Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Hi-end do wzmacniacza lampowego Cary 300SEI(300B)

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

O gustach i kolorach sie nie dyskutuje, ale dzwiek AA prezentowany w Bristolu to po prostu inna liga w porownaniu do tego Carego z Duevel. Nie wiem , czy Twoje negatywne zdanie o AA wynikalo z ich odsluchu w domu , czy tez z Audio Show. Jesli Twoja opinia byla na podstawie ostatniego Audio Show , to w najlepszym razie sie z nia gleboko nie zgadzam.

Dla mnie zestaw AA to jeden z dzwiekow wystawy, zestaw Audio Systemu to jeden z wielu dobrze grajacych systemow.

pzdr

marslo

Przykro mi ze tak wypadly AA na tej wystawie,myslalem ze wlasnie mi te kolumny podejda,przestrzegano mnie ze z lampa sie nie nadaja,ale mi z trazystorem tez nie podeszly, a sluchalem dlugo i to jest moja tylko opinia,przykro ale widac dla mnie sie nie nadaja.

Przykro mi ze tak wypadly AA na tej wystawie,myslalem ze wlasnie mi te kolumny podejda,przestrzegano mnie ze z lampa sie nie nadaja,ale mi z trazystorem tez nie podeszly, a sluchalem dlugo i to jest moja tylko opinia,przykro ale widac dla mnie sie nie nadaja.

Jasne , nie kazdemu AA podchodza, potrafie to zrozumiec. Ja np nie lubie dzwieku bardzo analitycznego , a tym roku zestaw DCS/d'Agostino/Wilson Sasha bardzo mi sie podobal , co mnie samego zaskoczylo i calkiem szczerze gratulowalem Jarkowi Orszanskiemu . Sam J. Orszanski jednak przyznal, ze w sobote mieli kopoty z ustawieniem i dopiero w niedziele zagralo tak jak trzeba. Czesc osob, ktore sluchaly w sobote moze miec calkiem odmienne zdanie od tych co sluchaly w niedziele, i obie grupy moga miec racje:).

No tak to juz jest z tym audio, doswiadczenie uczy ,aczy ,aby sie nie napinac i szanowac rozne zdania i rozne wrazliwosci na dzwiek, wiec zycze zadowolenia z Carego i Duevel'a.

pzdr

marslo

Konto w trakcie usuwania

• 3 miesiące później...

XS 96 świetnie grają z 9 Watową lampą 300B w SE. Producent podaje że moc wzmacniacza może być od 2,5 W...

Uwierz mi, że tak jest. Faktem jest również, że w 20 metrach może być im ciasno...

Nie mam pieniedzy teraz, ale kto wie czy nie lepsze od Bela Luna Diamante do duzego pokoju,1.5roku uzywane za 50% ceny,wysokoskuteczne pieknie grajace i wygladajace kolumny(6500eur)mysle ze jeszcze mozna urwac jak zwykle:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

JBL 4429 z drugiej ręki były na audiomarkt za 3500 Euro.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nie mam pieniedzy teraz, ale kto wie czy nie lepsze od Bela Luna Diamante do duzego pokoju,1.5roku uzywane za 50% ceny,wysokoskuteczne pieknie grajace i wygladajace kolumny(6500eur)mysle ze jeszcze mozna urwac jak zwykle:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trójdrożne kolumny do 300B, do pokoju 20m (małe pole manewru ustawienia kolumn) to chyba spore ryzyko. Bez dłuższego odsłuchu w pomieszczeniu docelowym bym nie ryzykował.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Swoją drogą, XS96 wyglądają turbo-obleśnie w tej skórze... Nie wyobrażam sobie jak można coś takiego w pokoju postawić.

do salonu sado maso jak znalazł :)

• 1 miesiąc później...

Slyszalem ze ktos na forum tej firmy kolumny posiada,moze tez ktos slyszal tej firmy kolumny i by doradzil czy do mojego Carego 300B nadaja sie?jak widac 8ohm/ 12ohm /16ohm im nie jest obce i skutecznosc ok.100db,te amerykanskie kolumny sa tez tu sprzedawane- uzywane, jak te tu widze starszego sortu!ZU AUDIO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dużo do poczytania o Zu Audio jest w "6moons.com".

Firma, zdaje się, wprowadziła sprzedaż wyłącznie factory direct.

U polskiego dystrybutora nie tak dawno jeszcze była wyprzedaż w dobrych cenach - może jeszcze coś jest na stanie.

Jedne z tych produktów, które w naturalny sposób pasują do wzmacniaczy triodowych. Nie miałem okazji słuchać.

Dużo do poczytania o Zu Audio jest w "6moons.com".

Firma, zdaje się, wprowadziła sprzedaż wyłącznie factory direct.

U polskiego dystrybutora nie tak dawno jeszcze była wyprzedaż w dobrych cenach - może jeszcze coś jest na stanie.

Jedne z tych produktów, które w naturalny sposób pasują do wzmacniaczy triodowych. Nie miałem okazji słuchać.

u polskiego dystrybutora,mozesz napisac jakiego???bo nie moge znalesc

Kto kupuje kolumny w takim wykończeniu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

A co w nich nieatrakcyjnego?

Niektórzy nawet robią jako DIY. Tutaj tylko trochę je widać, bo nie były głównym daniem dnia.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kto kupuje kolumny w takim wykończeniu.

Ukryta Zawartość

W czarnym wykonczeniu sa rewelacyjne,tych gosc nie moze sprzedac od 1.5-roku,na forum chce od kolegow adiofili tylko 3000fun

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,ale tez nie ma chetnych!!!szukam tylko w kolorze Blac Piano(czarne)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moim zdaniem oczywiście, to przyzwoite kolumny, ale nic ponadto.

>> pal55 (o Zu Audio)

Podziel się z jakich doświadczeń wynika takie twoje przekonanie o całej ofercie tej firmy.

Byłoby "przyzwoicie" dopowiedzieć.

Bo Mirek to chciałby taki wzmacniacz którego nie ma nikt....tyle, że nikt takiego nie ma!!... :-)

Nie, Mirek kolumn szukaaaaaaaaaaaaaaaaa....aaa....aa...a...........

Sorki, faktycznie kolumn, wiem, przecież wynika to nawet z tytułu wątku.

Ale mechanizm jest ten sam.

Chciałby takie których nikt nie ma....ale nie może na nie trafić bo....nikt ich nie ma!

Sorki, faktycznie kolumn, wiem, przecież wynika to nawet z tytułu wątku.

Ale mechanizm jest ten sam.

Chciałby takie których nikt nie ma....ale nie może na nie trafić bo....nikt ich nie ma!

Postawię za to drinka.

>> mirek10

8 miesięcy poszukiwań na pełnym towaru rynku i nadal nic ?

Jeszcze nie zmienilem mieszkania, tak ze sie nie pali,ale w Londynie pokoje sa male do ok 20m2 ,tak ze nie moge za bardzo poszalec z wyborem kolumn.Najchetniej to widze monitory!!! ale to ciezko znalesc do mojego Carego 300B,jakie monitory moga ladnie zagrac z (SET -lampa 300B)???

Może te super trójdrożne mega monitory TAD? Ponoć rewelacja tylko cena kosmos.

Ale nie są tak wielkie jak podłogowe, potrafią napędzić każdy pokój i bas też ponoć mają duuuży.

Jeszcze ich nie słyszałem ale kilku kolegów było w szoku że one tak potrafią zagrać.

Ale cena.....więc może jednak faktycznie jakiś Sonus Faber.Łatwiej używki dostać bo jednak

jest tego więcej na rynku.

Moja opinia o Zu wynika z posłuchania kilku modeli jeszcze przed zmiany oferty. Co do 'ulepszonych' modeli po zmianie oferty - nie słuchałem, bo i polski dystrybutor po wycięciu numeru przez tego producenta chyba w ogóle zrezygnował ze współpracy, ale dość powszechna jest opinia, że niestety zmiana oferty na dobre im nie wyszła. A przed zmianą to były niezłe kolumny, ale na pewno nie high-endowe, a takowych przecież szuka Mirek.

Moja opinia o Zu wynika z posłuchania kilku modeli jeszcze przed zmiany oferty. Co do 'ulepszonych' modeli po zmianie oferty - nie słuchałem, bo i polski dystrybutor po wycięciu numeru przez tego producenta chyba w ogóle zrezygnował ze współpracy, ale dość powszechna jest opinia, że niestety zmiana oferty na dobre im nie wyszła. A przed zmianą to były niezłe kolumny, ale na pewno nie high-endowe, a takowych przecież szuka Mirek.

Tak do Carego 300B potrzebne sa High-end kolumny, bo inne nie pasuja,zartuje oczywiscie ,ale prawda jest taka ze musza miec ok. 95-100db skutecznosci i miec 8ohm,najlepiej bez zwrotnicy i filtrow, a takich swietnych monitorow i podlogowych kolumn nie ma za wiele na rynku.Kolega podal tu B&W

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale jak widac w opisie te podawane parametry 8ohm sa przesadne maja tylko 4.5ohm!!dlatego mysle ze te kolumny ktore maja 12ohm i 16ohm sa dopiero tak naprawde przy ok.8ohm i tu takimi monitorami sa zaskakujaco Zu Audio(kolumny podlogowe tez

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12ohm i 97db to juz dobre parametry,moze ktos znajdzie inne monitory o tak dobrych parametrach na swiecie????

1500$ za pare!cena super,sprowadzajac z USA to z clem i przesylka ok 2000$,w Europie widzialem duzo wysze ceny, dlatego chyba firma zaczela sama sprzedawac prosto z fabryki!!!

Nowsze maja jeszcze lepsze parametry widze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma rady.Musisz zamówić takie nowe Zu bo używek i tak nie dostaniesz.

A tak poza tym to sobie myślę jak łatwo można sobie zrobić poważny kłopot kupując

dziwny wzmacniacz do którego potem nie pasuje 90% kolumn dostępnych na rynku!!!

Pomijam tu już kwestię lampa<->Tranzystor ale jeśli już ktoś upiera się przy lampie to

przecież są takie które pociągną większość kolumn a przynajmniej znaczną ich ilość.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.