Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Wcześniej miałem pożyczony ten sam model od kolegi i kierunki "lepszego grania" były w nich odwrotne.

Bo ten bezpiecznik już się "ułożył" w sprzęcie kolegi. Więc te "odwrócone kierunki lepszego grania", to być może jakiś rodzaj protestu z jego strony.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ło Jezu... Znów się zaczyna kolejna część krucjaty Oświeconych.

Może byście poszli na wątek poświęcony podstawkom pod kable? Albo chociażby kablom sieciowym. :-)

Już dobrze wiemy, że waszym zdaniem bezpieczniki "nie grają".

Postudiuj kilkalat energrtykę na AGH porozmawiaj z profesorami i doktorami a dowiesz się wiele ciekawszych rzeczy z zakresu energetyki.

Wydaje Cię się w temacie przewodnictwa wszystkie zagadki zostały już wyjaśnione? Od ponad 20 lat obracam się wśród kadry uczelnianej, również tej uznanej w UE. Nie masz pojęcia o czym piszesz. ;)

To Wasze grono spod znaku audio-voodoo i ABX przypomina mi upierdliwego sąsiada. Siedzisz spokojnie w domu, dzwonek do drzwi, otwierasz, a tam sąsiad:

- A. Pan, proszę Pana, to nie ma racji!!!

Nie wiem co gorsze, okresowe uleganie wpływom marketingu, czy Wasza "pasja życia". ;)

Ło Jezu... Znów się zaczyna kolejna część krucjaty Oświeconych.

Taki bajzel panuje w wielu wątkach. Wystarczy jeden meteor.

Najśmieszniejsze i najsmutniejsze w tym wszystkim jest to - że 50 osób pisze o swoich (różnych) doświadczeniach, dzieli się uwagami (być może czysto subiektywnymi - ale po to jest forum) - a przyjdzie 5 nawiedzonych z misją przekonywania że wszystko gra tak samo i to tylko marketing - i pie...tak w każdym wątku nie na temat....

wydawało by się dorośli ludzie ale problemy mają poważne....

Tacy - "szczęśliwi łysi - nic im nie stoi, nic im nie wisi" :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Pytanie z ciekawości.

Wzmacniacze za około 40tyś lub więcej mają złote bezpieczniki czy zwyczajne?.

W standardzie niestety nie, ale dokładają za prawie 1000 PLN kabel zasilający.

Pytanie z ciekawości.

Wzmacniacze za około 40tyś lub więcej mają złote bezpieczniki czy zwyczajne?.

Zapewne wraz ze sprzętem dostajesz fakturę na 40 "koła". A co więcej musisz wydac te 40 tyś - będziesz wiedział.

Smutne to, że ludzie nie chcą wydać, a chcą wiedzieć co w środku…ba! Smutniejsze, że nie wydali - a wiedzą, że nie gra!

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• 3 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Co prawda to innego rodzaju ,, bezpiecznik'' ale żeby nie zakładać nowego tematu wkleję to tutaj.

http://audiolifestyle.pl/nowosci/gigawatt-g-c20a/

Ktoś już sobie kupił i posłuchał?

Na Partsconn. obecnie HiFi Tuning Gold i Silver sa oferowane za bdb ceny (-75%/-50%).Jak one sie maja w stosunku do SR 20 i Red?

Opłaca się kupić tylko z serii Supreme, a one nie są przecenione niestety.

Opłaca się kupić tylko z serii Supreme, a one nie są przecenione niestety.

Pewnie Supreme są najlepsze, ale ja mam Goldy i zmiana ze zwykłych była ewidentnie na plus;-)

Z tego by wynikało że w obecnej okazyjnej cenie także Goldy opłaca się kupić.

praktycznie bardzo uspokoiła się scena i jest swobodniejszy przekaz i bardzo gładki.

A Ty na tym awatarku masz ręce Kaszpirowskiego. ;-)

Ja w innych zakładkach, z racji tego że słyszę różnice między niektórymi kablami, klockami, czy playerami PC-audio jestem wyśmiewany regularnie przez Ułomnouchych jako ten, któremu się zdaje że słyszy, albo że mój mózg mnie oszukuje...ale Wy tutaj Panowie to macie ostrą jazdę bez trzymanki na maxa.

To już jest najbardziej zaawansowane audiofilskie voodoo. Ekstremalny, ortodoksyjny fetyszyzm z tymi bezpiecznikami.

Pozazdrościć takiego słuchu. Myślałem, że mam najlepszy. ;-)

Ortodoksyjny jest ten, kto z góry wie, że bezpieczniki nie mają wpływu na dźwięk.

Taki lujlan na przykład :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Taki lujlan na przykład :-)

Jestem pełen podziwu dla tego typu elokwencji.

Ta łatwość oceniania kogoś o kim nic się nie wie ale wie się lepiej.

Ciekawe co uprawnia do takiego zachowania poza datą rejestracji na tym forum.

Jestem pełen podziwu dla tego typu elokwencji.

Ta łatwość oceniania kogoś o kim nic się nie wie ale wie się lepiej.

Ciekawe co uprawnia do takiego zachowania poza datą rejestracji na tym forum.

Oj prosze sie nie zloscic - taka gra slow ( i troche dzwiekow - to przecie forum tez i audio), przyszla mi do glowy, bez zwiazku z Kolega - prosze nie brac tego do siebie.Taki moze nieudany zarcik starszego pana.

Zmiany są ewidentne i duże. Ortodoksyjny jest ten, kto z góry wie, że bezpieczniki nie mają wpływu na dźwięk.

Ja tam tego nie neguję, bo sam nigdy tego nie sprawdzałem.

Ze słyszenia kabli też się kiedyś śmiałem, dopóki sam na własne uszy nie usłyszałem różnic.

Powiedz to tym ortodoksyjnym niesłyszącym, co to prawie żadnych różnic nie słyszą

i śmieją się w kółko z tych, którzy słyszą więcej, wmawiając im że to ich wyobraźnia, że oszukuje ich mózg, etc.

;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.