Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Coś dla "niesłyszących" ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

musi byc niesamowity,

Niestety jest.

ten kolor plecionki:)

Dopasowany do żelazka :)

Można krytycznie pisać, ale o recenzji

Można,ale najpierw trzeba by przedmiot recenzji wypożyczyć,a to jest ponad siły wiecznych krytykantów :)

Po odsłuchaniu można się z recenzją zgodzić lub nie.

mam dość tych niesłyszących troli w każdym wątku....

Dlatego nie ma potrzeby z nimi dyskutować,moderacja jest od tego,by nie dopuszczać do wpisów mających na celu tylko jedno.

Jest przycisk "zgłoś",i trzeba go używać.

Tybero, nawet autor pochyla się nad wątpiącymi, poświęca im dużo miejsca na wstępie, później ta "rura z prądem", by skończyć na tradycyjnym pianiu i cmokaniu. Rzeczywiście lepiej wypożyczać niż czytać.

Edytowane przez elektrykk

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Super, że u Pana Pacuły im droższy kabel tym lepiej gra:) - ciekawe kiedy wymieni 9500 na Harmonixa za milion $.

Ale się Robert wówczas wścieknie................

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Acro 9500 to najlepszy kable AC jaki znam. Nie wiem jaki jest ten Harmonix za 40 tys.i być może jest jeszcze lepszy. Ale z pozostałych to 9500 jest świetnym kablem.

Dla mnie Acro 9500 jest znacznie lepszy niż topowe Siltechy AC ale to wiadomo, zależy od systemu. Acro daje masywny, pełny, gęsty dźwięk, z super basem i perlistą górą. Siltech daj szybkość, blask, ale trochę odchudzenie.

znam acro 9500 i określenie tępy , nie pasuje mi do tego kabla

Ja znam i mam 9500 :)

Może to określenie nie pasować do Acrolinka,przy porównaniu do każdego innego kabla.

Niestety "milionowy" Harmonix,to inny świat,ale także inna cena.

Co do Siltecha,mam to samo zdanie co sly,świetne kable,ale nigdy mi nie pasowały.

Co do Siltecha,mam to samo zdanie co sly,świetne kable,ale nigdy mi nie pasowały.

Mnie z kolei kable Siltecha Signature i Royal Signature zawsze pasowały. To są jedyne kable które nie pompują dźwięku, bo to nie popcorn. Okablowałem całość tylko nimi i nigdy się na nich nie zawiodłem. Niewielu firmom można zaufać. Im tak.

Kupować tylko od autoryzowanych dystrybutorów. Z S/H zbyt ryzykowne.

Siltech Double Crown daje odchudzenie ? A to dopiero ciekawostka. W porównaniu do 9500 Acrolinka to powiedziałbym bym że to Acro jest troszkę odchudzony w stosunku do Siltecha DC. Natomiast pełna zgoda że Acrolink 9500 to wybitny kabel.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

• 1 miesiąc później...

Jakiś czas temu miałem ofertę posłuchania u siebie topowych kabli AC Harmonixa o "skromnej" nazwie Million Maestro. Nie miałem chęci na ten test i grzecznie podziękowałem. Kabel w tak kosmicznej cenie nie interesował mnie, a poza tym znam szkołę grania Harmonixa, skądinąd bardzo dobrą, ale już mi znaną.

Po miesiącu pomyślałem, że to błąd i może jednak warto spróbować.

No cóż tu napisać. Ktoś kto nie jest przygotowany na taki wydatek powinien sobie podarować takie eksperymenty, tak jak sam na początku zrobiłem. To niestety najlepszy kabel AC jaki miałem u siebie i wątpię by coś innego mogło wycisnąć ze sprzętów więcej. Co ciekawe u mnie te kable wcale nie pokazały typowej dla Harmonixa szkoły grania. Zagrało to na tyle wybitnie, że trudno nawet zdefiniować jak to zagrało. Naturalna wybitna rozdzielczość bez rozjaśniania, świetny bas, głęboka, soczysta barwa. Wspaniała, wielowarstwowa przestrzeń. Wszystko rewelacyjne.

Za to wygląd kabla ala sznur od żelazka jest śmieszny, wręcz infantylny. Jednakże to przecież ma grać, a nie wyglądać. Akurat kabel wyglądać nie musi. Napisałem, że niestety jest to najlepszy kabel bo choć sam kabel jest wybitny to cała reszta faktów z nim związanych już takie fajne nie są. Starszy Japończyk w miesiącu robi tylko 2 takie kable. Jest to produkcja limitowana i chętnych jest więcej niż możliwości produkcyjne. Dlatego nie ma argumentów negocjacyjnych. Na wtórnym ryku też nie ma co szukać. Zero szans. Dziwny jest ten świat.

Edytowane przez sly30

Dziwny?

To marketing.

Gdyby robili tysiac miesiecznie nie kosztowałby tyle i nie byłbyby tak pożądany.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Niewiarygodne. Jakiś stary Japoniec przy pełni księżyca robi dwa kabelki na m-c. Za 36 tys. za 1,5m odcinek.Kabla nie da się kupić bo taka okazja ze sa kolejki jak w PRLu. Dziwnym trafem do Polski trafiło kilka sztuk. Co za mistrzostwo marketingu lub absolutna glupota wierzacych w takie bujdy.

To forum jest rewelacyjne. Naprawdę.

Ja tam polecam wiarę w swoje własne uszy, wtedy znacznie mniej rozczarowań.

A to że kabelek można robić miesiąc to się przekonałem na własnej sieciówce.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Przemysł kablarski faktycznie już jakiś czas temu odleciał w kosmos... Zresztą nie tylko kablarski. ARC zmieniło w Reference 150 lampy z KT120 na KT150, zrobiło inny grill i ... wycenia końcówkę GS150 dwukrotnie drożej niż Ref. 150;-)

Niewiarygodne. Jakiś stary Japoniec przy pełni księżyca robi dwa kabelki na m-c. Za 36 tys. za 1,5m odcinek.Kabla nie da się kupić bo taka okazja ze sa kolejki jak w PRLu. Dziwnym trafem do Polski trafiło kilka sztuk. Co za mistrzostwo marketingu lub absolutna glupota wierzacych w takie bujdy.

To forum jest rewelacyjne. Naprawdę.

Polska tygrysem audio swiata! Ale marketing maja udany :)

Niewiarygodne. Jakiś stary Japoniec przy pełni księżyca robi dwa kabelki na m-c. Za 36 tys. za 1,5m odcinek.

Kraj marketingiem KWITNĄCY, a Ty nie bądź WIŚNIA i kup kabel:))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W niedługim czasie pojawi się na rynku nowy polski kabel sieciowy. Obecnie trwają testy i dopieszczanie jego brzmienia. Cel jest prosty zdetronizować Harmonixa;-)

W niedługim czasie pojawi się na rynku nowy polski kabel sieciowy. Obecnie trwają testy i dopieszczanie jego brzmienia. Cel jest prosty zdetronizować Harmonixa;-)

To jest w sumie banalnie proste; trzeba się przerzucić z Żubrówki na Wiśniówkę, a raczej na Sake.

Brrry! w tej temperaturze podgrzewana Sake to harakiri .

Nie idzcie tą drogą :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Polskie bardzo dobre kable już są. Enerr po wielu próbach i porównaniach z ok 30 kablami najlepszych firm zachodnich wypuścił serię Transcenda. Są 4 levele. Najtańszy to Transcenda Light za 2000zł, który pokonał kilka znanych kabli w przedziale do 5000zł. Najwyższy level to Transcenda Ultimate za 8000zł, który jest lepszy od wielu znanych kabli w cenie do 15000zł. Używam kilku i jestem z nich bardzo zadowolony. Trzeba je długo wygrzewać. Zaraz po wpięciu nie ma efektu Wow, ale po 200h grają świetnie, soczyście, barwnie, rozdzielczo, z piękną głęboką sceną i dobrym energetycznym basem bez buły jak w wielu zachodnich kablach z kategorii gęstych i ciepłych. Warto wypożyczyć i posłuchać ale musi być w systemie dłużej.

Są 4 levele. Najtańszy to Transcenda Light za 2000zł, który pokonał kilka znanych kabli w przedziale do 5000zł. Najwyższy level to Transcenda Ultimate za 8000zł, który jest lepszy od wielu znanych kabli w cenie do 15000zł.

To musiał być jakiś turniej - rycerski - na kopie, topory?

I cztery levele - cztery półki?

Po co?

• Pokaż nowe odpowiedzi