Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

.....no nie mam cierpliwości na Ciebie ;-)....,,kabel można cyknąć jaki chcesz tylko trzeba wiedzieć....,,

a co ma zrobić ktoś kto nie potrafi cykać? :-)

...gdzie kupujesz...daj jakiegoś linka...może być na PW

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

To chyba Jarek wysyłał swoje do naprawy, no się wtyk urwał...ku...na w kablu za 10 tys...Euro wtyk się urwał ????!!!!

Jarek wysyłał i wyzywał na MIT-y, Siltechy sobie chwali, a Transparentów nie miał...

moim zdaniem, oczywiście;-)

Oddać do Albedo, to przecież fachowcy od kabli.Są przecie blisko.. w Bydgoszczy.

Potwierdzam, też korzystałem z usług - z dużą satysfakcją;-)

kable w PRO nie ciągną druta

a gdzie i za ile, bo nie słyszałem, o takich kablach - jakaś nowa generacja chyba;-)

.proszę o buziaka :))

Ale w tej beczce to widać samotny jesteś.....

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jarek wysyłał i wyzywał na MIT-y, Siltechy sobie chwali, a Transparentów nie miał...

moim zdaniem, oczywiście;-)

Potwierdzam, też korzystałem z usług - z dużą satysfakcją;-)

a gdzie i za ile, bo nie słyszałem, o takich kablach - jakaś nowa generacja chyba;-)

Ale w tej beczce to widać samotny jesteś.....

Dlaczego samotny ;)?

W beczce fajnie spokojnie i cieplutko ;)

Branża za takie rady kaźe sobie płacić , ja to robię za buziaka ;)

Chochla " przystojna " jest to za buziaka można :)

@Diogi pamiętaj co wczoraj mówiłem o Szaszy ... "Porszak i Syrekna" jeszcze stoi przed domem nie spalona? :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Czyli Neutriki za 15 zeta w Siltechu ...no piknie ...:(((

A jest chociaż jakiś srebrny kabel 2N w środku?;)))

Niestety, nie masz racji. Wysokie Siltechy grają zaje*iście.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

@Diogi pamiętaj co wczoraj mówiłem o Szaszy ... "Porszak i Syrekna" jeszcze stoi przed domem nie spalona? :)

Ja Tobie mówiłem ...u nas mnogo prijatieli co gawarim z nimi pa ruski , a u nich karki i ruki bolsze;)

Niestety, nie masz racji. Wysokie Siltechy grają zaje*iście.

Wiem , że grają ...;)

To żarcik był ;))

Edytowane przez Diogenes
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ooooo, to ten słynny Tomkly !!!

Witamy ponownie ;))

Ja wszystko robię charytatywnie ...;))

Chcesz do recenzji kable Diogenes Supreme ?

Nawet lepsze niź PAD albo KBL , bo lepszego Neotecha kupuję ;))

Edytowane przez rochu
odniesienie do wymoderowanego wpisu
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wysyłaj. Mam w domu kable sieciowe autorstwa kolegi zzj_wwa. Zawstydzają wiele wydmuszek przereklamowanych producentów typu Transparent Audio, itp.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wysyłaj. Mam w domu kable sieciowe autorstwa kolegi zzj_wwa. Zawstydzają wiele wydmuszek przereklamowanych producentów typu Transparent Audio, itp.

Wyślę tylko muszę polutować , bo mam tylko 2 sztuki ;)

U mnie taki kabelek , spowodował natychmiastową sprzedaź Mitów;) ,

Wiesz, że w moim systemie większość Twoich ulubionych kabli było zbyt jasnych i męczących .

Mity pozwalały na słuchanie dłużej bez zmęczenia , ale " zamulały " teraz nie mam zamulenia a brzmienie jest bardzo muzykalne .

Zresztą to lepiej jakbyś przyjechał i sam posłuchał ;)

Zobaczysz jakie zmiany przyniosły zmiany Fathera w głośnikach i kable Diogiego;))

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Polutuj. Jak będą gotowe to przyjadę i ocenię jak Ci się udały.

Już się biorę za lutownicę ;)

Edytowane przez Diogenes
<br />U mnie taki kabelek , spowodował natychmiastową sprzedaź Mitów;) ,<br />Wiesz, że w moim systemie większość Twoich ulubionych kabli było zbyt jasnych i męczących .<br />Mity pozwalały na słuchanie dłużej bez zmęczenia , ale " zamulały " teraz nie mam zamulenia a brzmienie jest bardzo muzykalne .<br />

Też chętnie posłucham bo jestem już umęczony ' brzmieniem ' sieciówek uznanych brandów które są zbyt krzykliwe w górnych

rejestrach. Dopiero ' dłubane ' garażowo pc przyniosły ulgę systemowi i moim uszom.

Edytowane przez Magnepan

Mity pozwalały na słuchanie dłużej bez zmęczenia , ale " zamulały "

...nie pamiętam w jakim wątku ale gdzieś napisałem że MIt Magnum ''zamula'' to niemal do gardła mi skoczyłeś ;-) ....

u mnie jeszcze nie czas na wymianę kabli ale na pewno się odezwę.... z prośbą.....

.. kolego Diogenes, co tam kolego....bracie poratuj ;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

...nie pamiętam w jakim wątku ale gdzieś napisałem że MIt Magnum ''zamula'' to niemal do gardła mi skoczyłeś ;-) ....

u mnie jeszcze nie czas na wymianę kabli ale na pewno się odezwę.... z prośbą.....

.. kolego Diogenes, co tam kolego....bracie poratuj ;-)

MIT jest muzykalnym , ciepłym kablem więc w ciemnym systemie zamula ..u mnie z Sonido nie zamulał , tylko poprawiał granie , nie było ograniczenia dynamiki

Teraz zmieniłem głośniki na Audaxa i IC był zbyt ciemny , choć nadal gram na głośnikowych Oracle V2 i nie mam tymczasowo dla nich alternatywy .

Ja też bym chciał, jeśli okażą się takie dobre, to z przyjemnością podążę w tym kierunku;-)

Można wiedzieć jakiej lutownicy używasz, lub jaki zakres temperatur? ( jeśli to nie tajemnica )

Weller, Metcal - to już teraz nawet lutownice grają?

I aby nie było, że nie w temacie - zakres temperatur zgodny ze specyfikacją.

Edytowane przez patrick

Weller, Metcal - to już teraz nawet lutownice grają?

I aby nie było, że nie w temacie - zakres temperatur zgodny ze specyfikacją.

lutownice jak nazwa wskazuje lutują" choć nie tylko one

masz dwa nicki ?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Bym też.

Zapisuję się do kolejki.

U mnie nie ma żadnych zapisów , ja nie jestem handlarz ..nie sprzedaję ;))

Lutowanie to prosta czynność , każdy się nauczy ;)

@Diogenes,

Można wiedzieć jakiej lutownicy używasz, lub jaki zakres temperatur? ( jeśli to nie tajemnica )

Używam lutownicy marki" lutownica" i lutuję w temperaturze pokojowej ok. 20 stopni ;)) tak jest najprzyjemniej .

Na mrozie nie próbowałem , bo wtyki kupiłem już " Cryo" i pewnie ręce grabieją w zimnie ...

A poważnie , nie mam pojęcia co mam Tobie napisać , lutuję normalnie jak każdy elektronik ;))

To tylko Ci co sprzedają kable po 30 tys...mówią o momencie skręcenia śrubek , nasączeniu jadem żmiji oraz , że dokładna temp. lutowania to 234,567 stopnia , bo wtedy jest hiend ...

Zapominają tylko wspomnieć , że kable kupili w Castoramie albo Chinach po 2 dolary za metr...:(((

Pozaplatali , owinęli dobrze , żeby nikt nie wiedział co siedzi w środku i wywali cenę ...

Dobre krigenizowane wtyki z miedzi UP-OCC do tego kabel z podwójnym miedzianym ekranem w oplocie bawełnianym z miedzi monokrystalicznej 7N i masz super IC za tysiaka .

Można nawet taniej , ale ja poszedłem na całość ..

Teraz w przygotowaniu topowa sieciówka , ma zagrać lepiej niż AZ Absolute i na poziomie Demiurga Verictum ...

Tylko cena będzie inna , hi, hi...

Teraz w przygotowaniu topowa sieciówka , ma zagrać lepiej niż AZ Absolute i na poziomie Demiurga Verictum ...

Sieciówka również na bazie Neotecha? Jestem bardzo ciekawy rezultatów, mam nadzieje, że opiszesz swoje doświadczenia na forum przed założeniem dedykowanej kablom działalności gospodarczej ;))

Pozdrawia, Tomek.

Używam lutownicy marki" lutownica" i lutuję w temperaturze pokojowej ok. 20 stopni ;)) tak jest najprzyjemniej .

Na mrozie nie próbowałem , bo wtyki kupiłem już " Cryo" i pewnie ręce grabieją w zimnie ...

A poważnie , nie mam pojęcia co mam Tobie napisać , lutuję normalnie jak każdy elektronik ;))

To tylko Ci co sprzedają kable po 30 tys...mówią o momencie skręcenia śrubek , nasączeniu jadem żmiji oraz , że dokładna temp. lutowania to 234,567 stopnia , bo wtedy jest hiend ...

Zapominają tylko wspomnieć , że kable kupili w Castoramie albo Chinach po 2 dolary za metr...:(((

Pozaplatali , owinęli dobrze , żeby nikt nie wiedział co siedzi w środku i wywali cenę ...

Dobre krigenizowane wtyki z miedzi UP-OCC do tego kabel z podwójnym miedzianym ekranem w oplocie bawełnianym z miedzi monokrystalicznej 7N i masz super IC za tysiaka .

Można nawet taniej , ale ja poszedłem na całość ..

Nie wiem jak lutuje "każdy, Nie wiem tez nic o jadzie żmij prócz tego ze niektóre działają tylko raz. Potem juz na nic człowiek nie ma ochoty ; )

Można wykonać bezołowiowe luty które są schludne i lśnią jak lustro. Za to wiem ze nie wykona się prawidłowo lutowania bezołowiowego klasyczna zwarciówką. Mozna to osiągnąć trzymając się wytycznych temp określanych przez producentów lutowia.

Stopy i składy tez uległy zmianom. To juz nie są te pierwsze bezołowiówki co dawniej które ulegały degradacji.

Pytam z ciekawości odnośnie lutowania bezołowiowego

Niektóre z cyn mają określony zakres temperatur nie dla hajndwerków" a dla poprawnego wykonania spoiwa. Czyli nie glutu" jak to ładnie ująłeś gdzies tam wcześniej.

Co do kabli.. Oj zdziwił byś się co można znaleźć w głośnikowcach za grubą kasę, łącznie z niedbale wykonaną parcianą izolacją..Castorama przy tym to już wyższa półka.

Edytowane przez Фома
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Sieciówka również na bazie Neotecha? Jestem bardzo ciekawy rezultatów, mam nadzieje, że opiszesz swoje doświadczenia na forum przed założeniem dedykowanej kablom działalności gospodarczej ;))

Pozdrawia, Tomek.

Oczywiście , że Neotech ..przecież Acoustic Zen jest cały na Neotechu .

Broń Boże , nigdy nie zostanę branżystą audio , mam inne źródło dochodu ;))

Równieź pozdrawiam:)))

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Dziwne ....

Wydawało mi się, że to rozmowa była o odsłuchach/testach, a nie o kupnie.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nie wiem jak lutuje "każdy, Nie wiem tez nic o jadzie żmij prócz tego ze niektóre działają tylko raz. Potem juz na nic człowiek nie ma ochoty ; )

Można wykonać bezołowiowe luty które są schludne i lśnią jak lustro. Za to wiem ze nie wykona się prawidłowo lutowania bezołowiowego klasyczna zwarciówką. Mozna to osiągnąć trzymając się wytycznych temp określanych przez producentów lutowia.

Stopy i składy tez uległy zmianom. To juz nie są te pierwsze bezołowiówki co dawniej które ulegały degradacji.

Pytam z ciekawości odnośnie lutowania bezołowiowego

Niektóre z cyn mają określony zakres temperatur nie dla hajndwerków" a dla poprawnego wykonania spoiwa. Czyli nie glutu" jak to ładnie ująłeś gdzies tam wcześniej. Być może z tego wynikają twoje uprzedzenia do bezołowiowego lutowia

Co do kabli.. Oj zdziwił byś się co można znaleźć w głośnikowcach za grubą kasę, łącznie z parcianą izolacja..Castorama przy tym to już wyższa półka.

:)))

Ja lutuję normalną zwykłą cyną , juź opisałem dlaczego stosuje się dodatki do cyny ..żeby się nie utleniała , bez różnicy czy to ołów ,bizmut ..czy inne dziadostwo .

Srebro w cynie stosuje się w urządzeniach medycznych( nie wolno używać metali ciężkich) ,

ale nie da się " samemu " lutować taką cyną jak nie dysponuje się specjalnym palnikiem z wysoką temperaturą .

Lut ma przewodzić i być trwały , a nie lśnić ;))

Z tymi komponentami do głośników masz całkowitą rację ...ostatnio widziałem zwrotnicę w topowych Sonusach , masakra ..

Dziwne ....

Wydawało mi się, że to rozmowa była o odsłuchach/testach, a nie o kupnie.

Aaaaa, to inna sprawa;))

Oczywiście nie widzę problemu ;))

Edytowane przez Diogenes

:)))

Ja lutuję normalną zwykłą cyną , juź opisałem dlaczego stosuje się dodatki do cyny ..żeby się nie utleniała , bez różnicy czy to ołów ,bizmut ..czy inne dziadostwo .

Srebro w cenie stosuje się w urządzeniach medycznych( nie wolno używać metali ciężkich) ,

ale nie da się " samemu " lutować taką cyną jak nie dysponuje się specjalnym palnikiem z wysoką temperaturą .

Lut ma przewodzić i być trwały , a nie lśnić ;))

Z tymi komponentami do głośników masz całkowitą rację ...ostatnio widziałem zwrotnicę w topowych Sonusach , masakra ..

Oczywiście ma przewodzić i być trwały ;

Oczywiście ma przewodzić i być trwały" ; - wbiło sie jakoś niechcący w cytat..

nie da się " samemu " lutować taką cyną jak nie dysponuje się specjalnym palnikiem z wysoką temperaturą .

tu bym polemizował ale ok ; ) są dwa sposoby na prawidłowe wykonanie takiego spoiwa jeden z nich z pomocą stacji na gorące powietrze.

Edytowane przez Фома

Witam

Jak jesteśmy przy lutowaniu, to przy słabej wprawie i kiepskim sprzęcie gdy się lutuje "srebrzanką", to bardzo długo i mocno przegrzewa się miejsce "kriogenizowane" i to słychać, dlatego wg. mnie jeśli ktoś nie ma dobrej stacji i solidnej wprawy, to powinien dać to zrobić komuś z porządnym oprzyrządowaniem a nie lutownicą marki lutownica bez regulacji temp. itd.

Zwykła "ołowiówką" idzie dużo szybciej i prościej z mniejszą stratą na stykach, które się mniej degradują bo krócej są podawane nagrzewaniu. Z tych powodów najlepsze połączenia w audio robi się skręcane a nie lutowane.

Pozdrawiam

Pygar

Każde połączenie to potencjalny problem, nieważne czy lutowane czy skręcane, najgorsze są jednak wsuwki, najlepiej unikać ich jak ognia no ale jakie to by się larum podniosło gdyby tak z jakiejś topowej końcówki mocy wychodził sobie z obudowy na stałe zamontowany kabel sieciowy, wyobrażacie to sobie?

Są wsuwki i wsuwki.

Prywatnie używam Furutecha z czystej miedzi pozłacane i rodowane.

Nie ma się czego przyczepić, co innego jak się używa takich "paprochów" z "czegoś tam" jak do głośników w car-audio, po kilka groszy za sztukę, szybko śniedzieją i później są trudne do rozłączenia.

Pozdrawiam

Pygar

• Pokaż nowe odpowiedzi