Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może to da do myślenia niedouczonym mamuśkom narażającym zdrowie swojego dziecka.

@thark

Rozpowszechniaj dalej tę brednie i półprawdy. Będziemy z żonką mieli roboty do końca życia. ;)

Wespół z żoną , będziecie mieli więcej pracy ze względu na próchnicę , czy fluorozę ?

Ukryta Zawartość

Piotr

Z religią antyszczepionkową będzie to samo, co z religią smoleńską, tylko potrwa to dłużej. Na koniec pod ciężarem faktów wszystkie fantazje załamią się, a zwolennicy rozpłyną się we mgle. Realne straty pozostaną osierocone, ale niestety zapłacą za nie wszyscy bez wyjątku, alimenty nie będą ściągane.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Z religią antyszczepionkową będzie to samo, co z religią smoleńską, tylko potrwa to dłużej. Na koniec pod ciężarem faktów wszystkie fantazje załamią się, a zwolennicy rozpłyną się we mgle. Realne straty pozostaną osierocone, ale niestety zapłacą za nie wszyscy bez wyjątku, alimenty nie będą ściągane.

Co ma do tego religia,wystarczy że koncerny wezmą odpowiedzialność za swoje produkty i za możliwe powikłania ,było sporo przypadków jak koncerny z chęci zysku sprzedawały produkty szkodliwe, nawet wiedząc o tym sprawę tuszowali żeby tylko nie stracic. Począwszy do tabletek antykoncepcyjnych 1 gen.które powodowały ciężkie uszkodzenia płodu, poprzez produkty dla hemofili z wirusem HIV a na szczepionkach na ptasią grypę która w pakiecie zawierała wirusa świńskiej grypy,przykładów jest wiele wystarczy poszukać.

A możemy porozmawiać o wpływie fluoru na zwolnienie metabolizmu flory bakteryjnej jamy ustnej?

Nie jestem stomatologiem ,ale próchnicy sprzyja zakwaszenie w jamie ustnej.@TomekL3 słusznie napisał ,że wystarczy wodorowęglan sodu -wprowadza środowisko zasadowe.W społeczeństwach rozwiniętych spożywane przetworzone produkty zakwaszają organizm, stąd już kilkulatki maja dziury w gębie.Ostatnio modne stało się cykliczne odwaszanie organizmu ,a przecież wystarczy rozsądnie się odżywiać.

W krajach ,gzie jedzą głównie żywność nieprzetworzoną często wystarcza mycie zębów pogryzionym patykiem i wodą.

Jak więc widać fluor nie jest konieczny ,natomiast jest szkodliwy.

Edytowane przez matoole

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Pojęcie zakwaszania a dalej, moda na odkwaszanie organizmu to brednie.

Mechanizmy organizmu same dbają o równowagę kwasowo-zasadową.

Jak ona zostaje naruszona to nastają groźne choroby w organizmie...

I jest akurat tak, że zasadotwórcze pokarmy (a więc uznane zgodnie z modą za zdrowe) miewają odczyn kwaśny i niszczą szkliwo... np. cytryna...

Nie jestem stomatologiem

To masz wytyczne PTSD.

W sumie napisane przystępnie. Jak będziesz chciał więcej dowiedzieć się o wpływie fluoru to daj znać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Przemysław_51508

jest akurat tak, że zasadotwórcze pokarmy (a więc uznane zgodnie z modą za zdrowe) miewają odczyn kwaśny i niszczą szkliwo... np. cytryna.

Kasze też? Nie generalizuj i ...pierwsze słyszę ,żeby jedzenie np.kasz było modą.

Edytowane przez matoole

Koncerny farmaceutyczne to religie faszyzmu i komunizmu razem wzięte.

Nie liczy się jednostka.

Pozostaje statystyka...

Czyli co?Zlikwidować?

Nie.

Są udokumentowane, wydaje się, zyski ze szczepień.

Natomiast; nie dla ogólnego pędu w nabijaniu kasy koncernom za iniekcje niepewnych substancji w organizm jednostki.

Kasze też? Nie generalizuj i ...pierwsze słyszę ,żeby jedzenie np.kasz było modą.

Kasze jak najbardziej są wartościowe.

Były od zawsze niezależnie od mnogości tzw. diet...

Gość A&T

(Konto usunięte)

Pojęcie zakwaszania a dalej, moda na odkwaszanie organizmu to brednie.

Mechanizmy organizmu same dbają o równowagę kwasowo-zasadową.

Zapoznaj się z właściwościami cytryny. Cytryna odtwarza organizm.

http://www.ajwendieta.pl/blog/dieta/dieta-zasadowa-skuteczna-test-ph-cytryny/

http://cudph.pl/wlasciwosci-cytryny-cytryna-odkwasza-organizm/

Przecież piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia.Większość wpisów w tym wątku to brednie oparte na plotach,internetowych śmieciach czy teoriach spiskowych.Gdyby takie głupoty ktoś wypisywał z Twojej dziedziny to byś natychmiast prostował.

Tu naprawdę trzeba mieć dużo wiedzy bardzo specjalistycznej aby się wypowiadać.

Jak myślicie ile przetrwają komentarze Piotra Kowalskiego?

Ukryta Zawartość

Mogę się założyć że do jutra ich nie będzie.

Nóż się w kieszeni otwiera na takich naciągaczy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Przemysław_51508

Przecież piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia.Większość wpisów w tym wątku to brednie oparte na plotach,internetowych śmieciach czy teoriach spiskowych....

Czyli co?Zlikwidować?

W domyśle szczepienia...

Nie.

Są udokumentowane, wydaje się, zyski ze szczepień.

Natomiast; nie dla ogólnego pędu w nabijaniu kasy koncernom za iniekcje niepewnych substancji w organizm jednostki.

Jesteś za likwidacją szczepień?

Kiedyś heroina była ,uznanym przez świat medyczny , lekiem.Miała być alternatywą dla uzależniających opiatów -sama miała nie uzależniać :-)))

Wtedy też było grono naiwnych ,którzy bronili tego "leku" i przyjmowali marketing za prawdę objawioną.

Edytowane przez matoole

Zaatakowałeś przemysł farmaceutyczny to zadałem Ci pytanie czy jesteś za jego likwidacją.

Nie jestem za likwidacją szczepień.Uważam,że szczepienia to dobrodziejstwo dla ludzkości i że uratowały one miliony ludzi.

To nie jest tak,że cyniczne koncerny farmakologiczne bezkarnie i bez odpowiedzialności wstrzykują ludziom nieprzebadane,szkodliwe substancje aby napełnić sobie kabzę.W krajach cywilizowanych istnieją odpowiednie mechanizmy zabezpieczające i kontrolne,niezależne od producentów.Oparte na najnowszych osiągnięciach nauki.To nie jest wolna amerykanka jak się niektórym wydaje.

W krajach cywilizowanych istnieją odpowiednie mechanizmy zabezpieczające i kontrolne,niezależne od producentów.Oparte na najnowszych osiągnięciach nauki.To nie jest wolna amerykanka jak się niektórym wydaje.

Istnieje też korupcja.

Nie mam pojęcia o tej wielkiej, ale o tej maleńkiej (przedstawiciel koncernu - lekarz w przychodni / szpitalu) już tak.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Kiedyś heroina była ,uznanym przez świat medyczny , lekiem.Miała być alternatywą dla uzależniających opiatów -sama miała nie uzależniać :-)))

Wtedy też było grono naiwnych ,którzy bronili tego "leku" i przyjmowali marketing za prawdę objawioną.

O ,nie mówiłem?Kolejny co się wypowiada bo coś przeczytał w internecie.

A było inaczej?

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Istnieje też korupcja.

Nie mam pojęcia o tej wielkiej, ale o tej maleńkiej (przedstawiciel koncernu - lekarz w przychodni / szpitalu) już tak.

No tak bo przyniesie długopis albo inny gadżet.Albo farmaceuta bo zamiast jednego leku wyda inny o tym samym działaniu.

A było inaczej?

Nie będę się kopał z koniem czyli laikiem,który wie lepiej.

Zaatakowałeś przemysł farmaceutyczny to zadałem Ci pytanie czy jesteś za jego likwidacją.

Nie jestem za likwidacją szczepień.Uważam,że szczepienia to dobrodziejstwo dla ludzkości i że uratowały one miliony ludzi.

To nie jest tak,że cyniczne koncerny farmakologiczne bezkarnie i bez odpowiedzialności wstrzykują ludziom nieprzebadane,szkodliwe substancje aby napełnić sobie kabzę.W krajach cywilizowanych istnieją odpowiednie mechanizmy zabezpieczające i kontrolne,niezależne od producentów.Oparte na najnowszych osiągnięciach nauki.To nie jest wolna amerykanka jak się niektórym wydaje.

Mógłbyś przytoczyć jakiekolwiek badanie skuteczności szczepionek, zgodne z tymi jakim podlegają leki? Edytowane przez TomekL3

O ,nie mówiłem?Kolejny co się wypowiada bo coś przeczytał w internecie.

Proponuję douczyć się trochę z ,szeroko rozumianej, historii farmacji ,a nie obnosić się ze swoją ignorancją. Co za czasy ...

No tak bo przyniesie długopis albo inny gadżet.Albo farmaceuta bo zamiast jednego leku wyda inny o tym samym działaniu.

Siostra mojej żony dostatecznie długi czas przepracowała w Pfizerze i z czasem puściła trochę farby. Powiem tak: dla jednych były długopisy i inne gadżety, dla innych atrakcyjne wyjazdy na "konferencje", dla jeszcze innych (tych z poważnymi tytułami przed nazwiskiem) jeszcze ciekawsze oferty. Dlatego proszę Cię: jeśli pracujesz w branży i wiesz jak naprawdę jest - nie rżnij głupa.

Nie będę się kopał z koniem czyli laikiem,który wie lepiej.

No, to jest argument nie do odparcia!

Czyli mam rozumieć, że podważasz powszechnie znaną tezę, iż heroina była początkowo uznawana za lek i w charakterze takowego stosowana?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.