Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Marslo,

Sądząc po Twoich wcześniejszych postach masz wybitny słuch.... Słyszysz kable LAN, podstawki pod kable itd..

Dlatego moja gorąca prośba o szerokie opisanie wrażeń z odsłuchu XA.

Słuchałem tego na ubiegłorocznym Audio Show i mi się bardzo podobało.

Prośba o wrażenia i porównanie tego z Crossem II, którego wcześniej miałeś u siebie.

Tak jak pisałem wcześniej moim zdaniem Cross III wcale nie jest dużo lepszy od II i dlatego chciałbym usłyszeć Twoje zdanie w kwestii XA vs Cross II.

Ja raczej będę się przesiadał z lampy na tranzystor i rozważam między innymi XA,

Z góry dziękuję

marslo, ale gdybyś posłuchał Reimyo 300B, zobaczył byś w którym miejscu jest Ayon-nic osobistego:)

Zapewne jest to możliwe . Jednak Cross wyjściowo to 10 k euro, a dostępne wzmaki Reimyo kosztują ponad 100 k pln.

W tej grupie cenowej tj ponad 100 k pln jest spora konkurencja , na razie nie planuje się tam zapuszczać:)

Marslo,

Sądząc po Twoich wcześniejszych postach masz wybitny słuch.... Słyszysz kable LAN, podstawki pod kable itd..

Dlatego moja gorąca prośba o szerokie opisanie wrażeń z odsłuchu XA.

Słuchałem tego na ubiegłorocznym Audio Show i mi się bardzo podobało.

Prośba o wrażenia i porównanie tego z Crossem II, którego wcześniej miałeś u siebie.

Tak jak pisałem wcześniej moim zdaniem Cross III wcale nie jest dużo lepszy od II i dlatego chciałbym usłyszeć Twoje zdanie w kwestii XA vs Cross II.

Ja raczej będę się przesiadał z lampy na tranzystor i rozważam między innymi XA,

Z góry dziękuję

Na priv.

Konto w trakcie usuwania

Moim zdaniem powinieneś posłuchać kilku konstrukcji na 300b. O pre bym sie na razie nie martwił - regulacje ma i Vivaldi, i twój AA.

Moduły basowe masz podłączone oddzielnie, po RCA/XLR czy tez zasilasz ze wzmacniacza mocy razem z resztą ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ja wlasnie slucham koncowki XA od Avantgarda sterowanej pre z Fontanny .

Wygrzewam Acro 2080 evo na xlr , XA jest w pelni zbalansowany i nie ma w ogole rca wiec moj pupil Acro 6300 lezy w szufladzie.

Zreszta pre w La Fontaine tez jest zbalansowany . Kable ic maja dopiero ok 20 h i zaczynaja sie otwierac.

Ja z kolei przyzwyczajam sie do dzwieku nowego zestawu .

Symptomatycznie, zawsze jak mam trany to zeby mi sie podobalo musze sluchac glosniej. Ciche sluchanie mojego Crossa bije XA z La Fontaine po porach. Co ciekawe, bardzo dobrze gra moj gramiak przez pre Fontanny, lepiej niz przez Crossa, moze tam bylo za duzo tej analogowsci.

Moduly basowe ida Textura bi wire ze wzmaka, kiedys probowalem z xlr i mi sie nie podobalo, dzwiek traci spojnosc. Tylko xlr to byly takie estradowe no name , bo potrzeba ok 2,5 m .

Tak w ogole, to ciekaw jestem opinii kolegow co do grania plikow - lepiej z oddzielnym pre , czy tez lepiej jak sie steruje koncowka z Dac'a? W koncu pre to znieksztalcenia, a pliki gramy , aby ich sie pozbyc , no nie ?:)

W kazdym razie zanim podejme decyzje , czy isc w kierunku XA poslucham jeszcze zestawu Trinity/De Forest , zeby potem nie zalowac, Juz sie z Utopia umowilem.

Cos czuje w kosciach , ze to moze byc to , co tygrysy lubia najbardziej .

XA/Fontanna ma cos w sobie( nawet duzo ma ), ale tesknie za barwa, szybkoscia i blaskiem Crossa.

XA przy dobrej lampie to jest walach przy pelnokrwistym angolu, jak chodzi o szybkosc transjentow:)

No moze troszke przesadzilem, ale tylko troszke:)

To chyba przez to , ze w tych prozniowych bankach elektrony zapi.....laja , ze szok :).

A w metalu , a szczegolnie w piachu ( krzemie) cisna sie , jak krety pod ziemia:)

Konto w trakcie usuwania

Marslo

Widzisz jest tak,zebyś mnie zapamietał,ze Piotrek ma zazwyczaj rację,a tu jednocześnie chciałbym Ci coś poradzić.

Kup sobie za crossfajera końcówke Reimyo na 300B-PAT-777-zagra to świetnie i tu się zgodzę z Elbem-chociaż o lampach po prostu mało wie.

Jesli chcesz to mogę Ci pożyczyć wzmacniacz 4 watowy na 2a3-też bedzie pieknie,i.............bardzo tanio-grałem na nim w zeszłą sobotę i AA

napędziły te 4 waty bez problemu........będziesz mocno zdziwiony jaka moca dysponują 4 waty............to jak chcesz sie pobawić?

Nie myśl tylko o mnie żle-juz tak mam nie oceniam ludzi-tylko granie i urzadzenia u nich))

Jesli chodzi o Reimyo to wiem co i jak i za ile i gdzie.

pozdr.

To Reimyo byłoby fajne , gdyby było produkowane. Jak lampa WE padnie , to koszty wymiany będą niebotyczne.

Tego 4 watowca chętnie sprobuje , tak żeby sprawdzić jakie masz preferencje dzwiekowe , zobaczymy , czy mamy takie same.

Podobaja mi się monosy Utopii - Trinity i pre De Forest. I mogą mi dopasować dokladnie do 16 ohmow AA , dla mnie to ciekawsza opcja , niż Reimyo. Musze ich posluchac i wyrobić sobie zdanie.

A to ze umiesz zestawić dobrze systemy, to ogolnie znana rzecz i nigdy tego nie kwestionowałem.

Ale napisz mi na priv jeśli możesz, ile wolaja za tego Reimyo.

Konto w trakcie usuwania

To Reimyo byłoby fajne , gdyby było produkowane. Jak lampa WE padnie , to koszty wymiany będą niebotyczne.

Tego 4 watowca chętnie sprobuje , tak żeby sprawdzić jakie masz preferencje dzwiekowe , zobaczymy , czy mamy takie same.

Podobaja mi się monosy Utopii - Trinity i pre De Forest. I mogą mi dopasować dokladnie do 16 ohmow AA , dla mnie to ciekawsza opcja , niż Reimyo. Musze ich posluchac i wyrobić sobie zdanie.

A to ze umiesz zestawić dobrze systemy, to ogolnie znana rzecz i nigdy tego nie kwestionowałem.

Komplet lamp do Reimyo,tych najlepszych to koszt ok. 10tys.zł,można kupić także wyśmienite za połowę tej kwoty.

Mogę się założyć,że straciłeś już dużo więcej kasy na wymianach kabli,nie mówiąc o urządzeniach,więc powiedzmy sobie szczerze co to za wydatek raz na ładnych parę lat :).

Choć oczywiście temat nie dostępny,bo PATa nie ma gdzie już kupić :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

A dlaczego Reimyo nie robi już tej lampowej końcówki? Skoro taka dobra to powinno im zależeć żeby dalej ją produkować.

Wstrzymana produkcja w fabryce WE w USA.

Kazuyo nie chciał jej robić.......bo w/g niego inne lampy 300 B są po prostu niedobre i nie ma alternatywy-.żadnej,więc zaprzestał składania PAT-777.

Pożycz sobie jakiś wzmacniacz na 2A3 od Szemisa. Wtedy będziesz wiedział czy to jest dobry kierunek.

Bardzo fajnie grające (i przystepne cenowo) SETy robi Yamamoto. Niestety nie są u nas dostępne (choć kilka osób w Polsce ma z prywatnego importu).

ja byłbym za tym, aby z SETa puścić tylko środek i górę, a basowce zasilać po RCA/XLR. Po co zasilać je sygnałem dodatkowo zniekształconym przez wzmacniacz mocy, jak można bezpośrednio z przedwzmacniacza ? Pytanie tylko czy AA ma oddzielne stopnie wyjściowe dla XLR i RCA - bo jak nie to może być kicha.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Stefek,

Tak, to Reimyo mogloby być swietne, ale nie ma gdzie kupic. Poza tym ceny lamp WE będą zapewne nieustannie rosly , bo dostepnosc będzie malała.

Dzwonilem, do P. Krzysztofa, nie ma nic na sprzedaż a ja nie jestem tak zdeterminowany , żeby szukac na rynku wtornym i kupowac bez odsłuchu.

Elb,

Z Szemisem gadałem kilka razy, ale zawsze to schodzi w strone Kondo i chorych cen , nie dla mnie.

Co do Twojego pomysłu , aby zasilić bas ze zrodla do AA po xlr, to nie mam dobrych , długich kabli xlr, musiałbym zmienic glosnikowce , wiec dużo zachodu i wydatków, a efekt niepewny.

SA nie ma dobrej opinii o Ayonie Crossfire, ale sa ludzie , którzy je cenia, jak choćby Frantz i Pal55.

Ten ostatni uważa, ze zestaw od Utopii : Trinity/De Forest może przenieść dźwięk mojego systemu na wyższy poziom, na to trzeba sprobowac. Trinity sa bardzo wąskie ( tylko 20 cm ) i zmieszczą mi się w razie czego na polce.

Co do Ayona, to podszedł do sprawy lamp profesjonalnie - kupil fabryczke w Czechach, robi swoje lampy 52 B i 62 B ( odmiana 300 B ), jakość wykonania jest bardzo wysoka , rodowane piny itp.

Takie podejście budzi zaufanie do firmy. No i firma jest w Europie, jak trzeba dac do serwisu, to sprzet jedzie autem w komfortowych warunkach. Mysle wiec, ze wzmak lampowy powinien być europejski.

Wszystko to kieruje mnie w strone firm z europejskiego rynku , ale majacych dystrybucje w Polsce. Kiedys Modrzew sugerowal Einsteina, to może być swietny wzmak do AA, ale nie ma polskiego dystrybutora, podobnie jak cenione T+A, których uzywa np. Jarek. Zostaja Octave, Mastersound , Art Audio, no i nasze Amare Musica. Kiedys był jeszcze Amplifon , może wroci ?

Ja potrzebuje nie tylko hiendowego wzmaka, ja potrzebuje hiendowej obsługi jeszcze bardziej.

Maja mi przywieźć, dac na odsłuch w domu, najlepiej bez kaucji, zajac się jak cos niedomaga. Na czas serwisu dac wzmak zastępczy, udostepnic kable do porownan . A gdyby mi przyszla ochota na zmiane ,zabrać stary wzmak i podac kwote dopłaty do nowego. Macie tak ? Bo ja mam z dwoma moimi stalymi dystrybutorami i musi mnie cos rzucic na twarz, zebym zrezygnowal z ich obsługi.

Taka obsluga wazy dla mnie tylo samo co dźwięk. Dlatego sprzet hiendowy jest taki drogi, bo ma to wliczone w cene, tylko niektórzy ,mniej elastyczni dystrybutorzy tego nie rozumieją. Jak się mieszka w dużym miescie , to te sprawy nie sprawiaja kłopotu, dla mnie - człowieka ze wsi :) - to zasadnicza sprawa.

Konto w trakcie usuwania

szukaj Reimyo 300b lub Wavac ec-300b oba robione pod lampy Westerna przy kosztach 91 i 86 to są tanie jak barszcz 1/5 i 1/10 ceny

a lampa 32b 52b czy 62b nie ma nic wspólnego z 300b

miałem i Avantgarde i monobloki na 520b najwyższy model Audion Golden Dream oraz Vaic i wole dobre 300b lub 2a3

Nie chce byc niegrzeczny kolego noaudiofil , ale czy potrafisz czytac ze zrozumieniem ?

Czy to taka maniera warszawska - dawac rady , mimo , z nikt o nie nie prosi ?

Chetnie poczytam o opiniach nt roznych wzmakow polaczonyych z Avantgardami z podaniem muzy , jakiej się slucha i sprzętu towarzyszącego.

Nic takiego dotad nie napisales, chyba ze mi umknelo.

Konto w trakcie usuwania

Taka obsługa dystrybutorska to ważna rzecz. Rozumiem marlo. Rozumiem też, że nie chce mieć kłopotów serwisowych a później poszukiwań lamp na aukcjach. Do tego duże szanse, że lampy niby NOS okażą się zużytymi trupami które padną po 2-3 miesiącach.Wzmacniacz służy do grania muzy a nie do naprawiania i poszukiwania zamienników lamp. Nie każdy chce być majsterklepką a jeśli nawet to są ciekawsze wersje takiego hobby np sklejanie czołgów, samolotów, budowa zdalnie sterowanych pojazdów itd.

Ja bym polecił Rogera z RCM. Moim zdaniem jest to jedna z lepszych obsług klienta w naszym kraju - ma np. Mastersound i na pewno coś poleci.

Tak na marginesie ktoś z Polski sprzedaje to Reymio 300b na audiomarkcie za 26k Euro. Także panie Mariuszu, jak to często bywa na tym forum, ktoś chce coś pewnie komuś wmusić (innymi słowy sezon na łosia/leszcza trwa), stąd ta reklama. Osobiście myślę że Reymio jest fajne, szkoda że tylko że bezbasowe :)

Kolego Azorsky,

Na przelomie roku mialem ASR Emitter Exlusive na odsluchach z RCM , gadalem z Rogerem Adamkiem . Niestety ASR mnie do konca nie przekonal, pisalem o tym we watku.

RCM ma tez Bonasusa, chwalonego przez kolegow, ale na razie go nie sluchalem, uznalem z nie bedzie progresu w stosunku do Crossa, najwyzej inaczej.

A jesli to prawda , ze ktos wystwil za 26 k euro PAT 777, to sezon na jelenia/leszcza faktycznie sie zaczal. Nowka kosztowala 23 k euro.

Konto w trakcie usuwania

A dla tych wszystkich , którym się wydaje , ze Crossfire to slabizna :

Ayon Crossfire III "Stereoplay"

April 2013, Germany; awarded as „Stereoplay REFERENCE“

Review quotes: English Translation

Enchanting. Tempting. Presenting the nature of the music absolutely to the point. The Ayon triode perfectly manages the rare mix of highest resolution and warmness, a fine presentation without the slightest harshness.

Compared with the …….amplifier voices had more acoustic colour, the chant was even more vivid. Moreover the plasticity of the representation was so close, so true, that almost nobody had heard anything better before.

Combined with the right loudspeaker it ranks among the best sounding amplifiers worldwide.

Imho Avantgardy to wlasnie takie glosniki , o jakich pisze recenzent Stereoplay'a.

W wolnej chwili wkleje przykłady ze strony Avantgarda gosci, którzy lacza Crossfire z AA.

Jakby ktoś miał Stereoplay z tym testem w calosci będę zobowiazny za pdf.

Konto w trakcie usuwania

Marslo -> masz w Krakowie dystrybutora Wavaca, który na dodatek zajął się tez dystrybucją Absolare, które w Monachium zrobiło na mnie duże wrażenie. Nie znam osobiście tego dystrybutora - miałem tylko kontakt mailowy, nie wiem co faktycznie mają u siebie, ani jak wygląda ich obsługa klienta, ale ponieważ masz ich na miejscu to może warto spróbować? www.lapassione.pl

PS Wavac na 300B zrobił na mnie w swoim czasie duże wrażenie, a to zdecydowanie najtańsza ich propozycja.

Nie chce byc niegrzeczny kolego noaudiofil , ale czy potrafisz czytac ze zrozumieniem ?

Czy to taka maniera warszawska - dawac rady , mimo , z nikt o nie nie prosi ?

Chetnie poczytam o opiniach nt roznych wzmakow polaczonyych z Avantgardami z podaniem muzy , jakiej się slucha i sprzętu towarzyszącego.

Nic takiego dotad nie napisales, chyba ze mi umknelo.

sorry ale jesteś niegrzeczny

jak ktoś inny Tobie zaproponował Reimyo to nie stanąłeś okoniem

te fajne kolumny avantgarde {karykatura kolumn tubowych}z tanimi i przeciętnymi głośnikami beyma,trochę lepiej community czy davis w środku plus ten do d..py aktywny bas

dale słuchaj z Ayon bo z w/w 300b to będzie jednak profanacja

miałem w systemie z AA w tym czasie trochę skromnie

preamp Marantz c7,Vaic,Bat,Accuphase

dac Weiss dac1,Prism,levinson i cd 860x

transport chord

kable były transparent z ciężkimi puszkami wolałem kondo lub pierwsze kable produkowane z przeznaczeniem do audio

z moimi SE wzmacniaczami które miałem wtedy na stanie ,nie musiałem czapkować i się łasić u dystrybutorów {taka warszawska maniera} inaczej niż ....

Wavac 300b

Wavac 805

Audion 300b

Audion 52b podobny do Ayon 52b-62b to ty czytaj ze zrozumieniem

Audio Note 300b

Trafomatic 300b

Sun Audio 2a3

Vaic 32b teraz to Ayon pewnie nawet tego nie wiedziałeś że masz odświeżane kotlety

cary audio 300b

verdier 300b

do dyspozycji miałem około 6 różnych lamp 300b do dziś zostało mi tylko kilka sztuk WE300 z dobrego rocznika jak się trafi 86 lub 91

najbardziej podobało mi się z Wavac 300b mimo że ma skrócony bas ale piękną średnice to zasługa sterujących Ken-Rad {dlatego zaproponowałem} więcej z AA nie wycisnąłem i je pożegnałem a muzyka to każdy rodzaj ale preferuje stary jazz i stary rock

tak więc AA troszkę poznałem ale mamy różne gusta i Ayon is the KING bo napisali że to reference no tak i AA też i mamy 2xrefernce = ...... co kto woli

żegnam ozięble za niegrzeczność

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jakbym miał się decydować na AA to raczej też bym poszedł w napędzanie ich 300b

Ostatnio słuchałem zestawienia Duo Grosso z Air Tright ATM-300. Grało to bardzo muzykalnie.

Oczywiście muzykalnie na ile na to pozwoliły AA bo tuby to nie mój świat dźwięków.

Noaudiofil,

Jesli poczules sie urazony , to sorry. Kiedy zarzucalem brak zrozumienia, to mialem na mysli ,ze rownie jak dzwiek jest dla mnie wazna jakosc obslugi. Dlatego jak wczesniej pisalem Reimyo czy pozaeuropejskie wzmaki lampowe oraz takie jak np T+A nie sa dla mnie , bo nie maja oficjalnej dystrybucji albo serwis grozi wysylka na inny kontynent.

No to nie zwrociles uwagi i polecales Reimyo, stad moja rekacja.

Co do Twojej opinii nt AA czy wzmakow lampowych to z tego co piszesz masz duze doswiadczenie . Ja nie zmieniam za czesto sprzetow a odsluchy duzych klockow traktuje jak zlo konieczne . Czy sa lepsze kolumny niz AA ? Zaleznie od gustow , da sie znalezc zapewne, ale nie o tym jest watek.

Mnie jakos nie ciagnie.

Do Avantgardow stosuje sie na swiecie bardzo duzo wzmakow lampowych. W Singapurze b. popularne sa Audio Note, m inn Meishu. Kilku majetnych userow uzywa Kondo ,np Overture.

To sa klocki za 200 k pln detal.

Potem jest grupa z Audio Researchami, Ayonami, Lebenami oraz lokalnymi wzmakami na 300 B. Tutaj moze swietnie przypasowac Amare Musica.

Wreszcie sa tranzystory - nowa seria XA od Avantgarda, sa Pass Labs czy First Watt od Nelsona czy stara, nieudana seria Avantgarda - model Five i Three.

To sa najczestsze amplifikacje do Avantgardow.

Ten watek nie jest poswiecony sugestiom , co ja mam podlaczyc do moich Avantgardow, tylko co koledzy podlaczaja albo co slyszeli i jakie maja opinie nt roznych amplifikacji. Stad opinie- wez poszukaj Maka albo Vaca albo Reimyo traktuje jako niezbyt grzeczne.

Jakos tak sie dziwnie sklada, ze zazwyczaj pochodza one od forumowiczow mieszkajacych w stolicy :)

Jakbym miał się decydować na AA to raczej też bym poszedł w napędzanie ich 300b

Ostatnio słuchałem zestawienia Duo Grosso z Air Tright ATM-300. Grało to bardzo muzykalnie.

Oczywiście muzykalnie na ile na to pozwoliły AA bo tuby to nie mój świat dźwięków.

Maciek ,

Ja sobie tego Air Tight'a obejrzalem z bliska w ubieglym roku na AS, czytalem tez test W. Paculy, obie te rzeczy nie sklaniaja mnie do wziecia na odsluch. Podlaczenie kabli glosnikowych w Air Tight to jakas pomylka.

Konto w trakcie usuwania

Jest juź w Polsce dystrybutor Jeffa Rowlanda i mają na stanie preamp Corus i stereo końcówkę mocy 625. Ta końcówka również dobrze gra napędzana np z DAC-a z regulacją, w przeciwieństwie do końcówek Burmestera które muszą mieć dedykowany preamp. Ta końcóweczka Jeffa gra pięknym.....lampowym dźwiękiem. Nie wiem na ile innym niź 300B, czy gorszym, czy tylko właśnie nieco innym, ale pięknym. Nie mam też pewności czy koledze marslo przypadłaby do gustu i zupełnie nie wiem jakby się zgrała z AA ale skoro tranzystory AA grają dobrze z tubami AA to taki Jeff powinien zagrać lepiej. Waży to ok 25kg, nieduże, pięknie wykonane, 2x300W/8om i 2x550W/4om, zero problemów, wymian lamp itd. To tylko taka luźna myśl i pomyślalem sobie o tym w kontekście tego, że biedny marslo znów musi szukać wzmacniacza, kombinować, myśleć co i jak, z czym, a ja juź od kilku miesięcy zakończyłem budowę systemu i mam święty spokój. Gra tylko muzyka, nic się nie dzieje i trochę marslo współczuje.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Maciek ,

Ja sobie tego Air Tight'a obejrzalem z bliska w ubieglym roku na AS, czytalem tez test W. Paculy, obie te rzeczy nie sklaniaja mnie do wziecia na odsluch. Podlaczenie kabli glosnikowych w Air Tight to jakas pomylka.

Niestety nie miałem możliwości (nie wypadało :)) dobierać się do niego z każdej strony a siedział ciasno w szafce i nie wiedziałem, że ma takie problemy.

Końcówka była napędzana bardzo fajnie grającym pre Sonic Frontiers chyba Line 1. Niestety najgorsze były kable głośnikowe - jakieś wysokie Nordosty, które dodatkowo uwypuklały wysokie z tuby.Te kable to najsłabsze ogniwo tego zestawu.

Mariusz, a próbowałeś kiedyś 6C33C? Moja ulubiona lampa. Ona nie smuci po lampowemu. Mówiąc po naszemu ;) diabełki mają pierdolnięcie :)

Jak już jesteś przy Ayonie to wypożycz końcówki Typhon II.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dlatego jak wczesniej pisalem Reimyo czy pozaeuropejskie wzmaki lampowe oraz takie jak np T+A nie sa dla mnie , bo nie maja oficjalnej dystrybucji albo serwis grozi wysylka na inny kontynent.

Mariusz ja uważam , że koledzy próbują tobie zaproponować różne alternatywy do rozważenia.

Ja nie chcę tobie niczego doradzać a tym bardziej narzucać a już na pewno wyśmiewać twój wybór bo jest to po prostu zwykłe forumowe chamstwo.

Część z kolegów jednak robi to w oparciu o swoje doświadczenia i może warto spróbować.

Kupować przecież nie musisz od razu ;)

Co do kupowania za granicą to ja mam z tym b.dobre doświadczenia i nie jest tak jak myślisz na temat serwisu, obsługi czy gwarancji.

Niestety dużo dobrych sprzętów nie jest w Polsce sprzedawanych i po prostu czasami nie ma innego wyboru.

Ja kupiłem sporo rzeczy za granicą jak również w Polsce i jak na razie nie miałem żadnych problemów.

A co do cen , obsługi klienta to niestety z przykrością muszę przyznać , że w Polsce jeszcze jest wiele do zrobienia.

Ale są też wyjątki i profesjonalna , kompetentna i miła obsługa. ;)

Nie wiem dlaczego marslo uparcie twierdzi że T+A nie ma u nas dystrybutora bo z opisu wynika że ma choć nie wiem jak on działa i czy ma coś na stanie.Możliwe że nie ma i że to taki dystrybutor na papierze gdzie można tylko coś zamówić ale posłuchać już nie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie wiem dlaczego marslo uparcie twierdzi że T+A nie ma u nas dystrybutora bo z opisu wynika że ma choć nie wiem jak on działa i czy ma coś na stanie.Możliwe że nie ma i że to taki dystrybutor na papierze gdzie można tylko coś zamówić ale posłuchać już nie.

Sylwek , zdziwiony jesteś. Taki jak 90% pozostałych.

Możesz pooglądać w katalogu, posłuchać na youtube i ......... kupić "na specjalne zamówienie" właśnie u wspomnianego "dystrybutora".

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jest dystrybutor T+A w Warszawie - nazwy teraz nie pamiętam ale jak ktoś chce to mogę odkopać pudło z kwitami i gwarancjami i go podać. . On na co dzień chyba zajmuje się czymś zupełnie innym od audio ale kilka razy z nim rozmawiałem telefonicznie i facet jest bardzo uprzejmy i kompetentny. Namiary dostałem w Audio Forte.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.