Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem 2 regeneratory

1. PSAudio Power Plant Premier (własny): w istotnym stopniu podwyższał brzmienie, ładna góra, kusy bas- u mnie było to dokuczliwe, kompresji dynamiki nie zauważyłem, na TV obraz lepszy. Niezłe urządzenie ino się spaliło- jak piszą, to wada wrodzona tych urządzeń i dalej nie są produkowane.

2. PurePower 2000 (wypożyczony): nie stwierdziłem jakiegoś zdecydowanego wpływu na dźwięk, osobliwie na dynamikę. Może troszeczkę wyżej, ale nie aż tak jak PPP, mimo, że zasada działania urządzeń jest podobna. KKabli sieciowych nie sprawdzałem, zaś kabel sieciowy zasilający samo urządzenie jest na szczęście niekompatybilny z naszymi normalnymi kabelkami. Ma też wyjścia wysokoprądowe na tym obrazku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest to standard US, ale można fabrycznie zamontować wtyki zgodne z EU.

Cena? W sumie za listwę i jej kabel spokojnie możemy zapłacić więcej.

Ja osobiście pomyślę o tym urządzeniu jeśli znajdę się w mniej stabilnych warunkach sieciowych. Jedna niewątpliwa zaleta: po ustawieniu na 220V (nie 230)- dźwięk z lampek wyraźnie lepszy. Rzecz z pewnością do wypróbowania

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Czy ktoś może porównywał Enerr Magic Gate Hybrid z wersją starszą (nie hybrid)?

Obecnie używam Holograph Hybrid, który w bezpośrednim teście był ciut lepszy od starszego, więc zastanawiam się czy różnica w przypadku Magic Gate również występuje i w jakich aspektach.

Mój wzmacniacz jest bardzo czuły na kable sieciowe, podłączane do listwy i bezpośrednio.

Czy ktoś może porównywał Enerr Magic Gate Hybrid z wersją starszą (nie hybrid)?

Obecnie używam Holograph Hybrid, który w bezpośrednim teście był ciut lepszy od starszego, więc zastanawiam się czy różnica w przypadku Magic Gate również występuje i w jakich aspektach.

Mój wzmacniacz jest bardzo czuły na kable sieciowe, podłączane do listwy i bezpośrednio.

Spytaj Sly30 , on sprzedaje swój egzemplarz; choć - z tego co pisał - ponoć nie porównywał z holographem.

Ja z kolei "zakończyłem przygodę" z enerrem właśnie na modelu holograph (hybrid)

Mam kilka sztuk w systemach, 2.5 metrowe i 1.5 metrowe i te mam wolne. To kabel zbliżony barwą do Anacondy ale z lepszym basem. Starszej wersji nie znam.

Mam kilka sztuk w systemach, 2.5 metrowe i 1.5 metrowe i te mam wolne. To kabel zbliżony barwą do Anacondy ale z lepszym basem. Starszej wersji nie znam.

Co znaczy "lepszy bas" - bardziej kontrolowany, czy pełniejszy?

Enerr ma bas lepiej kontrolowany, głębszy, szybszy, selektywny i bardziej rozdzielczy. Kable Shunyaty mają pozornie przyjemny bas, który jest rozmyty i kluchowaty. Z czasem zauważa się, że jest to monotonne i zaczyna przeszkadzać. Oczywiście czym nowsza i wyższa Shunyata tym przypadłość ta jest mniejsza ale nadal jest nawet w topowych modelach.

polecam malo znany po tej stronie oceanu audience powerchord

ja mam wersje E.

zalozylem do niego rodowane furutechy bo na 046 oyaide gral troche mulisto.

mam go wpietego do listwy i jest to najfajniejszy kabel jaki dane bylo mi goscic. bez ekranow.

mam ochote na jego starszego braciszka audience au24 lub au24SE...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A jakie macie doswiadczenia i opinie na temat topowych Furutechow ?

Dobre druty za w miarę rozsądne pieniądze. Ale nie stanowią punktu odniesienia w segmencie hi-end. Taka powiedzmy średnia półka. Lepsze niż wysokie modele Oyaide ale gorsze niż choćby Acrolinki. W dużym uproszczeniu oczywiście;-)

mialem u siebie przez cale dwa tyg furutechy alpha 3 z rodowanymi i zloconymi wtykami fi25,fi28

wlasciciel dokonal lekkiego upgreadu - dolozyl dwa ekrany.

jeden z aluminium a drugi z plecionki miedzianej. pomiedzy i na wierzch izolacja pcv. w drugim egzemplarzu to samo tylko w odmiennej kolejnosci. najpierw miedz potem alu.

efekt byl co najmniej dobry. nie mialem okazji sluchac ich bez ekranow ale koledzy ktorzy cwicza te kable od jakiegos czasu mowia ze z wyzej opisanymi ekranami te kable graja na innym poziomie.

mnie sie podobalo.

cenowo to wychodzi srednio. wtyczki drogie a i sam kabel do tanich nie nalezy. koszta ekranow tez jakies sa. czy warto? nie wiem ale graly bardzo dobrze. duzo lepiej od tunami gpx. od innego furutecha 762 z reszta tez. i to duzo lepiej

Edytowane przez mateuszek
  • 2 miesiące później...

nie stanowią punktu odniesienia w segmencie hi-end

gorsze niż choćby Acrolink

To się może zmienić z wejściem tego modelu :)

Jeszcze nie słuchałem,ale chyba zapiszę się w kolejkę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Stefku, napisz jak już przesłuchasz czy warto też się zapisywać;-) Z tego co widzę Furutech również uległ pokusie wzięcia udziału w wyścigu cenowym... Przy czym jest i tak tańszy niż 2m odpowiednik z logiem Acrolinka. O całe 10 tys. zł;-)

Dam znać :)

Mam już wieści z wiarygodnego źródła,że ten Furutech jest naprawdę znakomity.

Ale najbardziej jestem ciekaw najdroższego Harmonixa,chciałbym go chociaż "na chwilę" wpiąć,jest nikła szansa,

kosmiczne pieniądze,co może za taką cenę zaprezentować?

Stefek, kto jak kto, ale Ty chyba nie bierzesz na poważnie tego Harmonixa. Już po samej cenie widać, że jest to jakiś taki wybryk.

Jak wypadnie? Pewnie ciut lepiej niż kolejny w ofercie Harmonix. Będzie zagwozdka jak te "ciut" wycenić w pieniądzach.

Szczerze ja już się z drogich kabli dawno wyleczyłem i nie mam poczucia, że system coś na tym stracił.

Na poważnie w sensie kupna?

Cena zaporowa,ale jak będzie okazja posłuchać,to dlaczego nie sprawdzić w firmowym systemie,

gdyby to była mowa o innej firmie,to raczej bym się nie zainteresował.

To jedyna rzecz z Harmonixa,której nie miałem w ręku :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Szczerze ja już się z drogich kabli dawno wyleczyłem

Ja chyba już też... Zrezygnowałem z pomysłu zakupu Acrolinka 7N-PC9500 na źródło i gram tam na Epiphany X.3;-) Za mniej więcej 1/10 ceny Acrolinka analizując rynek s/h.

Cena zaporowa

A ile ten nowy Harmonix ma kosztować, bo się nie doszukałem takiej informacji ani w wątku ani na stronie dystrybutora?

1.5metra 8500 tysiąca...

Euro :)

To nie jest jakaś super nowość,jest dostępny od dawna,ale nie było okazji zakosztować,jak do tej pory.

Ja tu cienki bolek... dopiero dojrzewam do srogich i dobrych kabli, choć co nieco mam i coś tam słuchałem, ale cena 8500 ojro to jakaś paranoja chyba jest, niestety; na pewno;-)

Ale z drugiej strony, od niedawna wspomaga mój systemik:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) także nano technologia tyle, że nieprzyzwoicie tania.

Ukryta Zawartość

1.5metra 8500 tysiąca...

Euro :)

To nie jest jakaś super nowość,jest dostępny od dawna,ale nie było okazji zakosztować,jak do tej pory.

Japończycy w proponowaniu kosmicznych cen za ich ( pseudo) produkty są bezkonkurencyjni i niejeden już się na to dał nabrać.Oszołomów nie brakuje.

Japończycy w proponowaniu kosmicznych cen

Oj myślę,że w tym są lepsze nacje od Japończyków.

niejeden już się na to dał nabrać

Na tym forum sami tacy,co to nabrać się dali,i nie tylko Japończykom.

Edytowane przez stefek

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Japończycy w proponowaniu kosmicznych cen za ich ( pseudo) produkty są bezkonkurencyjni

Jak chodzi o kable to mają silną konkurencję w postaci amerykańskiego Transparenta oraz holenderskiego Siltecha;-) W kwestii elektroniki to faktycznie mistrzem odjazdu jest Kondo San;-)

A czy te kable nie powinny mieć czegoś takiego do kompletu w ścianie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi