Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, zoromoto napisał:

Miałem kilka Hegli i żaden nie "pykał" w kolumny. Po kilku sekundach słychać tylko "kilk" przekaźnika. Dodatkowo Hegle po włączeniu "startują" od dość niskiej głośności, a nie pozostawionej przed wyłączeniem. 

Może źródło jest winne. Ja mam tak z lampowym pre-ampem gramofonowym. Nawet jak przełączę już rozgrzany piec na to źródło, to "pyknięcie" jest...

Co to masz za pre gramofonowe?

45 minut temu, MarekP. napisał:

Co to masz za pre gramofonowe?

Yaqin MS 22B, on nie gra "na co dzień" z Heglem, ale jak kolega @Ivan poruszył temat "pykania" w kolumnach to od razu mi się ten przypadek nasunął. To tak w obronie Hegla miało być ;)

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

Hej.Mam problem z wejsciem usb w dacu hd30.Podłączyłem transport auralic g1 przez kabrl usb i dźwięk po kilku minutach sluchania zaczyna się gubić  tzn przerywa.Nawet jesli slucham z częstotliwością probkowania 16/44.Nie wspominam juz o upsamplingu(na kablu coax mogę ustawic w streamerze ×4)

Czy to kwalifikuje sie do swrwisu czy hd30 ma takie slabe wejscie usb?

Dzieki za pomoc.

Hej.Mam problem z wejsciem usb w dacu hd30.Podłączyłem transport auralic g1 przez kabrl usb i dźwięk po kilku minutach sluchania zaczyna się gubić  tzn przerywa.Nawet jesli slucham z częstotliwością probkowania 16/44.Nie wspominam juz o upsamplingu(na kablu coax mogę ustawic w streamerze ×4)
Dzieki za pomoc.
Podłącz laptopa po usb zagraj dowolny plik z dowolnego oprogramowania i będziesz miał odpowiedź.
10 godzin temu, Marcin99 napisał:

Dzieki za pomoc.

Kiedyś używałem HD30 z G2 i nie miałem żadnych problemów o których piszesz. G1 to podobna maszyna. Może być coś nie tak z HD30 lub G1.

Zależy mi, aby z Xavianów "wyeksponować" barwę i kimat, więc mój H200 na sprzedaż.

https://allegro.pl/oferta/hegel-h200-7873945503

Edytowane przez kocurro

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Godzinę temu, PolTor napisał:

Hejka

Czy były H200 złotawe ?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Nie. NIektore hegle tak maja - patynują ;) To wielka ich wada. Pisałem z Heglem o tym jak chciałem kupić cd i odpowiedzieli, że z niektórymi partiami się tak działo ( i to nie tylko ze wzmacniaczami ale tez z dac,cd) ale z tego co wiedzą to tylko te na rynku Norweskim.

Nie. NIektore hegle tak maja - patynują ;) To wielka ich wada. Pisałem z Heglem o tym jak chciałem kupić cd i odpowiedzieli, że z niektórymi partiami się tak działo ( i to nie tylko ze wzmacniaczami ale tez z dac,cd) ale z tego co wiedzą to tylko te na rynku Norweskim.
Znajomy takiego dla mnie oglądał i był w szoku jak i ja. Piękny stare złoto :/. Unikat.

Czyli z No lepiej srebrny kupować :) 

Znajomy takiego dla mnie oglądał i był w szoku jak i ja. Piękny stare złoto :/. Unikat.

To jest taki unikat :/89cd3452d2ec3d66cdbdae2fc5eeafe5.jpg

5 godzin temu, PolTor napisał:

Dla mnie to jest największa wada Hegla...że też tego nie dopilnowali :/... na pocieszenie jest to, że to naprawdę mało awaryjne sprzęty :)

18 godzin temu, PolTor napisał:

Panowie, prooosze, jak sie zrobi zdjecie w dziwnym oswietleniu i wyciagnie cienie na +500% (popatrzcie na wyswietlacz!) to nie ma bata zeby jakies zafarby nie wyszly. Az zrobie zdjecie mojemu H80 jak bede ciemniej i powyciagam cienie, zobaczymy czy tez mam zlotego Hegla....

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

Panowie, prooosze, jak sie zrobi zdjecie w dziwnym oswietleniu i wyciagnie cienie na +500% (popatrzcie na wyswietlacz!) to nie ma bata zeby jakies zafarby nie wyszly. Az zrobie zdjecie mojemu H80 jak bede ciemniej i powyciagam cienie, zobaczymy czy tez mam zlotego Hegla....

Baz jaj kto by się bawił w produkcję ściemy. Zdjęcie zrobione telefonem z LED lampą. Zobaczłbyś na żywca to wtedy nie pisalbyś takich bzdur.Też mam Hegal i mam porównanie. 

Tez jest taki zloty?

Taki złoty jak Twój.

Ps. Nie wiem po się cisksz, jak kolega wyżej opisywał, że to przypadłość niektórych Hegli. Poczytaj. Ja chciałem kupić , zobaczyłem i nie kupiłem tyle.

Chodzi o to, ze zdjecie moze bardzo przeklamac kolory, szczegolnie robione w dziwnych warunkach oswietleniowych. Wychodzi to oczywiscie wtedy, kiedy obrabia sie RAWy ciagnac mocno cienie. Niestety jest tez tak, ze oprogramowanie telefonow tez obrabia zdjecia zczytywane z matrycy aby zapisac jpgi nadajace sie pozniej do pokazania w sieci, w takich przypadkach (zaleznie od ustawien, telefonu, oswietlenia, uzycia lub braku uzycia lampy) mozna uzyskac efekty, ktore kompletnie nie odzwierciedlaja rzeczywistosci (i to z telefonu w trybie auto!), jeszcze jesli ktos ciagnal cienie z takego jpg'a to takie zdjecie/grafika nie moze byc 'dowodem w sprawie'. 

Wiadomo, tez, ze czarna farba w Heglach ma nieco inny odcien czerni (cieplejszy) na przodu panelu niz farba czarna uzyta na obudowie. Zrobie eksperyment, porobie zdjecia, i byc moze (jeszcze nie swiadom tego) tez jestem szczesliwym posiadaczem zlotego Hegla...

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

mój jest z norwegi :) przesiadka z Harman Kardon hk6800 tak ze wrażenia ogromne :)
Super, że przynosi tyle poprawy i radości.

Aczkolwiek pilot złoty na szczęście tylko pilot :-) 
photostudio_1551616935950.thumb.jpg.8c7fd0fc3e3f46ae03ff257a48d5d7c6.jpg
Ciekawe swoją drogą co się dzieje, farba się utlenia, nasłonecznienie ?

2 godziny temu, PolTor napisał:

Ciekawe swoją drogą co się dzieje, farba się utlenia, nasłonecznienie ?

Front i pilot są aluminiowe, zaś pokrywa to zwykła blacha - aluminium jest anodowane, blacha malowana. Spaprana anoda będzie "płowieć" stojąc w nasłonecznionym miejscu, zaś lakier nie. Nie jest to kłopot jedynie Hegla - to samo się dzieje z niektórymi Rotelami i np. frontami w Krellach KAV-400xi - tu jest o tyle "ciekawie", że cała obudowa jest z aluminium, a płowieją tylko fronty, bo są inaczej anodowane ze względu na napisy (ale też nie wszystkie).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.