Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki sly. Jak są jeszcze bardziej problemowe jak Mi tOracle zIII to podziękuję. Mity są niewygodne i sztywne a jak ma byc jescze sztywniej i cieżej to pas.

hehe...raczysz żartować!! MIT Oracle ZIII to średnio sztywny i średnio gruby kabel.

Ale przy Dominusie czy Canorusie to cieniutki, elastyczny sznurek o wadze piórka.

Wyobraź sobie że Canorus 2m AC waży ok 7kg!!

Równie sztywny jest też Argento FMR ale znacznie lżejszy.Też dramat w ułożeniu.

Ale Corvus PAD jest taki jak Oracle ZIII.

• 2 tygodnie później...

Co prawda to nie kabel ale coś w rodzaju kondycjonera ale zapytam tutaj czy ktoś miał styczność z urządzeniem Enerr ACPOINT?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W ostatnim numerze miesięcznika AV jest tak entuzjastyczna recenzja tego ustrojstwa, że to aż podejrzane. Podobno grało toto na Audio Show, może więc ktoś wypożyczył ? Cena już prawie high-endowa - 6900 PLN

Ukryta Zawartość

Nie miałem tego u siebie ale wiem z pewnego źródła że to ponoć świetne urządzenie które wykosiło

droższą konkurencję.

Nie brałem już tego do siebie bo temat zasilania mam w zasadzie zakończony.

Ale pewnie warto by spróbować.

fajnie że ktoś wraca do elektrycznych połączeń zwanych kiedyś zaciskowymi :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie miałem tego u siebie ale wiem z pewnego źródła że to ponoć świetne urządzenie które wykosiło

droższą konkurencję.

Dzięki za informację. Z ciekawości wypożyczyłem ten kondycjoner. Posłucham w weekend.

droższą konkurencję.

Długo nie musiałem słuchać. Bardzo wyraźne zmiany zaszły w moim systemie po podłączeniu Enerr ACPOINT...Znów potwierdziła się zasada że najlepszy kondycjoner to taki któego nie ma;-)...może mam za dobry prąd w mieszkaniu albo system jest po prostu zbyt neutralny...Enerr ACPOINT zafundował u mnie zbyt dużą dawkę energii, co spowodowało spłaszczenie dźwięku, jego trójwymiarowość bardzo się zmniejszyła a brzmienie stało się za nudne, wszystko jakby wyprasował...dodając za dużo basu. Cały urok SF Auditor M i ich wybitnej średnicy gdzieś się rozpłynął...wrażenie było takie jakbym słuchał innych kolumn, wysokiej klasy ale bez tego czegoś ekstra co powoduje że Auditor M ma swoją klasę. Teraz więc Enerr do pudełka i do zwrotu. Koniec kombinowania. System mam zamknięty. Teraz już tylko kupować nowe płyty pozostało...

Długo nie musiałem słuchać. Bardzo wyraźne zmiany zaszły w moim systemie po podłączeniu Enerr ACPOINT...Znów potwierdziła się zasada że najlepszy kondycjoner to taki któego nie ma;-)...może mam za dobry prąd w mieszkaniu albo system jest po prostu zbyt neutralny...Enerr ACPOINT zafundował u mnie zbyt dużą dawkę energii, co spowodowało spłaszczenie dźwięku, jego trójwymiarowość bardzo się zmniejszyła a brzmienie stało się za nudne, wszystko jakby wyprasował...dodając za dużo basu. Cały urok SF Auditor M i ich wybitnej średnicy gdzieś się rozpłynął...wrażenie było takie jakbym słuchał innych kolumn, wysokiej klasy ale bez tego czegoś ekstra co powoduje że Auditor M ma swoją klasę. Teraz więc Enerr do pudełka i do zwrotu. Koniec kombinowania. System mam zamknięty. Teraz już tylko kupować nowe płyty pozostało...

napisz tylko skad sa zdjecia Sonus Faber z wstega,czy takie produkuja bprzyklad Guarneri Memento!moze wiesz cos na ten temat?

reakcja tym bardziej zagadkowa im wierszy "pierdolnik" za audiofilską szafką.

Wiem ze wszyscy wiedzą ale jak by ktoś przeoczył to prócz wielu innych kwestii ważna jest taka aby kable nie stykały, nie splatały się ze sobą zarówno te sieciowe jak i pozostałe włączając w to również konfiguracje wzajemne rożnych przewodów.

Wszystko jest możliwe.

Co system to inna reakcja.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Słuchał ktoś Purist Audio Design model Aqueous, Proteus, Dominus bądź Canorus?

Wykonanie wydaje sie byc na wysokim poziomie. Co to za wtyki?

Te wtyki to chyba Oyiade ... chyba nawet oryginalne (na allegro są takie po 50zł ;)

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

<br />Te wtyki to chyba Oyiade ... chyba nawet oryginalne (na allegro są takie po 50zł ;)<br />

Zgadza sie, to wtyki Oyaide P079/C079 ( trzecie od gory po F1/M1 i P004/C004), w Eter Audio sa po ok 500 pln sztuka detal. Takie same stosuje Lessloss w swoich obu kablach tj zarowno Original jak i Signature.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Acrolink niedawno wprowadził nowe modele sieciówek, 7n-pc7500. Co ciekawe, nie jest to zmiana kosmetyczna, jak to miało miejsce przy przejściu z 7100 na 7300. Nowy model bazuje na przewodniku wykonanym w innym procesie. Ponoć poprawa w dźwięku jest znaczna. O 9500 jeszcze nic nie wiadomo...

To prawda. Ale jeszcze chyba w Polsce nie ma żadnego 7500. A 9500 ma być ale kiedy to nie wiadomo.

Jestem ciekaw jak zagra 7500 choć znając ceny Acrolinków ciekawość nieco słabnie.

Acrolink niedawno wprowadził nowe modele sieciówek, 7n-pc7500. Co ciekawe, nie jest to zmiana kosmetyczna, jak to miało miejsce przy przejściu z 7100 na 7300. Nowy model bazuje na przewodniku wykonanym w innym procesie. Ponoć poprawa w dźwięku jest znaczna. O 9500 jeszcze nic nie wiadomo...

Widzialem , ze Eric ze Singapuru , ktory prowadzi ciekawego bloga hi-fi ma juz w zestawie Acro 7500

Ukryta Zawartość

. Ciekaw jestem ceny, Marcin moze ja znasz?

Znalazlem tez zdjecie tego nowego 7500

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

No właśnie rozmawiałem na ten temat z Ericiem via email :) Myślę, że się nie obrazi, jak to wkleję:

Hi Marcin,

It's very nice hearing from you.

The local dealer here in Singapore happened to have the PC-7100 on hand which he received as a trade-in. He was very confident of the PC-7500 and invited me to make comparisons between the two.

The difference was quite shocking. The 7100 sounds flat and 2-D in comparison. The main improvement of the 7500 is a sense of space, and depth. There is also more projection to the music, with all the instruments and voice sounding firm and clearly in focus. The 7100 already sounded very good in my setup, so I was quite skeptical that there would be significant differences.

However, the 7500 takes a while to run in. My new 7500 sounded very good, but was slow rythmically. This improved after about a 100 hours.

My own experience with Acrolink cables is that because there is equal emphasis on the transient strike, and decay, they can make a system sound slow, especially if you use too many of their cords in a system.

Regards

Eric

Ceny jeszcze nie znam.

a ja sobie własnie słucham sieciowego Coherence III Fadela - niesamowity kabel

wypięcie go z systemu wiąże sie z głęboka traumą :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

My own experience with Acrolink cables is that because there is equal emphasis on the transient strike, and decay, they can make a system sound slow, especially if you use too many of their cords in a system.

No wlasnie zamienilem Acro 6100 na 7300 do serwera (Aurender) i wszystkiego mi bylo za duzo - basu za duzo, muzykalnosci za duzo , ataku za duzo. W dodatku wtyki Oyaide , ktore ostatnio zalozylem do Transparenta jeszcze poglebily bas i go uwypuklily, jest tez wiecej detali i scena jest glebsza . Zdecydowalem nie brac 7300 i zostac przy 6100 do serwera, bo wlasnie mi bylo wszystkiego za duzo. Musze sprobowac srebrnego kabla od Argentum zamiast Transparenta , zeby sprawdzic, czy sie ta ekspansywnosc dzwieku zmniejszy. Moze trza by tu Siltecha albo Fadela.

a ja sobie własnie słucham sieciowego Coherence III Fadela - niesamowity kabel

wypięcie go z systemu wiąże sie z głęboka traumą :)

Mam dobre zdanie o Jean Fadel, mily gosc. Czy ten Coherence jest srebrny?

Konto w trakcie usuwania

No wlasnie zamienilem Acro 6100 na 7300 do serwera (Aurender) i wszystkiego mi bylo za duzo - basu za duzo, muzykalnosci za duzo , ataku za duzo. W dodatku wtyki Oyaide , ktore ostatnio zalozylem do Transparenta jeszcze poglebily bas i go uwypuklily, jest tez wiecej detali i scena jest glebsza . Zdecydowalem nie brac 7300 i zostac przy 6100 do serwera, bo wlasnie mi bylo wszystkiego za duzo. Musze sprobowac srebrnego kabla od Argentum zamiast Transparenta , zeby sprawdzic, czy sie ta ekspansywnosc dzwieku zmniejszy. Moze trza by tu Siltecha albo Fadela.

Mam dobre zdanie o Jean Fadel, mily gosc. Czy ten Coherence jest srebrny?

srebro/miedź

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Pytam bo chyba dobre. Nie ma ich w ogóle na rynku wtórnym a sprzedali kilkaset setów.

Mam Original , napdza Pioneera SC LX 82 w drugim zestawie, z sukcesem.

Chyba wezma Signature jak przyjdzie BADA, mozna oddac w ciagu miesiaca od zakupu bez kosztow za wyjatkiem przesylki na Litwe.

Maja b. liczny i pochlebny feedback.

Konto w trakcie usuwania

Marsio, rzeczywiście trudno jest znależć lepsze sieciówki w podobnej cenie.Korci mnie aby zamówić Signature kilka kompletów

za 2-3 miesiące.Znajomy z Holandii też gra na LessLossie ale znalazł konkurencyjną miejscową firmę która produkuje sieciówki

na podobnym poziomie dzwiękowym w niższej cenie . Zobaczymy czy rzeczywiście tak jest.

Arek 67 spokojnie możesz zaryzykować zakup 1-2 szt Original - będziesz zadowolony.[ Nie jestem z W-wy ]

Sly, myślę że gdybyś wypróbował LessLoss Signature z końcówkami Oyaide 079 to cmoknął byś na pożegnanie Acrolinkom

i innym 3-4 krotnie droższym które masz wpięte do systemu.Spróbuj a otworzysz buzię ze zdziwienia jak dobry jest LL pc.

Musze sprobowac srebrnego kabla od Argentum zamiast Transparenta , zeby sprawdzic, czy sie ta ekspansywnosc dzwieku zmniejszy. Moze trza by tu Siltecha albo Fadela.

No wlasnie wpialem wczoraj Argentum Nokaut zamiast Transparenta i nareszcie wszystko sie uporzadkowalo - bas jest nadal niski, ale bardziej zwarty i dzwieczny. Wysokie barwne, jedynie scena moze nieco stracila na glebokosci.

Ale to jest kabel kilka razy tanszy od Transparenta, w dodatku mam jego pierwsza wersje, a obecnie wyglada tak ( wtyki Oyaide P079/C079 z pierscieniami przeciw wibracjom)

Ukryta Zawartość

Wezme te nowa wersje na odsluch, bo cena jest bardzo konkurencyjna.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

rzeczywiście trudno jest znależć lepsze sieciówki w podobnej cenie

...a czy mogę prosić o jakiś bliższy opis charakteru tego kabla.

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad wersją signature do wzmacniacza.

pozdr.

joa.

A jaka jest cena tego Argentum? Poza tym, że te Oyaide to chińskie kopie a nie oryginały.

Jestes pewny , ze to chinskie podrobki? BTW dzieki za zwrocenie uwagi, musza o to zapytac producenta .Jesli faktycznie , to troche rozczarowujace . Mnie tez zastanowilo, ze wlozyl te pierscienie na wtyki, ktore normalnie nie daja takiej mozliwosci. Cena 1 m kabla to ok 2,5 k pln , doplaty za kazde 10 cm chyba. Dzisiaj mam dostac cennik. Mysle , ze na zyczenie Pan Ryszard zalozy oryginaly.

Konto w trakcie usuwania

>Magnepan

Dzięki za info. Mam już propozycję spróbowania LessLossa od jednego kolegi z W-wy.

>Marslo

Shuko na 100% to chińszczyzna. Porównaj z kablem LessLossa z recenzji Frantza. Poważny producent nie powinien robić takich numerów.

• Pokaż nowe odpowiedzi