Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

usłyszałem bardzo wyraźnie dwa razy w życiu; 1. sonus oliva po wpięciu do monobloków audiolaba - 'szczenka na podłodze', 2. vh air sine - 'szczenka na podłodze' po wpięciu w każdy element toru. dziękuję dobranoc

????

2. vh air sine - 'szczenka na podłodze' po wpięciu w każdy element toru. dziękuję dobranoc

Sieciówki jako interkonekty i głośnikowce? Avangarda w audio :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

nigdzie nie napisałem że słyszę różnicę pomiędzy 1.5 czy 2 m. nie robiłem takich prób. ale jeśli sieciówka ma mieć sens to na pewno długość ma znaczenie.. ale i tak jestem sceptyczny jeśli chodzi o wpływ "znaczący" jak juz gdzieś napisałem to ostateczny szlif systemu dla mnie a nie modyfikacja brzmienia...

Moje zdanie jest odmienne..bo furutech nie robi dobrych kabli.

gniazdka wtyki cinch i inne akcesoria ma swietne-kable natomiast mi nie pasują-zreszta nie jestem w tym stwierdzeniu odosobniony.

Za taka cena jaka kosztuja nowe kupujemy uzywki sprawdzone amerykańskie i jest na pewno przekaz bardziej realny...wiem bo sprawdzałem to.

Furutech, jak zresztą chyba każdy producent, robi zarówno dobre jak i mniej dobre kable, biorąc pod uwagę relację jakości do ceny. Zależy od modelu.

Furutech, jak zresztą chyba każdy producent, robi zarówno dobre jak i mniej dobre kable, biorąc pod uwagę relację jakości do ceny. Zależy od modelu.

Odkrywcze :D

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

usłyszałem bardzo wyraźnie dwa razy w życiu; 1. sonus oliva po wpięciu do monobloków audiolaba - 'szczenka na podłodze', 2. vh air sine - 'szczenka na podłodze' po wpięciu w każdy element toru. dziękuję dobranoc

Dekoracja jakie to były sieciówki Sonus Oliva, srebrne czy miedziane?

A co to jest ta "szczenka" ?

• 2 tygodnie później...

Nie wiem czy ten link się pojawił, ale polecam...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam wszystkich naiwniaków:)

Ukryta Zawartość

Ten link pojawił się już w kilku wątkach i nic z niego nie wynika bo podane tam przykłady to nie są poważne, high endowe kable audio a jedynie kabelki niby audifilskie którymi polskie firmy niby-audio próbują się odbić od rynkowego dna. I faktycznie stosują mniej lub bardziej naciągającą kilientów politykę.

Których wpływ na brzmienie jest taki sam jak kabli. tzn zerowy.

Są oczywiście naiwniacy, którzy kupuiją bajeczki o kriogenicznym traktowaniu, superstopach, hipermetalurgii, magicznym piasku,itp.

Badania laboratoryjne owszem sa przeprowadzane, ale w głowach marketingowców i innych naciągaczy.

Prąd elektryczny nie zna się na markach, jednak nie ma takiego przewodnika, który nie zakłócałby jego przepływu.

O wpływie na brzmienie można mówić jedynie za siebie...nie słyszałem, nie zmierzyłem, uwierzyłem tym, co nie słyszeli i nie zmierzyli

• 2 miesiące później...
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Zeby kable nie sialy zaklocen to kazda z zyl musi byc odizolowana od drugiej ekranem , a zatem tanie kable nie sa izolowane i nie graja :):) np Lapp kabel :(

muszę to po tobie poprawic ,bo mnie szlak trafi ,!!!!.
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

kabelek sieciowy przerobiłem gra super teraz nabral 5 -krotnego ekranowania i odrazu slychać jak dzwiek zrobił sie przejrzysty-polecam zrobić samemu ,niz dawać komuś kase za robotę i to spartoloną!!!!

kabelek sieciowy przerobiłem gra super teraz nabral 5 -krotnego ekranowania i odrazu slychać jak dzwiek zrobił sie przejrzysty-polecam zrobić samemu ,niz dawać komuś kase za robotę i to spartoloną!!!!

z czego ten ekran zrobiony? z folii do pieczenia? jesli tak to sprobuje wieczorem u siebie

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

kabel zasilajacy zostal poprawiony-czyli kazda zyla zostala ekranowana i potem zostaly odizolowane ,nastepnie poszedl nastepny ekran i znowu izolacja specjalnym przewodnikiem-dodatkowo dostal zyle ,ktora niw wchodzi do zasilania ,aby oczyscic smieci z sieci to wszystko zostalo wyprowadzone z toru zasilania [ ekranowania] a zyly utworzyly tzw, skretkę w postsci plecionki,no i po tym zabiegu ,zgoła odmieny kabel -polecam.

Poczytajcie sobie ten wątek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Zmieniali mi dziś na ulicy słupy na nowe okrągłe i kable nowe,jakaś skrętka kilku w izolacjach w jedną żyłe. Będą sie musiały te kable wygrzać. A przy głównym trafie też coś robili,to dopiero wpłynie na odsłuch.

(Boziu kiedy ja ukończe robić te sprzęty i bede mógł sie zająć takim drobiazgiem jak np wybór koloru plecionki do kabla)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.