Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy do CD

Aero

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam kable PS Audio (AC-3 i AC-5). Sa bardzo solidnie wykonane i dosc sztywne (choc mozna je 'doginac'). Zmian zadnych (pogorszenia czy polepszenia) dzwieku nie ma. Ale ladnie wygladaja i nie kosztuja fortuny wiec moge je polecic.

Pzdr

i żadnych zmian nie wprowadzają w porównaniu to zwykłego komputerowego ?

Focal + Naim

• 4 miesiące później...

Z kabli z jakimi miałem styczność to 3 najlepsze to Acrolink PC-9300, Argento Flow Master Reference i nowa Anaconda Z-Tron. Każdy był wyśmienity.

Bardzo dobry jest też Purist Audio Design-Dominus i Canorus.

Ja mam info, ze jednak w bezposrednim porownaniu Acro jest duzo lepsze od Argento. A wlasnie mysle o pojedynku Acro contra nowe Shunyaty. Pelne zestawy. Sluchalem kiedys King Cobry i byla bardzo dobra. Ale jednak troche slabsza od Acro. Jestem na etapie ostatecznej konfiguracji zasilania do systemu. Pzdr.

Ja mam info, ze jednak w bezposrednim porownaniu Acro jest duzo lepsze od Argento. A wlasnie mysle o pojedynku Acro contra nowe Shunyaty. Pelne zestawy. Sluchalem kiedys King Cobry i byla bardzo dobra. Ale jednak troche slabsza od Acro. Jestem na etapie ostatecznej konfiguracji zasilania do systemu. Pzdr.

Ja mam natomiast info,że lepszy od Acrolinka jest najnowszy Harmonix ;),info od człowieka okablowanego 9300.

Czekam właśnie na niego (Harmonixa),może niedługo dotrze.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Miałem tego nowego Harmonixa,ale zbyt krótko,by kategorycznie opiniować.

W każdym razie jest znakomity,i świetnie spasowany z Reimyo.

Ne wiem skąd masz takie info, może to kwestia konfiguracji itd.

Na pewno żaden z nich nie jest dużo lepszy od drugiego.

Jeśli ktoś tak tobie powiedział to mogę przypuszczać że nie miał żadnego z nich.

Ja mam oba. Coś mogę powiedzieć. Oba to wybitne kable.

Acro jest wygodniejszy w ułożeniu ale droższy o ok 40%.

Różnice brzmieniowe na progu percepcji, Argento mocniejszy, konturowy bas.

Nowa Anaconda Z-Tron też świetna ale cena jak za Argento.

Jeśli porównywać do Acrolinka PC9300 to Argento Flow Master Ref,Anaconda Z-Tron,Synergistic Research Hologram i Purist Audio Design Dominus lub Canorus.

Synergistic swoje Hologramy ma w wersji A do analogowych sprzętów i w wersji D do...wiadomo.

Witam.Czy ktoś może coś skrobnąć o tych sieciówkach, posiadam je ale nie wiele o nich wiem??

-TransparentAudio Power Link Super

-Mit Z Kord-2

Będę wdzięczny za informację.Z czy one grają "o mnie".

Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

To nie kwestia zestawu. W danym budzecie mozna po prostu lepiej. Mam wrazenie ze ich przewodniki nie do konca sa dobre na siec. A moze to kwestia tanich wtykow?

Witam.Przemyślałem sprawę.Co sądzisz o wymianie wtyków?, tylko na jakie, żeby były w miarę dobre i czasami nie przedrożył ceny samych kabli?

Będę wdzięczny za poradę.Pozdrawiam.

Szkoda w oryginalach zmieniac wtyki. Popsujesz je, a efekt koncowy nie jest pewny. Lepiej sprzedaj je i kup cos innego.

Witam. Tylko co?Patrz, moje graty'o mnie".

-Co co CD

-Co do wzmacniacza

Tylko nie przesadzaj z cenami, bo kryzys?

Pozdrawiam. P.S. Transparenta mi polecił Stary Audiofil.Mita kupiłem okazyjnie, podobno miał być idealny do Cd.

Witam. Tylko co?Patrz, moje graty'o mnie".

-Co co CD

-Co do wzmacniacza

Tylko nie przesadzaj z cenami, bo kryzys?

Pozdrawiam. P.S. Transparenta mi polecił Stary Audiofil.Mita kupiłem okazyjnie, podobno miał być idealny do Cd.

Nie ma chętnych do pomocy??Radź sobie sam. wypożycz kilka i przetestuj.Nie mam gdzie , i czasu żeby się telepać 70 km, do salonów gdzie pewnie bez kaucji nic nie zdziałam.Na wypożyczenie kilku sieciówek trzeba trochę kasy, nie tyle co na jedną z ogłoszenia???

Pozdrawiam.

Nie ma chętnych do pomocy??Radź sobie sam. wypożycz kilka i przetestuj.Nie mam gdzie , i czasu żeby się telepać 70 km, do salonów gdzie pewnie bez kaucji nic nie zdziałam.Na wypożyczenie kilku sieciówek trzeba trochę kasy, nie tyle co na jedną z ogłoszenia???

Pozdrawiam.

Sprawa jest prosta,zostaw sieciówki jakie masz na wyposażeniu,w Twoim systemie nie jest to jakaś determinująca sprawa,jeśli będzie lepiej to nieznacznie,więc przeznacz kasę na zakup czegoś co da większą radość,czyli jakieś płyty :).

i czasu żeby się telepać 70 km, do salonów gdzie pewnie bez kaucji nic nie zdziałam

he,he..,mam Ci napisać ile ja zrobiłem km ,aby kupić np.IC?Od tej ilości zmarszczyłaby Ci się twarz jeszcze bardziej:))

70km-toż to komfort!

Jak radzi stefek,albo ostatecznie zadzwoń do Sonus Olivy/Ansae(Imix)-może coś poradzą.

kilka lat temu podczas jednego ze swoich turnee po kraju wpadl do mnie Bazodrut z lampami dla mnie a i przy okazji zostawil kabel sieciowy.po podlaczeniu do Meridiana kapcie mi spadly,zaznaczam, przed wymiana lamp. kapcie mi spadly ponownie,gdy Bazodrut wracajac na polnoc poinformowal o cenie.nie kupilem.dzisiaj sie zastanawiam.polecam!

he,he..,mam Ci napisać ile ja zrobiłem km ,aby kupić np.IC?Od tej ilości zmarszczyłaby Ci się twarz jeszcze bardziej:))

70km-toż to komfort!

Jak radzi stefek,albo ostatecznie zadzwoń do Sonus Olivy/Ansae(Imix)-może coś poradzą.

Z SonusOlivą mam stały kontakt, i P.Andrzej wie jakie mam graty, ale jakoś wymianę sieciówek mi nie polecał.Mam listwę od niego, jest O.K.

Z SonusOlivą mam stały kontakt, i P.Andrzej wie jakie mam graty, ale jakoś wymianę sieciówek mi nie polecał.Mam listwę od niego, jest O.K.

kilka lat temu podczas jednego ze swoich turnee po kraju wpadl do mnie Bazodrut z lampami dla mnie a i przy okazji zostawil kabel sieciowy.po podlaczeniu do Meridiana kapcie mi spadly,zaznaczam, przed wymiana lamp. kapcie mi spadly ponownie,gdy Bazodrut wracajac na polnoc poinformowal o cenie.nie kupilem.dzisiaj sie zastanawiam.polecam

Wszyayko rozumiem.Mi też szczęka opadła po zmianie sieciówek.A słuchałeś tego MITa i Transparenta???

Nie rozumiem tylko negaytwnego nastawienia do tych moich sieciówek, zawsze można lepiej i lepiej, to zrozumiałe.Kupiłem te kable za poradą naszych forumowiczów, czy były nie trafione??

kilka lat temu podczas jednego ze swoich turnee po kraju wpadl do mnie Bazodrut z lampami dla mnie a i przy okazji zostawil kabel sieciowy.po podlaczeniu do Meridiana kapcie mi spadly,zaznaczam, przed wymiana lamp. kapcie mi spadly ponownie,gdy Bazodrut wracajac na polnoc poinformowal o cenie.nie kupilem.dzisiaj sie zastanawiam.polecam

Chyba masz rację, z kablami się dosyć nakombinowałem i nie widzę żadnego uzasadnienia w postach na ten temat Złego wpływu MITa, czy Transparenta.Wiadomo są lepsze kable, ale dla mnie to i tak był spory wydatek.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.