Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

forumowicze,

znajomy wyświetlił się z informacją o sprzedaży:

- wzmacniacz hegel h70 + chinche real cable - 3499pln

plus kilka innych zabawek, jeżeli jest ktoś zainteresowany chętnie udzielę informacji na priv...

serwus

Panowie,

Twarde i ślizgające sie po stoliku 3 stopy Hegla wnerwiają mnie coraz bardziej.. kabli nie przepne by sie 20 kg wzmak nie ślizgał jak na lodowisku..

Jakie podkładki stosujecie by kloc nie jeździł ?

Ponoć najlepsze i antywibracyjne właściwości mają wybrakowane silikonowe protezy piersi ;-)) ale nie mam dojścia do takowych

Odpowiadały by mi najlepiej czarne 2-3cm grubości silokonowe krążki/podkładki.

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Panowie,

Twarde i ślizgające sie po stoliku 3 stopy Hegla wnerwiają mnie coraz bardziej.. kabli nie przepne by sie 20 kg wzmak nie ślizgał jak na lodowisku..

Jakie podkładki stosujecie by kloc nie jeździł ?

Ponoć najlepsze i antywibracyjne właściwości mają wybrakowane silikonowe protezy piersi ;-)) ale nie mam dojścia do takowych

Odpowiadały by mi najlepiej czarne 2-3cm grubości silokonowe krążki/podkładki.

Ja użyłem podkładek pod meble. Czarne, okrągłe, twarde pianki o zbliżonej średnicy. Spisują się idealnie. Widziałem też transparentne silikonowe. Mają to w każdym markecie budowlanym.

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Dzięki uprzejmości jednego kolegi z forum dotarł do mnie dzisiaj z Norwegi Hegel CDP4a mkII (za co bardzo mu dziękuję).

Zobaczymy jak się spisze z H300 i HD20

Edytowane przez bronx99

Witam fanów norweskiej marki. Bardzo lubię produkty tej marki za profesjonalne konstrukcje i świetne brzmienie. Mój zestaw to Hegel H360 i Hegel HD30. Hegel gra z kolumnami Focal Aria 948, okablowanie Albedo monocrystal. Serdecznie pozdrawiam.

Cześć

Mam H360 i właśnie zaczynam szukać do niego DAC. Jak gra to połączenie w stosunku do samej H360 (czyli grania na wbudowanym DAC)?

Pozdrawiam

Gorąco polecam świetny DAC. Grał w moim systemie testowo, choć nie z H360 ale znam DAC-i z H80 i H160. Dla porównania grały HD25 i HD30.

Prosiłbym, abyś napisał coś więcej o wrażeniach słuchowych :-)

Koledzy stwierdzili, że "pudełko na sterydach". To taka przenośnia, ale różnica jest bardzo zauważalna po wpięciu w tor HD30. Jest tzw efekt wow. Wiem nie wszyscy to lubią. DAC jest bardzo detaliczny, holograficzny. Scena, którą buduje jest ładnie poukładana. Brzmienie jest pozbawione jakiś podbarwień, góra czysta, a dół konturowy. Nie pisze o środku pasma, bo to w moim systemie i bez HD30 wypada bardzo ładnie, to pewnie zasługa dobrze dobranej pary, wzmacniacz-kolumny. Można poeksperymentować z HD25, też fajny DAC, jednak ten wymaga osłuchania, tu efekt nie jest taki od razu po włączeniu. Więcej to już trzeba posłuchać, ja stawiam na HD30:)

Cześć

Mam H360 i właśnie zaczynam szukać do niego DAC. Jak gra to połączenie w stosunku do samej H360 (czyli grania na wbudowanym DAC)?

Pozdrawiam

Ja polecam Dac-a Exogal Coment Plus. Sam mam takie połączenie też z Heglem h360 i jestem z niego bardzo zadowolony. Poczytaj sobie opinie o tym Dac-u; do kupienie w pieniądzach dużo mniejszych jak HD30. Jak byś był zainteresowany kupnem tego Dac-a to pisz na priv - aktualnie mój znajomy go sprzedaje.

Witam

Mam Pytanie do bardziej doświadczonych użytkownik. Troszkę słabo Heglowy temat z góry przepraszam :)

Pozwoleniem sobie na projekt i wykonanie szafki pod hi fi. zdjęcie.

e0777f1be8e61a00.jpg

Ze względu na bardzo nie ustawny pokój. Czy taka szafka może służyć również za podstawę na głośnik? Wszystko jest odizolowane antywibracyjnymi kolcami i drewnem o grubości 50mm. Wzmacniacz, cd i zasilacze plus dac na osobnych platformach 25 mm na kolcach.. Mam nadzieje ze widać na zdjęciu.

Bedze wdzięczny za opinie

Pozdrawiam

Ps. Również posiadam Exogal comet. Zdecydowanie warto posłuchać. U mnie na pewno na troszkę zostanie. :)

Edytowane przez Mariusz_62968

@Mariusz_62968

Fajna konstrukcja :-) Jakie zastosowałeś kolce?

Panowie mam pytanie trochę innej beczki. Jak wygląda kwestia zasilania Hegla? Winien mieć równe 230V?, gdyż w mojej instalacji mam od 235 - 241V. Niby norma mówi o 230V i +- 10%.

Pozdrawiam

Edytowane przez DelphiX

Panowie mam pytanie trochę innej beczki. Jak wygląda kwestia zasilania Hegla? Winien mieć równe 230V?, gdyż w mojej instalacji mam od 235 - 241V. Niby norma mówi o 230V i +- 10%.

Masz więc b.dobre zasilanie. Mógłbyś się martwić gdybys miał poniżej 220V lub powyżej 250V .

Dzień dobry.

Nasza dzisiejsza konfiguracja, przygotowana dla Klienta, który oczekiwał od nowego zestawu spójnego, bardzo plastycznego, gęstego, ale przy tym szybkiego i dynamicznego brzmienia. Jako źródło na razie posłuży tylko gramofon.

W tej konfiguracji Hegel H160 sprawdził się wyśmienicie. Zapraszamy na odsłuchy pełnego asortymentu urządzeń HEGEL do salonu Q21.

http://www.audiostereo.pl/q21-rekomendowany-system-hi-fi_133482.html

post-25064-0-12981700-1497094729_thumb.jpg

post-25064-0-55634900-1497094733_thumb.jpg

post-25064-0-23080400-1497094738_thumb.jpg

post-25064-0-98156700-1497094743_thumb.jpg

post-25064-0-04824300-1497094749_thumb.jpg

Edytowane przez Q21

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

H80 ma lepszy DAC, choć pozostawia do życzenia, ma mniej prądu niż H100, jest bardziej "romantyczny" do cichego słuchania raczej H80, DAC w obu przypadkach raczej zewnętrzny (lepszy). Biorąc pod uwagę wysoką skuteczność Twoich kolumn w tym sparingu raczej H80 jest górą.

Witam, posiadam AP Sitara, Waszym zdaniem, który wzmacniacz lepszy Hegel H80 czy H100, który ma lepszy DAC i który lepiej sie sprawuje przy cichym słuchaniu?

Miałem podobną konfigurację - H80 i AP Sitara 25 - miło ją wspominam :)

Pozdr

Edytowane przez bronx99

Witam.

Mijają dni, tygodnie! a mój h80 dalej spakowany w kartonie czeka na swoje kolumny :)

Panowie już 'prawie' wybór padł aczkolwiek chciałbym się ostatecznie Was poradzić

1. Xavian neox1

2. S16H canto one

dzieekuje za opinie

(15m2, jazz/pop, ciepłe granie)

Edytowane przez shymi206

Czołem wszystkim!

Szukam kolumn do h300. Najlepiej podłogówki o zrównoważonym brzmieniu. Pokój 30m2, mogą stać jedynie 30cm od ściany :/ Muzyka: jazz, blues, rock akustyczny, vokal. Budżet do około 15tyś. Bardzo chętnie rodzima produkcja.

Jakieś pomysły? :)

Coś ze stajni S16h to moje marzenie. Wstęnie podpytywałem Pana Grzegorza, ale nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi. Tak bez odsłuchów to ciężko wyrokować co komu podpasuje. Problem w tym, że nie mam za bardzo możliwości odsłuchać kolumn z aktualnej oferty, bo mieszkam za granicą i do Polski wpadam na krótko. Musiał bym już wstępnie coś wytypować i pod tym kątem szukać odsłuchów na pomorzu najlepiej.

Bardzo chciałbym mieć polskie paczki. Kiedyś odsłuchiwałem Audio Academy Rhea, S16H Minas Anor IIIs 2,5r i Esa Neo 3 Se z miom ówczesnym Heglem H80 . AA jakoś mi nie przypasowały, Minasy dużo lepiej, ale najbardziej ESA (sporo droższe) może dla tego że trochę "ciemniejsza" prezentacja była do której jestem/byłem przyzwyczajony przez moje dyżurne Dali.

Arcad nie słyszałem - wyglądają zacnie, zresztą jak wszystko od Pana Grzegorza. Jaka jest cena, wiadomo?

Witam wszystkich . Ze swoim h300 zapisuje się do klubu. Jako źródło używam Krell kav 280 cd oczywiście wyłącznie pod Xlr . Gra to z monitorami Kudos cardea super c10. Wcześniej przez ok 3 lat byłem szczęśliwym posiadaczem h200 więc mam bezpośrednie porównanie tych dwóch wzmacniaczy

Witam wszystkich . Ze swoim h300 zapisuje się do klubu. Jako źródło używam Krell kav 280 cd oczywiście wyłącznie pod Xlr . Gra to z monitorami Kudos cardea super c10. Wcześniej przez ok 3 lat byłem szczęśliwym posiadaczem h200 więc mam bezpośrednie porównanie tych dwóch wzmacniaczy

i jak wg Ciebie wypada porównanie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.