Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

?

Godzinę temu, shiver07 napisał:

What the fuc.....

Pewnie ryż podrożał ?

Edytowane przez zoromoto

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

Szacuje się, że najniższe wynagrodzenia chińskich pracowników prześcignie polską płacę minimalną już w 2023 roku. Tak więc to najwyższy moment, aby zakopać mit miski ryżu. A że place rosną tam w tempie 10 % rocznie to za 10 lat będą Polacy emigrować do Chin Ci wykształceni. 

8 minut temu, jacm napisał:

Szacuje się, że najniższe wynagrodzenia chińskich pracowników prześcignie polską płacę minimalną już w 2023 roku. Tak więc to najwyższy moment, aby zakopać mit miski ryżu. A że place rosną tam w tempie 10 % rocznie to za 10 lat będą Polacy emigrować do Chin Ci wykształceni. 

Tylko pamiętaj, że w Chinach nie płacą składek na emerytury i ich nie dostają, są na utrzymaniu dzieci? też gdzieś czytałem że państwo pokrywa połowę leczenia, za resztę muszą sami płacić, to nie jest tam tak super.

To jak w Polsce praktycznie ze wszystkim idzie się prywatnie jeśli chodzi o leczenie a sorry jak płacą połowę to w Chinach mają nawet lepiej. Emerytury u nas też są narazie na papierze ale nikt tego nie rusza póki można się zadłużać. 

Edytowane przez jacm
15 minut temu, jacm napisał:

To jak w Polsce praktycznie ze wszystkim idzie się prywatnie jeśli chodzi o leczenie a sorry jak płacą połowę to w Chinach mają nawet lepiej. 

Gorzej jak trafi się do szpitala z jakimś poważnych schorzeniem i wyjdzie np. taki rachunek https://www.o2.pl/informacje/wyleczyli-go-z-koronawirusa-rachunek-ze-szpitala-prawie-go-zabil-6521102708763360a to i mało pocieszające by było pokrycie połowy kosztów.

Cytat z artykułu:

"W rzeczywistości Michael Flor może mówić o szczęściu, że zachorował akurat na koronawirusa. Dzięki specjalnemu prawu uchwalonemu przez Kongres, utworzono ponad 100-miliardowy fundusz, który pokrywa koszty leczenia choroby. W przypadku innej przypadłości, jego ubezpieczenie nie pokryłoby kosztów.

Takie działanie budzi sprzeciw wielu chorych np. na raka czy białaczkę, którzy zmuszeni są do opłacania leczenia, a w przypadku gdy nie mają pieniędzy, często są wypisywani ze szpitala."

Nie masz kasy radź sobie sam☹️

Ja tam większości korzystam z państwowej opieki zdrowotnej, zęby leczę zawsze prywatnie.

22 minuty temu, jacm napisał:

Emerytury u nas też są narazie na papierze ale nikt tego nie rusza póki można się zadłużać. 

Chyba żaden kraj nie ma ich zabezpieczonych np. złotem ?

Edytowane przez Prewwit
1 godzinę temu, Prewwit napisał:

Gorzej jak trafi się do szpitala z jakimś poważnych schorzeniem i wyjdzie np. taki rachunek https://www.o2.pl/informacje/wyleczyli-go-z-koronawirusa-rachunek-ze-szpitala-prawie-go-zabil-6521102708763360a to i mało pocieszające by było pokrycie połowy kosztów.

Cytat z artykułu:

"W rzeczywistości Michael Flor może mówić o szczęściu, że zachorował akurat na koronawirusa. Dzięki specjalnemu prawu uchwalonemu przez Kongres, utworzono ponad 100-miliardowy fundusz, który pokrywa koszty leczenia choroby. W przypadku innej przypadłości, jego ubezpieczenie nie pokryłoby kosztów.

Takie działanie budzi sprzeciw wielu chorych np. na raka czy białaczkę, którzy zmuszeni są do opłacania leczenia, a w przypadku gdy nie mają pieniędzy, często są wypisywani ze szpitala."

Nie masz kasy radź sobie sam☹️

Ja tam większości korzystam z państwowej opieki zdrowotnej, zęby leczę zawsze prywatnie.

Chyba żaden kraj nie ma ich zabezpieczonych np. złotem ?

W pełni się z Tobą zgadzam. Dla wielu to może jest śmieszne, ale mamy chyba najlepsza opiekę zdrowotna na świecie. Przypomnę zamach na maraton w USA, gdzie zbiórki robiono na ratowanie kończyn biegaczy bo usłyszeli f... k off

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

10 godzin temu, shiver07 napisał:

What the fuc.....

11 godzin temu, zoromoto napisał:

Taka sytuacja... 

received_2712059195698627.jpeg

Dobrze, że kupiłem swojego Hegla uff... 

Pewnie części podrożały hehe?

Edytowane przez shiver07

a tak w ogóle co to za podwyżka, 33ooo koron szwedzkich to tylko 13900zł, a to nadal wyraźnie taniej niż w Polsce (katalogowo)

pewnie dystrybutor w Szwecji dostał prikaz urealnienia cen do EU; po prostu kończy się kolejna tania meta.... ? 

Edytowane przez m4tech

Gdyby ktoś szukał chcę sprzedać swojego h300. Narazie tylko tutaj w klubie. Cena...myślę, że bedzie ok 6700 zł. Sorki, że pisze tutaj a nie w ogłoszeniach ale chciałbym, żeby trafił w dobre ręce.

21 godzin temu, bronx99 napisał:

Gdyby ktoś szukał chcę sprzedać swojego h300. Narazie tylko tutaj w klubie. Cena...myślę, że bedzie ok 6700 zł. Sorki, że pisze tutaj a nie w ogłoszeniach ale chciałbym, żeby trafił w dobre ręce.

Planuje sz zmianę na coś nowszego z oferty hegla? 

Zmiana podyktowana jest tym, że coraz więcej słucham gramofonu, a że czas na to mam tylko wieczorami to muszę używać słuchawek - a niestety ale H300 nie pozwala podłączyć wzmacjiacz słuchawkowy (w grę wchodzi tylko digital out) a przez to gramofonu nie posłucham ?. A co będze następne...naturalnym następcą jest h360 żeby nie wchodzić w duże koszta albo zaszaleje i trafie h30 i p30 ?

Masz racje ,przede wszystkim za dużo do przeczytania i gdyby to nie był hegel pewnie bym w połowie odpuścił albo czytał dalej z myślą o obiedzie ,ale mam wrażenie że to było szczere ? tak mi się wydaje ?

Ja z takim entuzjazmem opisuję wyprawy motocyklowe i to jest szczere. Najwyraźniej redaktor po prostu lubi Hegle, nie widzę w tym nic złego, też je lubię ?

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

9 godzin temu, zoromoto napisał:

Jak u Audio physic kluczowe są odsłuchy, i jedni i drudzy mieli pomysł na dźwięk i się go trzymają. 

Mi to odpowiada nawet bardzo. 

No i jak robisz coś z pasji to wszystko przychodzi łatwiej i są tego lepsze efekty . 

Edytowane przez jacm
W dniu 30.08.2020 o 21:48, bronx99 napisał:

Skad odbior ewentualnie? 

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

2 godziny temu, m4tech napisał:

Recenzja budująca również dla właścicieli H300, że to jeszcze nie taki staroć, jak to recenzent napisał, prawda się zawsze obroni ? 

To akurat się zgadza przed 360 spokojnie się broni, dopiero 390 powoduje chęć zmiany z 300. 

14 godzin temu, zoromoto napisał:

Co do współczynnika tłumienia to w pomiarach do 1000 nie dobija, tutaj testy https://www.soundstagenetwork.com/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=141  ale i tak jest bardzo dobrze na tle konkurencji w podobnym przedziale cenowym. Co do połączenia DACa z regulacją głośności zamiast przedwzmacniacza, zgadzam się z tym co napisane w recenzji.

3 godziny temu, m4tech napisał:

Czy zauważyliście w swoich Heńkach, że po rca wzmacniacz się mniej nagrzewa niż po xlr?

Nigdy na to nie zwrocilem uwagi a dluzszy czas gram juz na xlr bo powrotu do rca nie da sie zaakceptowac.

Tak przy okazji tematu h300 to fajnym darmowym progresem w graniu jest dac-loop. U siebie np wychodze z transportu usb/spdif swiatlowodem, wchodze w H300, tam wbudowany dac filtruje sygnal zmniejszajac jitter i leci coaxialem do daca HD25 a z tamtad wraca znowu xlrami do h300.

Trzeba aktywowac ta funkcje na pilocie  kombinacja przyciskow a warunkiem jest granie tylko po xlr co juz calkowicie odstawia rca na bok.

Edytowane przez CEzAR21

U mnie dzisiaj test porównawczy D50s z D90 MQA. 

Źródło - Tidal z  Raspberry (Volumio) + Allo Digi One SE połączone do DACA kablem Wireworld Starlight 8 Coax. Dac połączony do wzmaka XLR Nordost Purple flare (D90) oraz RCA Wireworld Solstice 8 (D50s). Wzmacniacz Hegel h200, czysty bez żadnych modów. Połączony z kolumnami kablami Wireworld Luna 8. Kolumny Audio Physic Tempo 6.

Na start odpaliłem Abbey Road w wersji MQA (48 kHz) - oglądałem wczoraj akurat film Yesterday z 2019 i mam ochote na Beatlesów. 

Pierwsze co się rzuciło w uszy to bardziej sprężysty bas i przejrzystość dźwięku - w stosunku do d50s ten dac wyciągnał sporo nawierzch. Spójny. Z d50s czasami miałem wrażenie, że nie słucham muzyki, a masy różnych szczegółów. Tutaj mamy spójność tego i zdecydowanie słucha się muzyki.

Jakieś większe wnioski może wieczorem - daca mam na tydzień, wiec troche można posłuchać ?

IMG_20200906_161014.jpg

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.