Skocz do zawartości
IGNORED

Devialet - pierwsze odsłuchy

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wiedziałem, że to nie poważny człowiek,.... piszący brednie.

czlowiek ktory tam "uslyszal" preamp w klasie A :)

wyjasnilam, klasa A jest tylko w koncowce. konstruktorzy tego wzmacniacza mieli problem z filtrem dolnoprzepustowym dla cyfrowej koncowki dla malych sygnalow. chodzilo o nieliniowosc filtra na samym wyjsciu wzmacniacza cyfrowego zwiazana z histereza szeregowego dlawika. ostatecznie dolozyli przetwornik C/A i wzmacniacz w czystej klasie A dzialajacy do okolo 9W mocy wyjsciowej. wszystko powyzej bierze na siebie wzmacniacz w klasie D.

Czyli z nas wszystkich jaja sobie robi?....

Ja wiedziałem, że to nie poważny człowiek,.... piszący brednie.

AZUS

Dzieki za ocenę mojej osoby,ale widziałem fotke Twojego pokoju ze sprzetem i bardzo Cie polubiłem.

panowie! fajnie by bylo gdybyscie pisali na temat.

ja sie troche boje tu pisac, bo juz pare razy kasowano mi posty. dzisiejsza moja historie z firma Devialet zamiescilam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . moj dziadek mawial, ze jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o kase.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

panowie! fajnie by bylo gdybyscie pisali na temat.

ja sie troche boje tu pisac, bo juz pare razy kasowano mi posty. dzisiejsza moja historie z firma Devialet zamiescilam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . moj dziadek mawial, ze jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o kase.

zapewne to przejęzyczenie ale dla ścisłości:kable Synergistic Research nie mają aktywnego uziemienia,ale aktywne ekranowanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

AZUS

Dzieki za ocenę mojej osoby,ale widziałem fotke Twojego pokoju ze sprzetem i bardzo Cie polubiłem.

Bardzo Przepraszam,...ale to nie mój pokój tylko panerai,..

mój jest tutaj,...jeszcze raz Przepraszam,....

001guku.jpg

@triode

tak, przejezyczenie, ale bzdura jednakowa. jeszcze sciany trzeba aktywnie zaekranowac i przewody na slupach do do elektrowni. ostatnie 2 metry nie pomoga.

Akurat ty w tym miejscu piszesz bzdury.

Aktywne ekranowanie przewodów Synergistic Research dotyczy nie tylko kabli AC ale też głośnikowych, cyfrowych i interkonektów.

Każda firma stosuje jakiś rodzaj ekranowania.Akurat ci robią to w sposób aktywny i jest to bardzo skuteczne.

Wrzucasz wszystko do jednego worka w imię krytyki audiovoodoo nie mając z tym w ogóle do czynienia.

Po co tobie Diavalet?Przecież to cyfrowy wzmacniacz a każdy cyfrowy gra tak samo i można kupić już za kilka tysięcy.

To po co tobie taki drogi? Bo ładnie połyskuje. błyszczy się czy dlatego ze ma fajnego pilota?

Jak coś się nam podoba mimo że jest przedrożone kilka razy to nie jest audiovoodoo ale jak jest coś o czym słyszeliśmy

i nie rozumiemy tego bo nawet nie mieliśmy w ręku to już kwalifikuje się do audiovoodoo?

To co jest w Diavalecie ma wartość ułamka jego obudowy ale jest fajny co?

@sty30

przeciez ja pisze tylko o siecowce w odpowiedzi na to, co napisal Pacula o tym wzmacniaczu. gdzie ta bzdura? bardzo Cie prosze odpowiedz na temat.

nie chce tu smiecic zeby oceniac ekranowanie aktywne innych kabli.

Przyznam się szczerze, że nie bardzo rozumiem co tak bardzo urzekło WP w tym wzmacniaczu. Mnie on nie przekonał.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przyznam się szczerze, że nie bardzo rozumiem co tak bardzo urzekło WP w tym wzmacniaczu. Mnie on nie przekonał.

mozesz rozwinac? w koncu za 10K Euro mamy wszystkie klocki w jednym pudelku z bardzo zadawalajacym (moim zdaniem) dzwiekiem.

Pytanie co dla kogo jest zadowalające. Moim zdaniem można lepiej za te same pieniądze.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pytanie co dla kogo jest zadowalające. Moim zdaniem można lepiej za te same pieniądze.

Można, ale Devialet jest raczej dla gadżeciarzy, którzy lubią dobry dźwięk (bo nie ma co ukrywać, jest dobry) i nie chce im się bawić w ciężkie 40kilogramowe klocki, plątanine kabli itd., a przy okazji mają coś bardzo ładnego, nowoczesnego i modnego w salonie. Dorzuci do tego jeszcze dizajnerskie kolumny i ma wypasione stereo ;)

A z drugiej myślę, że tak jak pliki, tak i urządzenia w stylu Devialeta są przyszłością. Rok, może dwa i będą Devialety za 500kzł, ważące 20kg, mocą 1000W, mające wyśmienity dźwięk. O! tak właśnie prorokuję :)

Ja tego nie neguję. Dla mnie to po prostu taki lepszy B&O.

Też uważam że to ładny sprzęt pasujący do wielu designerskich wnętrz.

Natomiast nie sądzę by cyfrowe wzmacniacze były przyszłością.

Mówiono tak 10 lat temu podczas wielu prezentacji TacT-a, potem Lyngdorfa i jest

pewne grono wielbicieli takich wzmocnień ale nie znalazły masowego zbytu i nie rozwinęły się.

Nie wyparły ani tranzystora ani lampy a firma TacT dziś jest już bankrutem.

Lyngdorf ma się lepiej ale też nie zawojował rynku.

Wzmacniacze cyfrowe mają masowe zastosowanie np w subwooferach i tam dobrze się sprawują.

pisalam w innym watku tu powtorze. ten jeden klocek zalatwia mi wszystko miedzy plikiem a kolumnami. co do "designu", to najwieksza jego zaleta jest to, ze nie wydziela ciepla i mozna go gdzies schowac.

jeszcze lepiej by bylo miec dwa takie klocki po trzy kanaly (oddzielnie na dol, srednice i wysokie) wmontowane w kolumny.

Maya,

Mam Devialeta i powiem tak: to nie jest prawda, ze nie wydziela ciepla. W lato potrafi sie bardzo porzadnie zagrzac. Ciekawostka: wyswietlacz podaje trzy temperatury urzadzenia w trzech roznych miejscach.

Jak dla mnie nie ma nic lepszego za te pieniadze. Tak wiec gratuluje zbierania na Devialeta!

Nowa Wadia będzie kosztowała ok 30kzł ($8500), jest nie brzydsza, oferuje podobną funkcjonalność (wzmacniacz 2x350W, DAC) no i ma wyświetlacz który jest zwrócony w stronę słuchacza, a nie w sufit :)

WADIA.jpg

Wykończenie takie jak w Devialecie, czyli chrom jak na zdjęciu (tu się coś ciemnego odbija), mat aluminium, biały i czarny.

11513wadia.jpg

Mat alu:

177091d1358252057-spennende-intergrert-wadia-intuition-01-wadia.jpg

wadiai31-600x449.jpg

A Devialet to niby jaka klasa ?

Wyższa klasa majątkowa;-)

Nie ma co się przekonywać, że to dobre czy złe urządzenie. Błędem jest po prostu pisanie że to sprzęt audiofilski. Jego przeznaczenie do minimalistyczna komoda za 10 tyś EURO w apartamencie za milion Euro albo pionowe zawieszenie na jachcie za kilka milionów dolarów...Nabywcy takich urządzeń w 90% nie wiedzą co kupują bo to za nich załatwia projektant wnętrz. Do tej pory mieli tylko Bang & Olufsen albo BOSE. Devialet to szansa na dużo lepszy dźwięk od obu tych firm i na kompaktowy wygląd, który ma tu KLUCZOWE znaczenie.

Miałem okazję dwa razy na spokojnie posłuchać Devialeta w systemach wysokiej klasy i dla mnie jest to brzmienie kliniczne, z pierwszym planem i potęgą dynamiki, która ma oszołomić...natomiast dla mnie muzyka to emocje, barwy, niuanse, tzw. ,,body"...to samo co na żywo powoduje, że kochamy muzykę. Wydaje mi się, że czegoś podobnego szuka większość...

Co do wartości sprzętu to 50 tyś wydaje się być faktycznie przeszacowane ale wiadomo, że można kupić za 30 tyś w idealnym stanie i z gwarancją i przy takiej cenie jest to po prostu dobra propozycja...może można lepiej ale to oznacza zagracanie wnętrza i pamiętajmy o cenie dobrych kabli sygnałowych i sieciówek...a tu tylko jedna wystarczy;-)

Natomiast recenzja PANA WP to chyba jak wiele innych głównie...wybujałe emocje autora i radość dla dystrybutora...a jak to miło jest gdy sprzedawca jest zadowolony...

Mam Devialeta i powiem tak: to nie jest prawda, ze nie wydziela ciepla. W lato potrafi sie bardzo porzadnie zagrzac. Ciekawostka: wyswietlacz podaje trzy temperatury urzadzenia w trzech roznych miejscach.

Jak dla mnie nie ma nic lepszego za te pieniadze. Tak wiec gratuluje zbierania na Devialeta!

musi wydzielac cieplo, wiem, ale to nieporownywalnie malo z innymi wzmacniaczami (klasa A czy AB), o lampie nie wspomne. zrobili pilota na radio, wiec w szafce mozna go schowac. tylko kolumny jak schowac ? :(

A + D

pytanie kluczowe: czy Wadia ma dlawik na wyjsciu?

LOL.

Widzialem info na ich stronie, ze Devialet dostal pod koniec zeszlego roku 19 mln USD na dalszy rozwoj produktu. To są baardzo konkretne pieniadze dla tej dosc malej firmy, wiec mozna sie spodziewac chyba dosc szybkiego rozwoju ich produktu, ciekawe w ktorym kierunku pojdą ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.