Skocz do zawartości
IGNORED

Akcesoria Bazodruta

Slawomir2007

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

....jakiś czas temu podstawiłem Franc Audio pod cd...efekt był bardzo duży-pisałem już o tym....ale zabawa dopiero się zaczęła)))) .....wczoraj kolejne dałem między standy Stand Art 8 a Dynaudio S25 i dziś ostatni komplet poszedł pod wzmacniacz)))).....z tych francowych choler jestem cholernie zadowolony...)))) PODZIĘKOWANIA dla Pana Jacka z hi-fi TY i Ja, że mnie do tego namówił!!

A ja kilka dni temu pod akcesoriami Bazodruta zamieniłem oryginalne kulki Bazodruta na te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

AISI 316 G 100 12 mm

Powiem tak: znakomite...

W porównaniu do oryginałów:

- dźwięk płynniutki, bardzo bliski gramofonowemu, nasycony i bez jakichkoliwiek naleciałości "cyfrowych", z kapitalną przestrzenią i nasyconą barwą instrumentów.

Więc chchyba jednak Symposium wie, co robi, oferując w swym najwyższym modelu (ROLLERBLOCK® SERIES 2), stalowe kulki.

A przecież w tym właśnie modelu, to zaledwie Grade 10...

A co dopiero w upgradzie tej wersji (z dodatkiem "+"), gdzie w standardzie jest dokładość G3, a nie G10...

Ukryta Zawartość

A nieprawda...

Zobaczcie link:

Ukryta Zawartość

Stalowe kulki...

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Podkładki Bazodruta, mają zdecydowanie pozytywny wpływ na sprzęt. Zmiany są zawsze korzystne i z każdym sprzętem podobne, a więc przewidywalne. Po licznych testach, dwa komplety już zostają ...

Podkładki Bazodruta, mają zdecydowanie pozytywny wpływ na sprzęt. Zmiany są zawsze korzystne i z każdym sprzętem podobne, a więc przewidywalne. Po licznych testach, dwa komplety już zostają ...

Ja mam 3 komplety podkładek bazodruta i nie zamierzam się ich pozbywać, wpływają bardzo pozytywnie na dźwięk, mam też jeden komplet symposium rollerblock 2+, które deklasują w/w podstawki pod każdym względem (rozdzielczość, scena).

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

niektore kapele daja juz za darmo swoje plyty w ramach promocji samej kapeli, zeby zarabiac na graniu koncertow ,BO PLYTY SIE JUZ NIE SPRZEDAJA ,polecam kapele

do wyboru rowniez hi-res

Pozdro

Ukryta Zawartość

I dlatego sami na siebie kręcą bata bo na koncerty też chodzi coraz mniej ludzi.Mają to w D...

Wolą internet i mp3 za darmo z sieci a kasę lepiej wydać na wakacje, wyjście z laseczką, trochę lansu.

Czas gdy były sprzedawane płyty to był ostatni dobry czas dla muzyków.

Dziś muzyka jest za darmo nie ma więc wartości, a jeśli nie ma wartości to większość obywateli nie jest

nią zainteresowana. A to znów powoduje że nikt już nie chce inwestować w muzykę ani w nic z nią związanego.

Te dziesiątki jak nie setki studiów nagrań w Polsce w ciągu kilku lat padną jak muchy podobnie jak większość muzyków,

którzy z tego fachu już nie wyżyją.Będą musieli szukać innej zarobkowej roboty a muzykować to sobie będą mogli dla

przyjemności.

Jeszcze niedawno muzyk to był ktoś, znany muzyk to była gwiazda.A dziś jest nikim. Wszyscy mają go w D...

Taki ćwierć inteligent biegający po boisku za piłką może być mega gwiazdą i zarabiać kupę kasy a muzyk to...zero.

Internet i pliki to śmierć dla muzyków tylko nie wszyscy z nich zdają sobie z tego sprawę!

Smutne to ale taki mamy świat.

nie sadze sly, moim zdaniem coraz bardziej popularne sa koncerty i jest ich coraz wiecej no i przyjezdzaja do nas gwiazdy takiego formatu ze 5 ,10 lat temu to moglismy tylko pomarzyc o tym zeby zobaczyc ich na zywca ,jak myslisz koncerty sa organizowane dlatego ze coraz mniej ludzi na nie chodzi ? wiesz jakie to sa koszta nikt by nie ryzykowal

muzykom bedzie sie powodzic coraz lepiej bo na swojej tworczej drodze wyeliminuja potwory typu wytwornie ktore pochlaniaja 70% ich zyskow, nierzadko wymuszajac na artystach zrzekniecie sie praw autorskich na rzecz wydawcy,a dostepnosc muzy w internecie to pamietaj najlepsza promocja ,gdyby nie net nigdy nie uslyszalbym o badbadnotgood a tak jestem juz fanem , napewno zaplace za bilet i wybiore sie na koncert

moim zdaniem nie masz racji ,ale oczywiscie swoje zdanie masz i okej

Kiedyś gwiazdy pierwszoligowe przyciągały tłumy. Na koncerty wielkich gwiazd przychodziło po 100 tys ludzi. A teraz?

Bryan Adams w Poznaniu....7000 osób!!? To śmiech na sali. Mike&Mechanics czy Faithless w Berlinie po 1000-2000 osób?!!

To jest żenada. Ale nie ma się co dziwić. Lubię Bryana Adamsa, kiedyś chciałem być na jego koncercie a teraz gdy grał 10km ode mnie

to nawet nie chciało mi się sprawdzić gdzie można kupić bilety.

Wśród moich znajomych kiedyś wielu kupowało muzykę i czasem chodzili na koncerty.

Dziś nikt z nich nie kupuje żadnej muzyki i prawie w ogóle nie chodzą na koncerty.

Mają mp3 z internetu i olewają muzykę.Nie kupują też dobrego sprzętu.Nie to już dla nich żadnej wartości.

A koncerty w Polsce i pewnie nie tylko w Polsce to forma spędzania czasu.Są oczywiście wyjątki kochające muzykę na żywo,

ale większość na te różne Openery i inne wydarzenia muzyczne jeździ na zasadzie spędzenia czasu, pikniku, i jest im obojętne kto

tam gra, równie dobrze mogą być kabarety i pantomima.Ważne by gdzieś wyjść z dziewczyną lub kumplami, napić się piwa i pośmiać się.

Wartości muzyczne nie mają tu żadnego znaczenia ani żadnej materialnej wartości.

A akurat to że muzycy teraz mogą się uwolnić z chorych układów z wytwórniami to jest dobrze, ale dla tych dobrych kapel bo słabe znikną z rynku.

Kiedyś wytwórnie lansowały też gorsze kapele za kasę z zysków z tych lepszych.Trochę taki socjalizm.Nie było to zdrowe choć jednak pewne plusy miało.

Szczególnie dla tych słabszych, mniej medialnych muzyków.

Teraz to się skończyło i słabi znikną z rynku.Taka naturalna kolej rzeczy.

A jakie teraz są gwiazdy? Madonna? Koncert w W-wie na Narodowym był ponoć tak nędzny że znajomi którzy byli wyleczyli się z koncertów na długo.

Lady GAGA? A kto to jest?

Czas pokaże jak będzie.Moim zdaniem dziś już nie wydaje się kasy na muzykę i w miarę lat to się jeszcze nasili.

• Użytkownicy+

W lipcu 2007, na koncercie George Michaela było ponad 40 000 luda... Rok temu na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w Gdańsku kilkanaście tysięcy, a przecież to nie popowe gwiazdki brały udział w koncercie.

Co do podkładek bazy, to najbardziej podoab mi się to, że zawsze wpływ jest pozytywny. Kable potrafią nie wsztrzelić się w system, a podkładki zawsze pomagają.

Ukryta Zawartość

....jakby pod Madonnę podstawić franc audio to myślę że koncert byłby o wiele lepszy...

Zapewne tak!...hehehe...stałaby wyżej więc byłoby ją widać a i głos rozchodziłby się lepiej.Poza tym jednak...nie wpadałaby w wibracje...tzn w pląsy!

Trudno się nie zgodzić z sly30, przypomina mi to trochę sytuację z kablówką. 1000 kanałów, a z tego 95% się utrzymuje ze względu na różnego rodzaju pakiety z dostawcą. Kanada teraz przepuszcza ustawę, gdzie będzie możliwe zamawiać sobie kanały ala carte blanche, czyli zamawiasz sobie, które chcesz kanały. W sumie mnie to cieszy, bo w telewizji 95% to szambo leci, ale u nas to pewnie nie doczekamy się czegoś takiego, bo mafia :).

A w muzyce to fajnie by było, gdyby muzycy wystawiali swoje produkty na stronie i płacilibyśmy bezpośrednio dla nich, ale wtedy słabszym zostałoby promowanie się na youtube :).

A w muzyce to fajnie by było, gdyby muzycy wystawiali swoje produkty na stronie i płacilibyśmy bezpośrednio dla nich, ale wtedy słabszym zostałoby promowanie się na youtube :).

Plan taki miał twórca megaupload jednak mafia go zgarnęła przed stworzeniem MEGABOXa

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Ano prawda, zapomniałem o tej sprawie.

Ostatnio czytałem, że amerykański komik Louis CK zaczął właśnie sprzedawać swoje standupy przez Internet za 5 dolców. Założył aukcję na eBay i sprzedawał godzinny materiał, a na dole aukcji był dopisek, aby ludzie nie piracili. W 10 dni zarobił bańkę :). Przedtem jak sprzedawał przez pośredników to ledwo co dostawał. Zarobił tyle kasy, że teraz kręci wszystko sam za swoje fundusze i sprzedaje bezpośrednio.

Wpadł teraz na pomysł, żeby zrobić to samo z biletami na show, facet wynajmuje halę gdzieś i sprzedaje sam bilety ludziom przez Internet przez co sporo oszczędzają :).

Jest to pomysł.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wpadł teraz na pomysł, żeby zrobić to samo z biletami na show, facet wynajmuje halę gdzieś i sprzedaje sam bilety ludziom przez Internet przez co sporo oszczędzają :).

Jest to pomysł.

No ba, szkoda że Pink Floyd na to nie wpadł, już widzę jak chłopaki ładują 70 ton sprzętu na tira.

A jakie teraz są gwiazdy? Madonna? Koncert w W-wie na Narodowym był ponoć tak nędzny że znajomi którzy byli wyleczyli się z koncertów na długo.

Lady GAGA? A kto to jest?

Czas pokaże jak będzie.Moim zdaniem dziś już nie wydaje się kasy na muzykę i w miarę lat to się jeszcze nasili.

Myślę , że przyczyna tkwi również w tym iż nie ma dzisiaj wybitnych gwiazd na miarę Presleya czy Pink Floyd-ów lub Anny German czy Violetty Villas , ile razy można chodzić na koncerty Piaska czy Rodowicz ?

Piotr

ile razy można chodzić na koncerty Piaska czy Rodowicz ?

brrrrr......

pół razy :) to za dużo

:)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• 2 tygodnie później...

Witam

W temacie podkładek BAZODRUTA : używam ich do całego sprzętu od dłuższego czasu i nie żałuję , coś troszkę magicznego z tym dźwiękiem się przy ich użyciu dzieje, testowałem je u producenta w warunkach "laboratoryjnych", t.j. porządnie wygluszone pomieszczenie i wysokiej jakości sprzęt- nawet dla laika, jakim jeszcze jestem ( tylko kilka lat highendu) uzyskany efekt wart jest moim zdaniem swojej ceny. Z tego, co mi wiadomo Bazodrut udostępnia je do testów- dla niedowiarków moim zdaniem idealna sytuacja- sprawdź i dopiero wtedy decyduj, czy krytykować, czy nie.

Pozdrowienia dla W.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.