Skocz do zawartości
IGNORED

Obama podpisał NDAA 2012

KrzysiekA

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dowiedziałem się że Obama podpisał National Defense Authorization Act na 2012 rok

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w którym jest zapis że USA może zatrzymać dowolnego człowieka również obywatela USA beż żadnych podstaw ani bez wyroku sądowego jeżeli podejrzewa go o terroryzm(a podejrzewać można każdego) może go przetrzymywać na czas nieokreślony bez podania żadnego uzasadnienia.

Prawdę powiedziawszy to aresztowania ludzi na ulicy bez żadnej podstawy prawnej przypomina mi to metody stosowane przez Gestapo.

Mam nieodparte wrażenie że USA przygotowuje się na zrobienie porządku z protestującymi przed bankami.

A tu kilka linków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I co wy na to. Wygląda na to że zbliża się totalny zamordyzm. To nawet u nas za komuny udawali że robili rozprawę sądową. Tam ściągną cię z ulicy i nawet rodzina się nie dowie co się z tobą stało.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/90108-obama-podpisa%C5%82-ndaa-2012/
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A ja nie - do Gestapo - można było, a nawet należało strzelać! Ale do instytucji i funkcjonariuszy demokratycznego państwa, w kolebce światowej demokracji i wolności - tak nie można, wręcz nie wypada!

Okazuje się że Floryda czy Kuba czy Phenian to tylko kolejne twarze takiej samej dyktatury.

Nieważne czy to komunizm czy tzw. demokracja: jeśli prawa człowieka cierpią to jest zamordyzm i tyle.

Czemu nie jestem zdziwiony?

W Polsce (z zachowaniem proporcji) od 1 stycznia już nie możecie sobie kupić pieska albo kotka na wolnym rynku, tylko z tzw. "licencjonowanej hodowli". Tak się "walczy o wolność" obrotu gospodarczego nad Wisłą.

Moje gratulacje.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Tutaj znalazłem treść tego dokumentu.

Ukryta Zawartość

Mógłby ktoś może znaleźć te wiersze gdzie piszą o zatrzymywaniu obywateli USA i o uprowadzaniu obywateli USA z innych krajów? Ja jestem za cienki w angielskim.

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy amerykanie tak po prostu sie na to zgodzą. Wątpię. Ludziska coraz bardziej stają sie świadomi.

A co do zamordyzmu. W Ameryce już jest od dawna. Tylko, że w telewizji o tym nie mówią... Teraz zmierza to w strone wyższego poziomu.

Normalne, na świecie robi się coraz większy bajzer, bańka miliardów pustych pieniążków pęknie.

Zaskórniaki średnich i ubogich trafi szlag, cały system zresztą też, trzeba mieć już przepisy które pozwalają wsiąść niezadowolonego obywatela za mordę.

W Polsce wcale nie jest dużo lepiej, tylko fuksem przed zmianą sejmu nie przeszła ustawa w myśl której obywatel za krytykowanie państwa mógł trafić na wczasy na koszt tegoż państwa.

Ale spoko jestem pełen wiary w naszą demokrację - w tym temacie gonimy USA, a zapewne niedługo przegonimy....

Szkoda, że tylko w tym..........

Na przykład zaciskanie pasa przez Tuska gdzie można, a podwyżki dla mundurowych. Propaganda z kibolami. Trzeba sie przygotować do fali protestów, która wkrótce nadejdzie. Na całym świecie....

Ciekawe czy amerykanie tak po prostu sie na to zgodzą. Wątpię. Ludziska coraz bardziej stają sie świadomi.

A co do zamordyzmu. W Ameryce już jest od dawna. Tylko, że w telewizji o tym nie mówią... Teraz zmierza to w strone wyższego poziomu.

Jaki typ zamordyzmu mają Ci biedni amerykanie i czym on się różni od zamordyzmu polaczków?

Jaki typ zamordyzmu mają Ci biedni amerykanie i czym on się różni od zamordyzmu polaczków?

Tak z ciekawości, czemu nie użyłeś słowa: polaków, a polaczków ? Czujesz się gorszy z powodu bycia polakiem ? Czy może legitymujesz się innym paszportem ?

Pytam z czystej ciekawości, bez cienia choćby złośliwości. Po prostu jeśli jesteś "pl." ciekawi mnie motyw tak bardzo niskiej samooceny. Możesz odpowiedzieć ? Z góry dziękuję.

Nie wiem na ile to prawda ale gdzieś czytałem że co dziesiąty Amerykanin siedział w pierdlu. No jeżeli to nie jest zamordyzm to ja nie wiem co nim jest.

Pytam z czystej ciekawości, bez cienia choćby złośliwości. Po prostu jeśli jesteś "pl." ciekawi mnie motyw tak bardzo niskiej samooceny. Możesz odpowiedzieć ? Z góry dziękuję.>>>>> POLACY PISZA, a polaczki ...pierdolom.

jak wyzej.

u Czechów (za Czechosłowacji jeszcze) siedział co piaty ale oni, póki piwo tanie, lali na to

O! - muls się przedstawił

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zamordyzm zamordyzmowi nie równy. Czym sie różni nie powiem CI nie chce mi sie. A co to za zamordyzm tam jest - pranie mózgu, manipulacje, rasizm...

Tutaj znalazłem treść tego dokumentu.

Ukryta Zawartość

Mógłby ktoś może znaleźć te wiersze gdzie piszą o zatrzymywaniu obywateli USA i o uprowadzaniu obywateli USA z innych krajów? Ja jestem za cienki w angielskim.

Dołączam się do prośby ze względu na lenistwo ponieważ ustawa ma 926 stron. A prawdę mówiąc czytałem tu już różne rzeczy które po sprawdzeniu okazały się kompletnymi bzdurami. Nie mówię, że tak jest tym razem ale może jakieś konkrety?

BTW, ten cały prisonplanet jest dla mnie kompletnie niewiarygodny.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

taki duży a z netu nie potrafi korzystać?

no tak, syndrom antypisomaniakalny, jak każdy inny, potrafi wypaczyć postrzeganie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

taki duży a z netu nie potrafi korzystać?

no tak, syndrom antypisomaniakalny, jak każdy inny, potrafi wypaczyć postrzeganie

Znalazłem sobie ustawę ale nie chce mi się przedzierać przez 926 stron tylko po to, żeby stwierdzić że mamy do czynienia z kolejną bzdurą. Taki duży a taki nietrybiący - jak widać uwielbienie dla Prezesa odbiera zdolność rozumienia.

A może sam przeczytałeś i potrafisz podać na której stronie jest mowa o tych wszystkich okropnościach?

Jestem Europejczykiem.

Widzę, że jak przyszło do konkretów to wszyscy ucichli.

Poszukałem trochę i z tego co znalazłem to żale są spóźnione o 10 lat ;-). A to dlatego, że NDAA w poruszanym tu zakresie w zasadzie jedynie potwierdza postanowienia wspólnej rezolucji Senatu USA z 14 września 2001 znanej jako AUMF (Authorization for Use of Military Force Against Terrorists).

Pytania o legalność tych postanowień są jak najbardziej na miejscu ale to nic nowego.

A odpowiadając sobie na własne pytanie: Sekcja 1021 NDAA-2012.

Jestem Europejczykiem.

USA to wogule wybryk natury :)

Teraz chca "wprowadzic pokoj" i "stabilizacje" w Iranie.

Rozumiem ze to iranskie okrety wojennie plywaja w okolicach USA, ze to iranska armia wypuscila szpiegujacy samolot (drona) ktory to USA zestrzelil tak?

Bo w innym wypadku to chyba sie komus pojebalo...

USA to wogule wybryk natury :)

Teraz chca "wprowadzic pokoj" i "stabilizacje" w Iranie.

Rozumiem ze to iranskie okrety wojennie plywaja w okolicach USA, ze to iranska armia wypuscila szpiegujacy samolot (drona) ktory to USA zestrzelil tak?

Bo w innym wypadku to chyba sie komus pojebalo...

Według mnie to wpływy żydowskiego lobby w USA. Bron atomowa w rekach Iranu to poważne zagrożenia dla Izraela.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Według mnie to wpływy żydowskiego lobby w USA. Bron atomowa w rekach Iranu to poważne zagrożenia dla Izraela.

A według mnie to amerykańscy politycy uwierzyli w mesjanizm USA!

Mysle ze Jaro znacznie blizszy prawdy. Mesjanizm to pojecie odrebne od polityki bardzo...

A sprawa druga to udzialy w firmach naftowych szych z waszyngtonu... a konfikt im bedzie bardzo na reke.

Cena ropy w gore wiecej w kieszeni...

Czyli dwie pieczenie na jednym ogniu.

A co do Izraela to on maja tez bron atomowa ?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Mysle ze Jaro znacznie blizszy prawdy. Mesjanizm to pojecie odrebne od polityki bardzo...

A sprawa druga to udzialy w firmach naftowych szych z waszyngtonu... a konfikt im bedzie bardzo na reke.

Cena ropy w gore wiecej w kieszeni...

Czyli dwie pieczenie na jednym ogniu.

A co do Izraela to on maja tez bron atomowa ?

Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś - wrzuć "mesjanizm" w google!

Jedno nie jest sprzeczne z drugim. Młodszy Bush w polityce zagranicznej całkowicie polegał na tzw. noeconsach (nowych konserwatystach) takich jak Wolfowitz, Pearl czy Kristol których ideologiczne pomysły wcielał w życie. Z drugiej strony ci neoconsi byli mocno proizraelscy a taki Wolfowitz ma w Izraelu rodzinę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jak Iran rzeczywiście zablokuje cieśninę Ormuz i benzyna podskoczy o kilka zł to szanowni miłośnicy samostanowienia narodów szybciutko zmienią zdanie.Wolność mórz powinna być bezdyskusyjna ale okazuje się,że nie dla wszystkich!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

wojciech iwaszczukiewicz

Iran wyraźnie blefuje! Odpalone przez irańskie okręty rakiety - to moim zdaniem najprawdopodobniej przestarzałe przeciw okrętowe rakietowe pociski kierowane. Filmy pokazywane przez światowe telewizje to zwyczajne propagandówki na wewnętrzne potrzeby Iranu. Jak można brać na poważnie oceniać ujęcie, gdzie dwóch strzelców jedzie pustynią na jednym rowerze!

Ciągle słyszę, że Iran odmawia poddania międzynarodowej kontroli swojego przemysłu jądrowego. Nie mogę się powstrzymać, aby nie zadać pytania, a kto kontroluje takie przemysły Indii, Pakistanu, Turcji czy Izraela?

Niedawno o Iranie w tokfm-ie wypowiadała się polska specjalistka od spraw irańskich. Wyjaśniała, że tłumaczenie wypowiedzi przywódców Iranu w kwestii zniszczenia Izraela jest błędne i nie oddaje sensu oryginału - w wyniku braków edukacyjnych. Uważam, ze jest to świadoma manipulacja - mająca na celu usprawiedliwić jakiekolwiek działania wobec Iranu - czyli czarny PR!

Zgadzam się z Tobą w kwestii wolności międzynarodowej żeglugi. Groźby Iranu są następstwem błędnej, egoistycznej, poniżającej inne narody, a czasami wręcz zbrodniczej polityki USA! Sprzeciwia jej sie Iran, Pakistan, Turcja (do niedawna przecież oddani sojusznicy tego mocarstwa) - a wkrótce dołączy do nich Rosja i otwarcie Chiny!

Idioci i psychole rządzą USA i to ma przełożenie na stosunki międzynarodowe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.