Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga oszust na naszym forum: simon84

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

tylko jak pózniej udowodnić że upośledzony inwalida sprzedał pieć kontenerów wyłudzonego towaru w trzy dni??? :-)

MULS!

Normalnie muls jak żywy!

Aleś się zamaskował !

kurde jak zywy ....i z wonsem.

Tłumaczyć nie będę z jakiego banku sa te długi

Nie no nie tłumacz "muls" z jakiego som banku, bo napisano wyraźnie że są z niezapłaconej faktury VAT :-)

Oszukiwać to trzeba "umić".

Dowiedzenia poraz kolejny

czego się dowiemy po dowiedzenia ?

No muls - zdejm te wonsy :-)

a przed wyrokiem jako przestępstwo ciągłe?

raczej nie - różni pokrzywdzeni. Raczej ciąg czynów (art. 91 kk a nie 12)

simon84 czy ty naprawdę masz nas za kompletnych idiotów ?

Innym poszkodowanym proponuję się wstrzymać z zawiadamianiem policji do terminu rozprawy.

W ten sposób każda kolejna sprawa zwiększy mu jedynie tylko wysokość grzywny.

Gdy otrzyma wyrok skazujący, który się uprawomocni, każde kolejne zgłoszenie traktowane będzie już jako recydywa, gdzie tymczasowy areszt będzie wysoce prawdopodobny.

do recydywy musiałby posiedzieć pół roku co najmniej, a potem popełnić kolejne przestępstwo podobne. Natomiast, tak w skrócie, na pewno kolejne skazanie może spowodować, że wykonana zostanie wcześniej orzeczona kara pozbawienia wolności w zawieszeniu.

Jeśli znajdzie się jeszcze kilku poszkodowanych i porządny sąd to pół roku na pewno posiedzi, wtedy będzie miała zastosowanie recydywa. Oczywiste jest, że materiał trzeba solidnie i rzetelnie zebrać. Oczywiście w czasie rozprawy obrońca będzie starał się zastosować czyn ciągły dlatego należy trochę odczekać aby wyrok się uprawomocnił. W tym przypadku w przypadku kolejnego czynu każdy sąd zastosuje TA lub/i odwiesi zasądzone zawiasy. Poza tym pojęcie "krótkie odstępy czasu" mające zastosowanie dla czynu ciągłego dla każdego składu orzekającego oznaczać mogą co innego ........

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

chce zaznaczyć ze nie popieram zachowania simon84 ,ale napiszcie ilu z was wszystkich co piszecie w tym wątku ma tak naprawdę czyste sumienie ,wielu z was się mądruje tylko dla tego ze nikt wam nie udowodnił waszych błędów życiowych ???

Pozdrawiam

Tomasz

Skąd jest ten simon?

Chyba z stąd :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chce zaznaczyć ze nie popieram zachowania simon84 ,ale napiszcie ilu z was wszystkich co piszecie w tym wątku ma tak naprawdę czyste sumienie ,wielu z was się mądruje tylko dla tego ze nikt wam nie udowodnił waszych błędów życiowych ???

Ja nigdy nikogo nie kantowałem i zawsze dotrzymuję słowa....takich błędów życiowych - by kogoś permanentnie oszukiwać nie popełniam.....poza tym postępowanie simonka to nie jest żaden błąd a czyste skur........ by nie powiedzieć dosadniej....

Ja nigdy nikogo nie kantowałem i zawsze dotrzymuję słowa....takich błędów życiowych - by kogoś permanentnie oszukiwać nie popełniam.....poza tym postępowanie simonka to nie jest żaden błąd a czyste skur........ by nie powiedzieć dosadniej..

'

zyzio

Ja napisałem ze nie popieram zachowania simon84 ,a tobie ukłon do nóg ,:)

Jeśli znajdzie się jeszcze kilku poszkodowanych i porządny sąd to pół roku na pewno posiedzi

aż krew mi zamroziło , czasami odbieram Cię jak wyrocznię .....

Pozdrawiam

Tomasz

Ja nigdy nikogo nie kantowałem i zawsze dotrzymuję słowa....takich błędów życiowych - by kogoś permanentnie oszukiwać nie popełniam.....poza tym postępowanie simonka to nie jest żaden błąd a czyste skur........ by nie powiedzieć dosadniej....

Drugi.

Tu nie chodzi o błędy życiowe, które czasami się zdarzają. W tym konkretnym przypadku miala miejsce perfidia połączona z cwaniactwem. A takie typy trzeba tępić.

ilu z was wszystkich co piszecie w tym wątku ma tak naprawdę czyste sumienie

Z ręką na sercu nigdy nikogo nie oszukałem, nie okradłem. Chociażby sprzedając samochód zawsze przyznaję co jest do zrobienia i było robione, niby na tym tracisz ale świadomość, że komuś możesz zaoszczędzić problemów jest ważniejsza. Tak zostałem wychowany i wierzę w ludzi, w tych na forum o ciętych językach również. I tu jest pogrzebany pies. Bo tego typu oszustwa właśnie z tej wiary biorą się. Jakby kupujący nie wierzył w dobre intencje drugiej strony nie byłby teraz poszkodowany.

Super, tylko byłbym nieco bardziej ostrożny z używaniem zwrotów

<br /> I tu jest pogrzebany pies.<br />

Wiesz..,potem przeprowadzą ekshumację i okaże się, że pies, to nie pies.

Bezpieczniej użyć"w tym sęk":))

i wierzę w ludzi, w tych na forum o ciętych językach również. I tu jest pogrzebany pies. Bo tego typu oszustwa właśnie z tej wiary biorą się. Jakby kupujący nie wierzył w dobre intencje drugiej strony nie byłby teraz poszkodowany.

Dobre spostrzeżenie i uwaga , nie trzeba daleko szukać ,Alledrogo jest myślę dobrym przykładem, ilu to wypisuje stan idealny ,igła ,z mojej prywatnej kolekcji ble ble ble i tak dalej , na pewno znalazł by się nie jeden na tym forum co krytykuje drugiego a sam wciska kit ,

Pozdrawiam

Tomasz

Kupując używany sprzęt, nierzadko wiekowy, większość z nas ma świadomość, że może on gdzieś niedomagać, mogą być jakieś mniejsze lub większe rysy na obudowie, że nie będzie jakby był nowy, ale nikt nie lubi jeśli sprzedający zamiast kupionego towaru przesyła nam zwykłą cegłę w obudowie lub nie wysyła nam nic.

Hehe lepszy rydz niż nic :) ale i tak sprzedający winien jest informować klienta o uszkodzeniach, rysach itd. Bo to nie jest też w porządku koloryzować stan towaru, a nie pokazywać go takiego, jaki jest w rzeczywistości.

Bezpieczniej użyć"w tym sęk":))

No nie wiem, nie wiem, jeszcze ktoś tu się zacznie doszukiwać "w tym sęków" brzozowych? Może lepiej zostańmy przy ekshumacji psa :)))

że nie będzie jakby był nowy

Kolego sittek mam już u siebie trochę elektroniki i starszej i nowszej,ale gwarantuje ze nie znajdziesz na ani jednym klocku rysy a już tym bardziej wgniecenia ,po prostu mam na tym punkcie zboczenie (nie handluje dla sprostowania sprawy ).

Pozdrawiam

Tomasz

No nie wiem, nie wiem, jeszcze ktoś tu się zacznie doszukiwać "w tym sęków" brzozowych? Może lepiej zostańmy przy ekshumacji psa :)))

Od takiego tuza jak porucznik Columbo, oczekiwał bym raczej rozwikłania sprawy tej tajemniczej kancelarii co to ma niby do 10-tego oddać zrabowane piniondze, bo co do nieskazitelności porucznika nie może być żadnych wątpliwości:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

O wszelkich ruchach sądu jak i oskarżonego, poinformuję. jak już pisałem. Szczerze mówiac złość dawno mi już przeszła, teraz mi to dynda co się z nim stanie, sprawa nabrała "głębszego" dna, jak zobaczyłem ile osób wyru..ał.

Sprawa zastraszania mnie przez szymona g. była poruszana juz niejednokrotnie, wiec nie wzbudza już na mnie kompletnie żadnych stanów emocjonalnych. W zasadzie obecnie z usmiechem na ustach patrzę na bieg owej sprawy.

Może mu jako nieświadomy głupek wyświadczam przysługę, gdyż w przyszłosci mógłby sie zapedzić w wieksze gówno/bagno, a tak jak raz, drugi "łapki" spali to na przyszłość będzie myślał zanim zacznie podawać numer konta do przelewów.

Kolego sittek mam już u siebie trochę elektroniki i starszej i nowszej,ale gwarantuje ze nie znajdziesz na ani jednym klocku rysy a już tym bardziej wgniecenia ,po prostu mam na tym punkcie zboczenie (nie handluje dla sprostowania sprawy ).

To co napisałem nie było tylko do ciebie, to było do ........ całego społeczeństwa :)

i podbijam temat bo też dzisiaj miałem kłopot z jego znalezieniem

NO I NA BOCZNICY GO NIE MA !!!!!!!!!!!!!

ale jaja

................

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Przestańcie pieprzyć faramzony, bo jak drugi raz trafi na zbocznicę to już tu raczej nie wróci. Łatwiej wywalić cały temat jak posprzątać z głupot :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.