Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Daj spokój..

poważnie pytam czy podana cena waszym zdaniem nie jest "z sufitu" - po ile chodzą takie modele.

Może sprzedający chce np 1500 wiecej niż normalnie takie modele chodzą ..

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Daj spokój..

poważnie pytam czy podana cena waszym zdaniem nie jest "z sufitu" - po ile chodzą takie modele.

Może sprzedający chce np 1500 wiecej niż normalnie takie modele chodzą ..

to myślisz,ze żartuje sobie z ciebie?Przeciez znasz cenę norweską,to sobie sam odpowiedz
Gość numik

(Konto usunięte)

A ja jako Xavianowiec nie mam wyboru, stanę się Heglarzem ;), Audiolab 8200p, choć niedoceniany, nie wykorzystuje ich potencjału (mam NEOX2).

Wybór padł na 160 i teraz pytanie. Mam też 8200cdq, to źródło dobrze zgrywające się z Heglami? Jeśli tak - lepiej zostawić mu pre i H160 używać jako końcówki czy zdjąć pre softem i łączyć rca / balansowanym w trybie integry (jest znaczna różnica między tymi wejściami)?

Jesli cd Audiolaba to słaby pomysł co byście polecali w cenie do 5.000?

Edytowane przez numik
  • 2 tygodnie później...

Koledzy w jaki sposob wygrzac nowiuskiego wzmaka? Czy jak kolega bedzie go "pilowal" na wysokich poziomach glosnosci to przyspieszy efekt wygrzewania czy to bez roznicy? I ile wasze hegle potrzebowaly miesiecy na dojscie do optymalnego brzmienia, liczac od nowosci?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Lepiej zostawić go na minimalnej głośności, aby grał przynajmniej ze cztery doby bez przerwy. Nic mu nie będzie, a dojrzeje szybko.

Kto słucha, nie błądzi...

Tak, bardzo fajne połączenie ,ale raczej od H100 w górę. Najpierw był H80, potem H160, oba grały z DM 3/7. H160 grał już swobodnie, H80 nie był w stanie opanować dołu. Na tą chwilę to chyba H200 i H300 bo fajne niskie ceny.

He, He, bardzo mnie rozbawiła opinia kolegi sls, na temat sensu kupowania wydajnych wzmacniaczy. To tak jak by napisać, że nie ma potrzeby kupowania auta 180 km, bo takie auta są tylko na rajdy a po mieście wystarczy 60km. Teoria ta się sprawdza gdy się jezdzi autem do kościoła i np. nie wyprzedza się innych aut, nie mówię o ogólnej dynamice jazdy. Wydajny i mocny wzmacniacz jest konieczny nawet do monitorka z 10cm woferkiem. Powiem więcej, taki 10cm głośniczek szczególnie potrzebuje dużej mocy, nie po to, by móc nagłaśniać duże pomieszczenia, ale po to, aby grać pełnym dzwiękiem. Takie np. 300wat są potrzebne zarówno do wysterowania basu jak i wysokich tonów, oddania emocji i ekspresji średnicy, siły głosu wokalu zarówno męskiego jak i żeńskiego. Gitara akustyczna też brzmi zupełnie inaczej na 300 watach, niż na 50watach, zakładzjąc że mówimy o wzmacniaczach z tej samej półki cenowej. Kolego sls piszesz tak bo nie miałeś do czynienia z wydajnymi wzmacniaczami inaczej głupot byś nie pisał. Posłuchaj kolegi Jacm, bo to osłuchany facet i wie co pisze...

Święta prawda - ja mam właśnie taki problem.

Głośniki niskoskuteczne 84dB mała średnica niskotonowego, pomieszczenie też nie specjalnie duże ok18m.

Przerzucam wzmacniacze do odsłuchu, wypożyczam i oddaję szybciej niż pożyczyłem.

Wystarczy posłuchać wzmacniacza o 10-20W mocniejszego a różnica jest znaczna. Z głośników płynie inna muzyka. I tak jak pisał kolega "jacm" do słabszego wzmacniacza już nie ma powrotu.

Dlatego idę co raz wyżej bo jest co raz lepiej :)

Z nieukrywaną satysfakcją informujemy, że na najbliższym Audio Video Show, będziemy mieli przyjemność zaprezentować Wam najnowsze urządzenie ze stajni Hegla:

HEGEL ROST

14608722_1146642878761775_7098383543935441146_o.jpg

Zapraszamy do pokoju 607 w hotelu Sobieski. Oprócz świeżutkiego Rost, będzie jeszcze kilka ciekawych sprzętów i kolumn.

Więcej info na naszym FB - https://www.facebook.com/events/883580088410133/

Kto słucha, nie błądzi...

Echhh tam.

Podrasowana 80-tka. Pewnie znowu nie będzie dawał rady z trudniejszymi kolumnami.

Fajnie, że poszli po rozum do głowy i wreszcie zmontowali wyświetlacz z bierzącego wieku.

Kolor podoba mi się bardzo. Moim zdaniem powinna być druga wersja kolorystyczna wszystkich modeli.

Echhh tam.

Podrasowana 80-tka. Pewnie znowu nie będzie dawał rady z trudniejszymi kolumnami.

Fajnie, że poszli po rozum do głowy i wreszcie zmontowali wyświetlacz z bierzącego wieku.

Kolor podoba mi się bardzo. Moim zdaniem powinna być druga wersja kolorystyczna wszystkich modeli.

Magico jak ten H360 zdecydowałeś już?

Fajny wzmacniacz, mocny, przynajmniej na papierze. Ale zdaje sie, że topowa integra Hegla to nie byle co.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.