Skocz do zawartości
IGNORED

Oszust na giełdzie hi-fi

Rekomendowane odpowiedzi

A to Kolejny. Od razu zeszła z ceny od 1480 do 780 usd. Interes życia :) I ciągle z nią koresponduje.

Are you still interested over this item placed for wanted,i have it

for sales,in a good working condition,let me know your interest and i

will forward you pictures of the item, Greetings from Belarus,Mrs

Hanna.

Czy nadal jesteś zainteresowany na tej pozycji umieszczonych na

poszukiwany, mam go

sprzedaży, w dobrym stanie, daj mi znać zainteresowanie i będę

przekazania Państwu zdjęcia z pozycji, Pozdrowienia z Białorusi, pani

Hanna

Gość

(Konto usunięte)

Pozdrowienia z Białorusi, pani

Hanna

pisz do niej, pisz, zapytaj z jakiego jest miasta i umów się na spotkanie, bo przecież na Białoruś całkiem blisko i akurat masz w planach wyjazd tam, gdzie mieszka ta Hanna :)

pisz do niej, pisz, zapytaj z jakiego jest miasta i umów się na spotkanie, bo przecież na Białoruś całkiem blisko i akurat masz w planach wyjazd tam, gdzie mieszka ta Hanna :)

A ja jestem z Białegostoku więc naprawdę mam blisko :)

Ja praktycznie od razu dostałem takiego samego maila co wszyscy ale ładnie koledze z Hiszpanii w dwóch słowach podziękowałem :)

Zaczynały się te słowa od literek F i O?:-)

W sumie fajnie, że się ostrzegacie i informujecie o złodziejach.

Ale wiecie, ilu nieszczęśników - taki Negr (?) już przekręcił?

• 3 tygodnie później...

"Are you still interested over this item placed for wanted,i have it

for sales,in a good working condition,let me know your interest and i

will forward you pictures of the item, Greetings from Belarus,Mrs

Hanna."

Temat się urwał jak chciałem zdjęcie z numerem seryjnym ;)

Edytowane przez Przemysław_51508

Witam. Wystawiając ogłoszenie na giełdzie o chęci kupna też dziś się doczekałem maila:

Good day

if still interested in buying the items..i still have it for sales,and still in

Good Condition and Perfectly OK,Let me know your offer+ shipping,As

soon as i hear from you,i we email you some pics and details..

Greeting from Madrid,Spain

Halo

dzień dobry

jeśli nadal zainteresowany kupnem items..i jeszcze go w sprzedaży, a jeszcze w

Dobry Stan i doskonale OK, daj mi znać swoją ofertę + Przesyłka jak

szybko, jak tylko usłyszeć od ciebie, i my wyślemy ci kilka fotek i

szczegółów ..

Pozdrowienia z Madrytu, Hiszpania

Adres ip przyczepiony do maila wskazuje lokację California Mountain View USA, ale skąd gość jest naprawdę ciężko wyczuć ;-)

pozdrawiam

Witam.

Przestrzegam przed następnym złodziejem:

adres: [email protected]

i jego dane bankowe:

ACCOUNT NAME...Christoph Behrens

ACCT NUMBER,001022653354,

IBAN: IT91B0760101000001022653354,

SWIFT, BPPIITRRXXX.

BANK NAME, POSTEITALIANE.

BANK ADDRESS, 63348 LIBERTA 7, (PIAZZA DELLA) 10066 TORRE PELLICE TORINO ITALY.

HOME ADDRESS,Via Sacchi 12, 10128 Turin, Italy

• 2 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

hurtszkolny_pl

NETCOM

82-230 Nowy Staw

Przestrzegam przed kupnem.Sprzedawany sprzęt jest w bardzo kiepskim stanie. Nic się nie zgadza z opisem. Zauważyłem, że ponaklejał plomby na odtwarzaczu. Wcześniej tego nie było.Widziałem i to nie ma nic wspólnego z tym co jest napisane. Gość to zwykły handlarz. Nawet sprzedawany sprzęt audio nie doprowadzi do porządku przed sprzedażą.

Nie chcesz mieć problemów NIE KUPUJ U NIEGO.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ROCHO

Jaki taki szrot sięga takich cen ?? Nawet jakby był w dobrym stanie to za taka kasę można kupić teraz nowy nawet 2letni z wyższej polki

Ale tylko w Polce szeoty się sprzedają dlatego pełno tego

:)

Raczej właśnie się nie sprzedają, Allegro jest pełne szrotu wystawianego od lat.

Ten 555ES jest dojechany jak ruski czołg, widać nawet że obudowa po bokach odstaje a większe uszkodzenia są zamalowane markerem.

p.s

Jakie macie doświadczenia z Audio-Markt.de? Widzę czasami ciekawy sprzęt ale sprzedający ma 0 opinii...szkoda ryzykować 15kzł.

100% wałek co?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

Zdecydowanie szkoda ryzykować, trzeba kupować u sprawdzonych sprzedających... W tym przypadku tylko podróż, sam często widzę fajne "klocki" we Włoszech, które bym z chęcią kupił, nawet w tej chwili jest urządzenie, które gdyby było w Polsce to brałbym od razu, ale... do Włoch trochę daleko... a jakoś włochom nie ufam, więc tylko odbiór osobisty, bałbym się wysłać kasę gdzieś komuś tak daleko, to południowcy. Więc tylko kontakt , zbadanie sprawy, pytanie czy możliwy odbiór, dwa, trzy dni na podróż i sprzęt w domku. :)

Raczej właśnie się nie sprzedają, Allegro jest pełne szrotu wystawianego od lat.

Ten 555ES jest dojechany jak ruski czołg, widać nawet że obudowa po bokach odstaje a większe uszkodzenia są zamalowane markerem.

p.s

Jakie macie doświadczenia z Audio-Markt.de? Widzę czasami ciekawy sprzęt ale sprzedający ma 0 opinii...szkoda ryzykować 15kzł.

100% wałek co?

Ukryta Zawartość

Jest ostrzeżenie, że to osoba nowozarejestrowana. Sorry, wiem że zawsze musi być ten pierwszy raz, ale z takimi żadnych interesów bym nie robił. Próby wałków zresztą na pewno się zdarzają (sam widziałem dość "okazyjne" ceny, a zazwyczaj wtedy "sprzedawca" twierdzi, że pochodzi z południowej Europy).

Audiomarkt jest tylko portalem kojarzącym nabywcę i zbywcę, więc nie można mieć wielkich oczekiwań (i doświadczeń z audiomarkt jako takim). Ja tam np. kupowałem rzeczy ze Szwajcarii i Portugalii, ale najpierw zidentyfikowałem sprzedawców i sprawdziłem (na ile to możliwe) kim są. Ze Szwajcarem pogadałem sobie przez telefon, a Portugalczyka (który był salonem audio z Lizbony) sobie sam prześwietliłem. Nadal miałem serce w przełyku kiedy zlecałem przelew, ale wszystko zadziałało dobrze.

Generalnie osobom o słabszych nerwach polecałbym skupienie się na ofertach z Niemiec i Austrii, tzn. gdzie bez wielkich problemów da się dojechać w kilka godzin. Jak ktoś nie zgadza się na odbiór osobisty, to najprawdopodobniej wałek.

Ukryta Zawartość

3000 euro to podejrzanie niska cena.

możesz próbować sprawdzić gościa przez dystrybutora. Poproś o rachunek, ew. o wskazanie sklepu w którym kupił. Wtedy możesz tam zadzwonić i spróbować potwierdzić. Jeżeli będzie robił jakiekolwiek trudności - po prostu odpuść.

Na koniec możesz jeszcze poprosić o przesłanie zdjęcia z odręcznie napisaną karteczka: For Jan Kowalski from Poland © 2015.

Zobacz też z jakiego maila pisze - czy jest to mail firmowy (imienny) czy skrzynka na gmailu lub yahoo. Jak imienny to zawsze bezpieczniej. Możesz zawsze do firmy na stacjonarny zadzwonić i pogadać z gościem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jak ktoś jest nowy na jakimś portalu i ma okazyjny towar to na 99 % jest oszustem.

Ale zawsze trafi się jakiś naiwny który uwierzy że ta okazja jest właśnie dla niego. Na tym opierają się oszuści - oni też chcą żyć ...

• 1 miesiąc później...

Kolejny oszust z all..

marwit40 z UK . Właśnie wystawiłem mu negatywa a typowy polaczek zrewanżował się tym samym :)

Kupiłem wzmacniacz opisany jako stan idealny z dopiskiem (NIE MA NIGDZIE ŻADNEJ RYSKI) a przyszedł podrapany po 2 tygodniach .

Pilota dostałem po kolejnych 2 tygodniach . Pilot na zdjęciach był cały a przysłał pilota połamanego z brakującym kawałkiem boku .

Po sposobie pisania i wystawiania aukcji jestem pewny że ma kilka kont i podobne problemy z rzetelnością .

Więcej z UK juz nic nie kupię a Wam radzę ostrożność .

Wszystko zalezy od kogo kupujesz. Lokalizacja nie ma znaczenia:) W Uk jest masa swietnego sprzetu s/h za przyzwoite pieniazki. Ludzie sluchaja troche i kupuja nastepne nowe klocki.

Bynajmniej Ja jestem zadowolony z zakupow w Uk.

W Pl ciezej kupic cos nie grzebanego.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Kupowałem kilka razy od kilku sprzedawców z UK . Może i zbieg okoliczności ale sposób opisywania sprzętu czy pisania na maila za bardzo podobny .

To ta aukcja

Ukryta Zawartość

W Pl ciezej kupic cos nie grzebanego.

Na kilka wzmacniaczy , jeden wzmacniacz z UK przyjechał uwalony a inny mocno pogrzebany w środku .

O dziwo właśnie podobny styl opisów i odpowiedzi tyle że wtedy dostałem zwrot kasy a teraz facet zamilkł .

W Uk jest masa swietnego sprzetu s/h za przyzwoite pieniazki

Może jak bezpośrednio kupisz to tak ale polak handlarzyna jak widać czepia się wszystkiego żeby zarobić .

Sprzęt nie kupiłem jak widać tanio , za każdym razem płacę za stan idealny i tego wymagam .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muda44

Tak to juz jest polak polaka zagrabanica lubi wyc.... wpadnie takiemu pare funcikow i juz mysli ze, Pana Boga za nogi zlapal. Przez tyle lat sie naogladalem takich ciu... zalosne, ale prawdziwe. Dlatego jak kupywac to najlepiej od jakiegos angola, ktory tez jest np na av forums i sprzedaje swoj prywatny sprzet.

Edytowane przez hifibloke

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Na hifi wigwamie też jest ciekawy sprzęt i często niedrogo.

Polak Polaka zawsze w***dzieli w kosmos, prędziej czy później jak tylko poczuje okazje.

Siedzi taki dziad w Anglii i wie że jest nietykalny, w razie negatywa zakłada nowe konto i po problemie.

Tak,zgadza się co do UK,dużo cwaniaków najechało w poszukiwaniu pracy,jak jej nie znajdzie to próbuje sił w handlu lub dorabiają handlem.

Efekty znacie,nie twierdzę że wszyscy to oszuści,sam sprzedaję sprzęt jak mi się znudzi a głównie kolumny bo obecnie jakoś nie mogę trafić tych jedynych kolumienek,heh

Cm5 mam do sprzedania :) jakby co

Łokmen Saba

Witam

Oczywiscie mialem na mysli kupowanie sprzetu od tubylcow czyli angoli:) Od Polaka to tylko znajomego i tyle. To jak by kupic auto z niemiec ale od turasa... niby z niemiec ale...;)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Jest i wisienka na torcie .

Ukryta Zawartość

Przytoczę co o tym napisałem w innym wątku .

" Ten typ ma coś z głową i to nieźle nawalone

Ukryta Zawartość

Po pierwsze nie wie czy go sprzedałem bo aukcji nie było , nie wspomniał że jak już drożej to po modyfikacji to jeszcze patafian dopisał że go PRZEPRASZAM za POMYŁKĘ :)

To jest szczyt chamstwa , bezczelności i buractwa .

Pewnie tu zaglądasz handlarzyno i bądź pewny że każdemu klientowi ( a mam ich sporo ) będę odradzał zakupy w UK - niech ci inni uczciwi sprzedający za to podziękują . "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie, podstawowa zasada a mianowicie nie wystawiamy ogłoszeń o zamiarze kupna, tylko sami przeszukujemy internet. Najprościej poprzez www.hifishark.com bo ona ma w sobie linki do ogłoszeń z praktycznie wszystkich europejskich portali.

• 1 miesiąc później...

Dziś takie ogłoszenie się pojawiło:

Ukryta Zawartość

Jakiś czas temu tez na giełdzie ktoś wrzucał ostrzeżenie przed sprzedawca uszkodzonych Altec - ale już detali nie pamiętam.

Kurcze sporo tego więc chyba coś niedobrego się dzieje w tym " second hand audio światku".

Ukryta Zawartość

Jest mnóstwo dobrego sprzętu z drugiej ręki od pewnych osób, audiofilów, często od pierwszego właściciela. Jak ktoś chce coś dobrego i pewnego znaleźć to nie będzie miał problemu. Ale u nas każdy chce być cwany i szuka super okazji. I na takich cwaniaków z drugiej strony czekają jeszcze większe cwaniaki i oszuści.

• Pokaż nowe odpowiedzi