Skocz do zawartości
IGNORED

Pliki wysokiej rozdzielczośći - skok jakościowy czy nabijanie w butelkę?

Harrold1986

Rekomendowane odpowiedzi

Gość A&T

(Konto usunięte)

yyy... że co... ???!!!???

Nie przeszło ci do głowy by w komputerze wprowadzić audiofilskie poprawki jak np. specjalnie karty USB z analogowym zasilaniem.

Tanie to nie, ale obudowa jest chyba z bibuly, jak kabel pod to podlaczalem to myslalem ze albo wgniote obudowe od gory, albo gniazdo wypadnie. Moim zdaniem przereklamowany sprzęt.

To chyba miałeś inny model. Ja czegoś takiego u siebie nie zaobserwowałem. Kable zmieniam wielokrotnie w tym kilka bardzo ciasno spasowanych więc nie pisz takich bzdur.

Nie przeszło ci do głowy

"Polska język,trudna język"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - czy wam też wyskoczy komunikat o braku możliwości zakupu albumu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - czy wam też wyskoczy komunikat o braku możliwości zakupu albumu?

Masz alternatywę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Z pewnością problem tkwi w tym, że transfer sygnału z komputera gdzieś po drodze do głośników ulega zniekształceniu,

czyli pojawia się jitter, którego nie ma przy odtwarzaniu z CD.

Lub jest dokładnie na odwrót. Jeśli chodzi o jitter to o wiele łatwiej może powstać w systemie z cd niż gdy mamy dobry asynchroniczny konwerter usb.

"Polska język,trudna język"

Ukryta Zawartość

dajesz di listy zapamiętanych, następnie "jako Dowload kup"

aaaayzsg6rtdh0.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale uważaj nawet koty mają tylko 9 żyć :)

A to już niech palton policzy ile razy mnie skasował.

So, popatrzcie, slaja nie ma i nagle forum znormalniało? Nikt nikogo nie "pod... znaczy się, kapuje"? No cud normalnie :)

Jak tu ktoś napisał wcześniej - forum samo się znów ułoży, tylko nie trzeba w tym przeszkadzać. Ot tak po prostu.

So, popatrzcie, slaja nie ma i nagle forum znormalniało? Nikt nikogo nie "pod... znaczy się, kapuje"? No cud normalnie :)

Część osób przeniosła się do "saloniku". To nie jest cud. Dyskusje o technice wbrew technice mogą odbywać się tylko w wydzielonych miejscach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

, popatrzcie, slaja nie ma i nagle forum znormalniało? Nikt nikogo nie "pod... znaczy się, kapuje"? No cud normalnie :)

Sly wbrew Twojej niechęci położył tutaj na forum kamienie węgielne dotyczace wiedzy o topowym sprzęcie High End a ze przy okazji innym zaczął obrzydzać ich ulubione wynalazki no to zaczął być atakowany, często poniżej pasa, nawet sam to kiedyś raz zrobiłem za co mi obecnie dalej wstyd!

Za bardzo się usztywniamy przy tych naszych ulubionych zabawkach, za mało luzu i bezsensowne głupie wojenki moim zdaniem.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)

Za bardzo się usztywniamy przy tych naszych ulubionych zabawkach, za mało luzu i bezsensowne głupie wojenki moim zdaniem.

I może być fajnie?

Pozdrawiam :-)

Dyskusje o technice wbrew technice mogą odbywać się tylko w wydzielonych miejscach.

Nie do końca! Musi być rzetelna informacja także o tym że np, Twoje ulubione magnetofony mają także słabe miejsca. Problem polega jednak na tym że nie piszemy jak je naprawić tylko dłubiemy tym wbitym nożem w ranie interlokutora i patrzymy kiedy będzie już miał dosyć.

Taki atawizm z dawnych czasów człowieczeństwa w miejscu (tu i teraz) gdzie nie ma konieczności walki żeby przeżyć!

Twoje ulubione magnetofony mają także słabe miejsca.

Doprawdy, jakie ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Doprawdy, jakie ?

Ot choćby zjawisko fizyczne jakim jest tarcie :P

Sly wbrew Twojej niechęci położył tutaj na forum kamienie węgielne dotyczace wiedzy o topowym sprzęcie High End a ze przy okazji innym zaczął obrzydzać ich ulubione wynalazki no to zaczął być atakowany, często poniżej pasa, nawet sam to kiedyś raz zrobiłem za co mi obecnie dalej wstyd!

No toż mówię właśnie. Popatrz, ilDottore też kiedyś pisał fajnie.

Coś się złego stało na forum - i to nie od strony forumowiczów - bo tak to już jest, że najlepszą moderacją jest brak moderacji.

OK, ja sam lubię się pośmiać z nadęcia - no ale czy to jest powód aby mnie wywalać z forum?

Ja mam "z górki" i trochę olewam, ok.

Z tym, że jestem tu głównie ze względu na zakładkę Muzyka - na której to hajendowi złotousi nie bywają. Ba, próbują zawłaszyć forum dla "sprzętowców" wyłącznie.

Czyż to właśnie nie jest chore i najbardziej szkodzi forum.

No przepraszam, ale mnie się jeszcze chce aby to było stare pl.rec.audio

No przepraszam, ale mnie się jeszcze chce aby to było stare pl.rec.audio

Własnie to forum powstało dlatego, żeby nie było tak jak na pl.rec.audio.

Jak widać, zupełnie słusznie, bo to dalej zyje a tamto zdechło.

To chyba miałeś inny model. Ja czegoś takiego u siebie nie zaobserwowałem. Kable zmieniam wielokrotnie w tym kilka bardzo ciasno spasowanych więc nie pisz takich bzdur.

To żadne bzdury, może i gra dobrze. Nie wiem, nie wsluchiwalem się, bo mnie nie interesował. Ale budową to jest jak tani odtwarzacz BD.

?👈

To żadne bzdury, może i gra dobrze. Nie wiem, nie wsluchiwalem się, bo mnie nie interesował. Ale budową to jest jak tani odtwarzacz BD.

No to budową czy obudową bo się już pogubiłem...

Jeśli ważysz 150 kilo to fakt - jak za mocno się oprzesz o obudowę to morze się wygiąć.

A tak poważnie. Obudowa jest sztywna ze szczotkowanego aluminium wykonana na wysokim poziomie. Więc jeszcze raz - nie pisz bzdur. To nie jest czołg.

Między konwerterem USB/Spdif zasilanym liniowo baterią, a DAC Hegel HD20.

Twój DAC ma już około 6 lat , świat goni do przodu ,,6 lat to przepaść jeżeli chodzi osłuchanie po USB , myślę że już w hd25 jest po USB dużo lepiej , pozdrawiam

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

No to budową czy obudową bo się już pogubiłem...

Jeśli ważysz 150 kilo to fakt - jak za mocno się oprzesz o obudowę to morze się wygiąć.

A tak poważnie. Obudowa jest sztywna ze szczotkowanego aluminium wykonana na wysokim poziomie. Więc jeszcze raz - nie pisz bzdur. To nie jest czołg.

Widocznie mamy inne wymagania co do wykonania. Jeżeli kawal blachy grubosci kartki papieru to wysoki poziom to ja nie mam pytań. Ledwo tlący się wyświetlacz to też pewnie wysoki poziom. Przypomnijmy ze mówimy o urządzeniu za kilka tyś zł. Ja za tą kasę oczekiwał bym czegoś więcej po prostu i tyle w temacie. Koniec ot z mojej strony.

Pozdrawiam.

?👈

Twój DAC ma już około 6 lat , świat goni do przodu ,,6 lat to przepaść jeżeli chodzi osłuchanie po USB , myślę że już w hd25 jest po USB dużo lepiej , pozdrawiam

Ty myślisz, że im nowsze to zawsze lepsze? Poza tym ja nie słucham po USB, tylko po coax, który łączy konwerter z DAC.

Własnie to forum powstało dlatego, żeby nie było tak jak na pl.rec.audio.

Jak widać, zupełnie słusznie, bo to dalej zyje a tamto zdechło.

Oj nie. Lukar założył AS aby je sprzedać - razem z nami - i tyle.

rDAC też najmłodszy nie jest - i co, jakoś nagle zaczął gorzej grać?

A tak poważnie. Obudowa jest sztywna ze szczotkowanego aluminium wykonana na wysokim poziomie.

Cambridge Audio też się kiedyś chwalili "szczotkowanym aluminium" :D

Chodzi mi tylko o to że nowe urządzenia DAC będą grały lepiej po USB od swoich poprzedników ,i to wszystko ;-) a co do Regi to gra bardzo dobrze właśnie po USB pozd

Chodzi mi tylko o to że nowe urządzenia DAC będą grały lepiej po USB od swoich poprzedników ,i to wszystko ;-)

Z powodu, że TAS1020B się zestarzał, czy cóś? :)

Z tym pytanie to zgłoś się do producentów ;-) ,albo jeszcze inaczej do wszystkich recenzentów którzy piszą że nowe jest lepsze od swojego poprzednika , w każdej dziedzinie na świecie ,ale ty widzę uważasz że postęp nie istnieje , i dalej oglądasz tv w czarno białym telewizorze ;-)

Z tym pytanie to zgłoś się do producentów ;-)

Ukryta Zawartość

Ależ ja umiem czytać ;)

ale ty widzę uważasz że postęp nie istnieje , i dalej oglądasz tv w czarno białym telewizorze ;-)

A co się zmieniło w stereo?

Ukryta Zawartość

Skoro jest tak jak piszesz , to czemu jeden DAC kosztuje 200zł drugi 3tyś a trzeci 8 tyś ? , skoro w każdym siedzi TAS1020B

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.