywiście tylko pewnie nie bardziej niż ten komputerowy kabel-Sylwek jak gdzieś to znajdziesz daj namiar, bo... o zmianie gniazda gadałem od razu, tylko wiesz gwarancja, jak tylko minie montujemy Furutecha

Znalazłem tylko Gigawatta

• Redaktorzy

Panowie mam ogromną prośbę, posiadam Dac-a Regi , jest to urzadzenie zbudowane w oparciu o poważny zasilacz nie wtyczkowy a zasilacz oparty na toroidzie.Producent jednak z tylko sobie znanych powodów zamontował dziwaczne jak na warunki audio gniazdo AC a mianowicie tzw koniczynkę.Pytanie brzmi,czy istnieją prześciówki pozwalające zapiąć do tego daczka poważny drut Furutecha? czy też po upływie gwarancji będę musiał zmienić mu gniazdo AC na trójbolcowe?

Takie przejściówki z IEC C5 na standardowe ma w ofercie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Gigawatt i po 6$ są na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wygooglałem jeszcze gotowy zasilający Voodoo Magneto -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , tylko w tym momencie problemem może być wtyczka od strony gniazda ściennego (sklep jest w Australii) - warto napisać jednak do producenta, bo na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mają Schuko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fr@ntz

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Po dłuższym porównaniu postanowiłem przygarnąć set zasilający transparenta z najnowszej serii MM2. Do kompletu miał być MIT ale zasilające tego producenta okazały się niewypałem. Dlatego skierowałem swoją uwagę na puszkowego kolegę ze stajni Transparenta. Zasilające z tej serii to przepiękna barwa i więcej wypełnienia na średnicy i co najważniejsze z zachowaniem smaczków i mikrodynamiki w górze pasma. Piękna przestrzeń i jeszcze więcej analogowego klimatu. Jeśli się wpiszą w system to kabel docelowy dla konkretnej grupy klientów, osłuchanych i doświadczonych. Transaprenty to nie kable dla miłośników samplerów i siejącej góry. Na drugim zdjęciu rybcie z mojego ostatniego połowu. Złote jazie wiek 3 lata z mojej hodowli.

Ukryta Zawartość

post-874-0-66429000-1377805918_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na drugim zdjęciu rybcie z mojego ostatniego połowu. Złote jazie wiek 3 lata z mojej hodowli.

trochę mało pietruszki dałeś

:)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Apropos Panowie zamierzam nabyc maly kondycjoner gigawatt'a i jest w tym maly szkopuł. Czy warto sie pchac w wymiane sieciowek juz po stronie kondycjonera lub listwy do zrodla i innych klockow czy rozsadniej jest zaopatrzyc jedynie kondycjoner w dobry drut?

Bylbym wdzieczny za sugestie.

Dzieki i pzdr

Po dłuższym porównaniu postanowiłem przygarnąć set zasilający transparenta z najnowszej serii MM2. Do kompletu miał być MIT ale zasilające tego producenta okazały się niewypałem. Dlatego skierowałem swoją uwagę na puszkowego kolegę ze stajni Transparenta. Zasilające z tej serii to przepiękna barwa i więcej wypełnienia na średnicy i co najważniejsze z zachowaniem smaczków i mikrodynamiki w górze pasma. Piękna przestrzeń i jeszcze więcej analogowego klimatu. Jeśli się wpiszą w system to kabel docelowy dla konkretnej grupy klientów, osłuchanych i doświadczonych. Transaprenty to nie kable dla miłośników samplerów i siejącej góry. Na drugim zdjęciu rybcie z mojego ostatniego połowu. Złote jazie wiek 3 lata z mojej hodowli.

Piekne te rybki;)

• Redaktorzy

Apropos Panowie zamierzam nabyc maly kondycjoner gigawatt'a i jest w tym maly szkopuł. Czy warto sie pchac w wymiane sieciowek juz po stronie kondycjonera lub listwy do zrodla i innych klockow czy rozsadniej jest zaopatrzyc jedynie kondycjoner w dobry drut?

Bylbym wdzieczny za sugestie.

Dzieki i pzdr

Piekne te rybki;)

Warto zainwestować w porządne kable zarówno przed jak i za kondycjonerem, przy czym między ścianą i kondycjonerem poziom Furutecha FP-3TS762 / FI-28R / FI-E38R powinien wystarczyć.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jak nie masz na pc4evo to kup listę pf2mk2 i dobrej klasy kable. Na polsrodki szkoda pieniędzy. Obecnie jest wysyp harmonixow, ciekawe dlaczego?

Edytowane przez Szymon
  • Redaktorzy

Jak nie masz na pc4evo to kup listę pf2mk2 i dobrej klasy kable. Na polsrodki szkoda pieniędzy. Obecnie jest wysyp harmonixow, ciekawe dlaczego?

Ludkowie przesiadają się na nowe Harmonixy - te "od prodziża" ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Szymon, piękny zestaw nieżle dobrany kompozycyjnie.....

Jesli mówimy o kabelkach zasilających to koniecznie wypróbuj LessLossa Signature z wtykami Oyiade doskonałe do

daców, żródła, przedwzmacniaczy i końcówek - wkrótce bedzie dystrybucja w PL tych super kabli za rozsądne zł.

Cenię Transparent Audio ale w szczególności za kable głośnikowe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Można zakupić bardzo dobre kable sieciowe audioquesta właśnie z takimi wtykami(koniczynki).Modele NRG X2,NRG1,NRG1.5.Sam mam dwa takie(X2 oraz 1.5) i naprawdę bardzo dobre ,a ceny całkiem normalne 290-790 zł. I niczego przerabiać nie trzeba.

Edytowane przez AKONTUR

Np. ja sprzedałem harmonixa bo potrzebowałem kasy. Sporo ich kupione pewnie w Polsce więc i jest czym handlować teraz. Nic chyba dziwnego.

????

Szymon, piękny zestaw nieżle dobrany kompozycyjnie.....

Jesli mówimy o kabelkach zasilających to koniecznie wypróbuj LessLossa Signature z wtykami Oyiade doskonałe do

daców, żródła, przedwzmacniaczy i końcówek - wkrótce bedzie dystrybucja w PL tych super kabli za rozsądne zł.

Ja mam Transparenta MM link I wersje , ale z topowymi Oyaide , mam tez Lessloss Original, wiec znam syganture dzwieku obu.

Jeśli Szymonowi podeszly Transparetny, to Lesslossy mu raczej nie podejdą - one sa nieco mnie nasycone i dynamiczne, za to bardzo szczegolowe i neutralne.

Polecam Ci Szymon te Oyaide F1/M1e , robia z Transparenta jeszcze lepszy kabel.

Do Daca dalbym jednak raczej Lesslossa, niż Transparenta. Ten ostatni imo jest lepszy do wzmaka i ewentualnie pre. Sa jednak zwolennicy tych samych kabli w całym systemie, być może Szymon tak woli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Też tak uważam, choć tych topowych nie mam. Jednak z tej samej linii (ultra) głośnikowe robią na mnie (i u mnie) dużo większe wrażenie.

Cyfrowe i zasilające też mi pasują, zwłaszcza RDL.

Dziękuje ale już mam kable docelowe. Teraz kupuje tylko puszkowe referencje:)

Piękne kabelki, chętnie bym posłuchał, zwłaszcza że powoli cały mój system jest "zapuszkowany" choć nie referencyjnie;-)

Prawda systemu leży w braku puszek; te rybki też nie z puszki. Natomiast jeśli ma być super-hiper mogą być puszki. W końcu chodzi o to, żeby było dobrze, a nawet lepiej.

Mam pytanie. Acoustic Zen Absolute, ile mam mu dać czasu na wygrzanie i co może się poprawić?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Naprawdę ? kurcze przecież to norma i elementarz audiofila. No chyba że Leben Ci tak nakazał ["]

Gdybym słuchał Magnepanów, też potrzebowałbym elementarza, żeby wiedzieć, co słyszę, kolego Jurgen.

Obecnie jest wysyp harmonixow, ciekawe dlaczego?

...po zmianie systemu zostały mi trzy Harmonixy master ref., w ogóle nie wpasowały się w mój system.

Postanowiłem podłączyć nimi system mojego brata - efekt rewelacja. Dźwięk został dociążony, średnica wyszła lekko do przodu a wysokie tony nabrały złotego koloru... zagrało bajecznie !

Chyba nie ma złych kabli, tylko są źle dobrane..

• Pokaż nowe odpowiedzi