Skocz do zawartości
IGNORED

Co lepsze iphone czy jakiś 4-calowiec?

GloriaEnema

Rekomendowane odpowiedzi

Ja od dwóch lat mam Androida i od pol roku czekam na iPhone5 (juz mialbym 4s ale umowa mi sie dopiero teraz skonczyla). Co mnie najbardziej irytuje, to ze telefon wiesza sie w najbardziej nieodpowiednim momencie, nawet programy napisane przez Google potrafia zawiesic sie na tym systemie. Programy trzecich firm dzialaja co druga aktualizacje. Telefon to mniej popularny model Motoroli, oficjalny suport skonczyl sie 4 miesiace po wprowadzeniu do sprzedarzy, nieoficjalny jest kiepski ze wzgledu na mala popularnosc. Android to jak skladak PC, dla ludzi ktorzy chca ciagle cos w nim zmieniac, grzebac i tuningowac. iPhone jest dla tych co potrzebuja niezawodnego smatphona z oprogramowaniem na ktorym mozna polegac.

Dla mnie maly rozmiar telefonu to zaleta, przynajmniej mozna go nosic w kieszeni.

Żona od pół roku ma Nokię Lumię 700. Zalety: super obsługa. GPS działający offline (spacerowy i samochodowy), w tym mapy do ściągnięcia za darmo. Wymienna bateria. Jest b. zadowolona.

Dla siebie będę się może rozglądać za Samsungiem Galaxy sIII ale nie znam go jeszcze dobrze, więc nie potrafię doradzić.

Powrót po dłuższej przerwie...

Samemu posiadam aktualnie Samsunga Galaxy S plus, zazdroszczę koledze który zamierza zakupić dla siebie S III. Ach... gdyby tylko finanse pozwalały... pewnie samemu byłbym się skusił na takie cudo. Niestety dla posiadaczy sprzętu z nadgryzionym jabłkiem jako logo - jeśli chodzi o parametry i funkcjonalność, galaxy S III wyprzedza I4 o długość. Przy całej sympatii dla sprzętu z jabłuszkiem - w relacji ceny do jakości wypadają dość przeciętnie. Można taniej i lepiej. A więc targetem dla jabłuszka są ludzie dla których nie liczą się tak bardzo parametry, jak np. design, prestiż, cała ta otoczka która w Polsce jest związana z tymi urządzeniami (za granicą to raczej middle range).

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Smsung galaxy s ''jedynka'' uzywam od 2 lat . Android oczywiscie. Smiga jak ta lala:) Bzdura jest to ze co drugi program sie wiesza i nie dziala... MI dziala wszystko jak nalezy+ swietna nawigacja Navigon z mapa europy... Wkrotce wymieniam rowniez na androida oczywiscie- galaxy sIII ...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Co lepsze iphone czy jakiś 4-calowiec?

Czemu nie produkuja cieńszego ajfona za to z 4 calowym wyświetlaczem?

I czy to prawda że nei mozna wyjąc baterii?

Ja mam fona 12calowca. Nosze w plecaku.

?👈

Ja mam fona 12calowca. Nosze w plecaku.

To w takim razie bardziej pad.

Zawsze miałem w poważaniu telefony. Wolałem coraz lepsze subwoofery do Alfy a wcześniej do bmw e36. Ale ostatnio spotykam się z fajną suczką ale jak zobaczyła móją motorolę F# to musiałem wcisnąc kit że mój smartfon jest w serwisie. Więc na gwałt potrzebuję czegoś prestiżowego.

Jak się rozkręci, to można baterię wyjąć (trzeba ją odkleić):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zawsze miałem w poważaniu telefony. Wolałem coraz lepsze subwoofery do Alfy a wcześniej do bmw e36. Ale ostatnio spotykam się z fajną suczką ale jak zobaczyła móją motorolę F# to musiałem wcisnąc kit że mój smartfon jest w serwisie. Więc na gwałt potrzebuję czegoś prestiżowego.

gdzie robia takich kolesi???

• 4 miesiące później...

"Don't be an iDiot! Buy Samsung!" :)

Ja używam już od kilku lat HTC HD2. Telefon jak na dzisiejsze standardy po prostu żenująco słaby. Ale... ma to wszystko, czego potrzebuję, bateria trzyma tak jak parę lat temu (czyli słabo :) ) i po prostu przyzwyczaiłem się. Póki nie padnie - to nie chcę innego.

Ale dzieci zmieniają telefony chyba co 2 tygodnie.... :) I muszę przyznać, że ostatnio trochę mi szczęka opadła, gdy pobawiłem się Galaxy SIII córki i Note II syna - bajeczka a nie telefony! Note może przegięty rozmiarowo, jednak w końcu zobaczyłem telefon, na którym można NORMALNIE przeglądać internet. Zaś SIII - łojezu! :) Dla mnie to ideał. Piękny telefonik, logiczny i przejrzysty interfejs. Gry chodzą niesamowicie. Możliwości audio i video - nie do wiary. Łyka FLAC, przetwornik Wolfsona... :)

Bardzo ładny telefon - każdemu polecam.

I tak mi to się skojarzyło z sytuacją sprzed 20 lat gdy Samsung masowo produkował najtańszą tandetę. A dziś - proszę! Technologiczny lider! Pieniądze ze sprzedaży badziewia zainwestowali w R&D i design. Mądrze! A Sony zdycha.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

iPhone jest dla tych co potrzebuja niezawodnego smatphona z oprogramowaniem na ktorym mozna polegac.

Byłem świadkiem, jak iPhone nie chciał dogadać się po bluetooth z Nokią. Bo on tylko może z innym i***. Co utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie ma co sobie zawracać nim głowy.

Android zawieszał mi się w wersji 2.2.

Od 2.3 i od roku nie zawiesił się mi ani razu.

Następny też będzie Samsung

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Mam zarówno telefon z andkiem( kolejny) jak i urządzenie z iOSem (iPad). Obydwa mają swoje wady i zalety. Niemniej w kieszeni wolę androida ze względu na wiekszą elastyczność. Ciekawą ofertą jest obecnie nexus 4. Z czystym androidem aktualna wersja i osiągami galaxy 3 i atrakcyjniejszą ceną

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

z niezawodnością jest różnie...

mam Wave'a 8500, który wg opinii słynie ze stabilnego systemu Bada. Niestety od jakiegoś czasu zdarza się, że tel się zawiesie tak jak w androidzie- w najmniej spodziewanym momencie.

Raz nie "dogadał" się ze słuchawką bluetothh nokii (po prostu jej nie widział)

w temacie niezawodności systemów/telefonów nie generalizowałbym...

Less, Apple nie produkuje sluchawek BT.

Nexus 4 ma dwie powazne wady:

1. Slabo wyczuwa klikniecie, utrudnia to pisanie tekstu oraz nawigacje w systemie i programach. Gesty rozpoznaje normalnie, mam nadzieje ze jest to wada sterownika a nie sprzetu.

2. Nie mozna go kupic.

To ze bateria starcza na 3-4 godziny przy przegladaniu internetu to chyba obecnie standard w smartphonach.

Apple nie produkuje sluchawek BT.

DZiękuję za info. :)

Chodziło mi o kontakt 2 telefonów w celu wymiany zdjęć.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

no to ajfon prestiz szpan, to jest wlasnie dla ludzie twojego pokroju sprzet, jak i dla nowobogackich, znikoma wiedza techniczna i chec lansu to tylko ajfon

a co do reszty i wieszajacego sie androida, hmm z kad wy to bierzecie mi sie nic nie wiesza a mam desire juz od dluzszego czasu i wciaz nie mam mu nic do zarzucenia

gdzie robia takich kolesi???

w hameryce:(

chwilowy brak działalności w audio.

Ja używam już od kilku lat HTC HD2. Telefon jak na dzisiejsze standardy po prostu żenująco słaby. Ale... ma to wszystko, czego potrzebuję,

Ja potrzebuję telefonu do telefonowania. I też takiego ciężko znaleźć. Ostatnim dobrym to chyba była Nokia 3110 classic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.