Skocz do zawartości
IGNORED

Made in China

studio7

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W Polsce w niektórych super marketach kasjerki siedzą na zapleczu i pakują w siatki towar, który do domu wynoszą,

a jak którąś przyłapią, to cała zmiana wylatuje na zbity ryj i później szlochają jak biedne w tych pampersach siedziały.

Kiedy gdzie nie wejdę, to na 5 kas przynajmniej 2 nieczynne i gdzie te baby wtedy są, pampersa godzinę zmieniają?

Obrzydliwe złodziejki. Oczywiście sam kilka złapałeś za rękę...

Aż chciało by się wydać komendę - "Równy krok!" , potem "Baczność!", trzy kroki, "Na prawo, patrz!" :)

Raczej - "Granat!" - "Wybuch!" :-))

• 2 miesiące później...

Apropo jednorazowych rzeczy z Chin i nie tylko:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nawet o zakladzie w ktorym obecnie pracuje jest sporo :)

Ukryta Zawartość

?👈

Kiedy gdzie nie wejdę, to na 5 kas przynajmniej 2 nieczynne i gdzie te baby wtedy są, pampersa godzinę zmieniają?

Z tego co wiem te wstrętne baby za***rdalają za wyfiokowanych panów na magazynach. I nie jest to ich wymysł. Po prostu chodzi o to, że mają być wycyckane na maksa i dopiero jak jakaś zemdleje lub kolejka grozi rezygnacją z zakupu - wykonuje się dzwonek po pomoc. Wszystko jest w trosce o pracownika aby nie miał przestojów.

Pretensje są słuszne - ale raczej kierowane pod złym adresem.

To sie zwie "Wykorzystanie zasobow ludzkich", czy jakos tak. Nawet nagrody za to są przyznawane firmom. Przekladając na nasze to znaczy "Wycisniemy z pracownika ostatnie soki".

?👈

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

A to jest fajne:

Ukryta Zawartość

"W sklepach kupujemy dziś bowiem głównie wyobrażenie – swoje i otoczenia – o nas samych. Produkt symbolizuje styl życia i pozycję społeczną. Funkcjonalność jest na dalszym planie. Ale – rzecz jasna – kogo na to stać, może podkreślić swój status czy zainteresowanie produktem naprawdę nie do zdarcia, np. kupując domowy ekspres do kawy amerykańskiej firmy Slayer Espresso za 8,5-9 tys. dolarów, składany ręcznie z podzespołów najwyższej jakości i wykończony materiałami na życzenie klienta. – Zamówienia trzeba składać z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem – podkreśla z dumą Jason Prefontaine, twórca tej maszyny. – Klienci chcą pewnie spróbować kawy przed zakupem? – zgaduję. – A po co? Podobną wypiją w każdej porządnej kawiarni – odpowiada szczerze Jason."

To właśnie jest hi-end !

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

jako ciekawostka , strona internetowa podajaca w jakim kraju sa produkowane roznego rodzaju produkty.

Zawsze mozna sprawdzic przed kupnem czy cos pochodzi z Chin czy z np. Japonii :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Ta odzież jest ponoć Polska :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Apropo jednorazowych rzeczy z Chin i nie tylko:

Ukryta Zawartość

Nawet o zakladzie w ktorym obecnie pracuje jest sporo :)

A ja mam wiatrak PREDOM - METRIX WS 1301.

W latach 90. odkupiłem go za 20 zł kiedy firma czyściła magazyny z niepotrzebnych jej urządzeń wyposażenia biurowego.

Leżał w drewnianej skrzynce z innymi gratami jako sprzęt zużyty, przeznaczony do "spisania ze stanu".

Od tamtej pory służy mi do dziś niezawodnie każdego lata.

Rok produkcji 1988.

Pozdrawiam chińskich wykonawców sprzętu AGD.

zdjęcie z netu

post-17911-0-88890900-1439548385_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tego co piszecie wyglada, ze polscy kapitalisci calkiem czesto kupuja w Chinach najgorsze buble i sprzedaja jako orginaly. Po tej stronie globusa jest pod tym wzgledem nieco lepiej ze wzgledu na prawodawstwo broniace praw konsumenta.

Zapoznione technologicznie Chiny wybraly inna droge niz Japonia i inne azjatyckie tygrysy bo mialy taka szanse. Skorzystaly z szans jakie daja joint ventures w nadrabianiu zaleglosci technologicznych. Japonia z XIXwieku i poczatku XXgo po prostu kopiowala zachodnie produkty. Najpierw nieudolnie, potem udolnie, potem zaczeli Japonce je ulepszac i sprzedawac jakoe swoje az w koncu nauczyli sie sami dzialanosci wynalzaczej i jakosciowej produkcji. Japonczycy tradycyjnie wysoko cenili honor, Chinczycy szybki zysk ale jeszcze ladnych kilka dekad i beda samemu produkowac lepsze niz inni produkty i zdominuja rynek wynalzczosci.

pozdrawiam,

Z tego co piszecie wyglada, ze polscy kapitalisci calkiem czesto kupuja w Chinach najgorsze buble i sprzedaja jako orginaly

Był niedawno artykuł o tym że polscy importerzy chińskich butów i odzieży która u nas na bazarkach i marketach (totalny badziew kupowane za grosze za wagon) kosztuje praktycznie tyle co markowa porządna odzież w UK. Ile razy już widziałem jak angole się pukali w czoło na widok cen naszej odzieży. Ci ludzie są nieformalnie wśród najbogatszych Polaków, mają pokupowane na zachodzie zamki i pałace, to samo markety budowlane, najlepszy a także zwykły porządny nasz towar idzie na zachód a do na się sprowadza taki syf że można puścić pawia.

• 4 tygodnie później...

Ja tylko dodam do tej dyskusji, moją opinię nie kupujcie czasami chińskich opon do wózków widłowych. Ja już to przerobiłem. Lepiej zapoznać się z ofertą firmy Prestige Tyres Tu na pewno wybierzecie coś dla siebie i nie zawiedziecie się.

• 2 miesiące później...

Tak nas widzą na Tajwanie: materiał z okazji Independence Day... :0

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 8 miesięcy później...
I osoba, która z centrali w Europie to zgłaszała nie wie, czy się zastrzelić i czy w przyszłości to zgłaszać i jak, bo wie, że 10 rodzin chińskich przez jej normalne wykonywanie obowiązków zawodowych straciło chlebodawcę.

10 kolejnych zyskało.

l'enfant sauvage

• 1 miesiąc później...

Ja mam nowe podejście do chin. Unikac made in china. Powiem ze to jest wyzwanie i obecnie już nie możliwe w 100%. Zaczyna mnie wq..c ta tandeta. Na prawdę coraz ciężej dobrej jakości produkt kupić dzieki chińskiej myśli.

A do politykujacych antydemokratyczne jak wlodzimierz czy inne rosyjskie trolle jak jug tomasi. Wybraliście sobie fajnych zastępców. Czajna i ich tandeta i ciagla praca zatruwanie planety i rosja i jej dziadostwo syf i mafie w tym polityczne. Super alternatywa.

chwilowy brak działalności w audio.

Zapytaj Gadzinowskiego .

Hongkong też może być, ale musi być to dobre ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Rękodzieła z Tybetu też bym nie skreślał...

Również rękodzieła z Polski ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• 2 tygodnie później...

No nie ogarniasz, ale co Ci Chińczyk zawinił?

To Chińczyka wina, że polski pracownik na propozycję pracy za najniższą krajową parsknie Ci śmiechem w twarz,

bo on wielkie panisko, wielki europejczyk, nie będzie ciężko tyrał za 1.600 brutto? A tak przecież u nas jest.

Jak przedsiębiorca ma takich pracowników pozatrudniać, co mu będą tylko się opierdalać i mordę drzeć o podwyżki,

to on woli zlecić robotę Chińczykowi za 1/4 kosztów i leżeć w domu do góry jajami, zamiast ciągle się użerać z bandą

niedopieszczonych księżniczek, którym wiecznie się wydaje, że łaskę komuś wielką zrobią jak do roboty tej czy innej pójdą.

Nie wiem, czy masz firmę i opisujesz własne doświadczenia,czy tak tylko fantazjujesz.

Ja byłem i pracodawcą i pracobiorca i muszę stwierdzić, że jakość polskich pracodawców jest tragiczna.

W sporym procencie niedouczone chamy z wielkimi aspiracjami bez żadnych umiejętności, nastawione na wyzysk pracownika.

Na szczęście to sie zmienia, ale niestety zbyt wolno.

Jestem Europejczykiem.

Ja byłem i pracodawcą i pracobiorca i muszę stwierdzić, że jakość polskich pracodawców jest tragiczna.

Jakbyś rzeczywiście był pracodawcą to byś nigdy takiej "bzdury nie napisał"....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.